Έτοιμος σκυλος φερμας

Ρε παιδιά να σας κάνω μια ερώτηση τι τιμές παίζουν για ένα έτοιμο σκυλί για Φέρμα ;
Ξέρω παίζουν πολλά ρόλο απλά επειδή μου είπε κάποιος 1500ε
Παίζουν από τόσα και πάνω η υπάρχουν και με πιο χαμηλή τιμή;
Ανάλογα το ποσο καλός είναι ο σκύλος.
Για φυσιολογικά πράγματα απο επαγγελματια υπολόγισε από 1500 μέχρι 2500.

Ρε παιδιά να σας κάνω μια ερώτηση τι τιμές παίζουν για ένα έτοιμο σκυλί για Φέρμα ;
Όταν εννοείς έτοιμο σκυλί, μιλάμε για ηλικία πάνω από 2.5-3 χρόνων και να έχει κυνηγήσει τουλάχιστον μία ολόκληρη σεζόν και φυσικά όχι μια δύο φορές την εβδομάδα. Άκουω κάτι 12 μηνών και λένε έτοιμα κυνηγόσκυλα και τα σχετικά..... πότε πρόλαβε 1-1.5 χρονών σκυλί να μάθει ....όταν λέω μάθει να είναι έτοιμο σκυλί για τσάντα... γενικά έχει πολλή λακούβα το θέμα...... κανείς δε σου εγγυάται ότι και 3.000-4.000€ να δώσεις ότι ο σκύλος θα είναι του γούστου σου και θα κυνηγήσει όπως εσύ θέλεις...... καλύτερα ένα νεότερο , καλά ξεκινημενο από εμπιστο εκτροφεα-εκπαιδευτη παρά ένα μεγάλο έτοιμο....και ποιος δε θέλει ένα σκυλί έτοιμο να βρίσκει τις μπεκάτσες και τίς πέρδικες......αλλά είναι μεγάλο το ρίσκο....και ο χώρος έχει πολλή βρωμιά.

Έτοιμο,καλό σκύλο,δεν δίνει κανείς.
Κι αν δώσει,η τιμή είναι απαγορευτική,ειδικά,για την εποχή μας.
Τα 1500 αν ο σκύλος γαζώνει,που το θεωρώ απίθανο,είναι τσάμπα.
Άλλοι, ζητάνε για κουτάβια,τόσα.

Τα δύο τελευταία μου σκυλιά τα είχα πάρει 9 μηνών.
Τα είδα πριν τα πάρω πώς έτρεχαν και την μορφολογία τους.
Μετά από λίγους μήνες μαζί να τα μάθω τα βασικά τα σκυλάκια κυνηγούσαν αξιοπρεπέστατα.
Αντιθέτως , το πριν από αυτά που το πήρα δύο μηνών έφτυσα αίμα να το κάνω να κυνηγήσει .
Πολλά έξοδα σε ταξίδια εκπαιδευτικά.

Όταν εννοείς έτοιμο σκυλί, μιλάμε για ηλικία πάνω από 2.5-3 χρόνων και να έχει κυνηγήσει τουλάχιστον μία ολόκληρη σεζόν και φυσικά όχι μια δύο φορές την εβδομάδα. Άκουω κάτι 12 μηνών και λένε έτοιμα κυνηγόσκυλα και τα σχετικά..... πότε πρόλαβε 1-1.5 χρονών σκυλί να μάθει ....όταν λέω μάθει να είναι έτοιμο σκυλί για τσάντα... γενικά έχει πολλή λακούβα το θέμα...... κανείς δε σου εγγυάται ότι και 3.000-4.000€ να δώσεις ότι ο σκύλος θα είναι του γούστου σου και θα κυνηγήσει όπως εσύ θέλεις...... καλύτερα ένα νεότερο , καλά ξεκινημενο από εμπιστο εκτροφεα-εκπαιδευτη παρά ένα μεγάλο έτοιμο....και ποιος δε θέλει ένα σκυλί έτοιμο να βρίσκει τις μπεκάτσες και τίς πέρδικες......αλλά είναι μεγάλο το ρίσκο....και ο χώρος έχει πολλή βρωμιά.
Σωστός!! Έχει ξεφτιλιστει ο όρος έτοιμος σκύλος ,όταν μιλάμε για 1 χρονών σκύλο. Όσο καλός και να είναι ,όσο έξυπνος και εκπαιδευμένος να είναι στα 3 χρόνια θα έχει μια σφαιρική εικόνα του κυνηγιού που κάνουμε εμείς και του θηράματος. Και μετά τα 3 χρόνια ξεκινάει η εμπειρία! Τώρα αν ορισμένοι νομίζουν πως επειδή φερμαρε σε ηλικία 3 μηνών ένα φτερό ή ότι επειδή 6 μηνών έβγαλε ένα ορτύκι εκτροφής,ότι είναι καλό ή ολοκληρωμένο ως σκυλί ,τότε καλά κανουν και τους παίρνουν 1500 ευρω το λιγότερο ορισμένοι που είναι εκπαιδευτές.

Το σωστότερο, όταν παίρνουμε κουτάβι,είναι να δούμε τους γονείς,να κυνηγάνε.
Πολλή σωστό αυτό......
Ακόμα και αν κυνηγάνε οι γονείς το κουτάβι είναι πάντα λαχείο...... για μένα αν κάποιος θέλει να πάρει ένα νεαρό ζώο θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 9 μηνών έως 15-16 μηνών ..... μπορείς να δεις το πάθος, αν έχει έρθει σε επαφή με θήραμα, τα οποία προβλήματα μπορεί να έχει στην κατασκευή ,τις όποιες φοβίες ή ελαττώματα...... Για να φτάσει ένα ένα τέτοιο ζώο σε αυτή την ηλικία τα έξοδα είναι 1000-1500 ευρώ...... οπότε έχετε μια σταθερά......

Ακόμα και αν κυνηγάνε οι γονείς το κουτάβι είναι πάντα λαχείο...... για μένα αν κάποιος θέλει να πάρει ένα νεαρό ζώο θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 9 μηνών έως 15-16 μηνών ..... μπορείς να δεις το πάθος, αν έχει έρθει σε επαφή με θήραμα, τα οποία προβλήματα μπορεί να έχει στην κατασκευή ,τις όποιες φοβίες ή ελαττώματα...... Για να φτάσει ένα ένα τέτοιο ζώο σε αυτή την ηλικία τα έξοδα είναι 1000-1500 ευρώ...... οπότε έχετε μια σταθερά......
Συμφωνώ εν μέρη.
Αυξάνεις τις πιθανότητες όμως,να πάρεις κάτι αξιόλογο.
Εγγύηση,δεν υπάρχει.

Φιλε είναι πολυσύνθετο αυτο που ρωτας... Σαν να ρωτάς σε τι τιμή παίζουν οι καραμπίνες... Δεν βγαίνει άκρη με "κοντές" απαντήσεις, είναι κάτι που για να μπορείς να πάρεις σωστή απάντηση πρέπει να ξέρεις ακριβώς τι ζητάς απο ενα ζώο. Άλλες απαιτήσεις έχω εγω απο ενα σκύλο φερμας, άλλες εσυ, για σκυλο που εγώ θα ελεγα οτι ειναι πολυ μακρινός και δεν μου κανει, ένας περδικας μπορεί να έδινε και 3 χιλιάρικα. Αν μπλέξουμε και το ποσό καλό pedigree έχει, το ποσο καλη μορφολογία εχει ώστε αργότερα να γίνει επιβήτορας κλπ, η τιμή δεν έχει ταβάνι. Το σίγουρο είναι πως όσους γνωρίζω που πηραν σκύλο "έτοιμο" σχεδόν τσάμπα απο "ευκαιρίες" , την δεύτερη χρονιά ψάχνανε να τα δώσουν.

Ανάλογα το ποσο καλός είναι ο σκύλος.
Για φυσιολογικά πράγματα απο επαγγελματια υπολόγισε από 1500 μέχρι 2500.
εχω μια γατα που φερμαρει καλυτερα και απο ποιντερ.να στην δωσω?αν δεν την θες θα την παρω στα ορτυκια.σιγα μην δωσεις 1500 ευρω .

Για τουφέκι,θα τα έδινες;
κοιταξε,το τουφεκι εχει προδιαγραφες και τις γνωριζεις και αν τις πληροι θα το εχεις μια ζωη.για τα σκυλια ειναι μεγαλο ρισκο.εγω προσωπικα θα ασχολιομουν με ενα κουταβι και νομιζω θα τα καταφερνα συν οτι θα εχεις την ικανοποιηση για την προσπαθεια σου.

Εχεις εμπειρια απο σκυλια;
Εσυ μπορεις εαν το δεις να αξιολογησεις το ´´ετοιμό´´ για αυτα που ζητας ΕΣΥ να κανει ενα ετοιμο σκυλι;

Το ετοιμο ειναι κατι υποκειμενικο και εξαρταται απο τα δικα μας θελω

Γιαυτο σε ρωταω
Και γιαυτο υπαρχουν πολλα γκριζα σημεια που ο καθε ενας που πουλα ενα σκυλι μπορει να εκμεταλευτει

Τα παιδια σου εχουν απαντησεις σε ολα πιο πανω

Εγω σε ρωταω εαν εχεις εμπειρια φια να μπορεις να ακιολογησεις αυτο που θα δεις
Αναλογα ποσο αυτο πλησιαζει τα θελω σου πραγματικα και το τι γραμμες ειναι το σκυλι, την υγεια του, την εμπειρια του, την αξιολογηση του για κουσουρια κλπ(ανθρωποφοβια, κροτοφοβια αλεργιες, δυσπλασια, προγναθισμο, κλπ κλπ) θα μπορεις να εχεις αντιληψη αν σου ζητα πολλα η οχι

Ενα σκυλι ετοιμο στα2-3 χρονια του με τα δικα μου θελω απο σωστες γραμμες αριστο σε υγεια και με παθος, εχοντας σκυλια τα τελευταια 20 χρονια, λαμβανοντας υποψην μια ποιοτικη διατροφη-διαμονη -ιατροφαρμακευτικη φροντιδα και χρονο εκαπιδευσης και καυσιμων στοιχιζει πολυ πιο πανω απο 1500
Αλλα τετοιο σκυλι ΔΕΝ το δινεις ακομη και αν εισαι εκτροφεας…… το κρατας

Συνηθως τα ´´ετοιμά´´ ειναι μετρια σκυλια για τον εκτροφεα αναμισαρικα σε ηλικια που εχουν εκτεθει σε θηραματα-συχνα με μετρια βασικη εκπαιδευση και δινονται σε τιμες απο 800-1500
Αναλογα τον πωλητη και πως βλεπει το θεμα εκτροφη το μετρια ειτε αφορα τους γονεις ειτε μια γεννα που εγινε καθαρα για καλυψη εξοδων του εκτεοφειου ειτε το κυνηγετικο παθος

Εγω θα σου συστηνα να παρεις ενα σκυλακι απο κυνηγο απο γονεις που κυνηγουν ( θα δεις τους γονεις εστω και στο κουμασι τους-λεει παρα πολλα το σωμα τους τα νυχια τους και το κορμι τους) ,καθαροαιμους εστω και χωρις πεντιγκρι απο 4-9 μηνων
Την βασικη εκπαιδευση θα του την μαθεις μεσα απο την σχεση σας
Υο κυνηγι μεσα απο τις εξοδους σας

Last edited:
κοιταξε,το τουφεκι εχει προδιαγραφες και τις γνωριζεις και αν τις πληροι θα το εχεις μια ζωη.για τα σκυλια ειναι μεγαλο ρισκο.εγω προσωπικα θα ασχολιομουν με ενα κουταβι και νομιζω θα τα καταφερνα συν οτι θα εχεις την ικανοποιηση για την προσπαθεια σου.
Εγώ σου λέω,για έτοιμο σκύλο.
Από σοβαρό εκτροφέα,όχι λαμόγιο.
Να στον βγάλει,όπου θες και να θερίζει.
Θα τα έδινες;
Δεν γίνεται 1500-2000 για τουφέκι και σκύλος τσάμπα.
Βάλε πόσα έξοδα,έχει, για να βγεί,ένας έτοιμος σκύλος, τριών χρόνων.
Δεν υπάρχει τιμή,γι αυτά τα σκυλιά.

Εγώ σου λέω,για έτοιμο σκύλο.
Από σοβαρό εκτροφέα,όχι λαμόγιο.
Να στον βγάλει,όπου θες και να θερίζει.
Θα τα έδινες;
Δεν γίνεται 1500-2000 για τουφέκι και σκύλος τσάμπα.
Βάλε πόσα έξοδα,έχει, για να βγεί,ένας έτοιμος σκύλος, τριών χρόνων.
Δεν υπάρχει τιμή,γι αυτά τα σκυλιά.
οκ,αν πραγματι υπαρχει σοβαρος εκτροφεας και υπαρχουν και τα χρηματα παω πασο.Σες προηγουμενο σχολιο μου εκφρασθηκα ετσι γιατι φιλος πηρε ετοιμο σκυλο,εκανε τα παντα και μετα εβγαλε θεματα.

οκ,αν πραγματι υπαρχει σοβαρος εκτροφεας και υπαρχουν και τα χρηματα παω πασο.Σες προηγουμενο σχολιο μου εκφρασθηκα ετσι γιατι φιλος πηρε ετοιμο σκυλο,εκανε τα παντα και μετα εβγαλε θεματα.
Εννοείς δυσπλασία ή κάτι άλλο;
Αν είναι σοβαρός εκτροφέας, πρέπει να του δώσει άλλον.

Back