Ασφάλεια χρήσης πάνω από όλα...

Τυχερος πανω στην ατυχια του..
http://oplognosia.com/?p=8315
Nα σημειώσω ότι ο ιδιοκτήτης του όπλου συνέδεσε το ατύχημα με τα φυσίγγια ιδιογόμωσης.
Παρότι ο ειδικός στην απάντησή του δεν έκανε καμία αναφορά στα φυσίγγια βλέπω ότι σε κάθε ατύχημα ή και απλή εμπλοκή το μυαλό κάποιου πηγαίνει πάντα στο φυσίγγι αν αυτό είναι ιδιογόμωσης και όχι γνωστής εταιρείας και δεν το έχει φτιάξει ο ίδιος το φυσίγγι.
Για αυτούς τους λόγους νομίζω ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να μην χαρίζουμε τα φυσίγγια που φτιάχνουμε σε άλλους διότι όσο όλα πάνε καλά τα φυσίγγια μας τα επαινούν, με το που συμβεί το οτιδήποτε στο όπλο, το μυαλό τους πάει αμέσως στο ιδιογομωμένο φυσίγγι.
 
Ερωτηση. Φυσιγγι με σκαγια nikel ριχνεται απο 304;
Ανετα και με οποιοδηποτε τσοκ χωρις κανενα προβλημα.
Μολυβδινα σκληρα ειναι αυτα τα σκαγια με επικαλυψη.Οποτε δεν ειναι απο υλικο που θα μπορούσε να κανει ζημια στην καννη οπως πχ τα ατσαλινα.
Γαλαζια πουλια εχεις κατα νου?
 
Last edited:
Ανετα και με οποιοδηποτε τσοκ χωρις κανενα προβλημα.
Μολυβδινα σκληρα ειναι αυτα τα σκαγια με επικαλυψη.Οποτε δεν ειναι απο υλικο που θα μπορούσε να κανει ζημια στην καννη οπως πχ τα ατσαλινα.
Γαλαζια πουλια εχεις κατα νου?
Άνετα Νίκο, για τη φάσσα τα θες.
Και αφου λετε οτι δεν υπαρχει προβλημα θα τιμησω τα γαλαζια με τετοιου ειδους φυσιγγια.
 
H επιμεταλλωση ειναι πολυ λεπτη, ισως να μην χρειαζεται καν να σκεφτεσαι οτι ειναι διαφορετικο νουμερο. Σε διαμετρο ειναι ιδιο ενα μολυβδινο και ενα επιμεταλωμενο, σε βαρος (νομιζω παλι) το δευτερο ειναι ελαχιστα ελαφροτερο. Αλλα νομιζω οτι ειναι αμελητεες οι διαφορες πρακτικα.
 
Ευχαριστω Κωνσταντινε. Οχι ηρθαν κατι 2αρια για λαγο. Να πω οτι το 2 επινικελωμενο ειναι 4αρι ας πουμε μολυβδινο;
Όχι, πάλι με 2αρι μολύβδινο αντιστοιχεί. Το πάχος της επιμετάλλωσης είναι τόσο λεπτό, που δεν αλλάζει σχεδόν καθόλου το ειδικό βάρος του σκαγιού.
Επίσης άποψη μου είναι ότι συνεισφέρει ελάχιστα στη σκληρότητα του σκαγιού. Αν ο μολύβδινος πυρήνας του δεν είναι από σκληρό κράμα, με υψηλό ποσοστό αντιμονίου, είναι δώρον άδωρον !!! Αυτό που κάνει κυρίως η επιμετάλλωση, είναι ότι μειώνει τις τριβές των σκαγιών μεταξύ τους, εμποδίζει τις συσσωματώσεις ... και φυσικά τα κάνει πιο όμορφα !!! ;) ...
 
Ωραίο φυσίγγι, εχει 2χρονια που βγάζει αυτά τα φυσίγγια και σε 36gr.τα 36αρια μου τα είχε δώσει ο καραμανιδις απο τους πρώτου για να τα δοκιμάσω,πολυ συγκετρωτικο,μεγαλη διατρηση(τα σκάγια ειναι πολύ σκληρα) και απίθανα σκωτοματα σε πάπια και φασσες.......sorry .off topic.
 
Back
Top