Ιστορίες με όπλα από την στρατιωτική θητεία

Κανένας δεν είπε ότι το 5,56 δεν σκοτωνει. Σκοτώνει και καλά μάλιστα αλλά όχι τόσο καλά οσο το 7,62.
Για να γίνει πιο λιανο στους φίλους τους κυνηγούς η φασα πέφτει και με 8αρι και με 6αρι. Απλά με το 6αρι πέφτει πιο σίγουρα.
 
Ήταν λίγο πριν το 2000 κ εγώ με έναν καλό φίλο από την Τρίπολη Αρκαδίας παμε στο πεδίο βολής να ετοιμάσουμε τα όπλα για να ρίξουμε στα 300 μέτρα με διόπτρα.
Αφού τα στήνουμε κ τα ρυθμίζουμε να χτυπάνε κέντρο αρχίζουμε το γλέντι σε κουτάκια κοκακολας.
Το γλέντι κράτησε πολύ κ όταν ήρθε το τάγμα να κανει βολή δεν έφτασαν οι σφαίρες.
Τις ρίξαμε σχεδόν όλες.
Στην αναφορά εξήγησα του διοικητή ότι ήταν αδύνατον να συγκρατηθουμε.
Τότε είχα ένα hilux 4x4 κ πηγαινοερχομουν στο στρατόπεδο.
Μπροστά κ πίσω από τα λάστιχα φυτρωσαν χορτάρια από την ακινησια...... Πολλά Φ
 
Καλοκαίρι 1987 ... Βελεστίνο 304ΠΕΒ ... Μετά από βολές στο Λιτόχωρο, την επόμενη το απόγευμα κάθεται ο αρχιλοχίας στο γραφείο του και καθαρίζει κάποια πιστόλια με τα οποία είχαν ρίξει οι αξιωματικοί. Πάω κι εγώ να του κάνω παρέα, έρχονται κι άλλα 3-4 παιδιά. Βλέπω πάνω στο γραφείο ένα Smith & Wesson 38αρι 5ιντσο, το παίρνω κι αρχίζω να το γυρίζω στο δάχτυλο, όπως κάνανε στα western !!! Ζηλέψανε κι οι πιτσιρικάδες ... και θέλανε να το δοκιμάσουν. Το αφήνω και το παίρνουν ό ένας μετά τον άλλο, και προσπαθούσαν να κάνουν τα ίδια ... Ξαφνικά τα παίρνει στο κρανίο ο αρχιλοχίας, βάζει μια φωνή - γ@μώ την π@ν@γί@ σας μ@λ@κες !!! ... ορμάει και το παίρνει και το πετάει με όλη του τη δύναμη στο τσιμεντένιο πάτωμα !!!! ... :oops:
Το αποτέλεσμα? Σπασμένο το αφτάκι του κόκκορα, και μπλοκαρισμένος ο μύλος δεν γύριζε με τίποτα, είχε στραβώσει ο άξονάς του (τουλάχιστον αυτά που είδαμε εκ πρώτης όψεως) !!! :(:eek:
.hair.
 
Ρε Μ1 και ξερό ψωμί λέμε!
Είχε στην ΑΟ μια κάσα με 8 μέσα ατουφεκιστα και έγραφε πάνω προς καταστροφή. Τα είδα και λέω στον λοχαγό , κύριε λοχαγε αμαρτία ρε γαμωτο να πάνε χαμένα τέτοια τουφεκια. Δεν παίρνουμε από 4? Ποιός θα μας καταλάβει??? Σκάσε ρε κέρατά και με βάζεις σε σκέψεις , ήταν η απάντηση του!!!
 
Είχε στην ΑΟ μια κάσα με 8 μέσα ατουφεκιστα και έγραφε πάνω προς καταστροφή. Τα είδα και λέω στον λοχαγό , κύριε λοχαγε αμαρτία ρε γαμωτο να πάνε χαμένα τέτοια τουφεκια. Δεν παίρνουμε από 4? Ποιός θα μας καταλάβει??? Σκάσε ρε κέρατά και με βάζεις σε σκέψεις , ήταν η απάντηση του!!!
Και μενα μου το ειπε σε μια στην πολυημερη ασκηση αλλα εγω του χα πει για ενα κοπαδι προβατα που βρηκαμε αργα προς το απογευμα
Να αρπαξω ενα του λεω να το φαμε αποψε
Μεχρι να με δεις θα το χω περασμενο στην σουβλα.sarcastic.
 
Είχε στην ΑΟ μια κάσα με 8 μέσα ατουφεκιστα και έγραφε πάνω προς καταστροφή. Τα είδα και λέω στον λοχαγό , κύριε λοχαγε αμαρτία ρε γαμωτο να πάνε χαμένα τέτοια τουφεκια.
Αμαρτία πράγματι !!! :(Και έγκλημα !!! :oops::mad:... Τι τό'θελες να το πεις ... όταν ακούω για καταστροφή όπλων, και μάλιστα ιστορικών πολεμικών, αρρωσταίνω !!! 'Οπως και για τη "μόνιμη απενεργοποίηση" παλαιών ή συλλεκτικών όπλων - κειμηλίων (για να σου επιτραπεί να τα κρατήσεις) ... Δηλ. ουσιαστικά καταστροφή σημαίνει κι αυτό !!! Έχω δει σε μουσεία ακόμη και πιστόλες και καριοφίλια αγωνιστών του 1821, να τους έχουν ανοίξει στην κάννη μια σχισμή 3-4 πόντων, στο πίσω μέρος, δίπλα στην οπή πυροδότησης (flash hole) !!! Πάνε 43 χρόνια από τότε (στην 5ήμερη εκδρομή του λυκείου - στην Πελοπόννησο) κι ακόμα δεν μπορώ να το χωνέψω, όταν το θυμηθώ τρελαίνομαι !! Έλεος !!! ... Απορώ με τα "μυαλά" των "αρμοδίων" που παίρνουν τέτοιες αποφάσεις !!!:mad:

Υ.Γ. Όταν υπηρέτησα εγώ (87 Α' ΕΣΣΟ), το Σώμα μας (Τεχνικό) ήταν μάλλον το μόνο που είχαμε ακόμη Μ1. Και οι υπαξιωματικοί το 45αρι υποπολυβόλο Μ3 ...
σάρωση0001.jpg
 
Σε σοβαρά κράτη τα όπλα αυτά θα έβγαιναν στην αγορά δεν θα γίνονταν παλιοσίδερα. Έστω δωρεά σε σκοπευτικους συλλόγους. Κρίμα πολύ κρίμα.
Οπλοφοβια εις τον κυβο.... άκου λέει είχαν καταστρέψει τις πιστολες και τα καριοφιλια!!!!
 
Πρέπει να αποσυναρμολογηθεί το κοντάκι;
Δεν το γνωρίζω. Σε οπλουργειο του στρατού το είδα και μου έκανε εντύπωση γιατί δεν το είχα ξαναδεί σκέτο. Νομίζω είχε κούμπωμα δεξιά και αριστερά. Θα ρωτήσω και θα σου πω.
 
,,, λατρεύω εκεί στο τέλος που λέει πως αν έχει κάποιος αμφιβολίες για τις δυνατότητες του διαμετρήματος .223, να πάρει ένα M1 Garant σε 3006 !!!!!! .hunter..love.
Σου είχε έρθει κοντό και σκέφτεσαι άμα τύχει κανένα θα πρέπει να τρέχεις σε οπλουργο?
 
Βολές με G3 στο Λιτόχωρο και μετά το πέρας που μετράνε στο δικό μου στόχο καμία και στο διπλανό 14!!!
Είχα μπερδευτεί και βαραγα στο δίπλα!
Δεν ξέρεις τι σου γίνεται μου λέει ο ίλαρχος αλλά μου την χάρισε.
Το περιστατικό το είχα αναφέρει στο χωριό και μια χρονιά που είχε φασσες τις βαραγαμε καθιστές με τον θείο μου πάνω σε μια βελανιδιά που ερχόταν.
Οπότε μου λέει ο θείος,με το ενα ,δύο,τρια εσύ να βαράς στην κορυφή γιατί μπερδευεσαι όπως στο στρατό και θα βαρεσουμε την ίδια !!!
 
Βρέχει σήμερα. Καφές και παρέα ιντερνετική....Είχα την τύχη; ατυχία; να ζήσω καταστάσεις πολλές στη θητεία μου, καθώς ήμουν σειρά Σισμικ(87Α) λόγω αναβολής. Το πρώτο που θυμάμαι διαφορετικά από τα συνηθισμένα, ήταν λίγο μετά το επεισόδιο, σε βολή που κάναμε, που ανατινάχτηκε το FN του διπλανού μου στη σειρά και τη γλύτωσα γιατί φόραγα κράνος. Άπειρο παιδί φαινόταν, απορώ πως τον έστειλαν Ειδ. Δυνάμεις. Καταλαβαίνω ότι αφού πυροβόλησε ο θόρυβος δεν ήταν ο ίδιος. Προτού προλάβω να του μιλήσω, ξαναρίχνει. Το αποτέλεσμα ήταν να σκάσει το όπλο και να ανοίξει. Το μεταλλικό καπάκι του κλείστρου με βρίσκει στο κεφάλι. Ευτυχώς το κράνος άντεξε. Κάποιο κομμάτι του κλείστρου του έκοψε το λαιμό. Επενέβησαν αμέσως το βούτηξαν και στο νοσοκομείο στη Χίο. Ο υπολοχαγός μου, με εξετάζει, μου λέει θες να σταματήσεις; Όχι φυσικά, του λέω. Γυρίζει κοιτάζει τον υποδιοικητή κι αυτός του κάνει νεύμα, οκ. Το ξέρω ότι είσαι μουρλός, μου είπε. Συνέχισα κανονικά. Όπως κι όλη η Μοίρα. Το ατύχημα, ατύχημα, η βολή βολή. Άλλωστε ήταν μέρες δύσκολες και δεν υπήρχαν κινητά ευτυχώς. Ο συνάδερφος, μάθαμε τη γλύτωσε με ράμματα, γιατί το κόψιμο ήταν λίγα χιλιοστά από την καρωτίδα. Φυσικά βγήκε εκτός Ειδ. Δυν. Το πρόβλημα πιθανόν ήταν ή έμφραξη του προηγούμενου βλήματος στην κάνη, ή προβληματικό φυσίγγι. Δεν μας είπαν ποτέ τι έγινε.

Κι επειδή παρακολουθώ τη συζήτηση για τα διαμετρήματα, η σωστή απάντηση, είναι για ποια χρήση το θέλεις. Για ανάσχεση, άμυνα κλπ. 7,62. Για αρματιστές, ακόμη κι ένα ΜΡ5 των 9, έκανε, δεν πολεμούν μ αυτό. Για Ειδικές Δυνάμεις, όλα τα διαμετρήματα. Άλλο θέλει ο ελεύθερος σκοπευτής, άλλο ο ακροβολιστής που υποστηρίζει ομάδα, άλλο η ομάδα εφόδου σε κατοικημένη περιοχή κλπ. To 7,62 είναι κάπως μεγάλο για εκκαθάριση σε σπίτι ας πούμε, εκεί 5,56 ή και 9. Είναι όμως απαραίτητο σε δράση εκτός αστικού περιβάλλοντος. Όπως απαραίτητη είναι η καραμπίνα για πυρά υποστήριξης σε ζούγκλα ή σε σπίτι (πιάνει τόπο, που λέμε στο χωριό μου). Επίσης, όποιος παρακολουθεί τις στρατιωτικές εξελίξεις, θα δει ότι η προσέγγιση των ομάδων ειδικών επιχειρήσεων, στον ΑΝΣΚ (στόχο) γίνεται με μέσα μεταφοράς που προσεγγίζουν κοντά στο στόχο. Οπότε το κουβάλημα φόρτου δεν έχει την σημασία που δίνονταν παλαιότερα. Αυτό υπό συνθήκες ισχύει μόνο σε μικρές ομάδες Recon. Ομάδες αναγνώρισης που θα παραμείνουν μεγάλο διάστημα σε εχθρικό περιβάλλον.

Κι επειδή λόγω τρέλας και θέσης μου στην εφεδρεία, έχω ρίξει με πολλά όπλα του 20ου αιώνα αλλά κι αυτά που έχουμε τώρα ακόμη και με αυτό που πλέον προβλέπεται στην ειδικότητά μου( Barrett M82) 12,7 ή κοινώς 0,50......το αγαπημένο μου είναι ......FN std με διόπτρα, άντε και μια αστρικού φωτός. Μου αρέσουν επίσης το θρυλικό Manlicher 6,5, και το Bren.
Και κάτι για το πολυδιαφημισμένο ΑΚ. Ο κατασκευαστής του, έδωσε σημασία στην αξιοπιστία χρήσης και αντοχή στις καιρικές συνθήκες. Γιατί ήξερε σε ποιους θα το μοίραζαν. Τη φήμη την έβγαλε γιατί μοιράστηκε σε εκατομμύρια αντίτυπα. Είναι για χρήση....γιούργια να έχω να ρίχνω κι όπου κάπως σε πετύχω, ιδίως οι παλιές εκδόσεις με κοντή κάννη. Το ΑΚ74 σε 5,45 με μακρύτερη βαρύτερη κάνη βελτίωσε την κατάσταση. Τα έχω χρησιμοποιήσει στην πράξη και τα δύο. Αρκετά σας ζάλισα σήμερα όμως.
 
Back
Top