Λαγός

ο λαγός είναι πολύ αγχώδης από την φύση του
μπορεί σε 500 μετρα να σκάσει το στομάχι του

Απελευθέρωση από κιβώτια


Η απελευθέρωση από κιβώτια είναι η πλέον διαδεδομένη μέθοδος στην Ελλάδα και απαιτεί τις λιγότερες φροντίδες και έξοδα. Ενδείκνυται όμως μόνο για λαγούς που προέρχονται από γειτονικές περιοχές και που είτε έχουν συλληφθεί από το φυσικό περιβάλλον είτε έχουν μεγαλώσει σε μεγάλους και άνετους φυσικούς, περιφραγμένους χώρους, εγκαταστάσεις εκτροφείου ημιελεΰθερης μορφής. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι λαγοί να μην έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ στo ταξίδι τους .

Οι λαγοί θα πρέπει να μεταφέρονται σε ξύλινα κιβώτια ,διαχωρισμένα σε δύο-τρεις χώρους, σε κάθε ένα από τα οποία τοποθετούνται 1-2 λαγοί. Τα κιβώτια πρέπει να έχουν κατάλληλα διαμορφωμένη πόρτα, ώστε να είναι δυνατό να ανοίγουν από μακριά με τη βοήθεια σχοινιού. Τα κιβώτια τοποθετούνται σε κατάλληλα επιλεγμένη περιοχή κοντά σε πυκνά, γύρω από τα οποία έχουμε ρίξει άφθονη τροφή καθώς και σε αρκετά απομακρυσμένα σημεία .

Με τη βοήθεια του σπάγκου ένας καλά κρυμμένος άνθρωπος και με απόλυτη ησυχία ανοίγει ένα-ένα τα διαμερίσματα των κιβωτίων και οι λαγοί βγαίνουν ήρεμα και κατευθύνονται στα κοντινότερα πυκνά. Τη νύχτα θα βρουν την τροφή που θα πρέπει να έχουμε ρίξει στην περιοχή και έτσι έχουν περισσότερες πιθανότητες να παραμείνουν. Πρέπει να προσέχουμε, ώστε όλα να γίνουν όσο το δυνατό πιο ήσυχα. Ο Λαγός είναι ζώο ιδιαίτερα δειλό που τρομοκρατείται εύκολα και δε θα πρέπει να πιάνεται και να ενοχλείται χωρίς σοβαρό λόγο .
από το site του κου Πέππα
 
Το αντίθετο που έκαναν οι φίλοι δηλαδή.. οι λαγοί αυτοί έχουν αποδημήσει είς κύριον τώρα που μιλάμε...
Γιατι αμα είσαι άσχετος καλύτερα να μην ασχολείσαι καθόλου...
Με κρεμμύδια θα έπιαναν και τόπο...
 
Πολύ σωστές οι παρατηρήσεις σας. Διαφωνώ μόνο για τα ξύλινα κουτιά. Ο λαγός όταν στρεσαριστει πηδάει προς τα πάνω. Χτυπάει την σπονδυλική του στήλη και αντίο ζωή. Ξέρεις τι είναι να νταντευεις έναν λαγό 3-4 μήνες και να μένει παράλυτος κατά την μεταφορά για απελευθέρωση?
 
Για κάποιους η κυνηγετική περίοδος του λαγου ξεκινησε από σήμερα :mad::mad::mad:
Σύλληψη 1 ατόμου για κυνήγι λαγού εκτός περιόδου
Δημοσιεύθηκε από dasarxeio


lagos.jpg


Τη Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018, οι θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης – Δωδεκανήσου που εδρεύουν στη Βιάννο και το Καστέλι Πεδιάδας, κατά την πρωινή περιπολία τους στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, εντόπισαν έναν κυνηγό, συνοδεία 2 κυνηγετικών σκύλων, μέσα σ’ έναν ελαιώνα, στη θέση «Μονοδένδρι» Αρχαγγέλου.

Κατά τη διάρκεια του τυπικού ελέγχου, εντόπισαν εντός του σακιδίου του ένα σκοτωμένο λαγό. Τον ενημέρωσαν ότι το κυνήγι λαγού απαγορεύεται αυτή την περίοδο, και ότι στο σημείο που έγινε ό έλεγχος επιτρέπεται το κυνήγι μόνο κάποιων πτηνών, καθώς είναι εντός διάβασης αποδημητικών πτηνών.

Οι θηροφύλακες κατέσχεσαν τα μέσα της παράνομης θήρας (ένα δίκαννο με τη θήκη του, ένα πλήρες φυσίγγιο κι ένα σακίδιο) και μετέβησαν στο Δασονομείο Καστελίου Πεδιάδας όπου παρέδωσαν τα κατασχεμένα και κατέθεσαν πρωτόκολλο μήνυσης.

Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης – Δωδεκανήσου
 
Back
Top