BENELLI 828U

Επειδή μπορεί να το πάρει , λόγο της φήμης και των μεταλλίων στους αγώνες ,είναι σοφή η αγορά ενός σκοπευτικού για σχεδόν αποκλειστική κυνηγετική χρήση, ιδίως για το κυνήγι και τον τρόπο που γίνεται στην Ελλάδα ;Αυτά και για άλλα ερωτήματα θα ήθελα απόψεις.
Τα σκοπευτικά είναι βαριά όπλα με γενναίες διαστάσεις εκεί που υπάρχει καταπόνηση.
Αυτό από μόνο του,τα κάνει ακατάλληλα για περπατητο κυνήγι.
Δεν συμβαίνει το ίδιο όμως αν τα χρησιμοποιείς σε καρτερισια κυνήγια.
Εκεί μπορεί να είναι απόλαυση!
Πολύ θα γουσταρα ένα 682 με 76cm κανες!
Να πω ότι το καρτέρι δεν είναι και η αδυναμία μου...

Τα σκοπευτικά είναι βαριά όπλα με γενναίες διαστάσεις εκεί που υπάρχει καταπόνηση.
Αυτό από μόνο του,τα κάνει ακατάλληλα για περπατητο κυνήγι.
Δεν συμβαίνει το ίδιο όμως αν τα χρησιμοποιείς σε καρτερισια κυνήγια.
Εκεί μπορεί να είναι απόλαυση!
Πολύ θα γουσταρα ένα 682 με 76cm κανες!
Να πω ότι το καρτέρι δεν είναι και η αδυναμία μου...
Είσαι νέος ακόμη Γιάννη!!!

Στο κυνηγι δεν υπάρχουν προδιαγραφές!
Δεν υπάρχει κατάλληλο και ακατάλληλο!
Υπάρχει τι σου αρέσει και τι σου βγάζει γουστα!
Υπάρχει σκοπευτής που πηγαίνει για καρακάξες με DT.
Σιγουρα θα μπορούσε να κάνει το κυνήγι του με οικονομικοτερο οπλο που θα ηταν πιο ελαφρύ χωρίς να φοβάται μην τον χτυπήσει πουθενά κτλ.
Αλλα εκείνη την μέρα με αυτό ηθελε να βγάλει γουστα!
Σιγουρα υπάρχουν όπλα που βολεύουν πολυ περισσοτερο.
Μπορείς να πας για μπεκάτσα με Merkel sporting 81cm.
Βολεύει? Σίγουρα όχι!
Δεν θα σου απαγορεύσει ομως κανενας να πας αν αυτό γουστάρεις!

Κανένας δεν σου απαγορεύει- υπαγορεύει τίποτα , μόνο η λογική σου . Είσαι αυτός που το έχει μαζί με κάποια ακόμα (διαμαντακια) στον οπλοβαστο σου ; Είσαι τύπος που το έχεις είκοσι χρόνια καημό αλλα μονο με κάποιο τυχερό λαχείο θα κάνεις το όνειρο σου πραγματικότητα;Και Φεράρι μπορείς να πάρεις και να πηγαίνεις με 70 στη δεξιά λωρίδα η να πηγαίνει η γυναίκα στο σούπερ μάρκετ.

Έχεις γράψει αρκετές φορές ότι θα ήθελες ένα Perazzi στην κατοχή σου, το θες για κυνηγετική ή σκοπευτική χρήση? Συγνώμη που ρωτάω, αλλά επειδή έχω δει πολλά από αυτά, θα δυσκολευτείς να βρεις τα πρώτα, ενώ είναι πολύ εύκολα τα δεύτερα.
Δεν έχω σκεφτεί και να σου πω την αλήθεια δεν με ενδιαφέρει και τόσο τι από τα δύο εγώ σε κυνήγι θα το χρησιμοποιώ .Αλλά θα πάρω όπως και να χει ένα όταν μπορέσω σίγουρα όχι τραποντουφεκο εννοείται.Προσωπικα θα πάρω perazzi διότι το θεωρώ ένα πολύ καλό μέσα στα κορυφαία όπλο.Και θα συμπληρώσω κορυφαία είναι και τα bereta αλλά δεν ξέρω το γιατί έχω πιάσει και από τα δύο στα χέρια μου κάτι με χαλάει στο bereta και στα spose και στα αυτογεμη της .Ίσως τα κοντάκια λέω ίσως δεν νιώθω αυτό που θέλω όταν τα πιάνω στα χέρια μου και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα.

Last edited:
Γιατί να διαλέξει κυνηγός ένα Perazzi;
Έχει λεφτά για πέταμα.

ps
Δεν λέω ότι δεν αξίζουν τα λεφτά τους αλλά 15 χιλιάρικα για ένα κυνηγετικό όπλο είναι too much όπως και να το δει κάποιος.
Αν το πάρει με σκοπό να το ευχαριστηθεί και να το πουλήσει μεταχειρισμένο, δεκτό.

Έχει λεφτά για πέταμα.

ps
Δεν λέω ότι δεν αξίζουν τα λεφτά τους αλλά 15 χιλιάρικα για ένα κυνηγετικό όπλο είναι too much όπως και να το δει κάποιος.
Αν το πάρει με σκοπό να το ευχαριστηθεί και να το πουλήσει μεταχειρισμένο, δεκτό.
Δεν υπάρχει λόγος για 15.000 Βασίλη με 5000 θα πάρω μεταχειρισμένο το πώς αυτό εξαρτάται από τις γνωριμίες του κάθε ενός και το χρόνο που θα αφιερώσει ψάχνοντας το.Και σίγουρα θα το πάρω χωρίς να περιμένω τζόκερ δε πιστεύω στη τύχη ούτως η άλλως.Πιστευω στην επιμονή το μυαλό και στον χαρακτήρα πουθενά αλλού.

Και συμπληρώνω η τρέλα πληρώνεται αλλά πάντα βάζω όριο προσωπικά για να υπάρχει η κάποια αναλογικότητα προς το παρόν επενδύω στη μόρφωση των παιδιών μου και έχω κάνει στη πάντα το προσωπικό μου γούστο αλλιώς θα είχα perazzi εδώ και αρκετά χρόνια πίσω

Και συμπληρώνω η τρέλα πληρώνεται αλλά πάντα βάζω όριο προσωπικά για να υπάρχει η κάποια αναλογικότητα προς το παρόν επενδύω στη μόρφωση των παιδιών μου και έχω κάνει στη πάντα το προσωπικό μου γούστο αλλιώς θα είχα perazzi εδώ και αρκετά χρόνια πίσω
Σωστότατος Γιάννη! Μπράβο σου!!!!!!!!! .RESPECT.

Δεν έχω σκεφτεί και να σου πω την αλήθεια δεν με ενδιαφέρει και τόσο τι από τα δύο εγώ σε κυνήγι θα το χρησιμοποιώ .Αλλά θα πάρω όπως και να χει ένα όταν μπορέσω σίγουρα όχι τραποντουφεκο εννοείται.Προσωπικα θα πάρω perazzi διότι το θεωρώ ένα πολύ καλό μέσα στα κορυφαία όπλο.Και θα συμπληρώσω κορυφαία είναι και τα bereta αλλά δεν ξέρω το γιατί έχω πιάσει και από τα δύο στα χέρια μου κάτι με χαλάει στο bereta και στα spose και στα αυτογεμη της .Ίσως τα κοντάκια λέω ίσως δεν νιώθω αυτό που θέλω όταν τα πιάνω στα χέρια μου και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα.
Θα σου απαντήσω μόλις έχω λίγο χρόνο. Κυνηγάω χρόνια με αυτό σε όλα τα κυνήγια.
Το τα λεφτά για πέταμα είναι για αυτούς που νομίζουν ότι θα τα πάρουν παντού!

Σαν να παίρνεις μια Μερσεντες 15ετιας .
Μην συγκρίνεις αυτοκίνητα με όπλα.

Τι 2k για καινούργιο αυτογεμές, τι 5k για την κάβλα ;
15k όμως είναι εξωφρενικό ποσό για ένα δίκανο ότι τεχνολογίες και αν κουβαλά δεν πα να το έχει φτιάξει ο Θεός ο ίδιος.

Για την τσέπη μου πάντα και για καινούργιο όπλο.

Μην συγκρίνεις αυτοκίνητα με όπλα.

Τι 2k για καινούργιο αυτογεμές, τι 5k για την κάβλα ;
15k όμως είναι εξωφρενικό ποσό για ένα δίκανο ότι τεχνολογίες και αν κουβαλά δεν πα να το έχει φτιάξει ο Θεός ο ίδιος.

Για την τσέπη μου πάντα και για καινούργιο όπλο.
Καύλα σε τιμή ευκαιρίας.

Ένα οποιοδήποτε σκοπευτικό τουφέκι είναι κατασκευασμένο για σκοπευτική χρήση και σύμφωνα με το άθλημα αυτό. Μόνο τα όπλα του Σπόρτιγκ κάνουν για κυνήγι και αυτά μόνο για καρτέρι. Οπότε θα πρέπει ψαχτείς για κάποιο καθαρά κυνηγετικό. Τώρα ποια η διαφορά τους? Καθαρά το μήκος και το βάρος των καννών το οποίο επιρεάζει και όλο το ζύγισμα της οπλοκατασκευής. Τώρα στα Perazzi, το 90% αυτών που προσφέρονται ως μεταχειρισμένα είναι τραποντούφεκα, λίγα του σκηητ, ελάχιστα του Σπόρτιγκ και σπανίζουν τα καθαρά κυνηγετικά. Ένα Perazzi trap έχει κάννες 75 με 1550 γρ βάρος, άρα αντίστοιχο βαρύ και ευμεγέθη κοντάκι, το ίδιο ισχύει περίπου και του Σπόρτιγκ και λίγο πιο ελαφρύ του σκηητ.
Τώρα τα καθαρόαιμα κυνηγετικά έχουν κάννες από 66εκ που δεν το προτείνω μέχρι όσο θέλεις αλλά συνήθως συναντάς 70 με 71 με βάρος από 1300 - 1400γρ. Θα σου δώσει μια οπλοκατασκευή της τάξης των 3100γρ. Συνήθως άριγο στο πλάι και με λεπτή 6χιλ η απάνω. Όπλα που συνήθως σπανίζουν και ειδικά στην χώρα μας, τα περισσότερα τα έχω βρει στην Γαλλία. Όπλα που πραγματικά χαίρεσαι να τα κυνηγάς, να τα κρατάς και φυσικά να τα κατέχεις. Στην τουφέκια τους δεν έχω δει διαφορά μεταξύ των SO, B25, 303 Cosmi κτλ. Όλα αυτά έχω την τύχη να τα έχω κυνηγισει και κάνει χρήση στο σκοπευτήριο. Έχει σαν όπλο, ένα τεράστιο συν+ είναι απίστευτα απλό και εύκολο στο σέρβις, στην εύρεση ανταλλακτικών και στην αλλαγή κοντακιών και σκανδαλοθήκης από μονή και σε διπλή, ειδικά στην έκδοση με την αποσπώμενη σκανδαλοθήκη, όπου το καθιστά και τελείως ασφαλές στην κατοχή στο σπίτι με μικροπαιδα, αφαιρώντας την και φυλάσοντάς την κάπου ασφαλή.
IMG_20230115_095637.jpg

Νικηφόρε δικό σου ειναι;
Φαντάζομαι κυνηγετική έκδοση...
Ναι. Κυνηγετική έκδοση με 2 ζευγάρια κάννες böhler antinit ατσάλια, ίδιο μήκος διαφορετικά τσοκ και 2 σκανδαλοθήκες, μόνη διπλή. Το έψαχνα αρκετό καιρό, είναι MAP του 70 σε άριστη κατάσταση.

Back