Γερακότσιχλες με κάστανο και καπνιστό μπέικον!

Στα κυνήγια μας για μπεκάτσα...φέτος καταφέραμε και καρπωθήκαμε έναν καλό αριθμό από γερακότσιχλες.

Παραθέτω μια συνταγή που μπορεί να γίνει και με απλές τσίχλες...αλλά με γερακότσιχλες νομίζω ότι θα είναι πιο εύκολο αφού έχουν το διπλάσιο στήθος!

Υλικά
10 Γερακότσιχλες ή τσίχλες
2 κουταλίες της σούπας βούτυρο Κερκύρας
20 λωρίδες καπνιστό μπέικον
20 κάστανα βρασμένα
Αλεύρι
Θυμάρι
Αλάτι και πιπέρι.

Εκτέλεση.

Καθαρίζουμε τις τσίχλες και με ένα κοφτερό μαχαίρι φιλετάρουμε τα στήθη. Κάθε πουλί μας δίνει 2 στήθη άρα στο τέλος θα έχουμε 20 στήθη. (τα μπούτια δεν τα χρησιμοποίησα στην συνταγή...τα φύλαξα και τα μαγείρεψα μαζί με τσίχλες λεμονάτα)

Λιώνουμε το βούτυρο Κερκύρας σε ένα τηγάνι και το αρωματίζουμε με το θυμάρι...και σε αυτό σωτάρουμε τα στήθη αφού τα έχουμε αλατοπιπερώσει ανάλογα τα γούστα μας.... να πάρουν χρώμα.

Βράζουμε τα κάστανα και τα καθαρίζουμε. Υπάρχουν και κάστανα έτοιμα καθαρισμένα (εγώ αυτά χρησιμοποίησα.)

Κόβουμε τα κάστανα με ένα μαχαίρι στην μέση...και τυλίγουμε μια φέτα μπείκον σε ρολό...που να έχει μέσα ένα στήθος σωταρισμένο και μισό κάστανο. Αν θέλουμε με μια οδοντογλιφίδα τρυπάμε το ρολό για να μείνει στην θέση του.

Τοποθετούμε τα στήθη σε ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους και ψήνουμε στους 180 για 30 λεπτά...μέχρι να λιώσει το μπέικον και να σφίψει το ρολάκι μας.

Για 4 άτομα...αντιστοιχούν 5 ρολάκια στην μερίδα.

Τα ζουμιά από το ταψί...μπορούμε να τα ρίξουμε σε ένα τηγάνι...και να τα δέσουμε με λίγο αλεύρι έτσι ώστε να βγεί η σάλτσα.

Συνόδεψα τα ρολάκια...με πουρέ σελινόριζας. Η συνταγή για τον πουρέ υπάρχει εδώ.
https://akispetretzikis.com/el/categories/lachanika/poyres-selinorizas

Καλή επιτυχία!
 
Back
Top