Αγριόχοιρος

Μανο επειδη τα 9βολα γεμιζονται με πιο ιδιαιτερες αναλογιες, ειναι λογικο να μην ειναι καθολου πιεσμενο το ποτηρακι... Δεν θελουμε να ανεβασει περισσοτερες πιεσεις... Το πλαστικο κλεισιμο φανταζομαι παταει στραβα γιατι δεν εδραζεται σε ολη τη στηλη των σκαγιων οπως στα υπολοιπα φυσιγγια... Κ Αυτο λογικο αφου στην μια ακρη βρισκει κοντρα με τα δραμια κ στην αλλη παταει σχεδον στο κενο...
Τα εχω δοκιμασει τα συγκεκριμενα, αξιοπιστα ειναι αλλα δεν πιανουν τους αμερικανους... Αν το βρεις παντως το γουρουνι, θα το κρατησουν...
 
Επειδή ήμουν σε μια παρουσίαση του Ναυπλιώτη, έλεγε ότι τα δράμια πρέπει να απαγορευτούν γιατί οδηγούσαν σε τραυματισμούς που δεν ήταν άμεσα ικανοί να ρίξουν το ζώο, αν δεν χτυπούσαν κάποιο ζωτικό όργανο, το οποίο ψοφούσε κάπου μακριά μετά από μέρες πολλές φόρες, μετά από πολύ πόνο και ταλαιπωρία.
 
  • Like
Reactions: jnp
Καλά είναι τα δράμια αλλά να τα ρίχνεις από τρία άστρα και κάτω.;)
Εγώ έχω πάντα μαζί μου ένα Winchester 9βολο και δύο μονόβολα Rottweil, ιδίως φέτος που υπάρχει τεράστια έξαρση του πληθυσμού τους.
 
Ευχαριστω μαγκες! Θα τα εμπιστευτώ και ισως προσθέσω και τα μονοβολα στη θηκη ώστε να εχω πλήρη γκάμα! Με το σκεπτικό οτι θα το τραυμάτισω τουλαχιστον με το 9 Βόλο και θα το καταβάλω με το μονοβολο
 
Ευχαριστω μαγκες! Θα τα εμπιστευτώ και ισως προσθέσω και τα μονοβολα στη θηκη ώστε να εχω πλήρη γκάμα! Με το σκεπτικό οτι θα το τραυμάτισω τουλαχιστον με το 9 Βόλο και θα το καταβάλω με το μονοβολο
Καλα αν το δεις μπροστα σου θα τρεχεις γατακιιιιι.very funny. αφου εισαι καθαροαιμος τσιχλας....
 
Βρε θα αρπάξω το μαχαίρι και θα τρέξω για μάχη!κομαντο απο τα λιγα! Σαν το μλκ σε ενα βίντεο δεν θυμάμαι που ηταν που έτρεχε χωρις οπλο στον καπρο!!
 
  • Like
Reactions: DrV
Και μετά μπορείς να δέσεις το μαχαίρι σε ένα ξύλο, να ανέβεις σε ένα δέντρο και να πηδήξεις πάνω του και να τον καρφώσεις....
και μετά να κόψεις ένα χοιρομέρι και να μπεις σε μια σπηλιά να ανάψεις φωτιά και να το ψήσεις να το φας.... ακούς "RAVEN".yelling.
 
Επειδή ήμουν σε μια παρουσίαση του Ναυπλιώτη, έλεγε ότι τα δράμια πρέπει να απαγορευτούν γιατί οδηγούσαν σε τραυματισμούς που δεν ήταν άμεσα ικανοί να ρίξουν το ζώο, αν δεν χτυπούσαν κάποιο ζωτικό όργανο, το οποίο ψοφούσε κάπου μακριά μετά από μέρες πολλές φόρες, μετά από πολύ πόνο και ταλαιπωρία.
Ακριβώς αυτό είναι το θέμα που θέτουν μερικοί.
Μπορεί σε χώρες της Ευρώπης να απαγορεύεται η χρήση τους αλλά το κυνήγι των αγριόχοιρων γίνεται σε τελείως διαφορετικά τερέν.
Δηλαδή σε πολύ ανοιχτά μέρη που το θήραμα βγαίνοντας απο το πυκνό , συνήθως δάση , υπάρχει το περιθώριο σκόπευσης ακόμη και με με ραβδωτό.
Εδώ στην Ελλάδα όταν κυνηγάς σε ρεματιές και ποτάμια ,σε πλαγιές με πυκνή και αδιαπέραστη βλάστηση και όταν πολλές φορές το θήραμα θα το δεις για 5 μέτρα ,τι μονόβολα και μπούρδες.Σίγουρα όμως υπάρχουν και στην Ελλάδα πολλές περιοχές που υπάρχει το περιθώριο της σκόπευσης οπότε αναλόγως και της απόστασης μπορείς άνετα να τα χρησιμοποιήσεις.
 
Καλησπέρα σας , επειδή εχω κυνηγήσει στο εξωτερικο γουρούνι θα σας πω τι έμαθα και το εφαρμόζω απο τότε και εδώ , το γουρούνι για να καταβληθεί θέλει το λιγότερο 1650 jaul κινητική ενέργεια , κατι που γίνεται μονο με μονόβολο γιαυτο και δεν επιτρέπουν κάτι λιγότερο απο αυτό ωστε να μην φεύγουνε τραυματισμένα τα θηράματα . Τα 9βολα εχουν κινητική ενέργεια 350-400 jaul το ένα , οπως καταλαβαίνετε αν δεν χτυπήσουν το ζωο σε καποιο ζωτικό σημείο δεν το κρατάνε .
Εμείς στο πυκνό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 10βολο η 12 Βόλο πρώτο φυσσίγι με άκουλουθια μονόβολων , ο Λογος που υπερτερεί το 12 Βόλο έναντι του ενιάβολου ειναι η μεγαλύτερες αρχικές ταχυτητες και η διάτρηση λογο μικρότερης μάζας βλήματος .( μπορω αν θέλετε να σας τα αναλύσω παραπάνω μαθηματικά )
Μου εχει τύχει προσωπικά να βρω ενιάβολο κάτω απο τη γουρουνότριχα αλλα απο δωδεκάβολο πάντα ειχα μια διάτρηση τουλάχιστον 5-10 εκατοστά .
Αν δεν κυνηγάμε στο πυκνό αυστηρά χρησιμοποιώ μονόβολο και μόνο .

Χρησιμοποιώ Federal 131rs 3''
 
Να συμπληρώσω, πυκνό για μένα είναι να ακολουθώ τα σκυλιά δλδ αν ρήξω δράμια θα είναι μεσα στα πρώτα 15 μέτρα , ποτέ δεν κατάλαβα γιατι να στήσει κάποιος καρτερι σε πυκνό που είναι και ο λόγος που τραυματίζονται μεταξύ τους , ενα κομμάτι καθαρό τουλαχιστον 20/30 μετρα υπάρχει σε όλους τους τόπους ! Και κάτι αλλο πολυ σημαντικό που κανένας δεν εφαρμόζει γιαυτό και γω πλέον κυνηγάω γουρούνι μόνος η με δυο γνωστούς που ειναι ´´φανταροί´´ πρώτον αφήνουν τα καρτερία γιατι το άκουσαν παρα κατω και σημαντικότερο τα καρτερία δεν ειναι υπερυψωμένα, ενα υπερυψωμένο καρτερι εχει σαν αποτέλεσμα το βλήμα να τερματίσει τη πορεία του στο έδαφος ετσι οπως ρίχνουν εδω το βλήμα ταξιδεύει παράλληλα μεχρι καπου να σβήσει ....
 
Νομιζω στο θεμα του τριχωτου υπαρχει στην Ελλαδα, πρωτον πολυ παραπληροφορηση για το τι ισχυει και δευτερον ελειψη νομικου πλαισιου του τι επιτερεπεται να χρησιμοποιηθει και υπο ποιες συνθηκες. Με αλλα λογια αμα γουσταρει καποιος μπορει να πυροβολησει κοντα με 10αρι διασπορας.
Στην κεντρικη Ευρωπη που μενω υπαρχουν δυο ειδη κυνηγιου τριχωτων(κατα κυριο λογο ζαρκαδια). To καρτερι απο υπερηψωμενο ποστο που γινεται αποκλειστικα με σφαιρα και η παγανα οπου ατομα διωχνουν τα ζωα απο το δασος και οι κυνηγοι στηνονται στα μονοπατια και πυροβολουν αποκλειστικα με λειοκαννο και αποκλειστικα με σκαγια Ν2 οχι πιο μακρια απο 15 μετρα. Επειδη ειχα τη συζητηση με κυνηγους εδω αν το Ν2 ειναι ικανο να πληξει ζωτικα οργανα η απαντηση ηταν παντα οτι το ζωο πεθαινει απο το σοκ και οχι απο την οποια διατρηση. Ολα τα σκοτωματα ηταν ακαριαια. Βεβαια μιλαμε για ζαρκαδι που ειναι 20/30 κιλο ζωο και οχι για καπρι που μπορει να ειναι 100. Με την ιδια λογικη στην ελληνικη νομοθεσια επρεπε να ειχε καθιερωθει κατι που καλιστα μπορουσε πχ να ειναι το 12βολο που ανεφερε ο φιλος Νικος παραπανω. Αν θελαμε να ειμαστε απολυτα σωστοι και να καλυψουμε καθε ενδεχομενο αποστασης επρεπε να καθιερωθει το δικαννο ως οπλο γιατι μονο αυτο θα μπορουσε να σου δωσει επιλεκτικοτητα στη βολη. Εγω δεν θεωρω τη βολη στα 15 μετρα με 9 μεχρι 16βολο το προβλημα, αλλα τη βολη στα 40 και μετρα που μονο τραυματιζει.
 
Ο κυριος Ναυπλιωτης ειναι ενας αριστος κατασκευαστης φυσιγγιων.Αυτο απο μονο του δεν τον κανει αυτοματα και εμπειρο γουρουνοκυνηγο.Οποτε οταν μιλαμε για απαγορευσεις χρειαζεται λιγο εγκρατεια.Γιατι καθε απαγορευση μου στερει και μια επιλογη.Και κατα την δικη μου ταπεινη αποψη οι ασκοποι τραυματισμοι των ζωων ειναι αποκλειστικη ευθυνη του κυνηγου και οχι του φυσιγγιου που θελουμε να του το φορτωσουμε.Τες πα.Παιρνοντας απο την αρχη και βαζοντας τα πραγματα σε μια ταξη αναφερομαι για κυνηγι αγριοχοιρου στην Ελλαδα που η ασκηση του γινετε με με την μαθοδο της παγανας σε ορεινες δασοδεις-θαμνοδες περιοχες.Αυτο απο μονο του συνεπαγεται περιορισμενη σχετικα ορατοτητα και κοντινες συνηθως συναντησεις-βολες.Στις κοντινες λοιπον αποστασεις κατω των 40 μετρων δεν υπαρχει πιο θανατηφορο φυσιγγι απο ενα 10βολο μαγκνουμ.Και τα 40 μετρα που ειπα ειναι παρα πολλα.Συνηθως ειναι κατω και απο 25.Δεν υποστηριζω την χρηση του 10βολου λογο διασπορας και περιορισμενης ικανοτητας σκοπευτικα αν και ψιλοδιορθωνει και ενα μικρο σκοπευτικο λαθος.Απλα προκαλει ταυτοχρονα πολλαπλα τραυματα σε ολα σχεδον τα ζωτικα οργανα προκαλωντας σιγουρο θανατο.Τωρα αν εγω ειμαι μ@λ@κας και τουφεκισω στα 100 μετρα ετσι γιατι το ειδα η βομβαδισω οπου νανε μηπως και καμια μπιλια το βρει φταιει το φυσιγγι????Η μηπως αν το αρχισω στα μονοβολα στα 100 μετρα εχω λιγοτερες πιθανοτητες να το τραυματισω σε σχεση με τα δραμια????
 
Απιθανο Γιωργο εκτος και αν ειναι το εδαφος πετρωδες.Ασφαλεστερος τερματισμος βολιδας θεωρειτε το εδαφος.

Να συμπληρώσω πως εξοστρακισμός της σφαίρας θα γίνει μόνο αν η γωνία σφηνώσεως στο έδαφος είναι μεγαλύτερη των 30 μοιρών και αν το υλικό το οποίο προσκρούσει ειναι ποιο σκληρό απο το υλικό της σφαίρας .
( ενα βλήμα χάλκινο σε πέτρα θα εξοστρακιστεί αν χτυπήσει με την γωνία που προανέφερα , αλλα ενα μολύβδινο οχι .)
 
Back
Top