Δηλωση οπλου απο κληρονομια.

Καλησπερα στην ομαδα προσφατα βρεθηκε στο σπιτι συγγενικου μου προσωπου ενα δικανο baikal το οποιο ειναι του θειου μου που εχει φυγει απο τη ζωη το 1995 και υπαρχει και η αδεια κατοχης προφανως ληγμενη.
Το ερωτημα ειναι εαν μπορει το οπλο αυτο να μεταβιβαστει σε εμενα εφοσον τα ξεδερφια μου και η θεια μου δεν το θελουν.
Εχει κανεις παρομοια εμπειρια μην παμε με το οπλο στο τμημα να το δηλωσουμε και μπλεξουμε....

Καλησπερα στην ομαδα προσφατα βρεθηκε στο σπιτι συγγενικου μου προσωπου ενα δικανο baikal το οποιο ειναι του θειου μου που εχει φυγει απο τη ζωη το 1995 και υπαρχει και η αδεια κατοχης προφανως ληγμενη.
Το ερωτημα ειναι εαν μπορει το οπλο αυτο να μεταβιβαστει σε εμενα εφοσον τα ξεδερφια μου και η θεια μου δεν το θελουν.
Εχει κανεις παρομοια εμπειρια μην παμε με το οπλο στο τμημα να το δηλωσουμε και μπλεξουμε....
Δεν μπλέκεις. Απλά θα χρειαστεί βεβαίωση από οπλουργό που να βεβαιώνει την καλή λειτουργία του όπλου και μέχρι να βγεί το νέο δελτίο κατοχής να κρατηθεί το όπλο στο αστυνομικό τμήμα. Καλύτερα όμως να ρωτήσεις το τμήμα ασφαλείας της περιοχής σου.

Να πας στο τμήμα και θα σου πούνε τι θα κάνεις,θα χρειαστεί ς και υπεύθυνες δηλώσεις από τα ξαδέρφια και την θεία σου ότι δεν το θέλουν, χαρτιά από γιατρό και το δηλώνεις στο όνομα σου.

Πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών και ΥΔ από όλους οτι στο παραχωρούν. Με παράβολο, φωτογραφίες και χαρτια ψυχίατρου και παθολόγου βγάζεις ΑΚΚΟ στο όνομά σου. Επειδή είχε άδεια, έστω και ληγμένη, νομίζω δεν χρειάζεται χαρτί οπλουργού, για την δική σου ασφάλεια όμως ελεγξέ το.

Επειδή έκανα την διαδικασία πριν 2 χρόνια. Το όπλο πρέπει πρώτα να δηλωθεί σε κάποιον από τους κληρονόμους και αφού βγει άδεια κατοχής, τότε θα σου κάνει μία υπεύθυνη δήλωση ότι στο παραχωρεί και με αυτήν θα το δηλώσεις στο όνομά σου

Επειδή έκανα την διαδικασία πριν 2 χρόνια. Το όπλο πρέπει πρώτα να δηλωθεί σε κάποιον από τους κληρονόμους και αφού βγει άδεια κατοχής, τότε θα σου κάνει μία υπεύθυνη δήλωση ότι στο παραχωρεί και με αυτήν θα το δηλώσεις στο όνομά σου
Σε ευχαριστω πολυ Δημοσθενη να εισαι καλα

Επιβεβαιώνω ότι νομικά αυτή είναι η ορθή διαδικασία. Υπάρχουν τμήματα που μπορεί να το κάνουν αλλιώς από άγνοια κληρονομικού δικαίου οπότε Προσοχή.

Back