Ζητείται τσοκ 2* για Benelli crio

Status
Not open for further replies.
Η καραμπίνα συνοδευόταν από 2 τσοκ τα 5* και τα 3*. Το 2* αποφάσισα να το πάρω για τον λαγό γιατί τώρα τελευταία βγαίνουν μακριά😎
Μέχρι τώρα δούλευα τα 3* χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, αλλά θέλω να δοκιμάσω λίγο πιο στενή τουφεκιά.

Μόλις το βάλεις πάνω θα βγαίνουν στα 25 μέτρα.Καλυτερα τα 3* σε λαγοκυνηγι.Βρες ένα φυσίγγι συγκεντρωτικό και βάλτο στο τέλος καλύτερα.
Η αλήθεια είναι ότι κάτι τέτοιο σκεφτόμουν και εγώ. Αλλά αφού μάλλον το βρήκα θα το πάρω και βλέπουμε. Τελευταίο βάζω Remington nitro magnum, που είναι αρκετά συγκεντρωτικό αλλά όσο χειμωνιάζει και οι λαγοί είναι υποψιασμένοι πολλές φορές τους βλέπεις στα 40+ μέτρα και όχι στο καθαρό για να σου δώσουν 2η ή 3η βολή. Το Σάββατο κράτησα ένα τέτοιο λαγό με το 3* βάζοντας του σκάγια. Ο λαγός ανήμπορος να συνεχίσει πλάκωσε αμέσως και τον βρήκανε τα σκυλιά. Την Κυριακή πάλι οριακή ντουφεκιά, γύρω στα +10/15 μέτρα βέβαια από εκείνον του Σαββάτου, του έβαλα σκάγια αλλά δυστυχώς κράτησε αρκετά μέχρι να τον πιάσουν τα σκυλιά μέσα σε ένα πολύ πυκνό κομμάτι με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να σπάσουμε, ώστε να τον πάρουμε.

Η αλήθεια είναι ότι κάτι τέτοιο σκεφτόμουν και εγώ. Αλλά αφού μάλλον το βρήκα θα το πάρω και βλέπουμε. Τελευταίο βάζω Remington nitro magnum, που είναι αρκετά συγκεντρωτικό αλλά όσο χειμωνιάζει και οι λαγοί είναι υποψιασμένοι πολλές φορές τους βλέπεις στα 40+ μέτρα και όχι στο καθαρό για να σου δώσουν 2η ή 3η βολή. Το Σάββατο κράτησα ένα τέτοιο λαγό με το 3* βάζοντας του σκάγια. Ο λαγός ανήμπορος να συνεχίσει πλάκωσε αμέσως και τον βρήκανε τα σκυλιά. Την Κυριακή πάλι οριακή ντουφεκιά, γύρω στα +10/15 μέτρα βέβαια από εκείνον του Σαββάτου, του έβαλα σκάγια αλλά δυστυχώς κράτησε αρκετά μέχρι να τον πιάσουν τα σκυλιά μέσα σε ένα πολύ πυκνό κομμάτι με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να σπάσουμε, ώστε να τον πάρουμε.
"Δε σε κάνει λιγότερο κυνηγό αν δε σηκώσεις όπλο καθόλου,το αντίθετο μάλιστα".Θα μου πεις...και στα 25 μέτρα υπάρχουν τραυματισμοί και έχεις δίκιο αλλά είναι άλλο να επωμίζεις στα 55 μέτρα συνειδητά με σκοπό τη καταβολή.Την επόμενη φορά θα τον διαβάσεις καλύτερα και θα είσαι ένα βήμα μπροστά.Διαφωνω κάθετα στα magnum φυσίγγια γιατί ναι μεν έχουν αυξημένη ποσότητα σκαγιων αλλά υποδεέστερη διάτρηση σε μακρινές αποστάσεις.Θεωρω τα 38γρ ταβάνι σε αυτό το κυνήγι.Αν θες κάτι καλύτερο σε μακρινές βολές κατέβα 1-2 νούμερα καλύτερα.

*Λέω απλά την άποψη μου και τίποτα παραπάνω,μη σε κουράζω.

"Δε σε κάνει λιγότερο κυνηγό αν δε σηκώσεις όπλο καθόλου,το αντίθετο μάλιστα".Θα μου πεις...και στα 25 μέτρα υπάρχουν τραυματισμοί και έχεις δίκιο αλλά είναι άλλο να επωμίζεις στα 55 μέτρα συνειδητά με σκοπό τη καταβολή.Την επόμενη φορά θα τον διαβάσεις καλύτερα και θα είσαι ένα βήμα μπροστά.Διαφωνω κάθετα στα magnum φυσίγγια γιατί ναι μεν έχουν αυξημένη ποσότητα σκαγιων αλλά υποδεέστερη διάτρηση σε μακρινές αποστάσεις.Θεωρω τα 38γρ ταβάνι σε αυτό το κυνήγι.Αν θες κάτι καλύτερο σε μακρινές βολές κατέβα 1-2 νούμερα καλύτερα.

Άλεξ, εννοείται καλά κάνεις και λες την άποψή σου. Φυσικά είναι σεβαστή. Στο κυνήγι του λαγού πάντα θέλω να εξαντλώ τις πιθανότητες για την κάρπωσή του. Αυτό δε σημαίνει ότι θέλω να χάνεται τραυματισμένο θήραμα. Δόξα τον θεό τα σκυλιά μέχρι τώρα δεν έχουν χάσει τραυματισμένο λαγό. Απλά θέλω και στους μακρινούς να αυξήσω τις πιθανότητες μιας άμεσης καταβολής. Τα χιλιόμετρα και η ταλαιπωρία είναι πολύ μεγάλη και καλός ή κακός δεν είναι ένα κυνήγι που θα πεις δε βαριέσαι θα ντουφεκίσω τον επόμενο. Σε κάθε περίπτωση ο τόπος του κυνηγιού είναι αυτός που καθορίζει τα πάντα.

Μία χαρά τα λες! ;)

Τελευταίο βάζω Remington nitro magnum, που είναι αρκετά συγκεντρωτικό αλλά όσο χειμωνιάζει και οι λαγοί είναι υποψιασμένοι πολλές φορές τους βλέπεις στα 40+ μέτρα και όχι στο καθαρό για να σου δώσουν 2η ή 3η βολή
Θα έβαζα και δεύτερο nitro Magnum και πρώτο αν χρειαζόταν, άλογα τόν τόπο....
Πάντα με 3*

Status
Not open for further replies.
Back