Διάφορα μηνύματα


Όνομα
Γιαννης
Μόνο για δαγκο και νερό ότι ρίξει ο θεός λίπασμα όχι μόνο κοπριά αν και τα λιπάσματα έχουν εξελιχθεί.Αυτο εννοώ εγώ βιολογικό .Οι ελιές που ποτίζονται συστηματικά δεν έχει καμία σχέση το λάδι που βγάζουν με τις ελιές που αναφέρω εγώ .
 

tsakalos

Moderator
Όνομα
Greg
Οι ελιές που ποτίζονται συστηματικά δεν έχει καμία σχέση το λάδι που βγάζουν με τις ελιές που αναφέρω εγώ .
Ως προς ποιο οργανοληπτικό τους χαρακτηριστικό και σε τι ποσοστιαία μεταβολή;
 
Όνομα
Γιαννης
Οι ελιές οι ποτιστικες με σύστημα το λάδι τους μου φαίνεται και είναι σαν νερό σε σχέση με το λάδι το δικό μου από τη μέσα Μάνη έχω και φίλους κρητικούς και το γαμπρό μου από τον πύργο με ελιές και έχω δει και δοκιμάσει τα λάδια τους δεν μιλάω για οξέα κτλ μιλάω για γεύση και πυκνότητα καθαρά τα υπόλοιπα οξέα κτλ εννοείτε ότι βρίσκονται σε καλά επίπεδα .
 

tsakalos

Moderator
Όνομα
Greg
Οι ελιές οι ποτιστικες με σύστημα το λάδι τους μου φαίνεται και είναι σαν νερό σε σχέση με το λάδι το δικό μου από τη μέσα Μάνη έχω και φίλους κρητικούς και το γαμπρό μου από τον πύργο με ελιές και έχω δει και δοκιμάσει τα λάδια τους δεν μιλάω για οξέα κτλ μιλάω για γεύση και πυκνότητα καθαρά τα υπόλοιπα οξέα κτλ εννοείτε ότι βρίσκονται σε καλά επίπεδα .
Οκ μιλάμε καθαρά για προσωπικό γούστο και προτίμηση. Γιατί γεύση και πυκνότητα δεν έχουν σχέση με την ποιότητα και την ανωτερότητά του
 
Όνομα
Γιαννης
βγάζει αι ότι παίζει ρόλο και πως βγαίνει το λάδι του καθενός εννοώ με τι τρόπο διότι από τότε που μπλέξαμε με τα φυγοκεντρικό σύστημα οποίος δε παίζει με τις σωστές θερμοκρασίες και το ανάλογο νερό και προσπαθεί να βγάλει περισσότερο λάδι αναιβαζιντας θερμοκρασία παπαρελαιο το χω δει και αυτό.
 

tsakalos

Moderator
Όνομα
Greg
βγάζει αι ότι παίζει ρόλο και πως βγαίνει το λάδι του καθενός εννοώ με τι τρόπο διότι από τότε που μπλέξαμε με τα φυγοκεντρικό σύστημα οποίος δε παίζει με τις σωστές θερμοκρασίες και το ανάλογο νερό και προσπαθεί να βγάλει περισσότερο λάδι αναιβαζιντας θερμοκρασία παπαρελαιο το χω δει και αυτό.
Τώρα μιλάμε για τρόπο έκθλιψης και επεξεργασίας τώρα όμως όχι για ποτιστικές και μη ποτιστικές... εντελώς άλλο θέμα αυτό... Γεύση και πυκνότητα θα υπαρχει διαφορετική ακόμα και με την ίδια έκθλιψη ως διαδικασια και παραμέτρους χωρίς να το ένα να πασχει έναντι του αλλου σίγουρα.

έχει αποδειχθει πως απο μόνο του το χρώμα, το άρωμα, η γέυση και η πυκνότητα δεν αποτελούν αξιόπιστες ενδείξεις ποιότητας και ανωτερότητας. Μόνο ο χημικός έλεγχος λέει την αλήθεια.
 
Όνομα
Γιαννης
Εννοείται η χημική ανάλυση και οι τρεις δείκτες με πρώτο των οξέων καθορίζουν την ποιότητα αλλά σε δεύτερο χρόνο η γεύση και η πυκνότητα δεν είναι αμελητέες αυτό στο λέω από συζήτηση με δοκιμαστή όπως υπάρχει και για το μέλι και το κρασί Αλλά εμείς επειδή δεν τα κατέχουμε αυτά προχωράμε με ότι έχουμε συνηθίσει και τρώμε από μικροί το ίδιο συμβαίνει και με το μέλι και το τσίπουρο και το κρασί κτλ .
 
Όνομα
Ζώης
Συνάδελφε όταν λες 'ποτέ φάρμακα' εννοείς πως δεν κάνεις καθόλου χημική καταπολέμηση ασθενειών ή καθόλου καταπολέμηση; Γιατί αν με το καθόλου φάρμακα εννοείς ούτε χαλκό, ούτε φερομονική η βιολογικη καταπολέμηση δάκου, γλοιοσπορίου κτλ τότε το λάδι θα έχει σοβαρά θέματα οξύτητας και ποιότητας τα οποία θα αυξομειώνονται σε ένταση και σοβαρότητα με βάση τις καιρικές συνθήκες... Παρεμβάσεις πρέπει να γίνονται, αλλά με τα σωστά μέσα αλλιώς η ποιότητα είναι μόνο στο μυαλό μας.

Τώρα για το νερό, επίσης δεν υπάρχει κανένα συνεπές ερευνητικό εύρημα που να λέει πως το λελογισμένο πότισμα μειώνει την ποιότητα του ελαιολάδου ή πως το διψασμένο και καταπονημένο από το θερμικό στρες δέντρο θα βγάλει φάρμακο...
Για να θεωρηθεί μια καλλιέργεια βιολογική και να επιδοτηθεί επίσημα από το κράτος, απαγορεύει την χρήση χημικών σκευασμάτων. Δεν διαφωνώ με αυτά που λες, αλλά ούτε λέμε επίσης ότι γα πετύχουν σε κάθε περιοχή. Έχουμε την τύχη το κλίμα της περιοχής να ευδοκιμεί τις ελιές μας και να βγάζουμε ένα προϊόν ποιοτικότατο χωρίς χημικά και ποτίσματα.. παρά μόνο ότι δίνει η γη και το καιρός
 
Όνομα
Ζώης
Ο τρόπος έκθλιψης.Αυτό είναι το άλλο μεγάλο ζήτημα...
Αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, οι περισσότεροι για να κερδίσουν λιγάκι σε ποσότητα χρησιμοποιούν υψηλές θερμοκρασίες.. όντως το πετυχαίνουν αλλά όταν μιλάμε για ποιότητα κανεις παραγωγός δεν σκέφτεται με αυτό τον τρόπο
 

tsakalos

Moderator
Όνομα
Greg
Για να θεωρηθεί μια καλλιέργεια βιολογική και να επιδοτηθεί επίσημα από το κράτος, απαγορεύει την χρήση χημικών σκευασμάτων. Δεν διαφωνώ με αυτά που λες, αλλά ούτε λέμε επίσης ότι γα πετύχουν σε κάθε περιοχή. Έχουμε την τύχη το κλίμα της περιοχής να ευδοκιμεί τις ελιές μας και να βγάζουμε ένα προϊόν ποιοτικότατο χωρίς χημικά και ποτίσματα.. παρά μόνο ότι δίνει η γη και το καιρός
Ο χαλκός και οι παγίδες δεν επηρεάζουν το βιολογικό χαρακτηρισμό όπως και εγκεκριμένα βιολογικά λιπάσματα. Το να αφεθούν κάποια πράγματα στην τύχη ή στις συνθήκες και να είναι απλά βιολογικό από μόνο του δεν αρκεί για να υπάρχει σταθερή ποιότητα παραγόμενου ελαιολάδου.
 
Όνομα
Ζώης
Ο χαλκός και οι παγίδες δεν επηρεάζουν το βιολογικό χαρακτηρισμό όπως και εγκεκριμένα βιολογικά λιπάσματα. Το να αφεθούν κάποια πράγματα στην τύχη ή στις συνθήκες και να είναι απλά βιολογικό από μόνο του δεν αρκεί για να υπάρχει σταθερή ποιότητα παραγόμενου ελαιολάδου.
Εφόσον η οξύτητα τα τελευταία χρόνια κυμαίνεται μεταξύ 0,18-0,25, προσωπικά σαν Ζώης δεν βρίσκω λόγο να χρησιμοποιήσω ακόμα κανένα σκεύασμα είτε βιολογικό είτε όχι, ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον να χρησιμοποιήσω δεν αποκλείω τίποτα. Απλά μιλάμε για την συγκεκριμένη στιγμή
 
Όνομα
Ζώης
Ο χαλκός και οι παγίδες δεν επηρεάζουν το βιολογικό χαρακτηρισμό όπως και εγκεκριμένα βιολογικά λιπάσματα. Το να αφεθούν κάποια πράγματα στην τύχη ή στις συνθήκες και να είναι απλά βιολογικό από μόνο του δεν αρκεί για να υπάρχει σταθερή ποιότητα παραγόμενου ελαιολάδου.
Δεν αμφισβητώ τις γνώσεις σου ούτε το παίζω ειδήμων προς θεού, μην παρεξηγηθώ. Τα λες σωστά και είμαι σίγουρος ότι έχεις εμβαθύνει στο θέμα πολύ περισσότερο από εμένα
 

tsakalos

Moderator
Όνομα
Greg
Δεν αμφισβητώ τις γνώσεις σου ούτε το παίζω ειδήμων προς θεού, μην παρεξηγηθώ. Τα λες σωστά και είμαι σίγουρος ότι έχεις εμβαθύνει στο θέμα πολύ περισσότερο από εμένα
Κανενα θέμα Ζώη αλίμονο. Απόψεις, εμπειρίες και γνώσεις ανταλλάσουμε για να κατανοήσουμε μέσω της συζήτησης όλοι μαζι καλύτερα οτιδήποτε μας απασχολεί
 
Περιοχή
Εύβοια
Όνομα
Χρήστος
Φάτε μάτια ψάρια.Τι όχι; Κουτσομούρα,προσφυγάκια και μπακαλιαράκια.Και το κυριότερο χόρτα πολυτελείας!!!!Ερωτώ υπάρχει πιο νόστιμο ψάρι από την κουτσομούρα;;;;!!!! Άντε η παλαμίδα την συναγωνίζεται.IMG_20211125_180544.jpg
 
Περιοχή
ΑΡΓΟΛΙΔΑ
Φάτε μάτια ψάρια.Τι όχι; Κουτσομούρα,προσφυγάκια και μπακαλιαράκια.Και το κυριότερο χόρτα πολυτελείας!!!!Ερωτώ υπάρχει πιο νόστιμο ψάρι από την κουτσομούρα;;;;!!!! Άντε η παλαμίδα την συναγωνίζεται.View attachment 36541

Το κουτσομουρακι είναι το αγαπημένο μου. Το θεωρώ απ' τα ποιο γευστικά
 
Περιοχή
Καλάβρυτα ή Βερολίνο
Όνομα
Theodoros
Φάτε μάτια ψάρια.Τι όχι; Κουτσομούρα,προσφυγάκια και μπακαλιαράκια.Και το κυριότερο χόρτα πολυτελείας!!!!Ερωτώ υπάρχει πιο νόστιμο ψάρι από την κουτσομούρα;;;;!!!! Άντε η παλαμίδα την συναγωνίζεται.View attachment 36541
Με τρελλαίνει, νηστικός όλη μέρα, κάνω υπομονή, αύριο απόγευμα είμαι Ελλάδα ..., και θα δείτε...
 
Περιοχή
Β.Εύβοια
Όνομα
Θοδωρής
Φάτε μάτια ψάρια.Τι όχι; Κουτσομούρα,προσφυγάκια και μπακαλιαράκια.Και το κυριότερο χόρτα πολυτελείας!!!!Ερωτώ υπάρχει πιο νόστιμο ψάρι από την κουτσομούρα;;;;!!!! Άντε η παλαμίδα την συναγωνίζεται.View attachment 36541
Επειδη ειναι τηγανισμενα και δεν φαινονται καλα,ειχαν "μουστακια" οταν τα πηρες?
Τι χρωμα ειχαν?
 
Περιοχή
Εύβοια
Όνομα
Χρήστος
Επειδη ειναι τηγανισμενα και δεν φαινονται καλα,ειχαν "μουστακια" οταν τα πηρες?
Τι χρωμα ειχαν?
Θόδωρα σε χθεσινό νομίζεις ότι μιλάς; Νομίζεις ότι είναι μαιμού ρε μαιμού; .yelling.
 
Περιοχή
Β.Εύβοια
Όνομα
Θοδωρής
Θόδωρα σε χθεσινό νομίζεις ότι μιλάς; Νομίζεις ότι είναι μαιμού ρε μαιμού; .yelling.
Οχι ρε,δεν κανω καυλαντα τωρα,σοβαρα σε ρωταω...
Μοιαζουν πολυ οι κουτσομουρες με τα μπαρμπουνια.Στο χρωμα διαφερουν και στο γεγονος οτι τα δευτερα εχουν μουστακια.
 
Last edited:
Top