Ανακατασκευή Beretta A302.

Το κλείστρο είχε μια μικρή ρωγμή στην ουρά σε πάχος τρίχας και μήκος 2-3 χιλιοστά.........η ουρα του κλειστρου αλαζεται δεν χρειάζεται να αλλαξησ ολλο το κλειστρο
 
Οχι γιατι με την επιμηκινση του κωννου συναρμογης θα ριχνεις τα ιδια φυσσιγκια που εριχνες,και επιπλεων η πιεσεις μειωνουνται με αυτη την παρεμβαση,εδω αντιθετα φτιαχνεις κατι για να ριξεις γομωσεις δυνατοτερες απο της προδιαγραφες την καννης.Εκτος αν η Μπερεττα δουλευει της ιδιες καννες σε αντοχη και παχη με τη διαφορα οτι απλα εφτιαχνε μαγνουμ θαλαμες,μπορει ο οπλουργος που πηρε αυτην την ευθυνη να γνωριζει τι εκανε,αυτο δεν το ξερουμε και ειναι κατι που δεν με ενδιαφερει γιατι ποτε δεν θα το εκανα σε δικο μου οπλο.
Σαραντο θα ριχνει τα ιδια φυσιγγια αλλα σε πιο λεπτο τοιχωμα της καννης ή κανω λαθος; Μηπως θεωρειται αμελητέα η διαφορα;
 
Καταρχην πολυ ομορφο το οπλο! Αριστη δουλεια!
Και εγω συμφωνω με την πιθανη επικινδυνοτητα της μετατροπης σε μαγκνουμ. Με το ιδιο σκεπτικο ομως δεν ειναι πιθανως επικινδυνη και η διευρυνση και η επιμηκυνση του κωνου προσαρμογης; .xm.
Χρηστο,εχουν βαθμο επικινδυνοτητας και οι δυο παρεμβασεις με παρα πολυ μεγαλυτερο στην πρωτη περιπτωση.Οταν διευρυνεται ο κωνος,το ανοιγμα ακολουθει παραλληλα τις εξωτερικες γραμμες της καννης.Κλεινει προοδευτικα μεχρι να συναντησει τον αυλο.Στην περιπτωση της επιμηκυνσης της θαλαμης,αδυνατιζει περισσοτερο η καννη στο σημειο που τελειωνει (η επιμηκυνση) και αρχιζει ο κωνος.Συν το γεγονος οτι ολα "μετακομιζουν" προς τα εμπρος.Προς το πιο αδυνατο σημειο της καννης.Οπως και να 'χει επιβαλλεται επαναδοκιμη.Μπορει με την παρεμβαση μας,να ξεθαψαμε καποιο προβλημα της δομης του μεταλου,που στην εργοστασιακη δοκιμη δεν φανηκε,η καννη αντεξε και πιστοποιηθηκε.Για χρηση ομως 12/70,οχι για 12/76 με τις αναλογες περισσοτερες πιεσεις.
 
Παίδες το ότι η κάννη έχει πιστοποιηθεί με PSF** δεν έχει να κάνει με τις πιέσεις?
 
Το κλείστρο είχε μια μικρή ρωγμή στην ουρά σε πάχος τρίχας και μήκος 2-3 χιλιοστά.........η ουρα του κλειστρου αλαζεται δεν χρειάζεται να αλλαξησ ολλο το κλειστρο

Ηλία η ουρά δεν αλλάζετε. Όταν λέω ουρά μιλάω για το πίσω μέρος του κλείστρου.Πώς αλλάζετε αφου είναι ένα κομμάτι μονομπλόκ.
 
μπράβο για την ωραία δουλειά και το μεράκι σου το όπλο είναι κουκλί .RESPECT.
όσο για την κάννη κρατώ κάποια επιφύλαξη.....συμφωνώ με τον Σαράντο ούτε εγώ θα το έκανα στο όπλο μου
κάπου είχα ακούσει η διαβάσει(δεν θυμαμαι)ότι αυτές οι κάννες στην Αγγλία καταστρέφονται
για το κλείστρο πάλι μμμμμμ θα φανεί στην χρήση
πόσα magnum φυσίγγια ρίχνεις το χρόνο;;;; .xm.
 
Παίδες το ότι η κάννη έχει πιστοποιηθεί με PSF** δεν έχει να κάνει με τις πιέσεις?
φιλε καλοριζικο το οπλο , εκανες τρομερη δουλεια και μπραβο σου , εισαι μαγκας , παντως αν το ειχα αυτό το κλασσικο πλεον οπλο θρυλο δεν θα σκεφτόμουν να ριξω μαγκνουμ , όχι να τα ριξω , να σκεφτω να τα ριξω . με 70 χιλ φυσίγγια κανεις τα παντα , με οροφη γι αυτό το οπλο τα 33 γρ το μεγιστο , και παλι μπραβο
 
Ηλία η ουρά δεν αλλάζετε. Όταν λέω ουρά μιλάω για το πίσω μέρος του κλείστρου.Πώς αλλάζετε αφου είναι ένα κομμάτι μονομπλόκ.
Εγω λεω την ουρα που παει μεσα στο κοντακι και δενει με ενα πηρακι με το κλειστρο
 
Επόμενο βήμα τα μεταλλικά μέρη που και αυτά είχαν τους τσαμπουκάδες τους. Προμηθεύτηκα ένα σετ βαφής γνωστής εταιρείας που περιλαμβάνει τα πάντα για ψυχρή βαφή ατσάλινων μερών όπλων και ξεκίνησα.
Πρώτο θύμα η κάννη. Απολύπανση, αφαίρεση παλιάς βαφής , ξανά απολύπανση και αρκετά χέρια βαφής με πολύ τρίψιμο για να πετύχω ομοιόμορφο χρώμα. Το αποτέλεσμα ήταν απροσδόκητα καλό χωρίς δυχρωμίες και με λιγο κόπο. Ακολούθησαν κι άλλα μεταλλικά μέρη.






Μέχρι που έφτασα στην βάση του όπλου και την σκανδαλοθήκη.Αυτά τα δύο δεν βάφονταν με την συμβατική βαφή. Άνοιγμα του γούγλη λοιπόν και διάβασμα. Τα μέρη αυτά είναι κατασκευασμένα απο εργκάλ (μίγμα αλουμινίου). Ψάχνω και βρίσκω μια βαφή σαν την συμβατική αλλά για αλουμίνιο. Δοκιμάζω αλλά τζίφος η δουλεία .very funny.. Οι λύσεις που είχα ήταν έιτε ηλεκτροστατική βαφή, είτε ανοδίωση, είτε κεραμική βαφή. Ανοδίωση δεν αναλάμβανε κανένας απ τους οπλουργούς που μίλησα και απ το να καταλήξω σε κανα ζαντάδικο με αμφιβόλου ποιότητας αποτέλεσμα την ξέχασα.
Ανάμεσα σε ηλεκτροστατική και κεραμική η χρηματική διαφορά δεν είναι μεγάλη όπότε αποφάσισα την δεύτερη. Μιας και εργαλεία αλλά και σχετική γνώση υπάρχει έλεγα να φέρω Cerakote απο Αμερική και να το κάνω μόνος μου, αλλά το κόστος αγοράς ήταν ίδιο με την προσφορά που μου έκανε γνωστός οπλουργός στον Ασπρόπυργο. Άραδεν το σκέφτομαι κάν, πάω μια βολτούλα μέχρι Ασπρόπυργο τα αφήνω και μετά απο 6 μέρες τα παραλαμβάνω.Γυρνάω σπίτι ξετρελαμένος με το αποτέλεσμα που δεν το περίμενα τοσο καλό και αρχίζω το μοντάρισμα. Ευτυχώς δεν περίσεψε τίποτα .RESPECT.και το όπλο φαίνεται καλύτερο και απο καινούργιο.







Το θέμα τα έγραψα για να μοιραστώ μαζί σας την χαρά μου αρχικά , για να δώσω ιδέες και σε άλλους να τολμίσουν πράγματα και να αποφύγουν λάθη που εγώ έκανα. Το κυνήγι δεν μας απασχολεί μόνο την κυνηγετική περίοδο, θέλει και καλή προετοιμασία. Να ξαναευχαριστήσω τον οπλουργό απο τον Ασπρόπυργο (όνομα δεν αναφέρεται μην κάνω διαφήμηση) για την εξαιρετική δουλεία του, και την γυναίκα μου που αν και ασχολιόμουν αρκετές ώρες με την καραμπύνα δεν γκρίνιαξε καθόλου.Ελπίζω να ρίξω καμια ντουφεκιά φέτος αν και ο ερχομός του γιού θα με ζορίσει.....

Υ.Γ. Sorry για μερικές θολές φωτογραφίες αλλά δουλεία και φωτογράφηση δεν πάνε μαζί.
Κουκλίτσα την έκανες, μπραβο. Καλά κυνηγια ευχομαι, να'σαι γερός να το χαρείς.
 
Μπραβο ωραιοτατη η δουλεια σου. Οποτε μπορεις κανε μια ποιο ανλυτικη περιγραφη για ο βαψιμο τηςκαννης γιατι η 304 που εχω θελει.

Νίκο ένας σύντομος οδηγός για την βαφή της κάννης. Εγώ χρησιμοποίησα το κιτ βαφής της Birchwood που έχει ότι χρειάζεσαι σύν ένα κομμάτι ατσαλόμαλλο.Έβγαλα το σκοπευτικό της κάννης και αρχικά πέρασα το υγρό της απολύπανσης.Αυτό αφαιρεί τα λάδια που έχει η κάννη και βοηθάει να φύγει πιο εύκολα το παλιό χρώμα που γίνεται παρακάτω. Σκούπισμα την κάννη και πέρασμα με το δεύτερο υγρό που έιναι για την αφαίρεση του χρώματος. Περνάς με ένα πανάκι την κάννη, το αφήνεις 2-3 λεπτά να δράσει και μετά ρίχνεις λίγο υγρό σε ένα κομμάτι ατσαλόμαλλο και αρχίζεις να τρίβεις.Η διαδικασία αυτή επαναλαμβάνεται μέχρι να μείνει καθαρό μέταλλο.Μόλις αφαιρεθεί το χρώμα υπάρχει περίπτωση να δείς μικρούς κρατήρες στην επιφάνεια της κάννης που δεν φαινόντουσαν πρίν.Αν δεν έχουν βάθος συνεχίζεις παρακάτω. Αν όμως έχουν βάθος πας σε οπλουργό.

Έχοντας πλέον καθαρό μέταλλο μπροστά σου τρίβεις όλη την επιφάνεια με ένα γυαλόχαρτο 800 απαλά να μην γίνουν βαθειές γραμμές γιατί μετά θα φαίνονται. Τώρα είσαι έτοιμος για την βαφή. Λίγο πρίν ξεκινήσεις το βάψιμο πρέπει ξανά να κάνεις απολύπανση της κάννης όπως πρίν. Περνάς το υγρό σκουπίζεις και προσέχεις να μην ξαναακουμπήσεις την κάννη με γυμνά χέρια (χρησιμοποίησε γάντια latex μιας χρήσης) και να μήν πέσει λάδι η γράσσο πάνω της. Πρέπει να έχει κοντά σου ένα κουβά με νερό γιατί το υγρό του χρώματος λέει ότι δεν πρέπει να μείνει πάνω στο μέταλλο πάνω απο ένα λεπτό. Τώρα μην κάθεσαι και μετράς με χρονόμετρο εγώ το άφησα και λίγο παραπάνω και δεν έγινε τίποτα.

Ξεκινάς λοιπόν με το τρίτο υγρό που έχει το πακέτο ρίχνεις σε ένα πανάκι και περνάς όλη την κάννη συνεχόμενα μέχρι να περάσει το ένα λεπτό. Περνάς και ξαναπεράς απο πάνω μετά δεν σταματάς την κίνησή σου.Θα δείς αμέσως το μέταλλο να αλλάζει χρώμα και να σκουραίνει. Μην ανησυχείς για τις διχρωμίες σε αυτό το στάδιο. Αφού περάσει ο χρόνος πέρνεις καθαρό ατσαλόμαλλο το βουτάς στο νερό και αρχίζεις να τρίβεις την κάννη. Θα δείς τον χρωματισμό να απλώνει και να γίνεται ομοιόμορφος κατα μήκος. Καλό ξέπλυμα και σκούπισμα.Εγώ έχω και αέρα και το φύσαγα. Επαναλαμβάνεις τη διαδικασία όσες φορές χρειαστεί έτσι ώστε να μην βλέπεις διχρωμίες. Θα φτάσεις μετά απο 5-6 χέρια και θα δείς ότι η βαφή δεν σκουραίνει άλλο. Αν όλα είναι Οκ σκουπίζεις καλά καλά και θα δείς ότι η κάννη έχει ένα μαύρο χρώμα όχι έντονο πολύ και μάτ. Μην απογοητευτείς. Τέλος περνάς ένα μαντιλάκι που έχει το κίτ με λάδι και αφήνεις την κάννη με το λάδι για 24 ώρες. Την άλλη μέρα θα δείς το τελικό αποτέλεσμα που θα σε αποζημιώσει.Εμένα την επόμενη μέρα είχε τραβήξει όλο το λάδι και την πέρασα και δεύτερο χέρι με δικό μου λάδι καθαρίσματος.

Αυτή είναι όλη και όλη η διαδικασία. Μην σου φαίνεται δύσκολη δεν είναι καθόλου. Επίσης τη τελειώνεις όλη την κάννη μέσα σε ένα τρίωρο.
 
Ευχαριστω πολυ. Ερωτηση 1. Μετα το γυαλοχαρτισμα φυσικα σκουπιζεις; 2. Οταν περνας τη βαφη σε ενα λεπτο ποσο αφηνεις μετα να στεγνωσει για δευτερο χερι; 3. Το νερο το περνας καπακι μετα το βαψιμο του λεπτου και σκουπιζεις η το αφηνεις να στεγνωσει και ποσο; και τελος η ριγα και κατω απ αυτη πως τριβεις με γυαλοχαρτο η το ατσαλομαλο;
 
1. Σκουπίζεις καλά να μην μείνει τίποτα.
2. Η βαφή στην ουσία είναι οξείδωση του μετάλλου.Περιμένεις ένα λεπτό και μετά ξεπλένεις το υγρό.Για δεύτερο και τρίτο χέρι αν στεγνώσεις καλα την κάννη περνάς στα καπάκια.
3. Μόλις περάσει το λεπτό αμέσως ξέπλυμα με πολύ νερό και ατσαλόμαλλο να αδρανοποιήσεις τη βαφή.
4. Για να καθαρίσεις κάτω απο τη ρίγα πέρνεις μια βούρτσα με πλαστικές ίννες την βουτάς στο υγρό για αφαίρεση του παλιόυ χρώματος και τρίβεις.Στο τέλος κόβεις λεπτές λορίδες γυαλόχαρτο και τρίβεις. Στο βάψιμο θα προσέχεις το πανι που περνάς τη βαφή να έιναι αρκετά ποτισμένο και το υγρό να τρέξει κάτω απο τη ρίγα.Στο ξέπλυμα της βαφής πίεσε στο σημείο το ατσαλόμαλλο να εισχωρήσει όσο πιο βαθιά στο κενό γίνεται.

Διάβασε και τον παρακάτω οδηγό που χρησιμοποίησα και εγώ σαν μπούσουλα http://www.dive-hunt.gr/files/gunfinish.pdf. Ότι άλλο χρειαστείς ευχαρίστως να βοηθήσω.
 
Εισαι αναλυτικοτατος. Ευχαριστω πολυ. Και κατα τη γνωμη μου δεν κανουν τιποτα ουσιαστικα παραπανω. Καλοτουφεκη να ειναι.
 
Στη Brownells βλεπω ενα αλεζουαρ το οποιο κοβει τη θαλαμη σε 3ιντσι και μακραινει και το κωννο ταυτοχρονα, για αχρωμειωτες,σιγουρα για Ρεμι που η καννες ειναι χοντρες π.χ.μη ξεχναμαι οτι τουλαχιστον απο το 1960 η Αμερικανοι φτιαχνουν της καννες τους για να ριχνουν ατσαλια.
.shake hands.
 
Σας ευχαριστώ πολύ παίδες για τα καλά σας λόγια. Η μεγαλύτερη χαρά όντως ήταν ότι τα περισσότερα έγιναν απο εμένα. Το κλείστρο είχε μια μικρή ρωγμή στην ουρά σε πάχος τρίχας και μήκος 2-3 χιλιοστά. Τροχίστηκε και κολλήθηκε. Όταν είχα ρωτήσει πρίν τρία χρόνια για κλείστρο μου είχαν πεί για καινούργιο 250 - 300 και έλεγχο απο την αστυνομία μετά για αρχείο. Για μεταχειρισμένο δεν υπήρχε τίποτα όσο είχα ψάξει ούτε απο 303 και 304 που είναι και πιο ενισχυμένο. Οπότε στάλθηκε για επισκευή.
Τώρα για το magnum να σας πω έγινε τότε επειδή μου το είχε προτείνει ο οπλουργός. Έριξα την πρώτη χρονιά magnum φυσίγγια για δοκιμή και απο τότε δεν έχω ξαναβάλει. Με βάζετε σε σκέψεις και το θέμα θέλει ψάξιμο γιατί ο άνθρωπος είναι γνώστης με 2-3 κατοχυρωμένες πατέντες σε συστήματα όπλων. Θα προσπαθήσω να επικοινωνίσω μαζί του και θα ενημερώσω. Ας μην σταθούμε όμως σε αυτό μιας και τα κυνήγια μου πλέον δεν απαιτούν μαγκνουμ.
Nick όταν βρώ λίγο χρόνο θα γράψω και αναλυτική περιγραφή για την βαφή της κάννης.Να ξέρεις είναι εύκολο αλλα θέλει υπομονή.
Πες μας τον οπλουργό στην Άμφισσα....Στοιχεία Κ τηλ... Υπάρχει..???..επείσεις η φωτο σου δεν ανοίγουν...
 
Back
Top