Αλεπού

Τέτοια είναι σίγουρα ... πως βρέθηκε εδώ είναι το περίεργο !

Εγώ πιστεύω πως ειδικά για Ελλάδα είναι σχεδόν απίθανο να προέρχεται από απελευθέρωση. Εξάλλου είναι κάτι που μπορεί να συμβεί και στην φύση.... απλά ήσουν τυχερός και αποθανάτισες κάτι εξαιρετικά σπάνιο

Last edited:
Εγώ πιστεύω πως ειδικά για Ελλάδα είναι σχεδόν απίθανο να προέρχεται από απελευθέρωση. Εξάλλου είναι κάτι που μπορεί να συμβεί και στην φύση.... απλά ήσουν τυχερός και αποθανάτισες κάτι εξαιρετικά σπάνιο

Μην παίρνεις και όρκο.

Κι εγώ το είπα για πλάκα ότι θα γίνει γούνα, αλλά από το wikipedia διαβάζουμε:

"Historically, silver foxes were among the most valued fur-bearers, and their pelts were frequently worn by nobles in Russia, Western Europe, and China."

Ιστορικά, οι ασημένιες αλεπούδες ήταν από τους πιο αξιόλογους γουνοφόρους, και οι γούνες τους φοριούνταν συχνά από ευγενείς στη Ρωσία, τη Δυτική Ευρώπη και την Κίνα.

Ο πληθυσμός της αλεπούς έχει ξεφύγει. Φέτος σε πάρα πολλά κυνήγια που έκανα έβλεπα αλεπούδες. Πέριξ της Αττικής ειδικά η κατάσταση ήταν αστεία. Πιο εύκολα έβλεπες αλεπούδες παρά τσίχλες. Δυστυχώς μόνο μία μου έδωσε χέρι για ντουφεκιά και παρά τα ψιλά σκάγια θεωρώ ότι δεν έβγαλε το βράδυ.

Ο πληθυσμός της αλεπούς έχει ξεφύγει. Φέτος σε πάρα πολλά κυνήγια που έκανα έβλεπα αλεπούδες. Πέριξ της Αττικής ειδικά η κατάσταση ήταν αστεία. Πιο εύκολα έβλεπες αλεπούδες παρά τσίχλες. Δυστυχώς μόνο μία μου έδωσε χέρι για ντουφεκιά και παρά τα ψιλά σκάγια θεωρώ ότι δεν έβγαλε το βράδυ.

Ώστε εσυ ήσουνα ε ; :cool:

Η αλλη χαϊδολογιέται και φιλιέται με ένα αλεποδάκι που μάζεψαν από τα Μέγαρα και από κάτω τα σχόλια από τις υπόλοιπες βλαμμένες είναι απερίγραπτα . Δεν έχουν ιδέα τα περι λύσας και δεν φτάνει αυτό, το αμφισβητούν κιόλας οτι υπάρχει.
Της εξηγώ της άλλης για τις ριψεις δολωμάτων που γίνονται από το 2012 και μετά και μου λέει αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει λύσα . Εμένα μου είπε καθηγήτρια κτηνιατρικης του πανεπιστημίου θεσσαλονίκης ότι λύσα δεν υπάρχει στην ελλάδα. Της βάζω άρθρα και δημοσιεύσεις από επίσημους φορείς και αυτή το βιολί της.
Τα θέλει ο κώλος της τώρα τις ευχηθώ να λυσάξει !
Κάτι αντίστοιχο δηλαδη με αυτά που μας εύχονται αυτές.

Δες ποσο ευκολα μπορει να βρει το λαγουδακι μετα που εχει απογαλακτιστει
Δεν ξερει ακομη ουτε κολπα να κανει καλα καλα ουτε να προστατευτει

Σκεψου τωρα ποσα επιβιωνουν οταν ο αριθμος των αλεπουδων εχει εκτοξευτει και οταν οι ιδιες στην ουσια δεν εχουν θηρευτες που να ρυθμιζουν τον αριθμο τους

Και ναι η φυση εχει μηχανισμους να ρυθμιζει αυτοματα το οικοσυστημα οποταν για παραδειγμα οταν ο αριθμος ενος θηρευτη μεγαλωσει αποτομα πολυ καποια αρωστια κλπ τον μειωμει

Αυτο ομως οταν η φυση λειτουργει σωστα
Οταν εχουμε επεμβει σε αυτην με ενα σωρο καταχρισεις πχ φωτοβολταικα ανεμογεμνητριες πυρκαγιες κλπ η φυση δεν μπορει να κανει την δουλεια της σε σωστους χρονους
Αντιθετα ο θηρευτης προσαρμοζεται
Ετσι βλεπεις αλεπουδες να τρωνε πλεον κανονικα σε μποστανια μεσα και να ειναι σαν ημερες κοντα σε σπιτια
Και κορακοειδη να βρισκονται παντου μεσα στις πολεις

Χωρις διαχειρηση η αλεπου θα εξαφανισει πολλα ειδη και μεχρι η ιδια η φυση να επεμβει θα ειναι η ζημια ανεπανορθωτη

Το ιδιο ισχυει και για ολους τους θηρευτες λυκο κλπ

Απλα πραγματα βιολογιας που ηθελημενα αγνοουνται για να πλουτιζουν καποιοι βρωμισμενοι απο ΜΚΟ αλλα και οτγανισμους επιδοτησεων που υποτιθεται θα βοηθουσαμ τον αγροτη αλλα ο αγρότης ο πραγματικος τιποτα δεν ειδε

Παραδειγματα πολλα δυστυχως καθημερινα

Μαζι τα τρωμε ναι……

Back