Για ποια κυνηγετική οικογένεια μιλάς Γιώργο;; Για αυτή που κατέβηκε ως κόμμα για το καλό του κυνηγιού και της φύσης και δεν την ψήφισαν ούτε οι ίδιοι οι κυνηγοί;;; Μη ξεχνάς ότι αυτοί οι παππούδες μας έβαλαν το κυνήγι στην ζωή μας και ο σεβασμός προς τις δυσκολίες που παίρνουν λόγο ηλικίας είναι αδιαπραγματευτος. Τώρα αν θα έπρεπε να υπάρχει ηλεκτρονική έκδοση καλό θα ήταν να υπάρχει, όπως και η φυσική παρουσία σε σύλλογο. Και όχι για μόνο θέμα ηλικίας,αλλά γιατί οι περισσότεροι πατάνε στο σύλλογο της περιοχής τους μια φορά το χρόνο για την έκδοση της άδειας... Ας πάνε και σε κανένα κάλεσμα για σπορά ή για να πουν την γνώμη τους στις συζητήσεις που γίνονται. Μόνο έτσι θα μπορούν να έχουν άποψη επί των θεμάτων και όχι να πετάνε αρλουμπες δεξιά και αριστερά χωρίς να γνωρίζουν και απλά να κρίνουν!θα είναι ολη η κυνηγετική οικογένεια αγκιστρωμενη επειδη 20 παππούδες δεν μπορούν? ας πάνε αυτοι οι 20 παππούδες στον σύλλογο κατ εξαιρεση τοτε.
Το κόμμα των κυνηγών είναι μια απο τις χειρότερες κινήσεις που εχουν γίνει ποτέ , τα κόμματα εξουσίας που περνάνε τους νόμους τα θες να σε βλέπουν ως ψηφοφόρο και οχι ως αντίπαλο όσο και να μην συμφωνούμε σε αυτό. Οι παππούδες σε όλο το πλανήτη έβαλαν το κυνήγι στις ζωές μας , κάποιοι απο εμας έκαναν το επόμενο βήμα και κάποιοι έμειναν στάσιμοι . Δεν είπε κανένας να μην υπάρχει σεβασμός στην τρίτη ηλικία , αλλά δεν είναι παραδεκτό να γίνεται τροχοπέδη στο αύριο του κυνηγιού . Οι σύλλογοι υπάρχουν για τους προέδρους και θα έπρεπε να έχουν καταργηθεί και να υπάρχουν μόνο οι ομοσπονδίες κατω απο την κσε , ετσι ώστε με μικρότερα σχηματα να υπάρχει καλύτερο έργο . Αρλούμπες πετάνε οι κουτοφραγκοι και όχι οι σοβαροί διαχειριστές της φύσης.Για ποια κυνηγετική οικογένεια μιλάς Γιώργο;; Για αυτή που κατέβηκε ως κόμμα για το καλό του κυνηγιού και της φύσης και δεν την ψήφισαν ούτε οι ίδιοι οι κυνηγοί;;; Μη ξεχνάς ότι αυτοί οι παππούδες μας έβαλαν το κυνήγι στην ζωή μας και ο σεβασμός προς τις δυσκολίες που παίρνουν λόγο ηλικίας είναι αδιαπραγματευτος. Τώρα αν θα έπρεπε να υπάρχει ηλεκτρονική έκδοση καλό θα ήταν να υπάρχει, όπως και η φυσική παρουσία σε σύλλογο. Και όχι για μόνο θέμα ηλικίας,αλλά γιατί οι περισσότεροι πατάνε στο σύλλογο της περιοχής τους μια φορά το χρόνο για την έκδοση της άδειας... Ας πάνε και σε κανένα κάλεσμα για σπορά ή για να πουν την γνώμη τους στις συζητήσεις που γίνονται. Μόνο έτσι θα μπορούν να έχουν άποψη επί των θεμάτων και όχι να πετάνε αρλουμπες δεξιά και αριστερά χωρίς να γνωρίζουν και απλά να κρίνουν!
Σωστός ,αλλά ποια είναι κυνηγετική οικογένεια που έγραψες παραπάνω;;Το κόμμα των κυνηγών είναι μια απο τις χειρότερες κινήσεις που εχουν γίνει ποτέ
Ο παππούς μου είχε κοκοροτουφεκα,ο πατέρας μου ως ναυτικός αγόρασε καραμπίνα από Βέλγιο στα μέτρα του στα τέλη της δεκαετίας του 70' και έφερε το πρώτο ιρλανδεζικο σεττερ στο νησί, εγώ αγόρασα δίκανο, αγόρασα σκυλιά και πάω στις πυρκαγιές ή στις αναδασώσεις, φτιάχνω σπορές είτε μόνος είτε με το σύλλογο (κάτι που ο πατέρας μου δε το έκανε συχνά ,δείγμα εξέλιξης το θεωρώ και αυτό) .ποιο θεωρείς ότι πρέπει να είναι το επόμενο μου βήμα προς εξέλιξη;; Εμείς εδώ ούτε αγριογούρουνα έχουμε ούτε αρκούδες για να πεις παίρνω ραβδωτό οπλο. Και δε θεωρώ ότι για να εξελιχθω ως κυνηγός παραπάνω από τους προγόνους μου ,να πρέπει να πάω σε ρεζέρβα να σκοτώσω το φασιανό γιατί στην Αγγλία είναι μόδα,ούτε να πάω στην Αργεντινή για τρυγόνια,ούτε καν να πάω στο Έβρο για πάπιες και χήνες.. Οι παππούδες σε όλο το πλανήτη έβαλαν το κυνήγι στις ζωές μας , κάποιοι απο εμας έκαναν το επόμενο βήμα και κάποιοι έμειναν στάσιμοι .
Δε θεωρώ ότι γίνονται τροχοπέδη για το αύριο, διότι οφείλονται τα μεγάλα κεφάλια για το αύριο. Και με τα συγκεκριμένα κεφάλια δεν υπάρχει αύριο! (Αλλά αυτό είναι προσωπική άποψη και ο κάθε ένας μπορεί να έχει τη δική του)Δεν είπε κανένας να μην υπάρχει σεβασμός στην τρίτη ηλικία , αλλά δεν είναι παραδεκτό να γίνεται τροχοπέδη στο αύριο του κυνηγιού .
Δε ξέρω αν οι σύλλογοι υπάρχουν για τους προέδρους,ίσως να ισχύει αυτό που λες, πάντως δε θεωρώ σωστό να υπάρχουν μόνο οι ομοσπονδίες και όχι οι σύλλογοι ανά νομό.. δε θεωρώ λογικό ο σύλλογος Χίου να κάνει κουμάντο στο σύλλογο της Μυτιλήνης και στο σύλλογο της Σάμου..γι'αυτό στο ντόπιο θήραμα ο κάθε νομός από αυτά τα τρία νησιά που σου είπα έχει δικές του ημερομηνίες και όρια καρπωσης.Οι σύλλογοι υπάρχουν για τους προέδρους και θα έπρεπε να έχουν καταργηθεί και να υπάρχουν μόνο οι ομοσπονδίες κατω απο την κσε , ετσι ώστε με μικρότερα σχηματα να υπάρχει καλύτερο έργο .
Σωστός!Αρλούμπες πετάνε οι κουτοφραγκοι και όχι οι σοβαροί διαχειριστές της φύσης.
Είθισται να αναφέρουμε ως οικογένεια μια ομάδα / κοινότητα ανθρώπων που εξασκούν την ίδια δραστηριότητα . Κάθε άνθρωπος προσπαθεί πιστεύω για το καλύτερο και όσο του το επιτρέπουν βέβαια και τα δεδομένα στα οποία δραστηριοποιείται , αν εχεις ταβανιασει και δεν πάει άλλο η εξέλιξη δεν φταις εσυ φυσικά . Τα περί ρεζέρβας είναι μια ελληνική επινόηση που θα πρέπει να την αποβάλουμε σιγά σιγά διότι δεν στέκει . Κουμαντο .. λάθος λέξη και κυρίως λάθος νοοτροπία , μια σοβαρή ομοσπονδία με μελέτη και ερευνητικό επιστημονικό προσωπικό μαζί με την βοήθεια που δίνουν οι ίδιοι οι κυνηγοί γνωρίζει ακριβώς τα τι και τα πως για το κάθε θήραμα . Κλείνοντας θα πω ότι εμείς είμαστε εδώ για τους γηραιότερους που δεν έχουν σχέση με την τεχνολογία και θα τους βοηθήσουμε να βγάλουν την άδεια τους ηλεκτρονικά ως ανταπόδοση και ευγνωμοσύνη για την όμορφη δραστηριότητα που μας μπόλιασαν .Σωστός ,αλλά ποια είναι κυνηγετική οικογένεια που έγραψες παραπάνω;;
Ο παππούς μου είχε κοκοροτουφεκα,ο πατέρας μου ως ναυτικός αγόρασε καραμπίνα από Βέλγιο στα μέτρα του στα τέλη της δεκαετίας του 70' και έφερε το πρώτο ιρλανδεζικο σεττερ στο νησί, εγώ αγόρασα δίκανο, αγόρασα σκυλιά και πάω στις πυρκαγιές ή στις αναδασώσεις, φτιάχνω σπορές είτε μόνος είτε με το σύλλογο (κάτι που ο πατέρας μου δε το έκανε συχνά ,δείγμα εξέλιξης το θεωρώ και αυτό) .ποιο θεωρείς ότι πρέπει να είναι το επόμενο μου βήμα προς εξέλιξη;; Εμείς εδώ ούτε αγριογούρουνα έχουμε ούτε αρκούδες για να πεις παίρνω ραβδωτό οπλο. Και δε θεωρώ ότι για να εξελιχθω ως κυνηγός παραπάνω από τους προγόνους μου ,να πρέπει να πάω σε ρεζέρβα να σκοτώσω το φασιανό γιατί στην Αγγλία είναι μόδα,ούτε να πάω στην Αργεντινή για τρυγόνια,ούτε καν να πάω στο Έβρο για πάπιες και χήνες.
Δε θεωρώ ότι γίνονται τροχοπέδη για το αύριο, διότι οφείλονται τα μεγάλα κεφάλια για το αύριο. Και με τα συγκεκριμένα κεφάλια δεν υπάρχει αύριο! (Αλλά αυτό είναι προσωπική άποψη και ο κάθε ένας μπορεί να έχει τη δική του)
Δε ξέρω αν οι σύλλογοι υπάρχουν για τους προέδρους,ίσως να ισχύει αυτό που λες, πάντως δε θεωρώ σωστό να υπάρχουν μόνο οι ομοσπονδίες και όχι οι σύλλογοι ανά νομό.. δε θεωρώ λογικό ο σύλλογος Χίου να κάνει κουμάντο στο σύλλογο της Μυτιλήνης και στο σύλλογο της Σάμου..γι'αυτό στο ντόπιο θήραμα ο κάθε νομός από αυτά τα τρία νησιά που σου είπα έχει δικές του ημερομηνίες και όρια καρπωσης.
Σωστός!
Μα μπορεί να λέγεται κυνήγι το ένα( παγανα για αγριογούρουνα) και κυνήγι το άλλο ( εσύ και ο σκύλος σου κυνηγώντας μπεκάτσα μόνοι σας στο δάσος) αλλά δεν είναι το ίδιο και ας είναι ο σκοπός η θήρευση ενός ζώου.Είθισται να αναφέρουμε ως οικογένεια μια ομάδα / κοινότητα ανθρώπων που εξασκούν την ίδια δραστηριότητα .
Όχι μπορώ να εξελιχθω,στην ιδιογομωση για παράδειγμα! Και κακός που δεν έχω ασχοληθεί καιρό τώρα !Κάθε άνθρωπος προσπαθεί πιστεύω για το καλύτερο και όσο του το επιτρέπουν βέβαια και τα δεδομένα στα οποία δραστηριοποιείται , αν εχεις ταβανιασει και δεν πάει άλλο η εξέλιξη δεν φταις εσυ φυσικά .
Τι εννοείς; Δε ξέρω για εσένα αλλά δε θεωρώ κυνήγι αυτό πράγμα.. το να ταιζω φασιανούς από το αυγό και μια μέρα να τους πετάω σε έναν λόφο για να πάνε δέκα πουκαμισατοι να τους σκοτώσουν,το θεωρώ άνανδρο. Για εμένα ( προσωπική άποψη και αν θες τη δέχεσαι) είναι πρόβατα επί σφαγή αυτά τα πουλιά. Όπως και οι πέρδικες που ξαμολανε από τα εκτροφεία για να σηκώνονται από τα πόδια τυχαρπαστων ,να νομίζουν ότι είναι περδικαδες! Ανάθεμα και αν έχουν κυνηγήσει πραγματικά άγρια πέρδικα για να καταλάβουν την διαφορά..Τα περί ρεζέρβας είναι μια ελληνική επινόηση που θα πρέπει να την αποβάλουμε σιγά σιγά διότι δεν στέκει .
Εντάξει έκανα λάθος στη χρήση αυτής της λέξης,αλλά , για ποια σοβαρή ομοσπονδία να μιλήσουμε. Εδώ επί κορονοιου ,βγήκε ο καραφλος της ΚΣΕ και είπε δημόσια,εγώ παρά την απαγόρευση από το κυβερνών κόμμα,αύριο θα ειμαι στο καραούλι και θα κυνηγώ, σαν να σου λέει,παρανομισε ! Και πήρε και κόσμο στο λαιμό του ,γιατί υπήρχαν κυνηγοί που πήγαν για κυνήγι και γύριζαν με 300 ευρώ πρόστιμο.Κουμαντο .. λάθος λέξη και κυρίως λάθος νοοτροπία , μια σοβαρή ομοσπονδία με μελέτη και ερευνητικό επιστημονικό προσωπικό μαζί με την βοήθεια που δίνουν οι ίδιοι οι κυνηγοί γνωρίζει ακριβώς τα τι και τα πως για το κάθε θήραμα .
Σωστός! ( Δε θέλω να νομίζεις ότι σου έκανα επίθεση, συζήτηση ήθελα να γίνει)Κλείνοντας θα πω ότι εμείς είμαστε εδώ για τους γηραιότερους που δεν έχουν σχέση με την τεχνολογία και θα τους βοηθήσουμε να βγάλουν την άδεια τους ηλεκτρονικά ως ανταπόδοση και ευγνωμοσύνη για την όμορφη δραστηριότητα που μας μπόλιασαν .
Διαφορετικές κυνηγετικές μέθοδοι είναι όλες . Απελευθερώσεις θηραμάτων και εμπλουτισμός της πανίδας γίνονται σε πολλά μερη του κόσμου , αυτο απο μόνο του δεν κανει το κυνήγι τους κατι το "φθηνο" κατι "λάθος" , η Κσε και η κάθε Κσε ειναι τόσο σοβαρή όσο είμαστε εμείς που είμαστε τα μέλη της . Οχι κανένα πρόβλημα Μάνο , κουβέντα να κάνουμε να ανταλλάσουμε απόψεις.Μα μπορεί να λέγεται κυνήγι το ένα( παγανα για αγριογούρουνα) και κυνήγι το άλλο ( εσύ και ο σκύλος σου κυνηγώντας μπεκάτσα μόνοι σας στο δάσος) αλλά δεν είναι το ίδιο και ας είναι ο σκοπός η θήρευση ενός ζώου.
Όχι μπορώ να εξελιχθω,στην ιδιογομωση για παράδειγμα! Και κακός που δεν έχω ασχοληθεί καιρό τώρα !
Τι εννοείς; Δε ξέρω για εσένα αλλά δε θεωρώ κυνήγι αυτό πράγμα.. το να ταιζω φασιανούς από το αυγό και μια μέρα να τους πετάω σε έναν λόφο για να πάνε δέκα πουκαμισατοι να τους σκοτώσουν,το θεωρώ άνανδρο. Για εμένα ( προσωπική άποψη και αν θες τη δέχεσαι) είναι πρόβατα επί σφαγή αυτά τα πουλιά. Όπως και οι πέρδικες που ξαμολανε από τα εκτροφεία για να σηκώνονται από τα πόδια τυχαρπαστων ,να νομίζουν ότι είναι περδικαδες! Ανάθεμα και αν έχουν κυνηγήσει πραγματικά άγρια πέρδικα για να καταλάβουν την διαφορά..
Εντάξει έκανα λάθος στη χρήση αυτής της λέξης,αλλά , για ποια σοβαρή ομοσπονδία να μιλήσουμε. Εδώ επί κορονοιου ,βγήκε ο καραφλος της ΚΣΕ και είπε δημόσια,εγώ παρά την απαγόρευση από το κυβερνών κόμμα,αύριο θα ειμαι στο καραούλι και θα κυνηγώ, σαν να σου λέει,παρανομισε ! Και πήρε και κόσμο στο λαιμό του ,γιατί υπήρχαν κυνηγοί που πήγαν για κυνήγι και γύριζαν με 300 ευρώ πρόστιμο.
Σωστός! ( Δε θέλω να νομίζεις ότι σου έκανα επίθεση, συζήτηση ήθελα να γίνει)