Κάλυκες και καψύλια

Δυστυχώς όχι... Από Νόμπελ ίσως μόνο gt 27 να έχουν μείνει... Γενικά ότι προέρχεται από Νόμπελ είναι σε έλλειψη.
Ευχαριστώ που μου το είπες για να μην ψάχνω.
Μεγάλη ξενέρα με τα υλικά. Δεν υπάρχει τίποτα πλέον από πυρίτιδες. Τώρα περιορίζονται και οι κάλυκες.
Και οι πλαστικοί κάλυκες δεν φεύγουν για Ουκρανία από τη Νομπελ. Μάλλον άλλοι είναι οι λόγοι των ελλείψεων.

Ευχαριστώ που μου το είπες για να μην ψάχνω.
Μεγάλη ξενέρα με τα υλικά. Δεν υπάρχει τίποτα πλέον από πυρίτιδες. Τώρα περιορίζονται και οι κάλυκες.
Και οι πλαστικοί κάλυκες δεν φεύγουν για Ουκρανία από τη Νομπελ. Μάλλον άλλοι είναι οι λόγοι των ελλείψεων.
Μπορεί να έχει στην Κομοτηνή.Κι οι fiocchi οι κάλυκες,μια χαρά είναι.Και το 616 νομίζω,αγαπάει MB και όχι μόνο.Η έλλειψη στα παραπάνω υλικά,ίσως έχει να κάνει με την εξαγορά της maxam απ'την nsi .Οταν είχα πάει πρώτη φορά στον κένταυρο είχα σοκαριστεί απ'την ποικιλία σε πυρίτιδες.Μου λέει"μη νομίζεις,δεν είναι πολλές"..Πόσο δίκιο είχε....

Το φυσίγγι έκλεισε και ρελιάστηκε στη μηχανή δύο σταδίων του Λαναρά. Τέσσερα-πέντε δευτερόλεπτα το ρέλιασμα και χειροκίνητα.
Συγνώμη να το διορθώσω. Το φυσίγγι έκλεισε στη Lee Load all II και μετά ρελιάστηκε στη μηχανή δύο σταδίων του Λαναρά χειροκίνητα.
Από το Λαναρά πέρασε μόνο για το ρέλιασμα.

Συγνώμη να το διορθώσω. Το φυσίγγι έκλεισε στη Lee Load all II και μετά ρελιάστηκε στη μηχανή δύο σταδίων του Λαναρά χειροκίνητα.
Από το Λαναρά πέρασε μόνο για το ρέλιασμα.
Δηλ,αυτοί οι κάλυκες που έβαλες φωτό είναι κλεισμένοι αστεροειδως?

Όντως Γιάννη...Εχεις δίκιο...
Τώρα που τους παρατήρησα καλύτερα, εχει χαθεί τελείως το αποτύπωμα χάραξης του αστεριού...

Λες και έβγαλε η γόμωση 2000Bar και πάνω...
Τόσο μάπα πλαστικό;

Εννοείτε. Αυτό λέω από την αρχή.

Όντως Γιάννη...Εχεις δίκιο...
Τώρα που τους παρατήρησα καλύτερα, εχει χαθεί τελείως το αποτύπωμα χάραξης του αστεριού...

Λες και έβγαλε η γόμωση 2000Bar και πάνω...
Τόσο μάπα πλαστικό;
Και γιατί οι διαφανείς, που είναι υποτίθεται πιο μαλακό και αδύναμο το πλαστικό τους, κλεισμένοι με ακριβώς τον ίδιο τρόπο και ακριβώς την ίδια συνταγή δεν έχουν κανένα πρόβλημα;

Ξαναδές τη 2η φωτογραφία:
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Κάλυκες-και-καψύλια.2038/page-37#post-917037

Επίσης πέταλα δε φαίνονται διότι έχει σκάσει πιο κάτω από το ρέλιασμα στα περισσότερα ο κάλυκας.

Τέλος πάντων, τώρα τα περισσότερα από όσα μου είχαν μείνει τα έριξα, τα άλλα τα έσφαξα οπότε ηρέμησα.
Την καλύτερη δουλειά που έκανες...
Στην ίδιογομωση...από τη στιγμή που "κάτι σου βρωμάει" πάει στην ανακύκλωση να χεις το κεφάλι σου ήσυχο...

Για όσους ρωτάνε για τη συνταγή και το ρέλιασμα είναι CX2000 T3 Cheddite, Drago S 1,75, κουβέτ, γνήσια μάλλινη, 36γρ σκάγια 6. Το φυσίγγι έκλεισε και ρελιάστηκε στη μηχανή δύο σταδίων του Λαναρά. Τέσσερα-πέντε δευτερόλεπτα το ρέλιασμα και χειροκίνητα. Άρα σίγουρα δεν είναι υπερβολικά ρελιασμένο.
Οι κάλυκες είναι 100% για πέταμα αυτό είναι το μόνο σίγουρο.Αν όμως έχεις πολλούς και θέλεις να τους κάψεις δοκίμασε ένα ελαφρύ setup τσίχλας με συγκεντρωτηρα όχι με μαλλινη,έχω παρατηρήσει ότι πάντα σε τέτοιου είδους setup(μαλλινη,Diana κτλ.) Τα χείλη από τους κάλυκες καταπονουνται πολύ περισσότερο από setup με συγκεντρωτήρες .

Οι κάλυκες είναι 100% για πέταμα αυτό είναι το μόνο σίγουρο.Αν όμως έχεις πολλούς και θέλεις να τους κάψεις δοκίμασε ένα ελαφρύ setup τσίχλας με συγκεντρωτηρα όχι με μαλλινη,έχω παρατηρήσει ότι πάντα σε τέτοιου είδους setup(μαλλινη,Diana κτλ.) Τα χείλη από τους κάλυκες καταπονουνται πολύ περισσότερο από setup με συγκεντρωτήρες .
Ευχαριστώ Γιώργο για τις συμβουλές. Δε μου έχουν μείνει άλλοι κάλυκες από αυτούς να γεμίσω.
Πάντως και ένα φυσίγγι που έριξα με αυτό τον κάλυκα που ήταν γεμισμένο με διασπορέα Θώδη (χωρίς ποτήρι) ο κάλυκας διαλύθηκε πάλι σαν τα μαλλινόταπα.

Μου έχει συμβεί το ίδιο, είτε ρελιαστά είτε αστεροειδώς κλεισμένα. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
Θα πρέπει να καταλάβουμε κάτι.
Οι Ευρωπαϊκοί κάλυκες είναι ΜΙΑΣ χρήσης. Κατασκευάζονται για τις βιοτεχνίες φυσιγγίων όχι για τους ιδιογομωτές.

Μην το λες.τουφεκια magnum καληκα φιοκη κενουριος δες τη εμηνε .big smile. εεε καμποσα μαλον μπαρ ρελιαστο.big smile..very funny.στο 36ρη
Και εμένα έτσι γίνονταν αυτά. Καινούργια-εργοστασιακά δεν τα είχα γεμίσει εγώ. Και κοβονταν όπως ο δικός σου.

Τα ίδια φυσίγγια, η ίδια συνταγή, στην ίδια παρτίδα καλύκων, ριγμένη σήμερα 1 Οκτωβρίου.
Το μόνο που αλλάζει είναι οι καιρικές συνθήκες.

Οκτ.jpg

Πάλι δεν άνοιξαν καλά, αλλά τουλάχιστον δεν ξεσκίστηκαν.
Συμπεραίνω ότι οι καιρικές συνθήκες επηρεάζουν πάρα πολύ την συμπεριφορά του φυσιγγίου.

Τα ίδια φυσίγγια, η ίδια συνταγή, στην ίδια παρτίδα καλύκων, ριγμένη σήμερα 1 Οκτωβρίου.
Το μόνο που αλλάζει είναι οι καιρικές συνθήκες.

View attachment 80174

Πάλι δεν άνοιξαν καλά, αλλά τουλάχιστον δεν ξεσκίστηκαν.
Συμπεραίνω ότι οι καιρικές συνθήκες επηρεάζουν πάρα πολύ την συμπεριφορά του φυσιγγίου.
.......έπεσε λιγο η θερμοκρασία κ άρχισαν να "στρώνουν" λίγο...

.......έπεσε λιγο η θερμοκρασία κ άρχισαν να "στρώνουν" λίγο...
Ακριβώς Κώστα. Και όταν χειμωνιάσει για τα καλά θέλω να το ξαναδώ πως συμπεριφέρεται.
Δοκιμές φυσιγγίων δεν θα ξανακάνω καλοκαίρι για τα φυσίγγια που θα ρίξω το χειμώνα. Πολύ διαφορετική συμπεριφορά από καλοκαίρι σε χειμώνα. Είναι άλλο φυσίγγι.

Ακριβώς Κώστα. Και όταν χειμωνιάσει για τα καλά θέλω να το ξαναδώ πως συμπεριφέρεται.
Δοκιμές φυσιγγίων δεν θα ξανακάνω καλοκαίρι για τα φυσίγγια που θα ρίξω το χειμώνα. Πολύ διαφορετική συμπεριφορά από καλοκαίρι σε χειμώνα. Είναι άλλο φυσίγγι.
Ακριβως...θα συμφωνισω μαζι σου...
Γι'αυτό κανω δοκιμες, του καθε σεταπ σε πραγματικες συνθηκες, πριν το παρω για κυνηγι οταν ερθει η ωρα....

Υ.Γ. Εχω ριξει αρκετες φορες setup σε πίνακα
(στο κτήμα μου) στις 00.00 κ 01.00 τη νύχτα, βάζοντας προβολέα μικρής εμβέλιας, οπου η θερμοκρασία ειναι πεσμένη κοντα στους 0°C για να τσεκαρω πραγματική κατανομή.

Back