Καιρός

Νικολα αν δεν σε εχει βρει το ξημερωμα στην κορφη να ακουσεις το πρωτο κελαιδημα τους δεν εχει ουσια :Dκαι ας κανει και 50 βαθμους χαλαλι τους .shake hands.
εγω παντως ανατριχιαζω :D;)
αυτο το κανω αργοτερα οταν δροσηση ο καιρος , εκει πηγενω ολοημερο , ηλιο με ηλιο , με καφε κολατσο , και καμια ωρα ξεκουραση , και παλυ συνεχια μεχρη να βραδιαση , εκει το ευχαρηστιεμε ποιο πολυ τελος οκτωβριου γενετε αυτο , γιατι πριν εδω στο νησι κανει ανυποφορη ζεστα , και ποιο πολυ λιπαμε τα σκυλια , που δεν μπορουν να ψαξουν
 
καλησπερα σας
οπως ειχαμε πει ,,μεχρι της 20 του μηνα η κατασταση δεν θα αλλαζε,,ηρθαν και τα μπανια που ειπαμε ολα καλα.
εχουμε μια αλλαγη απο 21 και μετα μετο περασμα ενος χαμηλου απο τα βδυτικα μας..δυστυχος και παλι οι βροχες θα ειναι λιγες και επιλεκτικες σε ηπειρο και δυτικη μακεδονεια..
Το περασμα αυτο θα μας ριξει την θερμοκρασια στα κανονικα..με επικρατηση αρχικα δυτικων και μετα βοριων ανεμων 21-23 του μηνα
Η εικονα γενικα δειχνει να φτιαχνει λιγο ..με την εγκατασταση αντικυκλωνα στην σκανδιναβια..δειχνει να μας ευνοει για καποιες βροχες 24-28 του μηνα...
 
καλησπερα σας
οπως ειχα γραψει και την κυριακη αναμενεται τις επομενες μερες εγκατασταση αντικυκλωνα σε σκανδιναβια-ρωσια..δειχνει αρκετα ισχυρος
ειναι οτι καλυτερο για εμας μιας και πεφτει και με την εποχη εναρξης της αποδημιας σε αυτες τις χωρες.
ο στροβιλισμος του θα ανοιξει ενα διαδρομο με ανεμους βοριδες εως και τα βαλκανια-βορεια συνορα της χωρας..
η κατασταση αυτη με τους βοριαδες δειχνει να κραταει μεχρι και τις 1-2 οκτωμβριου....με την θερμοκρασια στην χωρα μας να παραμενει σε νορμαλ επιπεδα..Στην μακεδονια ισως και κατω απο τα κανονικα
Εαν ειχαμε βροχες τον σεπτεμβριο θα εβρισκα την κατασταση που ερχεραι ιδανικη....δυστυχος ομως η ανομβρια παραμενει σε πολλες περιοχες..
Καποιες βροχες που θα εχουμε 24-28 του μηνα δειχνουν να ερχονται μεν..αλλα δεν δειχνουν αρκετες να χορτασουν το ξερο εδαφος..
 
Αντε να ριξει καμια ψιχαλα στεγνωσε ο τοπος .ha ha ha.
Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou



ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΕΜΥ/ΕΜΚ
Ελληνικό, 24-09-2017/1215 C


ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ - ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΙΣΧΥΡΕΣ

ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΠΙΚΑ

ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ.

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΤΟΥΝ :

1. ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (24-9-17) ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ (ΚΥΡΙΩΣ Η

ΚΕΡΚΥΡΑ) ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΟΙ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ.

2. ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ (25-9-17)

ΤΟ ΙΟΝΙΟ, Η ΗΠΕΙΡΟΣ, Η ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ

ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ Η ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΚΑΙ Η ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ

ΤΟ ΒΡΑΔΥ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΔΥΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ) ΚΑΙ Η

ΘΕΣΣΑΛΙΑ.

3. ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (26-9-17)

ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Η ΘΡΑΚΗ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ

ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΟΙ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΚΑΙ Η ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (ΚΥΡΙΩΣ Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΙ Η ΠΙΕΡΙΑ)

ΚΑΙ Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ. ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ

ΩΡΕΣ.

ΛΑΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΔΝΤΗΣ ΕΜΚ
 


Για ραγδαία επιδείνωση του καιρού κάνει λόγο ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος με ανάρτησή του στο Facebook που θα περιλαμβάνει βροχοθύελες και χιόνια!

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του οι πρόσφατες βροχές που προκάλεσαν αρκετά προβλήματα θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες με σημαντική ενίσχυση των βοριάδων που θα φτάσουν έως και τα 9 μποφόρ. Μάλιστα σύμφωνα πάντα με την ανάρτηση οι βροχές θα επιμείνουν και την ερχόμενη εβδομάδα.
Από την Πέμπτη (28/9) και μετά η ενίσχυση των βοριάδων θα έχουν ως αποτέλεσμα βροχοθύελλες, με τα έντονα φαινόμενα να εντοπίζονται κυρίως σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής Ελλάδας αλλά και του δυτικού Αιγαίου.
Οι βροχές σε συνδυασμό με την ενίσχυση των βοριάδων θα έχουν ως αποτέλεσμα την πτώση της θερμοκρασίας που στις περισσότερες περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας δεν θα ξεπεράσει τους 20°C.

Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο, αναμένεται να σημειωθούν χιονοπτώσεις το Σαββατοκύριακο κυρίως στην κεντρική Ελλάδα και στο ορεινά πάνω από τα 1900 μέτρα.
ΤΣΙΝ ΤΣΙΝ ΤΣΙΝ ΤΣΙΝ ΤΣΙΝ ΤΣΙΝ
.exciting..exciting..micle..big smile..victory..hunter..hunter..hunter..hunter..hunter.


Δείτε τι έγραψε ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιανος
«ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΒΡΟΧΟΘΥΕΛΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28/9
Τα πρωτοβρόχια έχουν ήδη από εχθές κάνει την εμφάνιση τους και μάλιστα σε περιοχές της ΒΑ Ελλάδας προκάλεσαν και αρκετά προβλήματα διότι κατά τόπους οι καταιγίδες είχαν ιδιαίτερη ένταση.
Οι βροχές θα συνεχίσουν και για τις επόμενες ημέρες, αλλά, θα προστεθεί μέσα σε αυτό το σκηνικό και άλλη μια παράμετρος, ότι από την Πέμπτη αναμένεται σημαντική ενίσχυση των βοριάδων που στα πελάγη οι ριπές θα φτάνουν ακόμη και τα 9 μποφόρ τοπικά.
ΟΙ ΒΡΟΧΕΣ ΘΑ ΕΠΙΜΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΛΥΡΙΑΚΟ
Αν διατηρηθούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, οι βροχοπτώσεις θα επιμείνουν και μετά το Σαββατοκύριακο για αρκετές περιοχές της χώρας.
Μάλιστα, αλλού θα είναι ασθενείς και αλλού θα εκδηλώνονται πιο ισχυρές ή και με τη μορφή τοπικών καταιγίδων. Εκτιμώ ότι κατά διαστήματα θα επηρεάζονται οι περισσότερες περιοχές της χώρας, εκτός του μεγαλύτερου τμήματος των Δωδεκανήσων που δεν διαφαίνεται κάποια αξιόλογη πιθανότητα για να λάβουν χώρα εκεί κάποιες βροχοπτώσεις.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28/9 ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΚΑΙΡΙΚΟ «ΚΟΚΤΕΪΛ»
Από την Πέμπτη έως και τουλάχιστον το Σάββατο, ενώ οι βροχοπτώσεις θα απασχολούν -κατά διαστήματα- αρκετές περιοχές, τόσο του Ιονίου και της ηπειρωτικής Ελλάδας, όσο και του δυτικού και νότιου Αιγαίου, θα προστεθεί και άλλη μια παράμετρος η οποία θα καταστήσει περισσότερο φθινοπωρινό το σκηνικό του καιρού.
Οι άνεμοι (βοριάδες) σε μεγάλο τμήμα του Αιγαίου και της ανατολικής ηπειρωτικής Ελλάδας (βλέπε χάρτη) θα ενισχυθούν σημαντικά και μάλιστα θα πνέουν με εντάσεις 7-8 μποφόρ και ενδεχομένως ακόμη και 9 μποφόρ ως μέγιστες ριπές σε τοπικό επίπεδο στο ΒΑ Αιγαίο.
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΒΡΟΧΟΘΥΕΛΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ
Η σημαντική ενίσχυση των ανέμων στα 7-8 και τοπικά στα 9 μποφόρ, σε συνδυασμό με τις βροχοπτώσεις που θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα σε αρκετές από τις περιοχές που βρίσκονται στο εσωτερικό της λευκής καμπύλης του χάρτη, θα σημάνει και την έναρξη βροχοθύελλων, δηλαδή βροχοπτώσεων που θα εκδηλώνονται ταυτόχρονα με ισχυρούς ανέμους.
Αυτά τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής Ελλάδας αλλά και του δυτικούς Αιγαίου.
ΟΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΒΟΡΙΑΔΕΣ ΘΑ ΡΙΞΟΥΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΤΗΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28/9
Από την Πέμπτη και έπειτα, η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση λόγω των βοριάδων που θα πνέουν πολύ ισχυροί στις περιοχές που σας προανέφερα αλλά και στα ορεινά-ημιορεινά του εσωτερικού κορμού της ηπειρωτικής Ελλάδας. και ειδικά, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ίσως να θυμίζει και ελαφρώς χειμώνα λόγω του ότι οι μέγιστες θερμοκρασίες στις περισσότερες περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας δεν θα ξεπεράσει καν τους 20°C.
ΤΟΠΙΚΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 1900 ΜΕΤΡΑ ΤΟ Σ-Κ
Θα υπάρξουν περιπτώσεις όπου σε τοπικό επίπεδο θα εκδηλωθούν και τοπικές χιονοπτώσεις μέσα στο ερχόμενο Σ-Κ (κυρίως στην κεντρική Ελλάδα) ακόμη και πάνω από το υψόμετρο των 1900 μέτρων. Αυτό σημαίνει πως κάποιοι πολύ ορεινοί προορισμοί ή και χιονοδρομικά κέντρα θα βιώσουν Χριστουγεννιάτικες καιρικές συνθήκες εκείνες τις μέρες, έστω και για λίγο.
ΘΑ ΕΠΙΜΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
Σύμφωνα πάντα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία που έχω στη διάθεση μου αυτή τη στιγμή, οι βροχοπτώσεις θα επιμείνουν και μετά το πέρας αυτής της εβδομάδας.
Για πόσες ημέρες ακόμη, δεν μπορώ να γνωρίζω. Όμως η τάση του καιρού δείχνει ότι θα είναι φθινοπωρινή και η αρχή τουλάχιστον της επόμενης εβδομάδας. Όπως και να έχει όμως, θα σας κρατώ ενήμερους για οτιδήποτε αλλάξει τις επόμενες ημέρες.
Να είστε όλες και όλοι καλά, και για καλό και για κακό, κρατήστε και καμιά ομπρέλα μαζί σας.
Την αγάπη μου.»



24 ΩΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
 
Ομπρέλα πήραμε οπότε μόνο τα τσιχλάκια μας περιμένουμε Κωστή! Μακάρι να έχει βροχές μέχρι και την ερχόμενη εβδομάδα. Τώρα για τα χιόνια στα 1,900 μέτρα εντάξει σε τέτοια ύψη ρίχνει και τον αύγουστο μερικές φορές χαχα
 
Γιατί;
Ηλία μάλλον ο Βασίλης εννοεί ότι η βροχή ευνοεί τα πουλιά που θα μπούνε στα μπασιματα να πιάσουν στα μέρη μας,λόγω της ύπαρξης τροφής.
Οι βροχές ποτίζουν το έδαφος και βοηθάνε στην ύπαρξη ασπόνδυλων που ειναι από τις κύριες τροφές της τσίχλας.
 
Ηλία μάλλον ο Βασίλης εννοεί ότι η βροχή ευνοεί τα πουλιά που θα μπούνε στα μπασιματα να πιάσουν στα μέρη μας,λόγω της ύπαρξης τροφής.
Οι βροχές ποτίζουν το έδαφος και βοηθάνε στην ύπαρξη ασπόνδυλων που ειναι από τις κύριες τροφές της τσίχλας.
Αααα...στο να μείνουν τα πουλιά εδώ...οκ τότε...λογικό ακούγεται!
 
Ηλία μάλλον ο Βασίλης εννοεί ότι η βροχή ευνοεί τα πουλιά που θα μπούνε στα μπασιματα να πιάσουν στα μέρη μας,λόγω της ύπαρξης τροφής.
Οι βροχές ποτίζουν το έδαφος και βοηθάνε στην ύπαρξη ασπόνδυλων που ειναι από τις κύριες τροφές της τσίχλας.
σωστός σωστότατος
στα ποτισμένα φωτεινοπράσινα τοπία τα πουλιά χαμηλώνουν και βουτάνε πιο εύκολα,άσχετα αν θα μείνουν για όλη την κυνηγητική χρονιά :)
 
σωστός σωστότατος
στα ποτισμένα φωτεινοπράσινα τοπία τα πουλιά χαμηλώνουν και βουτάνε πιο εύκολα,άσχετα αν θα μείνουν για όλη την κυνηγητική χρονιά :)
Μα τα κρατήσουμε βρε Μακη!!.sarcastic.
Φημιζόμαστε για την φιλοξενία μας.
Η ΧΩΡΑ του Ξένιου Διος:)
Άμα πως;)
 
Back
Top