Καλησπέρα Νίκο. Ο υγροφόρος ο ντροπαλός μόνο για τουρσί κάνει. Το ίδιο με εσένα και εγώ, όταν πριν πολλά χρόνια τον είχα μαζέψει και φτιάξει δεν... Με τον καιρό ξεχωρίζεις τα μανιτάρια που μαζεύεις, από αυτά που μπορούν να καταμαλωθούν. Τα τελευταία χρόνια προσπερνάω ακόμη και τους λακτάριους, ειδικά τον σωλομόχρωμο που βγαίνει σε έλατο, γιατί δεν με κερδίζει γευστικά. Κάποιοι άλλοι βέβαια τρελλαίνονται, οπότε περί ορέξεως...μανιταρόπιτα..χάχα .Τα hygroforus pundorinus, τα οποία είναι 'βαριά', συμπαγές μανιτάρια, με ευχάριστη μυρωδιά, είχα δει προπερσι ένα ζευγάρι Ρωσοπόντιων να τα αναζητά μανιωδώς , αυτά και μόνο αυτά, για τουρσί. Επηρεάστηκα κι εγώ, μάζεψα μερικά και τα έφτιαξα, χωρίς όμως το τελικό αποτέλεσμα να με ενθουσίασε. Είπαμε κάθε τόπος με τις παραδόσεις του.
Σαφώς και τα τελευταία μανιτάρια δεν είναι lactarius και απ' όσο θυμάμαι είχαν και μυρωδιά σάπιου ξύλου. Έψαξα τα σημειωματάρια μου αλλά δεν το βρήκα.