Περάσματα

Ασχετο με τα περασματα ....αυτο που χαιρομαι τον τελευταιο καιρο ειναι που ακουω κουκουβαγιες.
Τις θεωρω πολυτιμες γιατι τρωνε τρωκτικα και βοηθουν στην γεωργια.
Τα τελευταια χρονια ειχαν σχεδον εξαφανιστει μαλλον λογο των φυτοφαρμακων.
Τις ακουω και αγαλιαζει η ψυχη μου....εν αντιθεση με αλλους που λενε οτι ειναι η φωνη του χαρου και καποιον θα παρει απο τη γειτονια! 😂
Εδώ έχουμε πολεσ κάθε βράδι έχει συναβλιεσ!!! Μικρός τησ φοβόμαστε τώρα μου αρεση πολύ να τησ ακουω

Δεν υπαρχει ωραιοτερο πραγμα να ακους το βραδυ κουκουβαγιες και Γκιωνηδες!
ωντος φιλεμουυυ εγω εχω στο σπιτιμου ενα πλατανηηη και μαζευβονται ολα τα πουλια και γουσταρω να τα ακουωωωω,,ειγικα τον γκιονηηηη

Ασχετο με τα περασματα ....αυτο που χαιρομαι τον τελευταιο καιρο ειναι που ακουω κουκουβαγιες.
Τις θεωρω πολυτιμες γιατι τρωνε τρωκτικα και βοηθουν στην γεωργια.
Τα τελευταια χρονια ειχαν σχεδον εξαφανιστει μαλλον λογο των φυτοφαρμακων.
Τις ακουω και αγαλιαζει η ψυχη μου....εν αντιθεση με αλλους που λενε οτι ειναι η φωνη του χαρου και καποιον θα παρει απο τη γειτονια! 😂
Κουκουβάγιες γίνεται πάρτυ την νύχτα εδώ γειτονιά, πάρα πολλές.Εδώ και το πρωί βλέπω συχνά μία στα κεραμίδια του γείτονα να με κοιτάζει 360°.

3 μέρες ξελαρυγγιαζοταν ο παπουζας τελικά το Σάββατο το πρωι έσκασε το ταίρι του. Μετά το ατελείωτο κυνηγητό στα πευκα μάλλον πάνε για Φωλεοποιηση και φέτος. Σημερα το πρωι έσκασε και κουκος.. Προβλέπω σε δέκα μέρες να βλέπουμε και τρυγόνια ετσι οπως παει.. Στα ίδια δέντρα για λίγες μέρες ακομα παπουζια κ τσίχλες..

Σημερα ηρθε ο πρωτος τσαλαπετεινος στη γειτονια.
Καθε χρονο εχει αρκετους.
Προσπαθουν να κανουν οικογενεια με τις καρακαξες να παραμονευουν...
Περυσι ειχαν φτιαξει φωλια, σε μια αποθηκη 2 ηλικιομένων ανθρωπων, ακριβως κατω απο το κεραμιδη στη ρέχτη...χωμάτινη αποθήκη.
Μια τρυπούλα λίγο μικρότερη απο στόμιο νεροπότηρου....τελικά, βγείκαν εις πέρας, οπως μου ειχε πει, η κυρά Νικολίτσα!!

Σημερα ηρθε ο πρωτος τσαλαπετεινος στη γειτονια.
Καθε χρονο εχει αρκετους.
Προσπαθουν να κανουν οικογενεια με τις καρακαξες να παραμονευουν...
Εγώ ανυπομονώ να δω αν θα έρθουν και φέτος οι κισσοκουκοι!!! Τα τελευταία χρόνια έχουν εμφανιστεί και κάθε χρόνο βλέπω πιο πολλούς. Προτιμούν από ότι έχω διαβάσει να πάνε και να γεννάνε στις φωλιές των καρακαξων!!! Αρα περισσότεροι κισσοκουκοι=λιγότερες καρακαξες!

Εγώ ανυπομονώ να δω αν θα έρθουν και φέτος οι κισσοκουκοι!!! ... πάνε και να γεννάνε στις φωλιές των καρακαξων!!! Αρα περισσότεροι κισσοκουκοι=λιγότερες καρακαξες!
Αυτο με τον πληθυσμο των κορακοιδων δεν συγκινει κανεναν αρμοδιο?
Απο ακρη σε ακρη σε ολην την Ελλαδα, οπου πας, βραζει ο τοπος απο αυτα και στεναζουν ολα τα αλλα πουλια!!
Το ιδιο και με τους Γλαρους..
Τι να πω, για τιποτα δεν ειμαστε αξιοι πια??

Back