Ποιος τεχνικός στην Ελλάδα αναλαμβάνει την ευθύνη εγγράφως;;; Επισκευή κάνεις στο αυτοκίνητο και μπορεί σε 10000χλμ να αρχίσει να καεί λάδια πήγαινε να ζητήσεις την εγγύηση…. Δεν θα πάρεις τίποτα. Κάνεις δεν πιστοποιεί την εργασία του μόνο σε εξειδικευμένα και πάλι και εκεί παίζεται.Αντε, παμε αλλη μια μηπως και συννενοηθουμε.
Υπαρχουν μετατροπες σε ενα οπλο που φαινονται με την πρωτη ματια, υπαρχουν και αλλες που δεν φαινονται.
Σε ολα τα επαγγελματα πλεον που εχουν να κανουν με θεματα ασφαλειας, αυτος που κανει την εργασια υπογραφει κιολας για αυτην.
Εδω εσυ μας λες οτι οι γνωστοι οπλουργοι ....κλπ κλπ...
Και εγω σου λεω οτι ο γνωστος και καταπληκτικος οπλουργος επεσε με το μηχανακι και χτυπησε στο κεφαλι και δεν ειναι πια ο γνωστος καταπληκτικος οπλουργος. Και παω εγω το οπλο μου να μου κανει κωνο η ελαφρημα στην σκανδαλη.
Και μου τα κανει σαλατα ( αθελα του, δεν ειναι καλα ο ανθρωπος )
Ποιος τον ελεγχει?
Και πως θα αποδειξω εγω οτι αυτος το εκανε αφου δεν το αναγραφει και υπογραφει πουθενα?
Αυτα δεν ειναι σοβαρα πραγματα!
Ειμαι υπερ των μετατροπων που επιτρεπει ο νομος αλλα, ο τεχνικος που κανει την μετατροπη να αναλαμβανει ΕΓΓΡΑΦΩΣ και την ευθυνη.
Δεν ισχυει αυτο που λες.Ποιος τεχνικός στην Ελλάδα αναλαμβάνει την ευθύνη εγγράφως;;; Επισκευή κάνεις στο αυτοκίνητο και μπορεί σε 10000χλμ να αρχίσει να καεί λάδια πήγαινε να ζητήσεις την εγγύηση…. Δεν θα πάρεις τίποτα. Κάνεις δεν πιστοποιεί την εργασία του μόνο σε εξειδικευμένα και πάλι και εκεί παίζεται.
Από πιο όπλο είναι Γιάννη;View attachment 88527View attachment 88528View attachment 88529View attachment 88530
Το εικονιζόμενο κοντάκι είναι κατασκευή.
Όπως φαίνεται δεν έχει πάνω του τίποτα σωστό αν εξαιρέσουμε τις ψάθες.
Απο εφαρμογές,από μέτρα,....από που να το πιάσεις και που να το αφήσεις....
Έσπασε στις πρώτες 10 τουφεκιές, στάλθηκε πίσω και επιστράφηκε κολλημένο με κόλλα στιγμής!!
Στις επόμενες 10 τουφεκιές,ξαναεσπασε(ήταν ΣΙΓΟΥΡΟ!)!
Η "δουλειά"αυτή πληρώθηκε!
Το γεγονός ότι δεν καρφώθηκε στο μάγουλο η το κούτελο του χειριστή είναι λόγος για αναμα λαμπαδας!
Sarascueta.Από πιο όπλο είναι Γιάννη;
για διασπορά δεν ξέρω , αλλά διαφορά στη ταχύτητα έχουμε . Πρακτικά όμως σαν απόσταση βολής , μεταξύ 65cm και 76 cm κανης, κερδίζεις 3 ολόκληρα μέτραTo χουμε ψιλογαμ#&@ το νήμα η αλήθεια είναι ...
Αλλά ευκαιρίας δωθείσης από το βίντεο,ευλεπιστώ με την έναρξη να ξανακάνω ένα συγκριτικό-δοκιμή 3 κανών 51,61,71!
Γιατί το μήκος (πέρα του βάρους,του σκουπίσματος στη σκόπευση κτλ) συντελεί βλητικά και πολύ μάλιστα!
Ως προς τη διασπορά!
51 με 71 είχε σχεδον 2* διαφορά!
Επιφυλάσσομαι....
Και τι σχέση έχει το τιμολόγιο; Απόδειξη πήρα και από τον οπλουργό! Το τιμολόγιο είναι ότι για φορολογικούς λόγους όπως και η απόδειξη δεν σου εγγυάται πουθενά ενυπόγραφα οτι εγώ ο τάδε μηχανικός σου δίνω 12 μήνες εγγύηση ή τόσα χιλιόμετρα. Και εγώ ακριβός το ιδιο έχω μια απόδειξη και ένα καρτελάκι με την επωνυμία του το τι εργασία έγινε.Δεν ισχυει αυτο που λες.
Και εγω αυτοκινητα εχω και για ολες οι εργασιες εκδιδεται τιμολογιο με αναφορα τι εργασια εγινε.
Σε πολιτικο μηχανικο πας , σου σφραγιζει σχεδια, σε ηλεκτρολογο το ιδιο.
Τελος παντων...δεν το συνεχιζω γιατι βλεπω οτι δεν μπορουμε να συμφωνησουμε ουτε στο απλο , οτι δηλαδη η καθε εργασια εχει ονοματεπωνυμο.
Καλημέρα!Και τι σχέση έχει το τιμολόγιο; Απόδειξη πήρα και από τον οπλουργό! Το τιμολόγιο είναι ότι για φορολογικούς λόγους όπως και η απόδειξη δεν σου εγγυάται πουθενά ενυπόγραφα οτι εγώ ο τάδε μηχανικός σου δίνω 12 μήνες εγγύηση ή τόσα χιλιόμετρα. Και εγώ ακριβός το ιδιο έχω μια απόδειξη και ένα καρτελάκι με την επωνυμία του το τι εργασία έγινε.
Ναι έχω ένα παραστατικό τι έκανε με την επωνυμία την ημερομηνία με τους αριθμούς του όπλο και την απόδειξη.Καλημέρα!
Αυτό που λέω εγώ δεν είναι να δίνουν εγγύηση, αλλά ότι για τις εργασίες αυτές πρέπει να εκδίδεται παραστατικό ώστε να φαίνεται ποιος έκανε τι.
Να μην είναι εργασία φάντασμα.
Αν θυμάμαι καλά , μου απάντησες ότι δεν σου έδωσε απόδειξη που να γράφει τι έκανε.
Και ναι, αποτελεί στοιχείο το παραστατικό.
εγω και ξερω,και εχω κανη δοκιμες.αλλα την αλλη φορα,που εγραφα εδω μεσα,και εβαλα, και καποιες φωτογραφιες,παραλιγο, να ανοιξουμε πολεμο,απο καποιους,που δεν ειχαν κωνο,και ειχαν αποψη.τους ειπα οποιος θελη να παμε σκοπευτηριο, να δουν στην πραξη στους πινακες τα δικα τους, και το δικο μου,και να κερασω και καφεδακι,να γινουμε φιλαρακια.κανενας δεν το προτηνε να ερθη.σταματισαν και οι κουβεντες.τωρα ξαναρχισαν οποτε παρακολουθω.επειτα εγω ρισκαρισα,πριν 15 χρονια.ειμαι ευχαριστημενος,κι αν εκανα χαζομαρα,που δεν εκανα,θα ηταν δικια μου.Εγώ συνάδελφε κυνηγέ να συμφωνήσω σε αυτά που Λές, έχουμε όμως κάποιο παράδειγμα με δοκιμή? Δηλαδή… το ένα όπλο με κώνο και το άλλο χωρίς κώνο, ίδιας μάρκας φυσίγγιο και όπλο, η δοκιμή να γίνεται με το ίδιο τσόκ εναλλάξ στις κάνες, η δοκιμή να γίνει τουλάχιστον με 5 φυσίγγια για να βγούν κάποια ασφαλή συμπεράσματα. Υπάρχει τέτοια δοκιμή? Και εάν ΝΑΙ, ποιός την έχει κάνει? Έπειτα αυτό θα δουλέψει σε όλες τις Μάρκες Όπλων? Π,χ εάν κάνεις κώνο σε όλες τις μάρκες, το βλητικό αποτέλεσμα θα υπερέχει έναντι των κανών που δεν θα έχουν κάνει? Κανένας δεν ξέρει! Εάν ξέρει να μας το πει και να μας το αποδείξει!, ειδάλλως λόγια……
45cm κώνος - 1,5cm κώνοςΕγώ συνάδελφε κυνηγέ να συμφωνήσω σε αυτά που Λές, έχουμε όμως κάποιο παράδειγμα με δοκιμή? Δηλαδή… το ένα όπλο με κώνο και το άλλο χωρίς κώνο, ίδιας μάρκας φυσίγγιο και όπλο, η δοκιμή να γίνεται με το ίδιο τσόκ εναλλάξ στις κάνες, η δοκιμή να γίνει τουλάχιστον με 5 φυσίγγια για να βγούν κάποια ασφαλή συμπεράσματα. Υπάρχει τέτοια δοκιμή? Και εάν ΝΑΙ, ποιός την έχει κάνει? Έπειτα αυτό θα δουλέψει σε όλες τις Μάρκες Όπλων? Π,χ εάν κάνεις κώνο σε όλες τις μάρκες, το βλητικό αποτέλεσμα θα υπερέχει έναντι των κανών που δεν θα έχουν κάνει? Κανένας δεν ξέρει! Εάν ξέρει να μας το πει και να μας το αποδείξει!, ειδάλλως λόγια……
Όντως τώρα?!?!!! Τελικά ή οι benelli έχουν τις καλύτερες καννες, καθώς μια συμβατική γεωμετρία δίνει σχεδόν τα ίδια με μια κορυφαία, ή τελικά δεν παίζουν ιδιαίτερο ρόλο όλα αυτά και είναι θέμα φυσιγγίου!!!
Η benelli έχει και 1 τσοκ ακόμα 10μ του τεστιν
Ουι λε λεΗ benelli έχει και 1 τσοκ ακόμα 10μ του τεστιν
πάρτε Μ2 Μ2 ΛΕΜΕΕ και κλαίμε στην μπερεττα
![]()
Εγώ δεν βλέπω καμιά διαφορά, μην σου πώ ότι καλύτερη είναι της M2, και Άς έχουν και μερικές χιλιάδες ευρώ διαφορά στην τιμή!
Η δοκιμη αυτη δεν λεει τιποτα....διαφορετικο οπλο ,διαφορετικο τσοκαρισμα...δοκιμη ειναι: ιδια οπλα ιδιο τσοκ το ενα με κωνο το αλλο μαμα...και αυτη παλι υπο προυποθεσεις(οι δυο καννες να ηταν ιδιες βλητικα οταν βγηκαν απο το εργοστασιο...)