Επιλογή ανάμεσα σε δυο κουτάβια

παιδια εδω μεσα σιγουρα θα υπαρχουν καποιοι φιλοι που εχουν βαλει στο παρελθον γεννα. σιγουρα εκαναν τα λαθη τους και τα σωστα τους και εμαθαν. θελωλ οιπον να συζητησουμε αυτο τοθεμα. εχω 2 κουταβια μιας γεννας.θα τα κρατησω μεχρι 6-7 μηνων. τι θα πρεπει να προσεχω στην πορια τους μεχρι τοτε για να πω πως μαλλον διαλεξα το καλυτερο, και πως θα ηταν σωστο να προχωρησω. ξερω πως ισως χρειαστει να γραψετε πολλα, αλλα καντε τον κοπο. αξιζει η προσπαθεια.
 
Το λοτο είναι άμα διαλέξεις νωρίς... Στους 6 7 μήνες ειδικά τα θηλυκά έχουν δείξει μέχρι ένα σημείο το ταλέντο τους οπότε λογικά ο χρόνος θα σου απαντήσει ξεκάθαρα..

Το λάθος για μένα είναι να συγκρίνεις ίδιας ηλικίας κουτάβια θηλυκά αρσενικά γιατί εκτός μερικών περιπτώσεων τα θηλυκά ξεπετάγονται πιο γρήγορα και ενώ στους 7 μήνες βλέπεις ανώτερο το θηλυκό μετά ισοφαρίζει το αρσενικό ή και ξεπερνάει.
 
όπως λέει κι ο Νίκος 6-7 μηνών είναι καλή ηλικία να δεις ένα κουτάβι
θα διάλεγα μετά από συνεχή παρακολούθηση το πιο ενεργητικό το πιο ξύπνιο αυτό που αντιδρά πιο γρήγορα από την ώρα που τα ταίζεις μέχρι την ώρα που τα καλείς η παίζεις μαζί τους
επίσης αυτό που θα έχει περισσότερες πρωτοβουλίες σε κάποιες βόλτες σε κυνηγότοπο αυτό που θα έχει τις καλύτερες αντιδράσεις σ ένα θήραμα έστω και σκοτωμένο :)
 
Εγώ θα διάλεγα αυτό που έχει τον χαρακτήρα που σου ταιριάζει! Κάποιοι θέλουν ήρεμο σκυλί και κάποιοι άλλοι ζωηρό! Κάποιοι μακρυνό στην έρευνα και κάποιοι όχι! Μέχρι τους 7 μήνες θα έχεις δει κάποια χαρακτηριστικά. Αυτά στα λέω από την μικρή μου εμπειρία από ένα σκύλο όποτε μπορεί να κάνω και λάθος :)
 
αντε ρε παιδια. δωστε της σκεψεις σας και της γνωσεις σας? ειναι ενα θεμα που δεν εχει συζητηθει ποτε και πουθενα, σε κανενα φορουμ, και σε καμια σελιδα στο νετ.
μόνο σε περιοδικό παλιά είχα διαβάσει, αυτά που θυμάμαι είναι όσα έχουν προαναφερθεί παραπάνω...
 
Έχει αποχωρήσει από το φόρουμ και ο κ. Νικολακόπουλος που σίγουρα θα μπορούσε να σε βοηθήσει Γιάννη... Ψάξε άρθρα του.
Προσωπική μου άποψη, αν θεωρήσουμε δεδομένο ότι και τα δυο κουτάβια χαίρουν υγείας, σίγουρα κάποιο από τα δυο θα σου έχει μπει περισσότερο στο μάτι. Ακολούθα το ένστικτό σου λοιπόν...
 
7 μηνών μπορείς να δεις ακόμα και την αντίδραση τους σε ζωντανό θήραμα. Αυτό που κάνουν πολλοί είναι να κρατάνε όλη την γέννα μέχρι αυτή την ηλικία και μετά να διαλέγουν. Σε ένα σεμινάριο που είχαμε κάνει με Ιταλούς μας είχαν πει ότι αυτό γίνεται και σε μικρότερη ηλικία. Μια γέννα δική μου που θυμάμαι αυτό το κουτάβι που πήγαινε καλύτερα στο κουνέλι έγινε τελικά και το καλύτερο της γέννας. Για μένα δοκίμασε τα και τα δύο σε θήραμα με τις ίδιες ευκαιρίες και αποφασίζεις
 
Λοιπον.Εως 7 μηνων θα δεις διαφορες απο κουταβι σε κουταβι.Για να διαλέξεις το καλύτερο θα πρεπει να δεις εφόσον και τα δυο ειναι καλα στην υγεια τους θα πρεπει να δεις την εξυπνάδα τους.Μπορεις να βαλεις ενα πλεγμα 4 μετρα μπροστα τους και απο την αλλη μερια μια λιχουδιά και να δεις πιο θα παει πρωτο απο γυρω και οχι να προσπαθει να το παρει μεσα απο το συρμα.Μπορεις να κρυψεις ενα αγριο ορτυκι σε μια σιταρια και να αμολυσεις τα σκυλια το ενα διπλα στο αλλο και να δεις πιο σκυλι θα το βρει και ακομα καλύτερα να το φερμαρει πρωτο.Επίσης θα δεις την ερευνα του καθενός σκυλιου και ετσι θα βγαλεις ενα μεσο ορο απο τα θετικα του καθε σκυλιού και θα αποφασίσεις .Αυτο με το πλεγμα το ειχα δει καπου ως τεστ ευφυΐας για τα μπεκατσοσκυλα οταν ηταν ακόμα κουταβια 3 μηνων.
 
Γιάννη αρκετά δύσκολη η επιλογή ακόμα και οι επαγγελματίες δυσκολεύονται να την κάνουν. Εσύ θα κοιτάξεις τα βασικά και θα κρίνεις ανάλογα, χαρακτήρας ισορροπημένος να έρχεται κοντά σου άφοβα , να έχει όρεξη για παιχνίδια και να είναι ζωηρό ένα κουτάβι που κάθεται σε μια γωνιά και όταν το πλησιάσεις απομακρύνεται δείχνει χαρακτήρα φοβικό και θα σου δημιουργήσει χίλια μύρια προβλήματα στο μέλλον (κροτοφοφια, φοβίες σε ανθρώπους και ζώα και γενικά προβληματικός χαρακτήρας). Η μορφολογία σε αυτή την ηλικία δεν είναι ακόμα πλήρης αλλά σε γενικές γραμμές να κοιτάξεις να είναι σκελετικα σχηματισμενο σωστά όπως και τα δόντια του που πρέπει να κλείνουν ψαλιδωτα για τυχόν προγναθισμο η υπογναθισμο. Επίσης το χρώμα της μύτης, βλεφάρων και χειλιών να είναι μονόχρωμο όπως και το τρίχωμα να είναι ελαστικό και μαλακό, γενικά να έχει μια καλή εικόνα να είναι ζωηρό και παιχνιδιάρικο, κουτάβια με κοιλιά τούμπανο (φούσκα) δείχνουν ότι ταλαιπωρούνται από παράσιτα η διαροιες.
 
σας ευχαριστω ολους για την σημετοχη σας και την βοηθεια. θα τα εχω ολα υποψην μου. αν καποιος φυσικα εχει και τιποτα αλλο να προσθεσει, θα ηταν θετικο, μιας και σιγουρα αυτο το θεμα θα βοηθησει και αλλα παιδια στο μελλον.
 
Back
Top