Springer Spaniel

Μετα απο πολλες φορες που εχασα πουλια σκοτωμενα ψαχνω να δω τι σκυλι να παρω. Με ενδιαφερει πιο πολυ η επαναφορα του θηραματος ,λιγο η ιχνηλασια και σχεδον καθολου η φερμα.
Κυνηγω περισσοτερο φασες και τσιχλες και καμια φορα λαγο.
Τι σκυλι θα μου προτεινατε;
Καλησπέρα σας.Θεωρώ πως ιδανική επιλογή για εσάς θα ήταν κάποιο σπάνιελ (είτε κόκερ είτε σπρίνγκερ) ή ριτρίβερ.Απλά θα πρέπει να προσέξετε να είναι απο εργασιακές γραμμές,εδώ είνα ι το δύσκολο του πράγματος θεωρω στην Ελλάδα.
 
Μια λαική παροιμία λέει ''Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούργιοι''.Κάτι παραπλήσιο συμβαίνει και εδώ.Μία άσκηση ούτε 5 λεπτών, η οποία βοηθά τα σκυλιά μας να έχουν υπομονή και να είναι συγκεντρωμένα στο να συνεργαστούν ευχάριστα μαζί μας.Πιο πάνω αναφέρω την λέξη παραπλήσιο και θα εξηγήσω το γιατί.Τα δύο μεγάλα σκυλιά είναι πλήρως εκπαιδευμένα ενώ ο μικρός δεν είναι.Σε καμία περίπτωση δεν κάνουμε την άσκηση αυτή περιμένοντας ο μικρός να μιμηθεί τα μεγάλα και έτσι να μάθει και αυτός τι να κάνει.Ήδη έχουν γίνει μαθήματα με το μικρό μόνο του και αφού φτάσαμε στο σημείο να σημειώνει μεγάλη επιτυχία η άσκηση έπειτα έγινε παρουσία άλλου σκύλου.Τώρα γίνεται παρουσία δεύτερου σκύλου.Αργότερα αυτή άσκηση θα πραγματοποιηθεί και σε εξωτερικό χώρο.Πάντα πριν την κάθε άσκηση τα σκυλιά έχουν ένα 10λεπτο διάστημα εκτόνωσης.Σκοπός μας είναι να πετύχει το σενάριο με όσο το δυνατόν λιγότερες διορθώσεις.Πάντα πριν ξεκινήσουμε να κάνουμε οποιαδήποτε άσκηση πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ένα σεναριο.ΑΡΧΉ ΜΈΣΗ ΤΈΛΟΣ!Πρέπει να γίνεται σωστή διαχείριση του περιβάλλοντος και να προυπάρχουν στο μυαλό μας εναλλακτικές!Εναλλακτικές για να διορθώσουμε την οποιαδήποτε διαφορετική εξέλιξη από αυτή του σεναρίου που είχαμε όταν ξεκινήσαμε.
Όλο αυτό (παρόλο που διαδραματίζεται στο γκαράζ ενός σπιτιού) είναι ένα μικρό αλλά πολύ βασικό στάδιο ώστε πολύ αργότερα τα σκυλιά μας να κάθονται ήρεμα στο καρτέρι,να μην χαλάνε τα πουλιά που μπαίνουν με άσκοπες βόλτες,να περιμένουν υπομονετικά ακόμα και να πέφτουν τουφεκιές και να κάνουν επαναφορά κατόπιν εντολής και μόνο!
 
Το παρακάτω βίντεο παρουσιάζει στιγμιότυπα έρευνας (45 λεπτά περίπου) από περπάτητο κυνήγι με σπρίνγκερ σπάνιελ.Ο συγκεκριμένος σκύλος δεν έχει ξανακυνηγήσει σε ελληνικό έδαφος.Δυστυχώς η θηραματικη φτώχεια εκείνων των ημερών ίσως καθιστά το βίντεο μη ενδιαφέρον σε κυνηγετικά στιγμιότυπα.....όμως είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον για κάποιον ο οποίος θέλει να δει-παρατηρήσει την έρευνα ενός ποιοτικού εργασιακού σκύλου.Μπορεί να δει την ταχύτητά του, την αντοχή του,την προσαρμοστικοτητα του σε εντελώς διαφορετικό περιβάλλον από αυτό που είχε μάθει να ζει και να κυνηγά και τις φυσικές του ικανότητες.Θεωρώ πως είναι εμφανές το ποσό αποτελέσματικος είναι ένας τέτοιος σκύλος σε όσους αρέσκονται σε περπάτητο κυνήγι.Σκυλιά τα οποία έχουν τέτοια έρευνα και ταπεραμέντο παρέχουν στον κυνηγό την "ασφάλεια " ότι δεν αφήνουν πίσω τους το οποιοδήποτε θήραμα.
 
Αλλο σταδιο. Τι να πρωτο πεις για αυτα που νιωθεις με τέτοια αποτελέσματα. Το αποτελεσμα της σωστης δουλειάς. :) Κ.Γιώργο συνεχίστε να μας δείχνετε ! ffff
Καλησπέρα!Ευχαριστώ για την ''υποστήριξη''.Τα βίντεο είναι μια προσπάθεια να απεικονιστούν κάποια στάδια εκπαίδευσης και εφαρμογές αυτής στο κυνήγι.Σίγουρα όλα αυτά είναι η δική μου οπτική και προσέγγιση στο θέμα κυνηγετικό σπάνιελ.Υπάρχουν πάρα πολλές μέθοδοι και πάρα πολλοί τρόποι εκπαίδευσης.Δεν είμαι εκπαιδευτής,απλά μου αρέσει να αποκομίζω από τα σκυλιά μου όσα περισσότερα μπορώ ,πάντα με όσο πιο φιλοζωικό τρόπο γίνεται.
 
Back
Top