5 Ρωσίδες και 1 Ουκρανέζα στο κόκκινο!

Επειδή το κυνήγι δεν είναι μόνο στιγμές στη φύση αλλά και νοστιμιες στην κατσαρόλα έχουμε και λέμε,
5 μπεκάτσα από Ήπειρο, 1 φάσα Έβρου και μια δεντροτσίχλα κοκκίνιστες με μανεσρα στην κατσαρόλα.

Υλικα
2 κρεμμύδια ξερά μεγαλα
3 φρέσκες τοματες ψιλοκομενες
Κόκκινο κρασί 4 ποτηρια
Χυμό τοματας
Μαϊντανό
Φύλλο δαφνης
Αλατι πιπέρι παπρίκα όσο σας αρεσει
Μπουκοβο για όσους αρέσουν τα πικαντικα

Εκτελεση

Σοταρουμε το κρεμμύδι με τα μπαχαρικά και αλατι, προσθέτουμε τα πουλιά, τη δαφνη και σβήνουμε με 2 ποτήρια κρασί κόκκινο. Αφού εξατμίστει το οινόπνευμα προσθέτουμε τη τομάτα το μαϊντανό και το χυμό και άλλα 2 ποτήρια κρασι. Ανακατεύουμε προσεκτικά, χαμηλωνουμε τη φωτιά και σκεπαζουμε με το καπάκι να σιγοβρασουν. Χρόνος όσο χρειάζεται ελέγχοντας με ένα πιρούνι αν έβρασαν τα πουλιά.
Όταν κοντεύουν βράζουμε σε άλλη κατσαρόλα τη μανεστρα. Αφαιρούμε και στραγιζουμε τη μανεστρα από περιττά υγρά όσο κρατάει ακόμη.
Σε μια πιατελα βάζουμε τη μανεστρα, προσθέτουμε τη σάλτσα με μια κουτάλα σιγά για τραβήξει η μανεστρα, τα πουλιά από πάνω και καλή σας όρεξη!

IMG_20180101_114156.jpg


IMG_20180101_121425.jpg


IMG_20180101_121443.jpg


IMG_20180101_123038.jpg


IMG_20180101_142029.jpg

Λίγο πριν το τέλος...

IMG_20180101_150043.jpg


Καλή χώνεψει!! .lazy.
 
Επειδή το κυνήγι δεν είναι μόνο στιγμές στη φύση αλλά και νοστιμιες στην κατσαρόλα έχουμε και λέμε,
5 μπεκάτσα από Ήπειρο, 1 φάσα Έβρου και μια δεντροτσίχλα κοκκίνιστες με μανεσρα στην κατσαρόλα.

Υλικα
2 κρεμμύδια ξερά μεγαλα
3 φρέσκες τοματες ψιλοκομενες
Κόκκινο κρασί 4 ποτηρια
Χυμό τοματας
Μαϊντανό
Φύλλο δαφνης
Αλατι πιπέρι παπρίκα όσο σας αρεσει
Μπουκοβο για όσους αρέσουν τα πικαντικα

Εκτελεση

Σοταρουμε το κρεμμύδι με τα μπαχαρικά και αλατι, προσθέτουμε τα πουλιά, τη δαφνη και σβήνουμε με 2 ποτήρια κρασί κόκκινο. Αφού εξατμίστει το οινόπνευμα προσθέτουμε τη τομάτα το μαϊντανό και το χυμό και άλλα 2 ποτήρια κρασι. Ανακατεύουμε προσεκτικά, χαμηλωνουμε τη φωτιά και σκεπαζουμε με το καπάκι να σιγοβρασουν. Χρόνος όσο χρειάζεται ελέγχοντας με ένα πιρούνι αν έβρασαν τα πουλιά.
Όταν κοντεύουν βράζουμε σε άλλη κατσαρόλα τη μανεστρα. Αφαιρούμε και στραγιζουμε τη μανεστρα από περιττά υγρά όσο κρατάει ακόμη.
Σε μια πιατελα βάζουμε τη μανεστρα, προσθέτουμε τη σάλτσα με μια κουτάλα σιγά για τραβήξει η μανεστρα, τα πουλιά από πάνω και καλή σας όρεξη!

IMG_20180101_114156.jpg


IMG_20180101_121425.jpg


IMG_20180101_121443.jpg


IMG_20180101_123038.jpg


IMG_20180101_142029.jpg

Λίγο πριν το τέλος...

IMG_20180101_150043.jpg


Καλή χώνεψει!! .lazy.
παναθεμασε κωστα δεν μας αφησες να δωκιμασουμε τιποτααααα.hair. παντως με το κριθαρακι πρεπη να ειναι μουρλιααααffff
 
ffff
Μας ανοιξες πάλι την όρεξη Κωσταρα.......
Και να πουμε οτι δεν εχουμε φαει αυτες της μερες, ποιος θα μας πιστεψει.seveys.
Γιας τα χερια σου. . . .
παναθεμασε κωστα δεν μας αφησες να δωκιμασουμε τιποτααααα.hair. παντως με το κριθαρακι πρεπη να ειναι μουρλιααααffff
Σακι κριθαρακι έχουμε, μπαχαρικά κρεμμύδια έχουμε, πουλιά και κρασι έχουμε,
Το νοικοκύρης να μας τα κανει δεν ξερω που θα βρουμε !!!!
 
Επειδή το κυνήγι δεν είναι μόνο στιγμές στη φύση αλλά και νοστιμιες στην κατσαρόλα έχουμε και λέμε,
5 μπεκάτσα από Ήπειρο, 1 φάσα Έβρου και μια δεντροτσίχλα κοκκίνιστες με μανεσρα στην κατσαρόλα.

Υλικα
2 κρεμμύδια ξερά μεγαλα
3 φρέσκες τοματες ψιλοκομενες
Κόκκινο κρασί 4 ποτηρια
Χυμό τοματας
Μαϊντανό
Φύλλο δαφνης
Αλατι πιπέρι παπρίκα όσο σας αρεσει
Μπουκοβο για όσους αρέσουν τα πικαντικα

Εκτελεση

Σοταρουμε το κρεμμύδι με τα μπαχαρικά και αλατι, προσθέτουμε τα πουλιά, τη δαφνη και σβήνουμε με 2 ποτήρια κρασί κόκκινο. Αφού εξατμίστει το οινόπνευμα προσθέτουμε τη τομάτα το μαϊντανό και το χυμό και άλλα 2 ποτήρια κρασι. Ανακατεύουμε προσεκτικά, χαμηλωνουμε τη φωτιά και σκεπαζουμε με το καπάκι να σιγοβρασουν. Χρόνος όσο χρειάζεται ελέγχοντας με ένα πιρούνι αν έβρασαν τα πουλιά.
Όταν κοντεύουν βράζουμε σε άλλη κατσαρόλα τη μανεστρα. Αφαιρούμε και στραγιζουμε τη μανεστρα από περιττά υγρά όσο κρατάει ακόμη.
Σε μια πιατελα βάζουμε τη μανεστρα, προσθέτουμε τη σάλτσα με μια κουτάλα σιγά για τραβήξει η μανεστρα, τα πουλιά από πάνω και καλή σας όρεξη!

IMG_20180101_114156.jpg


IMG_20180101_121425.jpg


IMG_20180101_121443.jpg


IMG_20180101_123038.jpg


IMG_20180101_142029.jpg

Λίγο πριν το τέλος...

IMG_20180101_150043.jpg


Καλή χώνεψει!! .lazy.
η τελευταία πινελιά χαρακτηρίζει τον καλλιτέχνη :)
 
Παιδιά φάγαμε 5 ενήλικες και 3 παιδιά,σκασαμε! Από κρέας πρόλαβα μισή μπεκάτσα και την τσίχλα .sarcastic.
Η μανεστρα τα έσπαγε μιλάμε 2 πιάτα έφαγα! Δεν με άφησαν να ρίξω μπουκοβο αλλά πιστεύω θα του πάει σίγουρα!
 
πολυ καλο..

μια παρατηρηση..
εαν τα πουλια τα εκοβες με ενα ψαλιδη κοματια θα τσιγαριζοντουσαν καλητερα..
και ενοητε οτη η φασα θα επρεπε να μηνει ποιο πολυ απο τις μπεκατσες και την γερακοτσηχλα για να μαλακοσει..
οπως και ναχεις μπραβωσου γιατη ο σοστος κηνηγος ειναι και καλος μαγηρας..
 
πολύ καλή η παρατήρηση φίλε μου, απλά δεν είχα μεγαλύτερη κατσαρόλα και με το ανακάτεμα θα τα χαλούσα οπότε κόπηκαν για το σερβίρισμα. Το μυστικό για να είναι όλα μαλακά όταν τα βγάλεις, είναι το βράσιμο να γίνει μόνο με κρασί και καθόλου νερό και γίνονται λουκούμι...και αν αντί για απλή κατσαρόλα έχεις χύτρα εκεί γίνονται το κάτι άλλο ;)
 
Back
Top