Δράμια - Μονόβολα

Έχω ρίξει του Κυργια. Έχουν βλήμα gualandi όπως και τα lambro palla. Μόνο που τα πρώτα γράφουν 31.5 γραμμάρια και τα δεύτερα 32. Ισάξιο του palla , έχω παρει ένα 80αρι καπρι στα 40-45 μετρα με αυτά. Διαμπερές τραύμα του έκανε στα πλευρά. Πήγε 15-20 μέτρα και ξεράθηκε.
Καλησπέρα. με τι τσοκ;

Όσοι έχετε μπενελι και πάτε για γουρούνια κάντε μια δοκιμή στα μονοβολα navaro τα σκοπευτικα 28 γραμμαρίων. Το γράφω μετά από το 3ο μεγάλο καπρι που έπεσε με αυτά....
Τα δοκίμασα με μια maverick 88 και μου φάνηκε αρκετά δυνατό νομίζω σε σχέση με αλλα

Όσοι έχετε μπενελι και πάτε για γουρούνια κάντε μια δοκιμή στα μονοβολα navaro τα σκοπευτικα 28 γραμμαρίων. Το γράφω μετά από το 3ο μεγάλο καπρι που έπεσε με αυτά....
Δημήτρη από περιέργεια, τα γουρούνια πέσανε ακαριαία;
Προσωπικά επειδή έχω δει ότι έχουν απίστευτη αντοχή στα τραύματα, δεν έχω σκεφτεί ποτέ να χρησιμοποιήσω σκοπευτικά μονόβολα στο κυνήγι τους

Προσωπικά επειδή έχω δει ότι έχουν απίστευτη αντοχή στα τραύματα, δεν έχω σκεφτεί ποτέ να χρησιμοποιήσω σκοπευτικά μονόβολα στο κυνήγι τους
Τέζα όλα. Το μεγαλύτερο το πέτυχα στον σβερκο αλλα βγηκε κοντα. Ενα αλλο στα 20 μετρα την αρπαξε ακριβως στην καρδια. Πηγε 10 μετρα και τουμπα. Το σημερινό που ήταν σίγουρα πάνω από 40 μέτρα με έκανε να γράψω εδώ. Την άρπαξε έμεινε ακίνητο μερικά δευτερόλεπτα και τουμπαρε επιτόπου. Και δεν το λες και μικρό...3/3 με 4 φυσιγγια είναι καλό δείγμα πιστεύω. Από κάτω ο σημερινός. 20250727_095000.jpg

θα ενιωθα περισσοτερο καλυμενος με ενα μονοβολο 32 τουλαχιστον γραμμαρια.......
Στο μονοβολο ειδικα το σκοπευτικο ειναι ιδιαιτερα σημαντικο το σημειο του ζωου που θα χτυπησει το βλημα μας......
Να υπαρχει δηλαδη καιριο πληγμα.......

θα ενιωθα περισσοτερο καλυμενος με ενα μονοβολο 32 τουλαχιστον γραμμαρια.......
Στο μονοβολο ειδικα το σκοπευτικο ειναι ιδιαιτερα σημαντικο το σημειο του ζωου που θα χτυπησει το βλημα μας......
Να υπαρχει δηλαδη καιριο πληγμα.......
Γιατί με το 32 αν δεν το πάρει στα ζωτικά θα πέσει? Το ίδιο ακριβώς πράγμα είναι όσον αφορά το σημείο που θα πληγεί. Μέχρι τωρα έριχνα λαμπρο παλα. Με παρότρυνση άλλων δοκίμασα τα συγκεκριμενα σκοπευτικα μονοβολα πρωτα σε στοχο οπου ειδα τρελο γκρουπαρισμα 4 βολων στα 40 μετρα. Τα βρίσκω καλύτερα σε συμπεριφορά στο δικό μου όπλο από τα παλα από τα οποία δεν είχα παράπονο.

Γιατί με το 32 αν δεν το πάρει στα ζωτικά θα πέσει? Το ίδιο ακριβώς πράγμα είναι όσον αφορά το σημείο που θα πληγεί. Μέχρι τωρα έριχνα λαμπρο παλα. Με παρότρυνση άλλων δοκίμασα τα συγκεκριμενα σκοπευτικα μονοβολα πρωτα σε στοχο οπου ειδα τρελο γκρουπαρισμα 4 βολων στα 40 μετρα. Τα βρίσκω καλύτερα σε συμπεριφορά στο δικό μου όπλο από τα παλα από τα οποία δεν είχα παράπονο.
Σιγουρα η συμπεριφορα του μονοβολου ως προς το γκρουπαρισμα ειναι το σημαντικοτερο κεφαλαιο στο θεμα μονοβολο.......
Εαν ομως ψαξεις πινακες για την ενεργεια που εκτονωνει καθε μονοβολο αναλογα του βαρος του πανω στο θηραμα ,σε συσχετισμο της απαιτουμενης ενεργειας για το συγκεκριμενο θηραμα θα καταλαβεις γιατι το λεω.........
Εχουν πεσει ζωα και με μια μπαλα 12/0 η 11/0 στα 70 η 80 μετρα αλλα αυτο δεν αποτελει κανονα........

Last edited:
Σιγουρα η συμπεριφορα του μονοβολου ως προς το γκρουπαρισμα ειναι το σημαντικοτερο κεφαλαιο στο θεμα μονοβολο.......
Εαν ομως ψαξεις πινακες για την ενεργεια που εκτονωνει καθε μονοβολο αναλογα του βαρος του πανω στο θηραμα ,σε συσχετισμο της απαιτουμενης ενεργειας για το συγκεκριμενο θηραμα θα καταλαβεις γιατι το λεω.........
Εχουν πεσει ζωα και με μια μπαλα 12/0 η 11/0 στα 70 η 80 μετρα αλλα αυτο δεν αποτελει κανονα........
Εγώ σου λέω τι βλέπω επαναλαμβανόμενα σε ζώα μεγάλου μεγέθους από τα 15 μέχρι τα 50 μέτρα. Τα οποία έχουν πέσει αφού έχουν δεχτεί 1 και μόνο βλήμα από το συγκεκριμένο φυσιγγι. Δεν προτρέπω κανέναν να το δουλεψει. Απλά γράψω αυτά που βλέπω.

Back