Αστεία-Περίεργα-Ενδιαφέροντα Βίντεο & Φωτό - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
μόλις ανέβασες 38000 level το forum!!!
Προτείνω στην διαχείριση να σε ορίζουν διορθωτή και το nickname να γίνει MPAMPINIOTIS η TSATSOS
Επειδή ο γραπτός λόγος παρεξηγείται εύκολα και σε διαβάζουμε σπάνια, οπότε ίσως πολλοί δε μπορούν να πιάσουν το πνεύμα του λόγου σου, φαντάζομαι ότι αναφέρεσαι, απ' τα συμφραζόμενα, στον Κωνσταντίνο Τσάτσο.
 
Ο μπαμπάς του πού νά'ναι άραγε; Μπορεί πάνω στ'αόρι στα οζά ... Αλλά, για να μην τον αναφέρει καθόλου, μάλλον θα ... κάνει "διακοπές" σε κάποιο "κατάστημα" (κράτησης) ... .sarcastic. .sarcastic. .sarcastic.
(Υ.Γ. Το ξέρετε βέβαια ότι η προηγούμενη κυβέρνηση κατάργησε τη λέξη "Φυλακή" ... και την αντικατάστησε με "Κατάστημα κράτησης" !!! (όλα τά'χε η Μαριορή, ο φερετζές της έλειπε...) .yel. Άλλαξαν και τις πληροφοριακές πινακίδες στους δρόμους που οδηγούν σ'αυτές, το ωραίο όμως είναι, ότι κάτω από τα ελληνικά, στα αγγλικά εξακολουθεί να αναφέρεται PRISON ... π.χ. [[ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ - CHANIA PRISON ]] !Φαίνεται ότι δεν κατάφεραν να βρουν μια μετάφραση στα αγγλικά που να ταιριάζει ... .hair.

Τώρα και πέρα από την πλάκα, η παραπάνω έκθεση δεν πιστεύω ότι είναι πραγματική, είναι φτιαχτή ... Έχει 3 γραμματικά - ορθογραφικά λάθη, που δεν δικαιολογούνται σε δασκάλα:
1) "Πως είναι οι ιδανικές διακοπές για σ'ενα ;" Το "πως" είναι ερωτηματικό επίρρημα, οπότε θέλει τόνο παρότι είναι μονοσύλλαβη λέξη: "Πώς είναι ; ..." Εν αντιθέσει με τον σύνδεσμο πως (= ότι) που δεν τονίζεται, π.χ. "έμαθα πως είσαι μάγκας ..." Το ίδιο συμβαίνει και με το "που", το ερωτηματικό τονίζεται (Πού ;;;), ενώ το αναφορικό όχι (εκεί που κλ@νει η αλεπού) ...
2) τι είναι πάλι αυτό το για σ'ενα ; :oops:Ασυγχώρητο !!! Το σωστό είναι "για σένα" .... Έτσι γράφουμε και "για μένα", και όχι "για μ'ενα" ...
Αυτό το λαθάκι, έχω προσέξει και μέσα στο φόρουμ, ότι το κάνει ένας φίλος (δε λέω ποιος, θα καταλάβει αυτός ;)) ... Αλλά αυτός ... δεν είναι δάσκαλος ... οπότε συγχωρείται !!! :):rolleyes:
3) Παρακάτω, γράφει τη λέξη Άυριο (με τον τόνο στο Α) αντί του σωστού Αύριο !!! Αυτό όταν γράφουμε στο πληκτρολόγιο μπορεί να συμβεί σε όλους, και συμβαίνει συχνά ... Αλλά σε χειρόγραφο δεν δικαιολογείται με τίποτα !!! ;):cool:
4) Η υποτιθέμενη "δασκάλα" έχει κάνει διορθώσεις στο κείμενο του μικρού, αλλά τη λέξη "θάλλασα" (με 2λ και 1σ) δεν την έχει διορθώσει !!!!!
Μπραβο ρε Στελαρα!
Εισαι τεραστιος!
 
Μήπως είδε κανείς τον Στεφάν βρε παιδιά;;; .sarcastic. .sarcastic. .sarcastic. .sarcastic.

Θα είδε ο Στεφαν την γκομενα του να κατουραει όρθια και έκοψε καπίστρι .sarcastic. .sarcastic. .sarcastic.
Σήμερα κλείνουν 10 χρόνια από την ημέρα που ο ξάδερφός μου βγήκε τρέχοντας από το δωμάτιο φωνάζοντας: "ΕΙΝΑΙ ΑΓΟΡΙ, ΕΙΝΑΙ ΑΓΟΡΙ" με δάκρυα στα μάτια.


Από τότε,δεν ξαναπήγαμε ποτέ στην ΤΑΙΛΑΝΔΗ!!
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top