Αστεία – Πετυχημένα – Ευρηματικά Συνθήματα & Ατάκες

Ο Εβραίος που ήθελε να γίνει Χριστιανός​

Ένας Εβραίος αποφάσισε να γίνει Χριστιανός και θέλησε να εξετάσει τις εκδοχές του χριστιανισμού για να επιλέξει. Βρίσκει λοιπόν έναν Ορθόδοξο, έναν προτεστάντη κι έναν παπικό. Τους λέει τις προθέσεις του κι εκείνοι συμφωνούν να τον “ξεναγήσουν” στις εκκλησίες τους.

Πάει ο Εβραίος με τον προτεστάντη στη Γερμανία μια Κυριακή, μπαίνει στο ναό και βλέπει τους ανθρώπους τακτοποιημένους με τα καλά τους ρούχα, ο καθένας στο κάθισμα του, μπροστά από τον κάθε πιστό μια Καινή Διαθήκη, η χορωδία να λέει τους ύμνους αρμονικά, τα πάντα να λάμπουν από καθαριότητα και μετά το τέλος όλοι του φερθήκαν ευγενικά με πολύ καλούς τρόπους.

Την επόμενη Κυριακή συνεννοήθηκε με τον παπικό να πάει στη Ιταλία στο δικό του ναό. Μπαίνει μέσα, πλένει τα χέρια, ρίχνει το κέρμα ν ανάψει το λαμπάκι αντί για κερί και κάθεται. Ούτε εκεί όρθιοι, όλοι στα καθίσματά τους με τάξη και αρμονία. Άκουσε και την εγκύκλιο του Πάπα, είδε και τις φωτογραφίες του που δέσποζαν ακόμα και εντός του ναού. Πέρασε η ωρα, τέλειωσε η λειτουργία ,τον καλοδεχθήκαν, τον κέρασαν κι έφυγε.

Την τρίτη Κυριακή κανόνισε να πάει στην Ελλάδα σε Ορθόδοξη εκκλησία. Μπαίνει μέσα και βλέπει άλλους να μιλάνε μεταξύ τους, πολλούς όρθιους γιατί δεν έφθαναν τα καθίσματα, τη νεωκόρο να μαλώνει με μια κυρία γιατί της έσβησε γρήγορα το κερί που άναψε, άκουγε τα μωρά να τσιρίζουν και να μη τα παρατηρεί κανείς, ο παπάς να φωνάζει στον ψάλτη να τελειώσει τα τεριρέμ κλπ. Μόλις τελείωσε η λειτουργία άρχισαν και τα μνημόσυνα, όπου άλλοι έβγαιναν στην εκκλησία κι άλλοι έμπαιναν με θόρυβο και φασαρία..

Ο Ορθόδοξος απογοητεύτηκε από την εικόνα που είδε ο προσήλυτος Εβραίος. Την επόμενη εβδομάδα συναντήθηκαν όλοι για να μάθουν τι αποφάσισε ο Εβραίος. Όταν βρεθήκαν όλοι μαζί τους λέει:
Στην προτεσταντική εκκλησιά είδα μεγάλη τάξη και ευγένεια.
Στην παπική είδα μεγάλη αφοσίωση στον πνευματικό σας αρχηγό και τις οδηγίες του ιερέα σας.

Στην ορθόδοξη εκκλησιά είδα τέτοιο μπάχαλο που δεν το περίμενα!!! Ο Ορθόδοξος σκυθρώπιασε απογοητευμένος, ενώ οι άλλοι δυο αναθάρρησαν. Και καταλήγει ο Εβραίος: Θα γίνω Ορθόδοξος!!!

Μα πώς; αναρωτιούνται οι άλλοι.

Ακούστε, λέει ο Εβραίος. Τα δικά σας δικαιολογούνται με την τάξη που έχει ο ένας και την πειθαρχία που έχει ο άλλος. Τούτο εδώ – και δείχνει τον Ορθόδοξο – δεν δικαιολογείται αλλιώς. Με τέτοιο μπάχαλο, μόνο αν έχεις τον Θεό μαζί σου διατηρείσαι 5000 χρόνια!
 
Last edited:

Ο Ιησούς ξέρει ότι είσαι εδώ​

Ένας διαρρήκτης μπαίνει ένα βράδυ σε κάποιο σπίτι. Ανάβει το φακό του και ψάχνει να βρει πολύτιμα αντικείμενα όταν ξαφνικά ακούει μια φωνή στο σκοτάδι να λέει 'Ο Ιησούς ξέρει ότι είσαι εδώ'.
Αναπηδά τρομαγμένος, σβήνει το φακό και μένει ακίνητος. Μετά από λίγο και αφού δεν ακούει τίποτ’ άλλο, κουνά το κεφάλι και συνεχίζει τη δουλειά του.
Καθώς τραβά το στερεοφωνικό για ν’ αποσυνδέσει τα καλώδια, ακούει πάλι καθαρά τη φωνή να λέει 'Ο Ιησούς σε παρακολουθεί'.
Φρικαρισμένος, ρίχνει το φως του φακού του παντού προσπαθώντας να διακρίνει από που έρχεται η φωνή.
Τελικά, σε μια γωνιά του δωματίου, βλέπει έναν παπαγάλο.
'Εσύ το είπες αυτό;' συρίζει στον παπαγάλο.
'Ναι', παραδέχεται ο παπαγάλος κρώζοντας στη συνέχεια, 'Απλά προσπαθώ να σε προειδοποιήσω ότι ο Ιησούς σε παρακολουθεί'.
Ο διαρρήκτης χαλαρώνει. 'Να με προειδοποιήσεις, ε; Και ποιος στην ευχή είσαι εσύ;'
'Ο Μωυσής', απαντά το πουλί.
'Ο Μωυσής;' γελά ο διαρρήκτης. 'Καλά , ποιος ηλίθιος ονομάζει ένα πουλί Μωυσή;'
'Ο ίδιος ηλίθιος που θα ονόμαζε Ιησού ένα Ροτβάιλερ'.
 

Για 60 χρόνια​

Μια δημοσιογράφος του CNN μαθαίνει για κάποιον πολύ ηλικιωμένο Εβραίο που, εδώ και χρόνια, πηγαίνει δύο φορές τη μέρα στο Τείχος των Δακρύων για να προσευχηθεί.
Πηγαίνει λοιπόν να το ελέγξει. Φτάνει στο Τείχος των Δακρύων και τον βλέπει να βαδίζει αργά προς τον ιερό τόπο.
Τον κοιτάζει να προσεύχεται και μετά από 45 λεπτά, όταν εκείνος ετοιμάζεται πια να φύγει με τη βοήθεια ενός μπαστουνιού και με αργές κινήσεις, τον πλησιάζει για μια συνέντευξη.
"Συγνώμη, κύριε, είμαι η Rebecca Smith από το CNN. Πώς ονομάζεστε;"
"Morris Feinberg", της απαντά εκείνος.
"Κύριε, εδώ και πόσο καιρό έρχεστε και προσεύχεστε στο Τείχος των Δακρύων;"
"Εδώ κι 60 χρόνια περίπου".
"60 χρόνια. Αυτό είναι εκπληκτικό! Και για ποιο πράγμα προσεύχεστε;"
"Προσεύχομαι για ειρήνη μεταξύ των Χριστιανών, των Εβραίων και των Μουσουλμάνων".
"Προσεύχομαι να σταματήσουν όλοι οι πόλεμοι και όλο το μίσος".
"Προσεύχομαι τα παιδιά μας να μεγαλώσουν με ασφάλεια και να γίνουν υπεύθυνοι ενήλικοι που θ’ αγαπούν τον συνάνθρωπό τους".
"Προσεύχομαι οι πολιτικοί να μας λένε την αλήθεια και να βάζουν το συμφέρον του λαού πάνω από τα προσωπικά τους συμφέροντα".
"Πώς νιώθετε μετά από 60 χρόνια προσευχής;"
"Νιώθω λες και μιλάω σε ντουβάρι"!!
 
Ένας πατέρας ζήτησε από τον Αρίστιππο να διδάξει τον γιο του. Ο φιλόσοφος
ζήτησε αμοιβή 500 δραχμές. Ο πατέρας θεώρησε υπερβολικό το ποσό.
-«Με τόσα χρήματα», είπε, «θα μπορούσα να αγοράσω ένα ζώο».
-«Αγόρασε», είπε ο Αρίστιππος, «κι έτσι θα έχεις δύο».
 
... το τελευταίο, επίκαιρο...


Η τσατσά άνοιξε την πόρτα του οίκου ανοχής και αντίκρισε έναν ηλικιωμένο. Τα ρούχα του ήταν ατημέλητα και φαινόταν πεινασμένος και ταλαιπωρημένος.​
«Μπορώ να σας βοηθήσω;» ρώτησε η τσατσά.
«Θέλω την Νατάσσα» αποκρίθηκε το χουφταλάκι.
«Καλέ μου κύριε, η Νατάσσα είναι το πιο ακριβό μας κορίτσι, να προτείνω κάποια άλλη.»
«Όχι πρέπει οπωσδήποτε να συναντηθώ με την Νατάσσα»
Τη στιγμή εκείνη εμφανίστηκε η Νατάσσα και του ανακοίνωσε ότι χρεώνει 1000€ την βίζιτα. Χωρίς δεύτερη σκέψη, ο γέρος έβγαλε από την τσέπη του δέκα κολλαριστά χαρτονομίσματα των 100€. Πήγαν λοιπόν στο δωμάτιο για μια ώρα, και στη συνέχεια ο μπάρμπας αποχώρησε ήρεμα.

Το επόμενο βράδυ το χούφταλο επέστρεψε για την Νατάσσα. Η Νατάσσα του είπε ότι κανείς δεν έχει πάει μαζί της δύο βραδιές στη σειρά,και του διευκρίνισε ότι δεν δέχεται εκπτώσεις, η ταρίφα παραμένει 1000€.​

Ο γέρος της έδωσε τα χρήματα και αποσύρθηκαν στο ιδιαίτερο δωμάτιο....σε μια ώρα αποχώρησε ήρεμα. Κανείς δεν πίστεψε τα μάτια του όταν ο κωλόγερος εμφανίστηκε για τρίτη συναπτή βραδιά. Της έδωσε πάλι 1000€ και πήγαν στο δωμάτιο για τα σχετικά.

Στο τέλος της επίσκεψης, η Νατάσσα έπιασε κουβέντα με τον γέρο:​
«Κανείς δεν με έχει επισκεφθεί για τρεις συνεχόμενες βραδιές...αλήθεια, από πού είσαι;»
«Από το Κίεβο» αποκρίθηκε..
«Σοβαρά; Η αδελφή μου η Όλγα μένει στο Κίεβο».
«Το ξέρω» είπε ο γέρος, «Μου έδωσε 3000€ να σου δώσω»
 
Last edited:
Back
Top