Αγριογούρουνο κοντοσούβλι

Μία από τις αγαπημένες μου συνταγές για κυνήγι.

Χρειάζονται περίπου 2-3 κιλά κρέας αγριογούρουνου σε κομμάτια, ανάλογα με την σούβλα που θα περαστεί. Ιδανικά προτιμούνται μικρά ζώα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα και με μεγαλύτερα.

Προετοιμασία
1-2 ημέρες νωρίτερα σε μία λεκάνη αλατίζουμε το κρέας και προσθέτουμε:
ελαιόλαδο
πάπρικα γλυκιά
πιπέρι
σκόνη σκόρδο
ρίγανη
τρίβουμε στον τρίφτη
1 μεγάλο κρεμμύδι ή 2 μικρά
1 ντομάτα.
Αν κάποιος το θέλει ποιο πικάντικο μπορεί να προστεθεί αντί της γλυκιάς πάπρικα καυτερή ή μπουκοβο.
Τα σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο.
Μετά από 1-2 ημέρες και αφού το κρέας έχει μαλακώσει από τη μαρινάδα, τα κομμάτια μπαίνουν στη σούβλα και στα κάρβουνα.
Στην αρχή χρειάζεται δυνατή φωτιά, οπότε τοποθετούμε τη σούβλα στη χαμηλή σκάλα για να πιάσει κρούστα, ώστε να κρατηθεί ζουμερό και στη συνέχεια ολοκληρώνουμε το ψήσιμο στη μεσαία σκάλα.
Δοκιμάστε το και θα γλύφετε τα δάκτυλά σας.
Επίσης σε περίπτωση που δεν υπάρχει η δυνατότητα της σούβλας η ίδια συνταγή ισχύει και για σουβλάκια.
 
Back
Top