Αναμένοντας νέα ΚΥΑ περί όπλων και προτάσεις σε φορείς

Έχουν γίνει τ' αρχικά βήματα και δείχνουν πως ''θεωρητικά'' βρισκόμαστε σε καλό δρόμο αλλά με την κατάσταση ως έχειν, φαίνεται πως τα πάντα έχουν σχετικά παγώσει, πράγμα αναμενόμενο. Έχουν συζητηθεί τα προβλήματα κατά καιρούς και απ' όσο φαίνεται, θα παραμείνει παγωμένη, τόσο η αγορά, όσο και η ενασχόλιση με το αντικείμενο, είτε αφορά αθλητική δραστηριότητα, είτε κυνηγετική.

Η προτάσεις προκειμένου να ξεμπλοκάρει η κατάσταση, ν' ανοίξει η αγορά γύρω από τα όπλα και να ξεκινήσει η κονόμα, τόσο για το δημόσιο, όσο και για τους φορείς, όσο και το κέρδος του μέσου πολίτη, που θ' αποκτήσει επιτέλους αυτό που θέλει, σε μια ελεγχόμενη κατάσταση, που ταυτοχρόνως, δεν δημιουργεί κενά δημόσιας ασφάλειας, είναι η εξής:

1. Γενική οπλοκατοχή και κατοχυρωμένο δικαίωμα αυτοάμυνας, υπό τις αυστηρές προυποθέσεις, όπου ο νόμος δικαιολογεί την οπλοχρησία, δίχως υπέρβαση βίας, εντός ιδιωτικού χώρου και εν τέλη τελικός κριτής, είναι το δικαστήριο:

- Πιστόλια, PCC, PDW, Λειόκαννα, δίχως, όριο συνολικού μήκους όπλου, δίχως μειωτήρα, σκοπευτικά ερυθράς κουκίδας, φακός όπλου, σκοπευτικό λέιζερ έως 650nm (δηλ. φανερό).
- Έκδοση άδειας με, ψυχοσωματικές εξετάσεις, που αφορούν κατάσταση του κατόχου, τις οποίες ακολουθούν πρακτικές εξετάσεις περί ασφαλούς χρήσεως και θεωρητικές εξετάσεις που αφορούν την νομοθεσία, σχετικά με το πότε μόνο επιτρέπεται η οπλοχρησία αλλά και όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες που οφείλει ο κάτοχος ν' ακολουθήσει, προτού καταστεί ανάγκη να κάνει οπλοχρησία. Όλο αυτό, με παρακολούθηση πιστοποιημένων σεμιναριών, παρόμοια διαδικασία, όπως βγάζουμε πιστοποίηση για security.
- Δήλωση στην αστυνομία, τόσο των εξαρτημάτων, όσο και των πυρομαχικών που αγοράζουμε, με υποχρεωτικό ανώτατο όριο, ανά όπλο και αντίστοιχες διατάξεις, κανόνων ασφαλούς φύλαξης.
- Δυνατότητα άσκησης με αυτά, μόνο σε αντίστοιχα σκοπευτήρια που θ' απευθύνονται, σε υπαλλήλους των σωμάτων ασφαλείας, σε στελέχη ασφαλείας και υπαλλήλους της πολιτικής προστασίας και διαχείρισης κρίσεων, όπου το αντικείμενο θα είναι προφανώς και η άμυνα, για τον πολίτη που είτε επιθυμεί ν' ασκηθεί σ' αυτήν, η για τον πολίτη, που επιθυμεί μέσω συμμετοχής σε κάποιον φορέα, να ενισχύσει το έργο της πολιτικής προστασίας και διαχείρισης κρίσεων.
- Ετήσια ανανέωση της άδειας.

2. Σκοποβολή:

Ότι ισχύει μέχρι στιγμής, από την στιγμή που θα διαχωριστεί ο αθλητισμός από τα προαναφερόμενα.
Στο παρόν, μόνο ο έμπειρος σκοπευτής, δύναται να προτείνει αλλαγές/ προτάσεις, με βάση την μακροχρόνια εμπειρία του. Εκείνο που σίγουρα χρειάζεται, είναι ρυθμίσεις, η οποίες θα μειώσουν το συνολικό κόστος ενασχόλισης με το άθλημα, προκειμένου να είναι προσβάσημο.
Θεωρώ πως η ετήσια ανανέωση/ θεώρηση και η 5-6 υποχρεωτική ετήσιοι αγώνες είναι υπεραρκετοί, με ισορροπημένο ετήσιο κόστος ενασχόλισης.

3. Κυνήγι:

- Αποχαρακτηρισμός του λειόκαννου ως ''κυνηγετικού όπλου''
- Κυνηγετικό όπλο, δύναται να θεωρηθεί οποιοδήποτε όπλο είναι κατάλληλο για θήρα, ημιαυτόματο, επαναληπτικό, με κινητό ουραιό, δίκαννο, super pose κλπ.
ραβδωτό η λειόκαννο, με όριο χωρητικότητας που θα οριστεί από την ομοσπονδία.
- Απελευθέρωση χρήσης των σκοπευτικών βοηθημάτων για την θήρα, τόσο για αποτελεσματικότερο, όπως και ασφαλέστερο κυνήγι.
Η χρήση ραβδωτών τυφεκίων κινητού ουραιού, με διόπτρα, όπως π.χ. σε διαμέτρημα 30/06, δύναται να κάνει το κυνήγι μεγάλων τριχωτών, πολύ ασφαλέστερο και αποτελεσματικό, ως και ποιο προσβάσιμο με την κατάλληλη εκπαίδευση, καθώς απαιτεί λιγότερα εφόδια για την θήρα του, απ' ότι μια συνηθισμένη παγάνα, πολλών ατόμων με σκύλους και φυσικά θα εκμηδενίσει τα ατυχήματα από φυσίγγια διασποράς.
- Εξέλιξη των κυνηγετικών συλλόγων, με σκοπευτήρια, κατάλληλα, τόσο για υποχρεωτική αρχική εκπαίδευση στα κυνήγια και στα όπλα, προκειμένου να δωθεί η δυνατότητα έκδοσης άδειας, όσο και την ελεύθερη πρόσβαση από τον κυνηγό, για άσκηση/ ρυθμιστικές.
- Ετήσια ανανέωση της άδειας.

Σκεπτικό:

Εμένα προσωπικά μ' ενδιαφέρει αυτό που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε ''Όπλο επιβίωσης''
Δηλ. Παίρνω ένα KSG της Kel-Tec επαναληπτικό σε 12gauge.
To έχω σπίτι ελπίζοντας να είναι ''αχρείαστο'' ετησίως πηγαίνω για εξετάσεις και ανανεώνω ότι δεν μου χει λασκάρει η βίδα.
Οπότε και η Αστυνομία ξέρει, ότι δεν είμαι δημόσιος κίνδυνος.
Παράλληλα, γνωρίζει ότι έχω τα Χ πυρομαχικά, τους Χ γεμιστήρες, με την Χ χωρητικότητα και το Χ σκοπευτικό.
Αν μου λασκάρει η βίδα, η Αντιτρομοκρατική έχει το κατάλληλο Feedback που χρειάζεται και ξέρει, ότι μέχρι ν' ανέβει τον όροφο και να κάνει συγκεκριμένες κινήσεις, θα έχω αδειάσει, οπότε θα μου πετάξουν μια κρότου λάμψης και θα συνεχίσουν. Όταν ξέρει ότι μου χουν απομείνει τα Χ πυρομαχικά, θα με παίξει όπως θέλει, μέχρι να μου τελειώσουν. Οπότε θα μπορεί να με καταστείλει με μηδαμινές πιθανότητες κινδύνου για την ίδια. Αυτό ενδιαφέρει την Αστυνομία.
Έπειτα, θέλω να πάω γι' άσκηση μ' αυτό το όπλο για τα αυτονόητα αντικείμενα του ''Αχρείαστα να ναι'' αλλά και τυχόν συμβολή, εθελοντική, σ' ότι αφορά ανάγκες του κράτους, περί διαχείρισης κρίσεων, έτσι και καταρρεύσει το σύμπαν, οπότε θα πάω στον σύλλογο/ σκοπευτήριο και θα κάνω βολές και άσκηση, πρακτική και θεωρητική, με στελέχη ασφαλείας και Αστυνομικούς και θα πληρώσω.
Ας υποθέσουμε ότι θέλω να πάω και σκοποβολή γι' άθληση, βγάζω ξεχωριστή άδεια για το ίδιο όπλο, που μου επιτρέπει να κάνω π.χ. IPSC, ώστε να βελτιωθώ και ισχύουν οι προβλεπόμενες διατάξεις γι' αυτό.
Τέλος, πες πως μ' ενδιαφέρει η θήρα, βγάζω ξεχωριστή άδεια γι' αυτό, (το όπλο δεν είναι 1μ. μήκος) αυτό ελπίζω πως δεν ενοχλεί τον νόμο για όπλο που θα χρησιμοποιηθεί για θήρα, (για ποιον λόγο άλλωστε, είναι παράλογο το όριο μήκους, τι να κάνουμε βγήκαν και τα bullbup, να μην τ' απολαύσουμε αφού κάνουν σε λειόκανο για πάσα χρήση; Αφήνω τους γεμιστήρες σπίτι, βάζω τον μειωτήρα και πάω για θήρα, με ομάδα.
Τέλος καλά, όλα καλά.

Πάρε τα παράβολά μου κράτος, πάρε και το χ ποσό, σύλλογε αυτοάμυνας, κυνηγετικέ σύλλογε και σκοπευτική, πληρώνω, είμαι καλός πελάτης και αφήστε με να τ' απολαύσω, σαν ένας ελεύθερος πολίτης, σε μια δυτική και Δημοκρατική χώρα.
Ευχαριστώ.

Σκεπτικό:

Εμένα προσωπικά μ' ενδιαφέρει αυτό που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε ''Όπλο επιβίωσης''
Δηλ. Παίρνω ένα KSG της Kel-Tec επαναληπτικό σε 12gauge.
To έχω σπίτι ελπίζοντας να είναι ''αχρείαστο'' ετησίως πηγαίνω για εξετάσεις και ανανεώνω ότι δεν μου χει λασκάρει η βίδα.
Οπότε και η Αστυνομία ξέρει, ότι δεν είμαι δημόσιος κίνδυνος.
Παράλληλα, γνωρίζει ότι έχω τα Χ πυρομαχικά, τους Χ γεμιστήρες, με την Χ χωρητικότητα και το Χ σκοπευτικό.
Αν μου λασκάρει η βίδα, η Αντιτρομοκρατική έχει το κατάλληλο Feedback που χρειάζεται και ξέρει, ότι μέχρι ν' ανέβει τον όροφο και να κάνει συγκεκριμένες κινήσεις, θα έχω αδειάσει, οπότε θα μου πετάξουν μια κρότου λάμψης και θα συνεχίσουν. Όταν ξέρει ότι μου χουν απομείνει τα Χ πυρομαχικά, θα με παίξει όπως θέλει, μέχρι να μου τελειώσουν. Οπότε θα μπορεί να με καταστείλει με μηδαμινές πιθανότητες κινδύνου για την ίδια. Αυτό ενδιαφέρει την Αστυνομία.
Έπειτα, θέλω να πάω γι' άσκηση μ' αυτό το όπλο για τα αυτονόητα αντικείμενα του ''Αχρείαστα να ναι'' αλλά και τυχόν συμβολή, εθελοντική, σ' ότι αφορά ανάγκες του κράτους, περί διαχείρισης κρίσεων, έτσι και καταρρεύσει το σύμπαν, οπότε θα πάω στον σύλλογο/ σκοπευτήριο και θα κάνω βολές και άσκηση, πρακτική και θεωρητική, με στελέχη ασφαλείας και Αστυνομικούς και θα πληρώσω.
Ας υποθέσουμε ότι θέλω να πάω και σκοποβολή γι' άθληση, βγάζω ξεχωριστή άδεια για το ίδιο όπλο, που μου επιτρέπει να κάνω π.χ. IPSC, ώστε να βελτιωθώ και ισχύουν οι προβλεπόμενες διατάξεις γι' αυτό.
Τέλος, πες πως μ' ενδιαφέρει η θήρα, βγάζω ξεχωριστή άδεια γι' αυτό, (το όπλο δεν είναι 1μ. μήκος) αυτό ελπίζω πως δεν ενοχλεί τον νόμο για όπλο που θα χρησιμοποιηθεί για θήρα, (για ποιον λόγο άλλωστε, είναι παράλογο το όριο μήκους, τι να κάνουμε βγήκαν και τα bullbup, να μην τ' απολαύσουμε αφού κάνουν σε λειόκανο για πάσα χρήση; Αφήνω τους γεμιστήρες σπίτι, βάζω τον μειωτήρα και πάω για θήρα, με ομάδα.
Τέλος καλά, όλα καλά.

Πάρε τα παράβολά μου κράτος, πάρε και το χ ποσό, σύλλογε αυτοάμυνας, κυνηγετικέ σύλλογε και σκοπευτική, πληρώνω, είμαι καλός πελάτης και αφήστε με να τ' απολαύσω, σαν ένας ελεύθερος πολίτης, σε μια δυτική και Δημοκρατική χώρα.
Ευχαριστώ.
Αντιτρομοκρατική"οκ του τελείωσαν οι σφαίρες,κάντε ντου"
"Τρομοκράτης" πετάει στην άκρη το νόμιμο κ αρπάζει τις 7.62❓που αγόρασε ,στην μαύρη μαααααζι με το καλάσνικοφ ‼️
Τρομοκράτης ,αντιτρομοκρατική,σημειώστε 1-0😆

Αυτό που είναι εφικτό να γίνει είναι να επιτραπεί για αυτοάμυνα εντός της κατοικίας, λειόκαννο 36αρι χωρίς περιορισμό μήκους ή βολών, όπως περιστροφα, επαναληπτικες δίχως κοντάκι ή κομμένα δίκανα. Με χοντρά σκάγια αλλά και με ψιλά έχουν αποτρεπτικό κύρος και συνετιζουν τους μπουκαδορους καλύτερα από τα ελληνικά δικαστήρια

Ωραία πράγματα, αυτά όλα θα γίνουν εδώ στο Ελλαδιστάν. Δεν μας έχω γιαωτοσο άνετους, εκτός και αν τους πέρασε ο κομουνιστικός κίνδυνος λόγο τον τελευταίων εξελίξεων στην αριστερά.
Γιατί να ξέρετε ότι ήμαστε Όπλο φοβικό κρατος λόγω του εμφυλίου πολέμου. Κατάλοιπο του εμφυλίου πολέμου είναι η όπλο φοβία στην Ελλάδα.

Ωραία πράγματα, αυτά όλα θα γίνουν εδώ στο Ελλαδιστάν. Δεν μας έχω γιαωτοσο άνετους, εκτός και αν τους πέρασε ο κομουνιστικός κίνδυνος λόγο τον τελευταίων εξελίξεων στην αριστερά.
Γιατί να ξέρετε ότι ήμαστε Όπλο φοβικό κρατος λόγω του εμφυλίου πολέμου. Κατάλοιπο του εμφυλίου πολέμου είναι η όπλο φοβία στην Ελλάδα.
Γιατί και ένας εμφύλιος πρέπει να ξεκινήσει με νόμιμα όπλα ,όχι παίζουμε.

οσοι είχαν κατάλοιπα από εμφύλιο έχουν πεθάνει,
σε χωριο που οι ναζι εσφαξαν γενημμενους και αγέννητους μεσα στην κοιλιά της μάνας τους οι χρυσαυγήτες πηραν 45%
οπότε αυτο δεν πιάνει σαν δικαιολογία
Και δεν είμαι καθολου σιγουρος για το ποσο ασφαλές ειναι να υπαρχουν αδιακριτως οπλα διαφορων διαμετρηματων σε χερια και μυαλά που δεν ελέγχονται. Εδώ τα εχουν εκπαιδευμένοι και οι μ@λ@κιες διαδέχονται καθε τοσο η μια την άλλη. Ακομα και στο στρατο ελάχιστοι έχουν άμεση προσβαση σε πυρομαχικά, κατι ξερουν και αυτοι.

Back