Ελάφι (whitetail) κοκκινιστό στην γάστρα .

288567299_1067595510553554_8269680775755708660_n.jpg
Ενα κιλό κρέας απο Ελάφι .
Τρεις μέτριες πατάτες .
Δυο καρότα.
Χυμός τομάτας.
Ενα κρεμμύδι ξερό.
Φύλλα δάφνης/δεντρολίβανο/πιπέρι/αλάτι/τριμμένο θυμάρι .

Βράζουμε το κρέας σε μια κατσαρόλα με νερό για 20 περιπου λεπτά
Αφαιρουμε το νερό και το κρεας το ξεπλενουμε με τρεχούμενο νερό .
Στην κατσαρόλα βάζουμε τα υλικα μας και προσθέτουμε λαδι και νερό .
Βαζουμε την γάστρα κλεισμένη με το καπάκι στον φουρνο στους 210 βαθμους κελσίου για μιαμιση τουλαχιστον ώρα περίπου .( ελέγχουμε ανά διαστήματα )
 
View attachment 50605
Ενα κιλό κρέας απο Ελάφι .
Τρεις μέτριες πατάτες .
Δυο καρότα.
Χυμός τομάτας.
Ενα κρεμμύδι ξερό.
Φύλλα δάφνης/δεντρολίβανο/πιπέρι/αλάτι/τριμμένο θυμάρι .

Βράζουμε το κρέας σε μια κατσαρόλα με νερό για 20 περιπου λεπτά
Αφαιρουμε το νερό και το κρεας το ξεπλενουμε με τρεχούμενο νερό .
Στην κατσαρόλα βάζουμε τα υλικα μας και προσθέτουμε λαδι και νερό .
Βαζουμε την γάστρα κλεισμένη με το καπάκι στον φουρνο στους 210 βαθμους κελσίου για μιαμιση τουλαχιστον ώρα περίπου .( ελέγχουμε ανά διαστήματα )
Λουκούμι φαίνεται!!!!!
 
Λουκούμι φαίνεται!!!!!
Αυτή τη φορά του έβαλα νερό ίσα να καλύψει τα υλικά και το άφησα δυο ώρες στον φούρνο με κλειστό το καπάκι και στο τέλος κάνα τέταρτο άνοιξα καπάκι . Έλιωνε μόλις το ακουμπούσε το πιρούνι ….
 
Δεν παιζεις τιμια Γιωργοοοοοο
Μας τρεξαν τα σαλια
Όχι ακόμη … αυτό θα γίνει σε λίγο … αγόρασα μια καινούργια γάστρα μαντεμι που παίζει κατευθείαν μέσα στον ξυλόφουρνο … εκεί θα γίνουν καλές δοκιμές με
Την γάστρα μέσα στο κάρβουνο … δυστηχως χρόνο δεν έχουμε τις περισσότερες φορές …
 
Γιωργη η συνταγη ευκολη ειναι, με το κρεας ελαφιου υπαρχει ενα θεματακι.....think.
https://www.themart.gr/katastimata-themart
αυτό στην Θεσσαλονικη έχει ελαφι ζαρκάδι βουβάλι φασιανο πέρδικα ορτύκι πάπια αγριογούρουνο
παρε τηλέφωνο σε κάποιο που είναι κοντά σου και ρώτα.
 
View attachment 50605
Ενα κιλό κρέας απο Ελάφι .
Τρεις μέτριες πατάτες .
Δυο καρότα.
Χυμός τομάτας.
Ενα κρεμμύδι ξερό.
Φύλλα δάφνης/δεντρολίβανο/πιπέρι/αλάτι/τριμμένο θυμάρι .

Βράζουμε το κρέας σε μια κατσαρόλα με νερό για 20 περιπου λεπτά
Αφαιρουμε το νερό και το κρεας το ξεπλενουμε με τρεχούμενο νερό .
Στην κατσαρόλα βάζουμε τα υλικα μας και προσθέτουμε λαδι και νερό .
Βαζουμε την γάστρα κλεισμένη με το καπάκι στον φουρνο στους 210 βαθμους κελσίου για μιαμιση τουλαχιστον ώρα περίπου .( ελέγχουμε ανά διαστήματα )
Εγώ το κάνω κ χωρίς ελάφι‼️
 
Εγώ το κάνω κ χωρίς ελάφι‼️
Βοδινο ;)
Το απλο το φτηνο το κομματι που κανουμε σουπα στα μικρα

Δεν ξερω πως το λενε ειναι το μονο κρεας που δεν εχω ιδιαιτερες γνωσεις επειδη ποτε δεν εσφαξα μονος μου.big smile.

Εγω ετσι το ζηταω

Μουρλια γινεται
 
Βοδινο ;)
Το απλο το φτηνο το κομματι που κανουμε σουπα στα μικρα

Δεν ξερω πως το λενε ειναι το μονο κρεας που δεν εχω ιδιαιτερες γνωσεις επειδη ποτε δεν εσφαξα μονος μου.big smile.

Εγω ετσι το ζηταω

Μουρλια γινεται
Βουη το λεμε εδω .very funny.
 
Βοδινο ;)
Το απλο το φτηνο το κομματι που κανουμε σουπα στα μικρα

Δεν ξερω πως το λενε ειναι το μονο κρεας που δεν εχω ιδιαιτερες γνωσεις επειδη ποτε δεν εσφαξα μονος μου.big smile.

Εγω ετσι το ζηταω

Μουρλια γινεται
Ποντίκι ;
 
Back
Top