Μπεκάτσα-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Καλημερες και Χρόνια Πολλά...
Η δουλειά έγινε κατά το ήμισυ...
Την βρήκανε τα σκυλιά, την φερμαρανε αλλά σηκώθηκε πίσω από τον πευκωνα...
Την είδα την τουφεκισα αλλά δεν...
Έψαξα δεν την ξαναβρήκα...
Πάρα πολύ ζέστη..
Το έδαφος τσιμέντο..
Σήκωσα μπεκατσα τον 15Αυγουστο βρεεεε... 😂😂😂😂

Τα βίντεο του Τζούμα κάνουν το εξής.....
Σε παίρνουν απ την πολυθρόνα και με μαγικό τρόπο σε μεταφέρουν στο τερέν όπου γίνεται το κυνήγι.

Έτσι όταν τελειώνει το βίντεο έχω ακριβώς την ίδια αίσθηση με όταν γυρίζω από ένα πετυχημένο κυνήγι και ακόμη καλύτερη μια που εγώ δεν έχω τέτοια υπέροχα σκυλιά.

Μπράβο 🙏🙏🙏
δεν ψάχνει το θήραμα σε μέρη που ο βασιλικός είναι το ψηλότερο δέντρο, ούτε οι ντουφεκιες είναι άνετες μέσα στο πυκνό. Ασε που να κανεις τον σκυλο να εργάζεται ετσι θέλει άπειρη προσπάθεια. χωρίς σκυλο δεν υπάρχει συνάντηση…
αυτα τα βίντεο πρέπει να τα κόψει και να τα βάλει στο τικτοκ.

δεν ψάχνει το θήραμα σε μέρη που ο βασιλικός είναι το ψηλότερο δέντρο, ούτε οι ντουφεκιες είναι άνετες μέσα στο πυκνό. Ασε που να κανεις τον σκυλο να εργάζεται ετσι θέλει άπειρη προσπάθεια. χωρίς σκυλο δεν υπάρχει συνάντηση…
αυτα τα βίντεο πρέπει να τα κόψει και να τα βάλει στο τικτοκ.
Σε μέτρια μέρη κυνηγάει επειδή θέλει και τα καλά πλάνα..... επίσης μπεκάτσα τον Οκτώβρη για να δεις σε νησιά (ψηλότερο δέντρο ο βασιλικός) ή καμιά με χαλασμένη πυξίδα ή καμιά τυφλή.....

Επίσης Γιάννη επειδή είδα το βίντεο αρκετές φορές.....την πρώτη μπεκατσα νομίζω ότι την χάνεις επειδή κρατάς το όπλο με το αριστερό χέρι πολύ κοντά στη βάση.... και βγαίνεις πιο ψηλά από το πουλί στο μπουκαρισμα του όπλου. Έχω ακριβώς το ίδιο όπλο και γι αυτό το λέω.....

Θεωρώ ότι φέτος είχαμε τη χειρότερη χρονιά στην πρώιμη μπεκάτσα,τα τελευταία 4χρονια...πολύ κακά σημάδια αυτά κ για το υπόλοιπο της σεζόν...ελπίζω στην πορεία να αλλάξει η κατάσταση πάντως τα μέρη που πάντα έπιαναν πουλιά,φέτος ήταν σκέτη απελπισία...γν δούμε τι μας επιφυλάσσει η χρονιά!καλή συνέχεια σε όλους...

επίσης μπεκάτσα τον Οκτώβρη για να δεις σε νησιά (ψηλότερο δέντρο ο βασιλικός) ή καμιά με χαλασμένη πυξίδα ή καμιά τυφλή.....
Δεν νομίζω πως οι μπεκατσες μάς έρχονται από βόρεια, πλην ελαχίστων. Τις ίδιες περίπου μέρες που φτάνουν οι πρώτες στην βόρεια Ελλάδα από βορειοανατολικα, φτάνουν και άλλες στο Αιγαίο από τα ανατολικά, από Μικρά Ασία. Έχω την εντύπωση ότι τα πουλιά που φτάνουν πχ στους νομούς Πέλλας, Φλώρινας και Ημαθίας, κατά κανόνα συνεχίζουν προς Γιάννενα, όχι νότια.

Δεν νομίζω πως οι μπεκατσες μάς έρχονται από βόρεια, πλην ελαχίστων. Τις ίδιες περίπου μέρες που φτάνουν οι πρώτες στην βόρεια Ελλάδα από βορειοανατολικα, φτάνουν και άλλες στο Αιγαίο από τα ανατολικά, από Μικρά Ασία. Έχω την εντύπωση ότι τα πουλιά που φτάνουν πχ στους νομούς Πέλλας, Φλώρινας και Ημαθίας, κατά κανόνα συνεχίζουν προς Γιάννενα, όχι νότια.
Όχι, να μην πάνε προς τα εκεί...
Να κατηφορησουνε προς τα κάτω...
Δεν ξέρω για που, τυχαία θα πω, προς Εύβοια...
Έχει και θάλασσα, έχει και ουζερί..
Θα περάσουνε τέλεια...

Δηλαδή τα πουλιά που έρχονται στα Κρούσια έρχονται από Αλβανία εννοείς; Ή τα πουλιά στην Φλώρινα μπαίνουν από Ιταλία; Τα πουλιά ακολουθούν σταθερές στο ταξίδι τους..... ποταμούς βλέπε Αξιό, κορυφογραμμές βλέπε Πίνδο κτλ.....στη Λήμνο για παράδειγμα τα πουλιά θα έρθουν από Ιταλία η Αλβανία;

Το αντίθετο εννοώ Βασίλη. Οι μπεκάτσες των Κρουσιων λογικά έρχονται από Βουλγαρία με διεύθυνση από βορειοανατολικα προς νοτιοδυτικά. Μεγαλώσαμε με τις απόψεις περί μεταναστευσης από βορρά προς νότο και αντιστρόφως. Για κάποια είδη και για κάποιες περιοχές αυτό ισχύει. Στην μπεκάτσα όχι. Όταν ξεκίνησε η παρακολούθηση των μετακινήσεων των μπεκατσων ( πρώτη στην Ευρώπη μια βρετανική οργάνωση που συνεργάζεται με κυνηγούς) με την τοποθέτηση δορυφορικών πομπων σε πουλιά που συλλαμβανονταν για αυτό τον σκοπό, εξεπλάγησαν όλοι με τα δρομολόγια ,τις αποστάσεις και την προτίμηση των ίδιων σημειων κάθε χρονιά . Το ίδιο έκαναν Γάλλοι, Ιταλοί και Ισπανοί, και όλες οι μπεκάτσες μεταναστευαν με σχεδόν παράλληλες πορείες. Πχ από Μόσχα προς Παρίσι, ή Νορβηγία προς Σκωτία. Η πιο απίστευτη διαδρομή που είδα στο βρετρανικο σαιτ, ήταν από κεντρική Σιβηρία κοντά στην λίμνη Μπαϊκάλ, στην Αγγλία και ανάποδα. Πάνω από 9 000 χιλιόμετρα κάθε ταξίδι, φυσικά με σύντομες στάσεις μιας, δύο ημερών ή και μερικών ωρών, κάθε 400 έως 800 χιλιόμετρα.

Δηλαδή τα πουλιά που έρχονται στα Κρούσια έρχονται από Αλβανία εννοείς; Ή τα πουλιά στην Φλώρινα μπαίνουν από Ιταλία; Τα πουλιά ακολουθούν σταθερές στο ταξίδι τους..... ποταμούς βλέπε Αξιό, κορυφογραμμές βλέπε Πίνδο κτλ.....στη Λήμνο για παράδειγμα τα πουλιά θα έρθουν από Ιταλία η Αλβανία;
Γεια σου Βασίλη, εδώ (Ανατολικό άκρο Πελοποννήσου) κάθε φορά που κάνει χιόνια στην Τουρκία βρίσκουμε νέα πουλιά ... έχω την ίδια άποψη με τον Λευτέρη.

Γεια σου Βασίλη, εδώ (Ανατολικό άκρο Πελοποννήσου) κάθε φορά που κάνει χιόνια στην Τουρκία βρίσκουμε νέα πουλιά ... έχω την ίδια άποψη με τον Λευτέρη.
Γιώργο καλησπέρα. Εσύ μιλάς για μετακινήσεις που γίνονται λόγω καιρικών συνθηκών. Εγώ μίλησα για τους άξονες μετανάστευσης... γενικά...... λογικό είναι όταν τα πουλιά ζοριζονται από κάποια αιτία να κινούνται όπου και όπως θεωρούν καλύτερα

Γιώργο καλησπέρα. Εσύ μιλάς για μετακινήσεις που γίνονται λόγω καιρικών συνθηκών. Εγώ μίλησα για τους άξονες μετανάστευσης... γενικά...... λογικό είναι όταν τα πουλιά ζοριζονται από κάποια αιτία να κινούνται όπου και όπως θεωρούν καλύτερα
Έχω μείνει στη δυτική Ελλάδα 6 χρόνια , κάθε φορά που έκανε παγωνιές στη χώρα , ξαστεριές μετά από χιονιάδες, όλες έφταναν δυτικά ...
Στα περάσματα που γίνονται από Οκτώβρη ως 10 Δεκέμβρη ότι έρχεται εδώ είναι μετά από βορειοανατολικούς ανέμους , ποτέ με δυτικούς ή μαΐστρο ... και μένουν για λίγο μία - δύο μέρες μετά πάνε για Τρίπολη.
Ακόμα και στην εποχή των περασμάτων η μετακίνηση είναι από βορειοανατολικά προς νοτιοδυτικά ...
Στα επιστρόφια έχουμε αφίξεις και με δυτικούς αλλά και με ανατολικούς καιρούς !!! ( Δες στον χάρτη που είμαστε και θα καταλάβεις )

Το αντίθετο εννοώ Βασίλη. Οι μπεκάτσες των Κρουσιων λογικά έρχονται από Βουλγαρία με διεύθυνση από βορειοανατολικα προς νοτιοδυτικά. Μεγαλώσαμε με τις απόψεις περί μεταναστευσης από βορρά προς νότο και αντιστρόφως. Για κάποια είδη και για κάποιες περιοχές αυτό ισχύει. Στην μπεκάτσα όχι. Όταν ξεκίνησε η παρακολούθηση των μετακινήσεων των μπεκατσων ( πρώτη στην Ευρώπη μια βρετανική οργάνωση που συνεργάζεται με κυνηγούς) με την τοποθέτηση δορυφορικών πομπων σε πουλιά που συλλαμβανονταν για αυτό τον σκοπό, εξεπλάγησαν όλοι με τα δρομολόγια ,τις αποστάσεις και την προτίμηση των ίδιων σημειων κάθε χρονιά . Το ίδιο έκαναν Γάλλοι, Ιταλοί και Ισπανοί, και όλες οι μπεκάτσες μεταναστευαν με σχεδόν παράλληλες πορείες. Πχ από Μόσχα προς Παρίσι, ή Νορβηγία προς Σκωτία. Η πιο απίστευτη διαδρομή που είδα στο βρετρανικο σαιτ, ήταν από κεντρική Σιβηρία κοντά στην λίμνη Μπαϊκάλ, στην Αγγλία και ανάποδα. Πάνω από 9 000 χιλιόμετρα κάθε ταξίδι, φυσικά με σύντομες στάσεις μιας, δύο ημερών ή και μερικών ωρών, κάθε 400 έως 800 χιλιόμετρα.
Η διαδρομή από Σιβηρία μέχρι Αγγλία Ιρλανδία είναι τυπική στις μπεκάτσες. Είναι γνωστό πως οι χειμώνες εκεί δεν είναι ιδιαίτερα σκληροί ( δεν συμβαίνουν μεγάλης διάρκειας ολικοί παγετοί λόγω gulf stream ) Αυτός είναι και ο λόγος που εκεί ξεχειμωνιάζουν πολλές.

Ένα επίσης σημαντικό στοιχείο που έχει διαπιστωθεί παρακολουθώντας μπεκάτσες με πομπούς, είναι ότι συνηθίζουν να πηγαίνουν στις ίδιες περιοχές και για να γεννήσουν και για να ξεχειμωνιάσουν.
Αυτός ο κανόνας φυσικά έχει εξαιρέσεις, αλλά τις περισσότερες χρονιές συμβαίνει έτσι.

Που είσαι ρε Νικόλα Χομπίστα ; πήγες στα όρη σήμερα, τι έγινε ; :)
Χθες μπεκάτσα 4 σηκωματα με μικρές φερμες και πολύ ποδαρομα δεν κάθεται πουθενα φάγαμε ένα κουλούρι!!!και σήμερα περδικα άλλο ένα κουλούρακι ετσι για το καλό της μέρας.. αυτά από μένα ο Οκτωβρίος ναιεεε μεν είναι ο καλύτερος της 5ετιας που κάθε έξοδο εχει συνάντηση αλλά θα κλείσει ως ο χειρότερος σε καρπωση για μένα..
😢😓😒

Χθες μπεκάτσα 4 σηκωματα με μικρές φερμες και πολύ ποδαρομα δεν κάθεται πουθενα φάγαμε ένα κουλούρι!!!και σήμερα περδικα άλλο ένα κουλούρακι ετσι για το καλό της μέρας.. αυτά από μένα ο Οκτωβρίος ναιεεε μεν είναι ο καλύτερος της 5ετιας που κάθε έξοδο εχει συνάντηση αλλά θα κλείσει ως ο χειρότερος σε καρπωση για μένα..
😢😓😒
Μην στεναχωριέσαι, χάρηκες που κυνήγησες αυτό είναι... εσύ να είσαι καλά και θα έρθει και η κάρπωση, θέμα χρόνου είναι. :)

Μην στεναχωριέσαι, χάρηκες που κυνήγησες αυτό είναι... εσύ να είσαι καλά και θα έρθει και η κάρπωση, θέμα χρόνου είναι. :)
Καλα δεν στεναχωριέμαι για το κυνήγι..
Αλλα ένα ξενερωμα το εχω 😁😁😁

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back