Αγριοπερίστερα με χυλοπίτες στην γάστρα

Hunterslife Team

Staff member
Βγάζουμε τα πουλιά από την κατάψυξη όπου βρίσκονται καθαρισμένα από πούπουλα και εντόσθια. Τα τοποθετούμε σε λεκάνη και τα σκεπάζουμε με νερό, ξύδι, ένα μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, μερικά φύλλα δάφνης και ρίγανη. Τα αφήνουμε λίγες ώρες να ξεπαγώσουν.

Αφού ξεπαγώσουν, τα ξεπλένουμε καλά με νερό να φύγουν τα αίματα από τις κοιλιές. Τα βάζουμε να στραγγίσουν και τα σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας.

Καθαρίζουμε κρεμμύδια και τα σοτάρουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα και να καραμελώσουν. Βάζουμε τα κρεμμύδια στην άκρη και τσιγαρίζουμε τα πουλιά σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα, γυρίζοντάς τα συνεχώς. Σβήνουμε με λευκό κρασί και τα αφήνουμε να πάρουν βράση μόνο με το κρασί για κάνα τεταρτάκι. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και μερικά φύλλα δάφνης.

Τα γυρίζουμε όπως είναι από την κατσαρόλα στην γάστρα και τα ταξινομούμε στον πάτο αυτής. Ρίχνουμε από πάνω τα κρεμμύδια.



Προσθέτουμε βραστό νερό μέχρι να σκεπαστούν τα πουλιά.

[url=https://postimg.org/image/nraas6ich/]

Σκεπάζουμε την γάστρα και σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C , τα αφήνουμε μέχρι να ξεκινήσουν να βράζουν δυνατά. Χαμηλώνουμε την φωτιά μέχρι το σημείο που σιγοβράζουν. Σε περίπου 2,5 ώρες προσθέτουμε ντομάτα φρέσκια τριμμένη και ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, αφήνουμε για μισή ώρα ακόμα.

Δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι και αν δούμε ότι ξεκολλάει το κρέας από τα κόκαλα, ρίχνουμε τις χυλοπίτες, τις ανακατεύουμε (με προσοχή να μην διαλύσουμε τα πουλιά) και προσθέτουμε βραστό νερό. Αφήνουμε την γάστρα ξεσκέπαστη. Ανακατέβουμε κάπου κάπου τις χυλοπίτες και στο μισάωρο σβήνουμε τον φούρνο και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν.

[url=https://postimg.org/image/ykbsdgygt/]

Σερβίρουμε με τριμμένο τυράκι, πράσινη σαλάτα και κόκκινο κρασί.
[/url][/url]
 
Βγάζουμε τα πουλιά από την κατάψυξη όπου βρίσκονται καθαρισμένα από πούπουλα και εντόσθια. Τα τοποθετούμε σε λεκάνη και τα σκεπάζουμε με νερό, ξύδι, ένα μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, μερικά φύλλα δάφνης και ρίγανη. Τα αφήνουμε λίγες ώρες να ξεπαγώσουν.

Αφού ξεπαγώσουν, τα ξεπλένουμε καλά με νερό να φύγουν τα αίματα από τις κοιλιές. Τα βάζουμε να στραγγίσουν και τα σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας.

Καθαρίζουμε κρεμμύδια και τα σοτάρουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα και να καραμελώσουν. Βάζουμε τα κρεμμύδια στην άκρη και τσιγαρίζουμε τα πουλιά σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα, γυρίζοντάς τα συνεχώς. Σβήνουμε με λευκό κρασί και τα αφήνουμε να πάρουν βράση μόνο με το κρασί για κάνα τεταρτάκι. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και μερικά φύλλα δάφνης.

Τα γυρίζουμε όπως είναι από την κατσαρόλα στην γάστρα και τα ταξινομούμε στον πάτο αυτής. Ρίχνουμε από πάνω τα κρεμμύδια.



Προσθέτουμε βραστό νερό μέχρι να σκεπαστούν τα πουλιά.



Σκεπάζουμε την γάστρα και σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C , τα αφήνουμε μέχρι να ξεκινήσουν να βράζουν δυνατά. Χαμηλώνουμε την φωτιά μέχρι το σημείο που σιγοβράζουν. Σε περίπου 2,5 ώρες προσθέτουμε ντομάτα φρέσκια τριμμένη και ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, αφήνουμε για μισή ώρα ακόμα.

Δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι και αν δούμε ότι ξεκολλάει το κρέας από τα κόκαλα, ρίχνουμε τις χυλοπίτες, τις ανακατεύουμε (με προσοχή να μην διαλύσουμε τα πουλιά) και προσθέτουμε βραστό νερό. Αφήνουμε την γάστρα ξεσκέπαστη. Ανακατέβουμε κάπου κάπου τις χυλοπίτες και στο μισάωρο σβήνουμε τον φούρνο και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν.



Σερβίρουμε με τριμμένο τυράκι, πράσινη σαλάτα και κόκκινο κρασί.
Γιωργο, αυτο ειναι το πιατο σου η θα φανε και αλλοι??
 
Βασικά αυτό είναι ότι έμεινε, επιλέχθηκαν κάποια στήθια για την μικρή, η οποία έτρωγε το στήθος και τις χυλοπίτες με τέτοια όρεξη που αν δεν το έβλεπα δεν θα το πίστευα. Είχα ρωτήσει κάποτε τον παιδίατρο αν επιτρέπεται να τρώνε τα μικρά παιδιά κυνήγι και μου είχε πει ότι αν υπάρχει πρόσβαση σε τέτοιο κρέας, επιβάλλεται λόγω της αγνότητας του.

Πάντως δεν περίμενα να λιώσουν έτσι τα περιστέρια. Την άλλη φορά θέλει λιγότερο ψήσιμο.
 
Βγάζουμε τα πουλιά από την κατάψυξη όπου βρίσκονται καθαρισμένα από πούπουλα και εντόσθια. Τα τοποθετούμε σε λεκάνη και τα σκεπάζουμε με νερό, ξύδι, ένα μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, μερικά φύλλα δάφνης και ρίγανη. Τα αφήνουμε λίγες ώρες να ξεπαγώσουν.

Αφού ξεπαγώσουν, τα ξεπλένουμε καλά με νερό να φύγουν τα αίματα από τις κοιλιές. Τα βάζουμε να στραγγίσουν και τα σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας.

Καθαρίζουμε κρεμμύδια και τα σοτάρουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα και να καραμελώσουν. Βάζουμε τα κρεμμύδια στην άκρη και τσιγαρίζουμε τα πουλιά σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα, γυρίζοντάς τα συνεχώς. Σβήνουμε με λευκό κρασί και τα αφήνουμε να πάρουν βράση μόνο με το κρασί για κάνα τεταρτάκι. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και μερικά φύλλα δάφνης.

Τα γυρίζουμε όπως είναι από την κατσαρόλα στην γάστρα και τα ταξινομούμε στον πάτο αυτής. Ρίχνουμε από πάνω τα κρεμμύδια.



Προσθέτουμε βραστό νερό μέχρι να σκεπαστούν τα πουλιά.



Σκεπάζουμε την γάστρα και σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C , τα αφήνουμε μέχρι να ξεκινήσουν να βράζουν δυνατά. Χαμηλώνουμε την φωτιά μέχρι το σημείο που σιγοβράζουν. Σε περίπου 2,5 ώρες προσθέτουμε ντομάτα φρέσκια τριμμένη και ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, αφήνουμε για μισή ώρα ακόμα.

Δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι και αν δούμε ότι ξεκολλάει το κρέας από τα κόκαλα, ρίχνουμε τις χυλοπίτες, τις ανακατεύουμε (με προσοχή να μην διαλύσουμε τα πουλιά) και προσθέτουμε βραστό νερό. Αφήνουμε την γάστρα ξεσκέπαστη. Ανακατέβουμε κάπου κάπου τις χυλοπίτες και στο μισάωρο σβήνουμε τον φούρνο και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν.



Σερβίρουμε με τριμμένο τυράκι, πράσινη σαλάτα και κόκκινο κρασί.
Αν κρίνω απ' το τελικό αποτελεσμα φαίνεται εξαιρετική συνταγή!!!!
Και τα αγριοπερίστερα, παρότι σχετικά σκληρά, έλιωσαν στη γάστρα...
Το μόνο που θα άλλαζα είναι τη ρίγανη με θρούμπα, ή θα 'βαζα και τα 2 μαζί...
Πιστεύω είναι και αρκετά επίκαιρη γιατί και μια παραλλαγή με φασσες θα είναι το ίδιο καλή...
Είχα ρωτήσει κάποτε τον παιδίατρο αν επιτρέπεται να τρώνε τα μικρά παιδιά κυνήγι και μου είχε πει ότι αν υπάρχει πρόσβαση σε τέτοιο κρέας, επιβάλλεται λόγω της αγνότητας του.
Εννοείτε και επιτρέπετε...
Εμείς που τρώγαμε απο μωρά, τι πάθαμε...
 
Βρε Γιωργη με στηθουρια πρασίνου ....γίνεται;;
Εννοείται ότι θα δοκιμαστεί και με πάπια, απλά στην πάπια δεν θα πέσει μέσα ζυμαρικό και ντομάτα. Θα μείνει καμιά ώρα ανοιχτή να τελειώσουν τα υγρά και θα περιβρεχεται σε τακτά διαστήματα με χυμό πορτοκάλι και grand marnier...:)
 
Εννοείται ότι θα δοκιμαστεί και με πάπια, απλά στην πάπια δεν θα πέσει μέσα ζυμαρικό και ντομάτα. Θα μείνει καμιά ώρα ανοιχτή να τελειώσουν τα υγρά και θα περιβρεχεται σε τακτά διαστήματα με χυμό πορτοκάλι και grand marnier...:)
.very shoked.
 
Back
Top