Ιδιογομωση cal36.410

μιας και φτιάχνω δικά μου φυσίγγια για το μικρό είπα να κάνω και ένα δικό μου κουτάκι !!!
View attachment 94250
μένει να τυπωθεί σε χαρτόνι και να κοπούν οι λεπτομέρειες στα άκρα ώστε να κλείνει όπως πρέπει .
Έχεις φτιάξει καλούπι Γιώργο?

Έχεις φτιάξει καλούπι Γιώργο?
Τι καλούπι εννοείτε ;
Πήρα ένα κουτάκι το άνοιξα και αντέγραψα τις διαστάσεις του . Μετά στο word έφτιαξα το αντίστοιχο διάγραμμα και έβαλα τις φωτογραφίες . Κάπου διάβασα ότι υπάρχει χαρτόνι που μπορεί να τυπωθεί σε εκτυπωτή αν δεν βρω έτσι άκρη θα κόψω χαρτόνι και θα το εκτυπώσω σε κανονικό χαρτί α4 και θα το κολλήσω πάνω στο χαρτόνι

Τι καλούπι εννοείτε ;
Πήρα ένα κουτάκι το άνοιξα και αντέγραψα τις διαστάσεις του . Μετά στο word έφτιαξα το αντίστοιχο διάγραμμα και έβαλα τις φωτογραφίες . Κάπου διάβασα ότι υπάρχει χαρτόνι που μπορεί να τυπωθεί σε εκτυπωτή αν δεν βρω έτσι άκρη θα κόψω χαρτόνι και θα το εκτυπώσω σε κανονικό χαρτί α4 και θα το κολλήσω πάνω στο χαρτόνι
Εννοεί μάλλον το καλούπι για να κόβεται το κουτί σε στάντζα. Είναι ένα ξύλινο τελάρο με φυτεμένα ξυράφια στο σχήμα του ανοικτού κουτιού.

Τι καλούπι εννοείτε ;
Αυτό που λέει ο δάσκαλος.
Το καλούπι με το πάτημα κάνει το περιμετρικό κόψιμο και πιέζει το χαρτί δημιουργώντας αυλάκι εκεί που πρέπει να τσακίσει για να γίνουν γωνίες όταν το φτιάχνουμε κουτί.
Περιμετρικά έχει κοφτερα λαμακια και στις τσακίσεις κυλινδρικά.

Αυτό που λέει ο δάσκαλος.
Το καλούπι με το πάτημα κάνει το περιμετρικό κόψιμο και πιέζει το χαρτί δημιουργώντας αυλάκι εκεί που πρέπει να τσακίσει για να γίνουν γωνίες όταν το φτιάχνουμε κουτί.
Περιμετρικά έχει κοφτερα λαμακια και στις τσακίσεις κυλινδρικά.
Εγώ πατέρα λιθογράφο. Εσύ;

Back