Spinning

Η αλήθεια είναι ότι δεν με θέλει φέτος αφού σε 8 εξορμήσεις δεν έχω βγάλει τπτ. Δεν πειράζει όμως, έχει ανοίξει ο κ@λος του αδερφού μου και βγάζει αυτός. Το σημαντικό είναι ότι έχουμε ωραία παρέα και γουστάρουμε να πηγαίνουμε έστω και για 2 ωρίτσες. Το επόμενο ψάρεμα θα αργήσει αφού την Τετάρτη έχει αναχώρηση για Πράγα.

Αν κ ειχε αερακι εχθες παρκαρα λιγο διπλα στο λιμανι κ εριξα μερικες καλαμιες να δω το turel... Το αξιοθαυμαστο της υποθεσης ειναι ο τροπος που ζυγισε με το μηχανακι... Ηταν υπρεβολικα ξεκουραστο κ παρα το γεγονος οτι ειναι μολις 20 γρ ελαφρυτρο απο το παλιο η διαφορα στην αισθηση ηταν τεραστια... Πολυ ξεκουραστο... Στα τεχνητα εδιχνε να ειναι πιο νευρικο κ κοφτο στις κινησεις κ σου εδινε την αισθηση οτι μπορεις να το κανεις πολυ παιχνιδιαρικο... Η αισθηση στις σιλικονες ηταν πολυ καλυτερη κ τους εδινες κινηση με πιο απαλες κινησεις... Στην αποσταση βολης η αληθεια ειναι οτι υστερουσε απο το μαλακο Okuma ειδικα στα πιο χαμηλα τεχνητα 5-6 γρ και στα πιο βαρια 25-26γρ λογω φυσικα της πιο ακαμπης συμπεριφορας του... Η αληθεια ειναι βεβαια οτι θελει κ αλλου ειδους φορτιση στο πεταγμα οποτε ειναι κ θεμα εξοικιωσης... Αν σε 25αρη τεχνητο ας πουμε το "βοηθουσα" αφηνωντας 40-50 ποντους παραλλο απο τη μυτη η βολη ηταν πολυ καλυτερη απο οτι οταν αφηνα 20... Τα υπολοιπα σιγα σιγα που θα εξοικιωνομαι...

Αν κ ειχε αερακι εχθες παρκαρα λιγο διπλα στο λιμανι κ εριξα μερικες καλαμιες να δω το turel... Το αξιοθαυμαστο της υποθεσης ειναι ο τροπος που ζυγισε με το μηχανακι... Ηταν υπρεβολικα ξεκουραστο κ παρα το γεγονος οτι ειναι μολις 20 γρ ελαφρυτρο απο το παλιο η διαφορα στην αισθηση ηταν τεραστια... Πολυ ξεκουραστο... Στα τεχνητα εδιχνε να ειναι πιο νευρικο κ κοφτο στις κινησεις κ σου εδινε την αισθηση οτι μπορεις να το κανεις πολυ παιχνιδιαρικο... Η αισθηση στις σιλικονες ηταν πολυ καλυτερη κ τους εδινες κινηση με πιο απαλες κινησεις... Στην αποσταση βολης η αληθεια ειναι οτι υστερουσε απο το μαλακο Okuma ειδικα στα πιο χαμηλα τεχνητα 5-6 γρ και στα πιο βαρια 25-26γρ λογω φυσικα της πιο ακαμπης συμπεριφορας του... Η αληθεια ειναι βεβαια οτι θελει κ αλλου ειδους φορτιση στο πεταγμα οποτε ειναι κ θεμα εξοικιωσης... Αν σε 25αρη τεχνητο ας πουμε το "βοηθουσα" αφηνωντας 40-50 ποντους παραλλο απο τη μυτη η βολη ηταν πολυ καλυτερη απο οτι οταν αφηνα 20... Τα υπολοιπα σιγα σιγα που θα εξοικιωνομαι...
Δοκίμασε να αφήνεις το drop ώστε το τεχνητό να είναι ανάμεσα στον πρώτο και δεύτερο οδηγό. Μη βάλεις πολύ δύναμη!

Το Σάββατο το βράδυ ψάρεψα πάνω από δύο ώρες, χρησιμοποιώντας 14 διαφορετικά ψαράκια και σιλικόνες,μέσα και έξω από το λιμάνι αλλά τζίφος.
Είχα καιρό να ''φάω'' τέτοια φόλα.
Ίσως επηρέασε το γεγονός ότι μπήκαν 4 μεγάλες τράτες στο λιμάνι οπότε με την βαβούρα και τα φώτα έπαιξαν τον ρόλο τους.

Ίσως επηρέασε το γεγονός ότι μπήκαν 4 μεγάλες τράτες στο λιμάνι οπότε με την βαβούρα και τα φώτα έπαιξαν τον ρόλο τους.
Εγώ αυτό το αντιλαμβάνομαι στα θετικά ;)
Τα μεγαλύτερα ψάρια τα έχω πιάσει όταν μπήκαν καράβια στα λιμάνια. Μάλιστα σε μία περίπτωση πίσω από το καράβι είχαν μπει και δελφίνια .fff.

Εγώ αυτό το αντιλαμβάνομαι στα θετικά ;)
Τα μεγαλύτερα ψάρια τα έχω πιάσει όταν μπήκαν καράβια στα λιμάνια. Μάλιστα σε μία περίπτωση πίσω από το καράβι είχαν μπει και δελφίνια .fff.
Ισχύει αυτό Γιώργο αλλά μόνο στα γοφάρια και στα τονοειδή.Μπαίνοντας τα καΐκια μέσα στο λιμάνι,ξεψαρίζουν και ακολουθούν τα γοφάρια και οι παλαμίδες.
Ο λούτσος και το λαυράκι(αυτά στόχευα πιο πολύ) θέλουν ησυχία και όχι πολλά φώτα.

Ισχύει αυτό Γιώργο αλλά μόνο στα γοφάρια και στα τονοειδή.Μπαίνοντας τα καΐκια μέσα στο λιμάνι,ξεψαρίζουν και ακολουθούν τα γοφάρια και οι παλαμίδες.
Γιωργο πάντα άνοιξη καλοκαίρι κ σχεδόν μέρα παρά μέρα πηγενω στο λιμάνι ψάχνοντας στην μπουνατσα αν έχει φανεί κάνα λαβρακι(το αγαπημένο μου ψάρι)
Η διαπίστωση μου τόσα χρόνια είναι η εξής:
Συνήθως τις μέρες που μπενουν ψαροκαικα στο λιμανι και ειδικά από Ζάκυνθο σχεδόν παντα έχει και κάποιο λαβράκι να τριγυρίζει εκεί κοντα..
Τα ψάρια γνωρίζουν ότι έχει μάσα..
Έχουν πιαστεί αρκετά λαβράκια πάμπολλες φορές τις 11 και 12 το μεσημέρι γιατι πολύ απλα αυτή την ώρα γυρίζουν συνήθως τα καΐκια και αυτή την ώρα έχουν μάθει η αν θες τα έχουν μάθει να τρώνε..
Όποτε η άποψη μου είναι ότι και τα λαβράκια ακολουθουν.
Υγ Φέτος δεν έχω δει κανένα ακόμα για να ξεκινήσω με πάθος το ψάρεμα τους.love.

Last edited:
Μπορεί από μέρος σε μέρος να αλλάζουν οι συνήθειες των ψαριών Τάσο.
Εδώ γενικότερα στην Χαλκιδική τα λαβράκια που έχω πάρει κατά 90% ήταν ή το ξημέρωμα ή μία ώρα μετά το σούρουπο και μετά.

Εδώ γενικότερα στην Χαλκιδική τα λαβράκια που έχω πάρει κατά 90% ήταν ή το ξημέρωμα ή μία ώρα μετά το σούρουπο και μετά.
Και εδώ εννοείται ότι χτυπάνε τα λαβράκια τις ώρες που αναφέρεις όπως και όλα τα αλλα ψαρια..
Μπορεί από μέρος σε μέρος να αλλάζουν οι συνήθειες των ψαριών Τάσο.
Αλλάζουν συνήθειες γιατι έτσι έτυχε και τα εμαθαν(μιλάω για τα λαβράκια αλλα κ σαργουδακια μελανουρια,κεφαλοι που μαζεύονται απο κατω).
Αν ας πούμε πχ τα καικια για κάποιο διάστημα εβγεναν στις δυο το μεσημέρι και ξεψαριζαν τότε την ίδια ώρα θα μαθεναν τα ψαρια στο φαγητό.
Μάλιστα κάπου είχα διαβάσει για έναν απικατζη που πηγενε στο λιμανι κ μαλαγρωνε για κάποιες μέρες την ιδια ώρα χωρίς να ψαρεύει..
Όταν πήγε με τα εργαλεία του για ψάρεμα (την ιδια ώρα)τα ψαρια ήταν ήδη συγκεντρωμένα κ περίμεναν..
Άλλο που δεν ηθελε:)

Aπο τη μικρη μου εμπειρια εγω εχω δει οτι οταν τα ψαρια αποφασισουν να κυνηγησουν κ ειναι μαλιστα κ κοπαδιαστα δεν τα σταματα τιποτα... Δεν παει να περνανε τρατες, φωκιες, χελωνες, οταν κυνηγουν-κυνηγουν... Το δυσολο ειναι να εισαι τυχερος κ να πετυχεις εκεινη τη στιγμη, μπορει να κρατησει μια ωρα, μπορει μιση αλλα οποιος το εχει ζησει καταλαβαινει τι εννοω...

Aπο τη μικρη μου εμπειρια εγω εχω δει οτι οταν τα ψαρια αποφασισουν να κυνηγησουν κ ειναι μαλιστα κ κοπαδιαστα δεν τα σταματα τιποτα... Δεν παει να περνανε τρατες, φωκιες, χελωνες, οταν κυνηγουν-κυνηγουν... Το δυσολο ειναι να εισαι τυχερος κ να πετυχεις εκεινη τη στιγμη, μπορει να κρατησει μια ωρα, μπορει μιση αλλα οποιος το εχει ζησει καταλαβαινει τι εννοω...
Αν και σπάνιο, το έχω ζήσει. Ένα μαγικό απόγευμα κάποτε στον Κορινθιακό. Ριξιά και ψάρι, ριξιά και ψάρι, επιτυχίες, ξεψαρίσματα, χτυπήματα, κοψίματα, είχε από όλα εκείνη η μέρα. Τρώγαν σαν τρελά, λούτσοι και παλαμίδες κυρίως. Το περίεργο όμως ήταν άλλο, ήμουν με φίλο και ρίχναμε δίπλα-δίπλα, ίδια τεχνητά ακριβώς, ίδια διάμετρο πετονιάς, όλα τα ψάρια σε μένα, γιατί; Γιατί τα ψάρια χτύπαγαν σε μια συγκεκριμένη απόσταση από την ακτή την οποία έφτανε οριακά το καλάμι μου, ο φίλος λόγο σκληρότερου καλαμιού έριχνε λίγο πιο έξω. Όταν λέω λίγο, εννοώ λίγο, μπορεί πέντε ή δέκα μέτρα διαφορά και όμως αυτό έφτανε να κάνει την διαφορά. Στον έναν να χτυπάνε ασταμάτητα και στον άλλον ούτε τσιμπιά ... .fff. Λες και είχαν τραβήξει μια γραμμή που δεν την ξεπέρναγαν με τίποτα. Από τα πολύ περίεργα ... .xm.

Καθ
Αν και σπάνιο, το έχω ζήσει. Ένα μαγικό απόγευμα κάποτε στον Κορινθιακό. Ριξιά και ψάρι, ριξιά και ψάρι, επιτυχίες, ξεψαρίσματα, χτυπήματα, κοψίματα, είχε από όλα εκείνη η μέρα. Τρώγαν σαν τρελά, λούτσοι και παλαμίδες κυρίως. Το περίεργο όμως ήταν άλλο, ήμουν με φίλο και ρίχναμε δίπλα-δίπλα, ίδια τεχνητά ακριβώς, ίδια διάμετρο πετονιάς, όλα τα ψάρια σε μένα, γιατί; Γιατί τα ψάρια χτύπαγαν σε μια συγκεκριμένη απόσταση από την ακτή την οποία έφτανε οριακά το καλάμι μου, ο φίλος λόγο σκληρότερου καλαμιού έριχνε λίγο πιο έξω. Όταν λέω λίγο, εννοώ λίγο, μπορεί πέντε ή δέκα μέτρα διαφορά και όμως αυτό έφτανε να κάνει την διαφορά. Στον έναν να χτυπάνε ασταμάτητα και στον άλλον ούτε τσιμπιά ... .fff. Λες και είχαν τραβήξει μια γραμμή που δεν την ξεπέρναγαν με τίποτα. Από τα πολύ περίεργα ... .xm.
Καθολου.
Μήπως θυμάσε η ξέρεις εαν στο σημείο εκεί ξεκιναγε η αποχή η αλλαζε ο βυθός. ?
Βαθαίνε απότομα π.χ η απο πετρωδεις ξεκιναγε φύκια δα. ?
Σε εκεινα τα σημεια δημιουρηουνται θαλάσσια ρεύματα κ αλλαγη θερμοκρασίας.
Εσύ ολο θαλασσα το βλεπεις αλλα για τα αρπακτικα είναι σαν χαρτης γιατι τα οδηγεί κ τουε καθορίζει την έκβαση του κυνηγιου τους
Το ψαρακι σου κινοταν εκει που επρεπε.
Του αλλου παιδιου εαν ηταν ο βυθός ετσι οπως λεω ηταν αφυσικο να ταν εκεί.

Ναι, μάλλον αυτό συνέβαινε, αυτό που θυμάμαι ήταν ότι εγώ ξεπέρναγα μια θολούρα που είχαν σχηματίσει τα ρεύματα, σαν λωρίδα παράλληλη μπροστά μας.

Ναι, μάλλον αυτό συνέβαινε, αυτό που θυμάμαι ήταν ότι εγώ ξεπέρναγα μια θολούρα που είχαν σχηματίσει τα ρεύματα, σαν λωρίδα παράλληλη μπροστά μας.

Τα ρευματα παιζουν πολυ σημαντικο ρολο στα κυνηγοψαρα απο αυτα που καταλαβαινω κ που διαβαζω κ τα εκμεταλλευονται παντα τοσο για αναζητηση τροφης οσο κ για σουλατσαρισμα... Ετυχε φετος δυο διπλανα καλαμια με ιδιο ψευτικο, ο ενας να ριχνει στη λαδιλα κ να βγαζει ψαρια συνεχεια κ ο αλλος 5-6 μετρα διπλα στο ρευμα στον κυματισμο κ να μην κανει τιποτα...

Το είχα ξαναγραψει κάποτε ότι μου έχει τύχει και έμενα αυτό σε ανοιξιάτικα λαβράκια να πάρω 11 κομμάτια μαζεμένα και καλά ψάρια.Δευτερα του Πάσχα 6/5/2013 το συμβάν αυτό..και ένας συρταδορος πήρε 8 ψάρια εκείνη την βραδιά..
Δεν βάζω φωτο γιατί θα με κράξουν κ ίσως έχουν κ δίκιο..Η αλήθεια είναι ότι δυσκολα μπορεί να κρατηθεί κανείς ειδικά αν είναι αψαρος μέρες..
Η ψαρια βέβαια δεν έγινε με σπινινγκ αλλά δεν έχει σημασία,Η ουσία είναι ότι όντως όταν αποφασίσουν να φάνε δεν λογαριάζουν ούτε διαμετρους πετονιων ούτε τίποτα,Αρκεί να είσαι πολύ τυχερός να τα πετύχεις..

Τι σε εκβολες ριχνουμε, τι σε λιμανια, τι μερα, τι νυχτα, τα ψαρια ειναι εξαφανσιμενα... Μονο κατι λουτσακια σα φρυσες μουνταρουν κανενα δολωμα... Ανετ να περασουν λιγο οι μερες, μπας κ ξαναγυλαωσει κανενα ψαρι γιατι μας επιασε η απελπισια...

Τι σε εκβολες ριχνουμε, τι σε λιμανια, τι μερα, τι νυχτα, τα ψαρια ειναι εξαφανσιμενα... Μονο κατι λουτσακια σα φρυσες μουνταρουν κανενα δολωμα... Ανετ να περασουν λιγο οι μερες, μπας κ ξαναγυλαωσει κανενα ψαρι γιατι μας επιασε η απελπισια...
Μήπως είναι το κάρμα σας... ήτοι μήπως είστε λίγο ... ε πως να το πως όρτσα;; 3 τον@@τσο κλαίγανε που λέμε:;;

Πήγα με ενα φιλαράκι για μεσημεριανό σπινινγκ σίγουρα η ώρα δεν ενδεικνειτε αλλα..στο ψάρεμα όλα γίνονται..
Έκανα απανωτές βολές χωρίς τσίμπλα,σε μια φάση μου λέει ο φίλος παρε το τεχνητό μου να δεις αν μπορείς να το πετάξεις μακρυα γιατί εγώ το ρίχνω σχετικά κοντά κ μου φενεται ελαφρύ..(η συσκευασία δεν έγραφε βάρος)..Έτσι κ εγινε,περάστηκε στην παραμάνα κ άρχισαν η βολές..
Το ψαράκι λαμποκοπουσε απίστευτα στο νερό κ αυτο ήταν κάτι που μου άρεσε πολυ..Μια μικρή ζαργανα ακολουθούσε συνέχεια..ώσπου την ώρα που το έφερνα έξω βλέπω τρία λαβράκια κοπαδακι κ το περνάω δίπλα τους..Το χτύπημα ήταν άμεσο κ ενα κιλισιο λαβράκι βγήκε στην στεριά..ολα αυτά 15:30 το μεσημέρι..
Τρελές χαρές κ πανυγηρια!!Όχι για το λαβράκι (τα εχω βαρεθεί τόσα χρόνια στην κυριολεξία)αλλα γιατί ήταν το πρώτο μου ψάρι με αυτή την τεχνική που την παλεύω τρία χρόνια!!!.victory.
Το τεχνητό ήταν το smithwick( usa) κωδικος ΑDRB έντονο ασημί με μαύρες βούλες κ πλαστική μεγάλη γλώσσα..(αυτη η μάρκα μου ειναι παντελώς άγνωστη οποίος την γνωρίζει ας γράψει την άποψη του)
Να και η φωτο live!!!

post a picture

Back