Ηθικοί κανόνες και κυνήγι

Η εικόνα του κυνηγίου στην Ελλάδα ποια είναι; Πώς το βλέπουμε εμείς, πώς το παρουσιάζει η ΚΣΕ και πώς το βλέπουν οι μη κυνηγοί; Εγώ βλέπω 3 διαφορετικές οπτικές και καμία προσπάθεια να γίνουν μία.
Όλα παίζουν ρόλο αλλά για εμένα το χειρότερο αποτέλεσμα αυτού είναι ότι δεν ασχολούνται νέοι άνθρωποι με το κυνήγι.

Άρα οι συνάδελφοι που κατασκηνώνουν μια η και περισσότερες μέρες σε κυνηγότοπο είναι παράνομοι.
Οπότε συμπεραινω ότι το νόμιμο είναι να πας το ξημέρωμα και να καθίσεις όπου βρεις άδειο καρτέρι.
Πάντως τον μπελά τους βρήκαν όσοι ακολούθησαν το νόμιμο(και όχι μόνο στο κυνήγι)
Δυστυχώς είναι έτσι χτισμένη-γαλουχημένη η κοινωνία μας, όπου αρκετοί πράττουν εις βάρος των υπολοίπων, απ τα πολύ μικρά έως τα πολύ μεγάλα θέματα

Ζούμε στο κράτος της παραβατικότητας με πρώτους διδαξαντες τους πολιτικούς της χώρας επομένως μη περιμένει κανείς από κάποιον να πράξει σωστά μεμονωμένα παραδείγματα.Εαν υπήρχε σωστή λειτουργία και απαραίτητη σημάσια από το κράτος θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα αλλά όπως βλέπετε έχεις αφήσει τη διαχείριση του κυνηγιού στα χέρια της ομοσπονδίας χωρίς κρατική βούληση και συνεισφορά χρειάζετε νέο νομικό πλαίσιο είναι αδιανόητο αυτό που γίνετε εδώ χωρίς να συμμετέχει στη διαχείριση το κράτος χωρίς να λαμβάνει σοβαρά υπόψιν τις επισημάνσεις των ειδικών της ομοσπονδίας κάποιες και μετά από αγώνα μετράει αποφασίζει για το μέλλον του κυνηγιού κάτι σαν το Πόντιο Πιλάτο κάντε ότι θέλετε αλλά αμέσως πλην σαφώς εγώ έχω τη τελική λέξη αποφασίζω και διατάζω ,εμείς εδώ ατσάλινα στους ελάχιστους υδροβιότοπους που επιτρέπετε λες και έχουμε δημιουργήσει θέμα σε κάτι σύμφωνα πάντα με την Ευρώπη εδώ βολεύει ενώ η απόφαση της ευρωπαϊκής εισαγγελίας για τις υποκλοπές δε βολεύει και τους είπε το ελληνικό αφεντικό μην ανακατεύεστε δε σας πέφτει λόγος έχουμε την ελληνική βουλή που τα ξεπλένει όλα .Θέμα που είχα ανοίξει αλλά από όπου και να το πιάσεις καταλήγεις στο ότι χαλάς τη ζαχαρένια σου ας κυνηγά ο κάθε ένας όπως του επιτρέπει η παιδεία και η σκέψη του γιατί το μπουρδέλο ότι χρώμα και να το βάψεις εάν δε διώξεις τους ενοίκους του μπουρδέλο θα παραμείνει απλά αλαζει λαμπάκι κόκκινο ,πορτοκάλι ,μπλε στο τέλος βλέπω κουμάντο τη καινουρία φυλή του ουράνιου τόξου με τους κώλους σα μπυροπότηρα.

Last edited:
Η εικόνα του κυνηγίου στην Ελλάδα ποια είναι; Πώς το βλέπουμε εμείς, πώς το παρουσιάζει η ΚΣΕ και πώς το βλέπουν οι μη κυνηγοί; Εγώ βλέπω 3 διαφορετικές οπτικές και καμία προσπάθεια να γίνουν μία.
Όλα παίζουν ρόλο αλλά για εμένα το χειρότερο αποτέλεσμα αυτού είναι ότι δεν ασχολούνται νέοι άνθρωποι με το κυνήγι.
Βασίλη μου πιστεύω ότι υπάρχουν πολλές οπτικές για το κυνήγι όπως και και για κάθε δραστηριότητα γιατί πολύ απλά υπάρχουν διαφορετικά συμφέροντα .. διαφορετικοί άνθρωποι που κατέχουν διαφορετικά πόστα.
Το κυνήγι δεν διαφέρει από την πολιτική υπό το πρίσμα ότι υπάρχουν αυτοί που το ασκούν και αυτοί που το εξασκούν.
Προσωπικά δεν μου αρέσει .. γιατί πολύ απλά θέλω να βγαίνω στο βουνό για να ηρεμώ ..μακριά από πολιτικές από αυτούς που θεωρούν οτι έχουν κατακτήσει τον κόσμο... κλπ κλπ που λίγο πολύ τα γνωρίζουμε οι πιο πολλοί...
Θα μου πεις και τι περιμένεις να αλλάξει..? θα σου απαντήσω ..τίποτα ..όπως και σε πολλά άλλα ..
Κάποτε είχε πει ένας Σοφός .. Για να μπορέσει να αλλάξει κάτι δεδομένο (παντού) πρέπει να καταστραφεί... Και έτσι θα αλλάξει τον ρώτησαν ..? ΟΧΙ ..αποκρίθηκε ... υπάρχει όμως μια πιθανότητα αυτό που θα δημιουργηθεί να είναι καλύτερο...!!! Ποτέ δεν ξέρεις..!!!

Και κάποιος άλλος είχε πει για να καταλάβεις πόσο δύσκολο είναι να αλλάξουν κάποιοι ανθρωοιι σκέψου εσύ από μόνος σου ότι ίσως να μην μπορείς να αλλάξεις ούτε την ώρα που πίνεις καφέ και θα δεις ότι μάλλον δεν μπορείς άρα φαντάσου πόσο δύσκολο είναι να αλλάξεις κάτι στους άλλους είναι δεν είναι σωστό.

Ωραίο θεμα αλλα αν αρχίσουμε να το αναλύουμε θα παει το μπαν σύννεφο...
Για εμένα στην Ελλάδα με τους νόμους που διέπουν το κυνήγι, ηθικό και νόμιμο δύσκολα συνδυάζονται. Αμφιβάλλετε οτι πολλά νομιμότατα πράγματα στο κυνήγι είναι εντελώς ανήθικα;
Παραδείγματα αν θέλουμε πολλά.
Με το χέρι στην καρδιά θα επελεγα ξεκάθαρα ηθική. Ομως επειδή η ηθική απουσιάζει, ας πορεύεται ο καθένας οπως νομίζει.
Για ποια ηθική να μιλήσουμε. Οταν εδω μέσα, σε αυτό το μικρό καφενείο υπαρχουν νούμερα που ποντάρουν ξανά και ξανά τα ίδια θηράματα υποστηρίζοντας οτι ειναι άλλα, προκειμένου να εισπράξουν μερικά παλαμάκια παραπάνω, τί να περιμένεις; Ο σκοπός πλέον δεν είναι το κυνήγι και η επαφή με τη φύση αλλά η αυτοπροβολή. Η ικανοποίηση του εγώ τους προκειμένου να καλύψουν τη μικρότητα του μορίου τους. Αυτός που πεφτει τοσο χαμηλά για να το κανει αυτό δεν θα επιδιώξει με καθε τρόπο να ερθει το θήραμα στα χέρια του; Θα βαρεσει το λαγό με τα φώτα το βραδυ, θα την στήσει στο νερό για τις πέρδικες, θα καρτερέψει τη μπεκάτσα το σούρουπο και θα βαλει καζαντζίδη στα ορτύκια, γιατί; Για να την πατήσουν μερικοί και να του πουν μπράβο.
Ας κανει ο καθένας αυτό που ξερει μεσα του ότι είναι σωστό. Αν δεν ξερει ας ακολουθεί τον νόμο. Και ας απομονώσουμε κάποια στιγμή τυπους σαν κι αυτόν που περιέγραψα παραπάνω. Ο μαλάκας ετσι κι αλλιώς μαλάκας θα μείνει.....
Once a μαλάκας always a μαλάκας!;)

Επιτρέπεται να κυνηγά πάνω στον δρομο? Πριν 2 χρόνια ειχα ’πεσει‘ σε τέτοιο καρτέρι στην Ανάβρα ανεβαίνοντας για δουλειά και φοβόμουν σε κάθε στροφη μην πεταχτεί κανα γουρούνι και βρεθώ ανάμεσα σε βολια. Το ωραίο ήταν ότι η δουλειά ήταν 1000μ πιο πάνω και τα γουρούνια πέρασαν ήσυχα από κοντά μας, 500 μ από το χωριο.
Έξυπνα τα γουρούνια!

Back