"Η εικόνα του κυνηγού"


Τι επηρεάζει περισσότερο (+/-) την εικόνα μας;

  • Συμπεριφορά στον κυνηγότοπο προς άλλους φυσιολάτρες/κυνηγούς

  • Συμπεριφορά προς την πανίδα/χλωρίδα

  • Σεβασμός προς τα κυνηγόσκυλά μας

  • Συμπεριφορά μετά το κυνήγι (φωτό-βίντεο-internet)

  • Ενδυματολογική εικόνα μας

  • Άλλο

  • Όλα εξίσου


Results are only viewable after voting.

Όνομα
γιωργος
Την εικόνα μας την επηρεάζουν ολα τα παραπάνω και άλλα τόσα.η ένδυση μας,η συμπεριφορά προς τους συναδέρφους κηνυγους πχ τι κάνεις εσύ εδώ εγώ κηνυγαω σε αυτά τα μέρη 30 χρόνια,να τουφεκαμε σε απόσταση στο καρτέρι 30 μέτρα προς τον άλλο κηνυγο την τσίχλα που πέρασε από πάνω του,οι συνάδερφοι γουρουνοκηνυγοι να πιάνουν όλα το βουνό και να περνάν με τα αγροτικά βολίδα από τα κηνυγια των υπολοίπων πχ λαγαδων χαλώντας τα σκυλιά τους ,οι Μ... τσιχλοκηνυνηγοι που μετα το καρτέρι θα περιμένουν την μπεκάτσα να περάσει και το χειρότερο πολλοί από αυτούς την επόμενη θα πάρουν τα σκυλιά τους και θα περπατήσουν 5-6 ώρες χωρίς να τουφεκισουν ούτε μία αλλά θα βρίζουν τους υπόλοιπους που κηνυγουν παράνομα στο καρτέρι την μπεκάτσα,να μην μιλήσω για άπειρους κάλυκες και καφέδες και τσιγάρα στα καρτερία ,η Μ... Πολλών τσιχλοκηνηγων που στα μπασιματα λένε χθες είχε πέρασμα χτύπησα 50 πουλιά,οι Μ... που δίνουν στα ανήλικα παιδιά τους όπλα να κηνυγανε δίπλα στο καρτέρι ώστε άμα έρθει ο θυροφυλακας να τον δουν και να κρυφτούν,και πολλά άλλα που χαλάνε την εικόνα μας δυστυχώς και δεν μπορώ να σκεφτώ αυτήν την στιγμή.
 

Manos

Staff member
Περιοχή
Άλιμος
Όνομα
Μάνος
Όσον αφορά στην εικόνα που έχουμε στους άλλους θα έλεγα η άγνοια. Δεν γνωρίζουν τι είναι κυνήγι, πως αυτό μπορεί να προσφέρει στην κοινωνία και αμέσως το καταδικάζουν. Σίγουρα επηρεάζονται και από συμπεριφορές ορισμένων κυνηγών αλλά πολύ περισσότερο από τους λαθροθήρες. Ο λαθροθήρας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΥΝΗΓΟΣ. Είναι ένας άνθρωπος που παρανομεί και είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του κυνηγιού.

Μεταξύ κυνηγών θα έλεγα η συμπεριφορά που έχουμε μεταξύ επηρεάζει κατ'εμέ περισσότερο την άποψη μου.
 
Last edited:
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Όνομα
Άγγελος
Αν είναι μόνο μία επιλογή έβαλα την συμπεριφορά μας μετά το κυνήγι μέσω social media.
Εκεί πιστεύω γίνεται το μεγάλο φάουλ αλλά και η λάθος εικόνα που βγαίνει(που ίσως να είναι και η σωστή αν γίνεται από την πλειοψηφία).
Όλα τα άλλα πιστεύω παίζουν τον ρόλο τους αλλά κατα περίπτωση είναι μικρή η έκθεση σε μεγάλο πλήθος.
Η εικόνες και τα βίντεο που βγαίνουν τα άσχημα κυρίως αλλά και τα κανονικά και είναι που σοκάρουν τον περισσότερο κόσμο που δεν είναι εξοικειωμένος με τον τρόπο του κυνηγιού.
Για νορμάλ κόσμο μιλαω και όχι για τις υστερικές και λοιπες χορτοφάγες και πειραγμένες ψυχές.
 
Όνομα
ΒΑΣΊΛΗΣ
Εγώ συμφωνώ με τους προλαλήσαντες, μου φαίνεται πολύ ρατσιστικό όμως, να προσπαθούμε να κατατάξουμε κάποιον σχετικά με το τι φοράει. Δεν αναφέρομαι στα υποχρεωτικά, δηλαδή φωσφορούχα κτλ, αλλά στο αν τα μποτάκια είναι της τάξης των 250 ευρώ ή το παντελόνι είναι beretta τότε αυτός είναι μερακλής και νοικοκύρης κύριος. Αντιθέτως ο πρόχειρος και με παλιά ένδυση, είναι ατσαλιάρης και απρόσεχτος. Συμπεριφορά και ήθος θεωρώ ότι είναι τα σημαντικότερα και αυτά είναι που μας χαρακτηρίζουν κιόλας.
 
Top