To ξέρω. Εγώ την super Vinci αγόρασα φέτος. Την γλυκοκοίταζα από τότε που βγήκε. Το έχω ψάξει πάρα πολύ το συγκεκριμένο όπλο οπότε αν έχει κάποιος κάποια απορία και τον ενδιαφέρει μπορώ να βοηθήσω αφού πιστεύω ότι το ξέρω πάρα πολύ καλά σαν όπλο με τις καινοτομίες του τα θετικά και τα αρνητικά του.
Η vinci υπάρχει στην αγορά απο το 2007-2008 και ειδικά απο Αμερική μεριά που έχει περισσότερες πωλήσεις και έχει δοκιμαστεί όλα αυτά τα χρόνια με πιο βαριές γομώσεις και σε σκληρότερες συνθήκες δεν έχουν ακουστεί προβλήματα ειδικά στον μηχανισμό συναρμολόγισης του που είναι και ο μόνος λόγος αμφιβολιών και δυσπιστίας για την αξιοπιστία αυτού του όπλου. Οπότε είναι ένα ώριμο και αρκετά δοκιμασμένο όπλο πλέον . Σαν όπλο και σαν σχεδίαση είναι για μένα ότι πιο καινοτόμο αυτή την στιγμή παρά την ηλικία του. Λύνει και δένει πιο εύκολα από όλα τα αυτογεμή, έχει τρομερό ζύγισμα, είναι σχετικά ελαφρύ, είναι από τα πιο εύκολα όπλα στο καθάρισμα αφού έχεις πρόσβαση σε όλα του τα μέρη χωρίς κανένα εργαλείο (ακόμη και στο επανατατικό ελατήριο που δεν βρίσκεται στο κοντάκι μέσα), αλλάζει φλάντζες αλλαγής κλισεων πανεύκολα, το ίδιο και αποθήκη φυσιγγίων που μπορείς να την αλλάξεις χωρίς κανένα εργαλείο το ίδιο εύκολα όπως αλλάζεις και τα τσοκ άμεσα στο σκοπευτήριο βάζοντας μεγαλύτερη. Επίσης δεν έχει αλουμινένια βάση όπως όλα τα υπόλοιπα αλλά ειναι εξολοκλήρου από πλαστικό και ατσάλι. Το μόνο αλουμινένιο είναι η γλώσσα που ανεβάζει τα φυσίγγια στην θαλάμη. Γενικά συγκεντρώνει σχεδιαστικά τα περισσότερα πλεονεκτήματα από κάθε άλλο αυτογεμη. Το μόνο που του λείπει είναι τεχνολογίες όπως crio κάννη , best βαφή, power bore που δεν του έχει βάλει ακόμη η Benelli φαντάζομαι για λόγους κόστους για να μην εκτοξευτεί η τιμή του στα 2500-3000 ευρώ απο τα 1800 που είναι τώρα. Πραγματικά αυτό το όπλο έχει αδικηθεί σε πωλήσεις. Ειδικά όταν ήταν σε προσφορά στα 1100 ευρώ κοντά ήταν τρομερή ευκαιρία.