Ελιές στο μπουκάλι

Αν και το θέμα εδώ δεν είναι το θαλασσινό νερό, εγώ δεν θα το φοβόμουν καθόλου. Φυσικά δεν θα πάω να πάρω νερό από το λιμάνι, αλλά από μια παραλία που τη θεωρώ όσο γίνεται πιο καθαρή.
Εξάλλου τα ψαράκια μας και τα θαλασσινά μας, μια χαρά τα καταβροχθίζουμε χωρίς ενδοιασμούς για την ποιότητα του θαλασσινού νερού... ;)
Παντελή καλησπέρα!. Ελιές φτιάχνω κάθε χρόνο και πολλές μάλιστα! Το σωστό αλάτι είναι 10% επί του νερού που θα βάλουμε μέσα. Όμως εγώ βάζω 8% και γίνονται ωραίες, μετά απο 25 ημέρες, τρώω!, ξυνό δεν βάζω, δεν νομίζω ότι χρειάζεται, βέβαια ο κάθε άνθρωπος διαλέγει την γεύση του!.
 
Λοιπόν οι ελιές στο μπουκάλι δοκιμάστηκαν σήμερα και είναι οκ. Λέω τώρα να τις βάλω σε χυμό λεμονιού με ελαιόλαδο ρίγανη και μερικες σκελίδες σκόρδο και να τις αποθηκεύσω, λέτε να υπάρχει πρόβλημα;
 
Λοιπόν οι ελιές στο μπουκάλι δοκιμάστηκαν σήμερα και είναι οκ. Λέω τώρα να τις βάλω σε χυμό λεμονιού με ελαιόλαδο ρίγανη και μερικες σκελίδες σκόρδο και να τις αποθηκεύσω, λέτε να υπάρχει πρόβλημα;
Πολύ καλύτερες θα γίνουν Κώστα και από άποψη συντήρησης και γευστικά.
 
Λοιπόν οι ελιές στο μπουκάλι δοκιμάστηκαν σήμερα και είναι οκ. Λέω τώρα να τις βάλω σε χυμό λεμονιού με ελαιόλαδο ρίγανη και μερικες σκελίδες σκόρδο και να τις αποθηκεύσω, λέτε να υπάρχει πρόβλημα;
Πότε τις είχες βάλει στο μπουκάλι Κώστα; Αυτές που έβαλα εγώ 25/10 ήταν λίγο πράσινες και ακόμα δεν έχουν ξεπικρισει τελείως. Για μένα μια χαρά είναι δηλαδή,αλλά τα παιδιά και η σύζυγος λένε ότι θέλουν ακόμα.
Εγώ λέω να τους βάλω ξυδακι...
 
Πότε τις είχες βάλει στο μπουκάλι Κώστα; Αυτές που έβαλα εγώ 25/10 ήταν λίγο πράσινες και ακόμα δεν έχουν ξεπικρισει τελείως. Για μένα μια χαρά είναι δηλαδή,αλλά τα παιδιά και η σύζυγος λένε ότι θέλουν ακόμα.
Εγώ λέω να τους βάλω ξυδακι...
Φίλε Στράτο τις είχα βάλει 21 Νοεμβρίου αλλά σε κάθε μπουκάλι έριξα 3 κουταλιές της σούπας αλάτι γιατί βαριόμουν μετά τις ελιές να πάω στη θάλασσα να γεμίσω τα μπουκάλια θαλασσονερο. Δεν έχουν ξεπικρισει τελείως αλλά μου αρέσουν όπως είναι. Πικρό στο στόμα λέει ο παππούς της γυναίκας μου, γλυκό στο σώμα ( 100 χρονών ζωή να έχει)
 
Φίλε Στράτο τις είχα βάλει 21 Νοεμβρίου αλλά σε κάθε μπουκάλι έριξα 3 κουταλιές της σούπας αλάτι γιατί βαριόμουν μετά τις ελιές να πάω στη θάλασσα να γεμίσω τα μπουκάλια θαλασσονερο. Δεν έχουν ξεπικρισει τελείως αλλά μου αρέσουν όπως είναι. Πικρό στο στόμα λέει ο παππούς της γυναίκας μου, γλυκό στο σώμα ( 100 χρονών ζωή να έχει)
Ετσι ειναι σχετικα με την πικραδα

Και αν το ψαξετε λιγο ολα τα βρωσιμα αγρια χορτα που εχουν φυσικη πικραδα εχουν ιδιαιτερα ωφελιμες επιπτωσεις στην υγεια μας, εννοειτε εαν δεν συντρεχει καποιος αλλος λογος αποφυγης τους
Κλασικο παραδειγμα ειναι το σπαραγγι
 
Φίλε Στράτο τις είχα βάλει 21 Νοεμβρίου αλλά σε κάθε μπουκάλι έριξα 3 κουταλιές της σούπας αλάτι γιατί βαριόμουν μετά τις ελιές να πάω στη θάλασσα να γεμίσω τα μπουκάλια θαλασσονερο. Δεν έχουν ξεπικρισει τελείως αλλά μου αρέσουν όπως είναι. Πικρό στο στόμα λέει ο παππούς της γυναίκας μου, γλυκό στο σώμα ( 100 χρονών ζωή να έχει)
Συμφωνώ με τον παππού!!!
Μάλλον θα φτιάξω ένα μπουκάλι από τώρα για μένα και τα άλλα 3 θα τα αφήσω λιγάκι ακόμα για τα παιδιά και τη γυναίκα.
 
Πικρό στο στόμα λέει ο παππούς της γυναίκας μου, γλυκό στο σώμα ( 100 χρονών ζωή να έχει)
Λοιπόν μιας και το ανεφερε ο Κώστας για την πικράδα. Η πικράδα στις ελιές, όπως και η πικρή έως καυστική επίγευση στο αγουρόλαδο και στο ύψιστης ποιότητας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, είναι εξαιτίας του ότι περιέχουν πολυφαινολικές ουσίες και κυρίως ελευρωπαϊνη που δρουν ως αντιοξειδωτικά και προστατεύουν το καρδιαγγειακό και ιδίως τις αρτηρίες μας. Tο ωφέλιμο αποτέλεσμα αποκτάται από την ημερήσια πρόσληψη 20 γραμμαρίων ύψιστης ποιότητας ελαιολάδου ή την κατανάλωση μιας χούφτας πικρές ελιές.

Πικρές ή ξεπικρισμένες εφόσον ΔΕΝ έχει μπει καυστική σόδα, κάτι που ανέφερα πιο πάνω σε άλλο μήνυμα να μην γίνεται, οι ελληνικές επιτραπέζιες ελιές έχουν σημαντική συγκέντρωση σε μασλινικό οξύ το οποίο βοηθά στην αναστολή της ανάπτυξης και του πολλαπλασιασμού των καρκικνικών κυττάρων στο παχύ έντερο. Η σόδα αντιδρά και εξουδερώνει τα πιο πολλά θεραπευτικά στοιχεία της ελιάς και τη μετατρέπει σε "άχυρο"...

Άρα οι πικρές ελιές έχουν πιο μεγάλη αντιοξειδωτική δράση από τις πιο ξεπικρισμένες. Πικρές και ξεπικρισμένες ελιές όμως όταν γίνονται με τις ελληνικές παραδοσιακές μεθόδους, και όχι με τις εμπορικές που περιλαμβάνουν σόδα, έχουν και έντονη αντικαρκινική προστασία.
 
Λοιπόν μιας και το ανεφερε ο Κώστας για την πικράδα. Η πικράδα στις ελιές, όπως και η πικρή έως καυστική επίγευση στο αγουρόλαδο και στο ύψιστης ποιότητας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, είναι εξαιτίας του ότι περιέχουν πολυφαινολικές ουσίες και κυρίως ελευρωπαϊνη που δρουν ως αντιοξειδωτικά και προστατεύουν το καρδιαγγειακό και ιδίως τις αρτηρίες μας. Tο ωφέλιμο αποτέλεσμα αποκτάται από την ημερήσια πρόσληψη 20 γραμμαρίων ύψιστης ποιότητας ελαιολάδου ή την κατανάλωση μιας χούφτας πικρές ελιές.

Πικρές ή ξεπικρισμένες εφόσον ΔΕΝ έχει μπει καυστική σόδα, κάτι που ανέφερα πιο πάνω σε άλλο μήνυμα να μην γίνεται, οι ελληνικές επιτραπέζιες ελιές έχουν σημαντική συγκέντρωση σε μασλινικό οξύ το οποίο βοηθά στην αναστολή της ανάπτυξης και του πολλαπλασιασμού των καρκικνικών κυττάρων στο παχύ έντερο. Η σόδα αντιδρά και εξουδερώνει τα πιο πολλά θεραπευτικά στοιχεία της ελιάς και τη μετατρέπει σε "άχυρο"...

Άρα οι πικρές ελιές έχουν πιο μεγάλη αντιοξειδωτική δράση από τις πιο ξεπικρισμένες. Πικρές και ξεπικρισμένες ελιές όμως όταν γίνονται με τις ελληνικές παραδοσιακές μεθόδους, και όχι με τις εμπορικές που περιλαμβάνουν σόδα, έχουν και έντονη αντικαρκινική προστασία.
Γρηγόρη είσαι θησαυρός .shake hands.
 
Back
Top