Γόμωση για το Cal.28

Γειά σας. Εχω δύο συσκευασίες της μιας λιβρας η καθεμιά απο την 2400 Alliant. Eπειδη δέν ρίχνω παρά ελαχιστα φυσιγγια .410 , θελων εκμεταλλευτω την ποσοτητα αυτη χρησιμοποιόντας την με κατάλληλη γομωση στο 28 cal. Βεβαίως θα κάνω δοκιμές γιά την πληρώτητα της καυσης και την μετρηση της ανακρουσης των δικων μου συκρινοντάς τα με τα Fiocchi 65χιλ. και τα Sellier Belot 70 χιλ. Με ενδιαφερει γομωση βαρους 26~28 γρ, και ταχύτητας γύρω στα 370 μ/δ. Γιά την Blue Dot και για την 2400 χρησιμοποιούσα καψυλια 209 Winchester . Tώρα δεν εχω και απο αυτά. Eνδιαφέρομαι να ακούσω την γνωμη σας. Δημητριος Καραγεωργος.

Δεν νομίζω ότι θα βρεις συνταγές με τη 2400 για το 28άρι.
Υπάρχουν τόσες άλλες πυρίτιδες που δεν θα δυσκολευτείς να φτιάξεις κάτι αξιόλογο.

1. Kαλησπερα "elvas".Να συμπληρώσω στό ερώτημα μου μιά απορία που εχω με αυτη την πυρίτιδα (την 2400 ). Στην Αμερική κυκλοφορούσαν μεταξύ των πολλών φυσιγγιων winchester και μερικά σε cal 12 και σε cal 20 γεμισμένα με την 2400 με μεγάλα βάρη σκαγιών. Αλλά τό Winchester cal.28 1oz. πού εφερναν και στην Ελλάδα , με βάρος μιάς ουγγιάς, τα οποία κόστιζαν τα 25 25ευρώ!! δεν ησαν γεμισμένα οπως θα ηταν λογικό με την βραδύκαυστη 2400 αλλά με καποια αλλη. Η δε Hercules ( τωρα Alliant) συνιστούσε την πιό ταχύκαυστη Βlue Dot για ολες τις γομώσεις του cal.28 καί οχι την βραδύκαυστη 2400 πού ενώ ,οπως ειπα παρα πάνω, εβαζε στο 12 καί στο 20 cal. δεν πρότεινε γιά το καλ.28 αλλα πρότεινε ως αποκλειστική επιλογή γιά τό .410 γιά απλές και magnum γομώσεις. Τετοια περίεργα εχω παρατηρήσει καί σέ αλλες μάρκες. Η απορία μου εχει σχέση καί με το αν μπορώ να γεμίσω στο cal 28 με την πολυ καλη SP3 πού μοιάζει με την 2400 ( πού ειναι γιά το .410 ),η με την SP2 ;;; Χαιρετώ. ΔΗΜ.ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ

Back