Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
εγω νομιζω η παγιδα ειναι εκει που λεει οτι το κοτσυφι τον χειμωνα δεν βρισκει τροφη για αυτο γυρναει στην αυλες των σπιτιων!!!!οικοσιτο εγινε και αυτο δηλαδη.
Γι αυτό λέω ότι θέλει κάποιες διορθώσεις....αλλά σε γενικές γραμμές οκ..το ότι αναφέρουν το κοτσύφι στο σχολικό βιβλίο και αφιερώνουν και 2 μαθήματα μου έκανε καλή εντύπωση!

Μεγάλη συζήτηση ανοίγεις Δημήτρη. Δεν φταίει μόνο η μόδα (μουσική και ότι άλλο συνεπάγεται) φταίει και το σπίτι...
Αν και ξεφύγαμε από το θέμα του forum (ίσως πρέπει να ανοίξει άλλο), ναι αυτό εννοώ.
Φταίνε πρωταρχικά το σπίτι και το σχολείο. Τις άθλιες κυβερνήσεις που πασαλείβουν και κουκουλώνουν τα πάντα, ενώ εντέλλονται και υποχρεούνται να διορθώνουν καταστάσεις, εμείς τις εκλέγουμε.

Είναι ηλίου φαεινοτερον αγαπητέ! Το κυνηγι φταίει. Αφού όπως είναι γνωστό είμαστε εν δυνάμει εγκληματίες. Ενώ οι Αλβανοί και γύφτοι τραπερ που μέσω της..."μουσικης" τους προτρέπουμε τα παιδιά στην βία και στο έγκλημα απλά είναι "καλλιτέχνες"....
Το αφήγημα περί τι φταίει και γιατί είναι εύκολο να αποδειχθεί και κατανοητό στους νοήμονες και αυτούς που όντως θέλουν να καταλάβουν.Ανοιγονται πολλά θέματα,αν και δεν είναι του παρόντος θα πρέπει κάποια στιγμή να γίνει μια σοβαρή τοποθέτηση από άποψης κυνηγετικής οικογένειας στο σύνολο αυτής της ιστορίας ,θα συζητήσω κάποια στιγμή με ένα δύο φίλους μήπως και ανέβει κάποια άρθρο κάπου σοβαρά που θα λέει κάποια απλά και κατανοητά πράγματα με αλήθειες προς όλες τις κατευθύνσεις χωρίς να στοχοποιεί κανέναν απλά να είναι μια σωστή ειλικρινή τοποθέτηση ως αναφορά το κυνήγι στην σημερινή κοινωνία με τα καλά και τα κακώς κείμενα που μπορεί να έχει εάν έχει που έχει κατά ένα πολύ μικρό ποσοστό και φταίμε γι'αυτό σαν κυνηγοί.Για να απαντήσω στο Γιάννη τα κοτσύφια και οι τσίχλες έρχονται και βρίσκονται στις αυλές γιατί απλά μπορεί να ήταν το σπίτι τους το οποίο ανεξέλεγκτα εμείς χωρίς σκέψη κάναμε δικό μας επεκτείνοντας συνεχώς χωρίς σχέδιο τον αστικό ιστό παντού δίχως τελειωμό.Ασχετως το πώς θέλει να παρουσιάσει κάποιος κάτι όλα έχουν πάντα αιτία.Η κοινωνία τρέχει δυστυχώς και κάποιος θα πληρώσει το μάρμαρο της ανεξέλεγκτης πλέον δημοκρατικής (ασύδοτης )θα έλεγα κατάστασης ,θέλω να πιστεύω ότι δεν θα είναι ο κυνηγός ή ο ψαράς που είναι οι πραγματικοί αθλητές και διαχειριστές της φύσης όταν κινούνται με τον σωστό τρόπο και οι μόνοι που την βιώνουν πραγματικά και όχι ο καθείς λεφτας τσαρλατάνος που χτίζει μέσα στα δάση ή μέσα στη παραλία επειδή έχεις ένα γαμημενο κράτος που επιτρέπει αν έχεις λεφτά να κάνεις ότι θελήσεις,εκεί απευθύνεται και το παραπάνω σχόλιο που αναφέρθηκα στα( κακώς κείμενα).

Θυμάμαι σε ένα παλιό άρθρο του Χατζιώτη, να αναφέρεται ο αρθρογράφος σε ένα κυνήγι που έκανε 15 Σεπτεμβρίου σε μια περιοχή που διατηρεί ενδημικό πληθυσμό δεντρότσιχλας ή γερακότσιχλας, δεν θυμάμαι ακριβώς.
Υπάρχει τέτοιο μέρος στην Ελλάδα;

Θυμάμαι σε ένα παλιό άρθρο του Χατζιώτη, να αναφέρεται ο αρθρογράφος σε ένα κυνήγι που έκανε 15 Σεπτεμβρίου σε μια περιοχή που διατηρεί ενδημικό πληθυσμό δεντρότσιχλας ή γερακότσιχλας, δεν θυμάμαι ακριβώς.
Στην Πελοπόννησο έχω δει σε όλα τα βουνά πως υπάρχουν ενδημικοί πληθυσμοί δεντρότσιχλας, οι οποίοι μάλιστα καθε χρόνο είναι όλο και πιο ενισχυμένοι. Λογικά το ίδιο και πιο έντονο θα ισχύει και στα πιο βόρεια μέρη της Πατρίδας μας.

Καλό είναι οι ντόπιοι αυτοί πληθυσμοί, και το ίδιο ισχύει και για τη φάσα, να μην πιέζονται ιδιαίτερα θηραματικά καθώς αποτελούν μαγνήτες για τα μεταναστευτικά αδέρφια τους και αν πληθύνουν αρκετά θα μπορούν να αποτελούν και χρήσιμη κυνηγετική εναλλακτική στο μέλλον...

Στις 20 Αυγούστου στα Γρεβενά έχω χτυπήσει όχι μόνο μια φορά.
Όσο για 15/9 που ανοίγει σε όλη την επικράτεια, δεντροτσιχλες κυνηγάνε στα ορεινά χωριά μέχρι να μπουν τα μεταναστευτικά πουλιά.
Έχω αναφέρει στο θέμα τσίχλα τον Αύγουστο για το πόσα πουλιά συνάντησα πέρυσι σε περπάτημα στις οξιές.
Και αποδείχτηκε ότι τελικά ήταν μια πολύ καλή τσιχλοχρονια.
Δεν έπαιξαν ρόλο φυσικά τα πουλιά που είδα, αλλά ήταν ενθαρρυντικό σαν θέαμα.

Και εδώ κρατάει δεντροτσιχλες στα έλατα ενδημικες! Όχι πολλά πουλιά αλλά κρατάει.

Σε διαδρομή που έκανα από Βοβούσα ιωαννίνων προς Περιβόλι Γρεβενών Ιούλιο μήνα πριν δυο χρόνια ,είδα πάρα πολλές. Φυσικά δεν μου έκανε καμία εντύπωση γιατί σε αυτές τις περιοχές υπάρχουν ενδημικοί πληθυσμοί. Αν γυρίσουμε μερικά χρόνια πιο πίσω, μιλάμε για για πολύ μεγαλύτερους πληθυσμούς.

Σε διαδρομή που έκανα από Βοβούσα ιωαννίνων προς Περιβόλι Γρεβενών Ιούλιο μήνα πριν δυο χρόνια ,είδα πάρα πολλές. Φυσικά δεν μου έκανε καμία εντύπωση γιατί σε αυτές τις περιοχές υπάρχουν ενδημικοί πληθυσμοί. Αν γυρίσουμε μερικά χρόνια πιο πίσω, μιλάμε για για πολύ μεγαλύτερους πληθυσμούς.
Μεχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2000 στα έλατα εδώ υπήρχαν πολλές κυργιαρες. Όπου είχε νερό γινόταν μύλος. Τα τελευταία χρόνια ναι μεν υπάρχουν άλλα σε σημαντικά μικρότερους πληθυσμούς. Επειδή από μικρό παιδί τα καλοκαίρια περνούσα πολλές μέρες στα έλατα λόγω μελισσίων , έχω εντοπίσει την διαφορά του τότε με του τώρα. Δραματική μείωση των σημείων με νερό το καλοκαιρι. Χωρίς νερό ή κυργιαρα δεν μπορεί ούτε τον χειμώνα...

Μεχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2000 στα έλατα εδώ υπήρχαν πολλές κυργιαρες. Όπου είχε νερό γινόταν μύλος. Τα τελευταία χρόνια ναι μεν υπάρχουν άλλα σε σημαντικά μικρότερους πληθυσμούς. Επειδή από μικρό παιδί τα καλοκαίρια περνούσα πολλές μέρες στα έλατα λόγω μελισσίων , έχω εντοπίσει την διαφορά του τότε με του τώρα. Δραματική μείωση των σημείων με νερό το καλοκαιρι. Χωρίς νερό ή κυργιαρα δεν μπορεί ούτε τον χειμώνα...

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και εδώ. Και τώρα έχει ντοπιαρες αλλά παλιά είχε πολύ περισσότερες

Status
Not open for further replies.
Back