Κυνηγετική Γωνιά - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Γιωργο τωρα και 20 χρονια όλοι με ηλεκτρικά ραβδίζουν...δεν γίνετε αλλιώς...πως θα τις μαζέψεις...εμείς μαζεύουμε παρά πολλές ελιές 3000 περίπου..τις στρώνεις με δίκτυα επιτόπου τις ραβδίζεις και τις βάζεις σε τσουβάλι και το βραδυ όλες στο εργοστάσιο να βγουν λάδι..έχουμε αλλάξει πολλα ραβδίστικα..αλλα ρίχνουν πολλές ελιές αλλα καταστρέφουν την ελιά..αλλα λίγες χωρις να κανουν ζημιά..για να μην στα πολυλογώ καταλήξαμε εδω ..τρομερό μηχάνημα..μηδέν ζημιές..ρίχνει πολλές και ελάχιστη ζημιά στο δέντρο..αυτο οπως το βλεπεις εχει 230 ευρω..αλλα θες και μια μικρή γεννήτρια για να πέρνει ρεύμα..οτι θες με ρωτας..
91rp8wN.jpg
Δεν ήξερα ότι είναι τόσο παλιά πατέντα, για μια δεκαετία την έκανα. Αυτονομία δεν έχει καθόλου, θελει οποσδηποτε γεννήτρια; Με βενζίνη όπως τα μηχανακια για το χόρτο δεν βγαίνουν; Τις πετάει πολύ μακριά τις ελιές; Με 220 δουλεύει;

Καλησπερίζω από το χωριό όλη την παρέα!
Επιτέλους εγώ τέλειωσα με τις ελιές και φέτος. Από τη Δευτέρα μαζεύαμε και αμέσως τυλίγαμε και τα δίχτυα, μέχρι χθες το απόγευμα. Ευτυχώς πρόλαβα και έβγαλα και το λάδι αμέσως, γιατί τώρα το ελαιοτριβείο δεν δουλεύει κάθε μέρα. Ο καιρός μας δυσκόλεψε λιγάκι, είχε δυνατό αέρα και έβρεχε κατά διαστήματα, πιο πολύ την Τρίτη αλλά και χθες. Όλο σχεδόν το χειμώνα μαζεύαμε με ήπιο καιρό, χωρίς να βραχούμε, και μας το φύλαγε στο τελευταίο μάζωμα !!! Σήμερα μετά από κάτι ψιλοδουλειές, από το μεσημέρι ξεκουράζομαι δίπλα στην ξυλόσομπα! Το Μάρτη λένε γδάρτη και παλουκοκαύτη, αλλά φέτος ο Μάης φαίνεται χειρότερος! Προσπαθώ να διαβάσω λίγο το φόρουμ, που βλέπω πολλές και ενδιαφέρουσες συζητήσεις, αλλά με χίλια ζόρια, και δεν μπορώ να κάνω like σε πολλά μηνύματα που θέλω, ας όψεται η cosmote ... Από Δευτέρα πιστεύω θα τα λέμε πάλι πιο συχνά...
στελιο με το καλο και με υγεια και του χρονου φιλε.καληνυχτω την πολυ ωραια παρεα και τα λεμε το πρωι.αντεεεεε και ειναι κοντα η κυριακηηηη

γιωργο εμενα που οι ελιες δεν ειναι σε πλαγια εχω βενζινοκινητο και σχημα τ οχι οπως αυτο του γιαννη και ειναι και αρκετα οικονομικο.να σημειωσω οτι μπορω να συνδεσω μεχρι 3 ραβδια.δεν θυμαμαι να σου πω ιπους αλλα θα το κοιταξω αυριο

Δεν ήξερα ότι είναι τόσο παλιά πατέντα, για μια δεκαετία την έκανα. Αυτονομία δεν έχει καθόλου, θελει οποσδηποτε γεννήτρια; Με βενζίνη όπως τα μηχανακια για το χόρτο δεν βγαίνουν; Τις πετάει πολύ μακριά τις ελιές; Με 220 δουλεύει;
Αυτονομια οχι...θελει οπωσδηποτε γεννητρια..το ραβδιστικο εχει επανω ενα μοτερ 400w με 15 μετρα καλωδιο που πρεπει να συνδεθει σε μια γεννητρια που εχει παροχες που βγαζουν 12V συνεχες ρευμα..βενζινοκινητη γεννητρια ειναι που εχει 4 παροχες(αλλες πιο μικρες 3 ) 12V για 4 ραβδιστικα..καιει λιγο (4-5 λιτρα ολη μερα) μην φανταστεις ειναι πολυ λιγους ιππους ,ενα δυναμο εχει και βγαζει ρευμα 12V στις παροχες..οι ελιες πεταγονται μεσα στα δικτυα που εχουμε στρωσει πριν ,δεν τις πεταει μακρια.

Καλημέρα μάγκες.
Γιωργη το βενζινοκινητο κάνει για ανοικτούς τοπους κ χει κ το επιπλέον βαρος.
Το ραβδιστικι είναι απαραίτητο οταν εχεις πολλές αλλά συνεπαγετε κ δυκτι.
Για να ειναι επιτυχια πρέπει να ριχνει καλα τον καρπό χωρις να τις ξανιζει δηλ ριχνει μακρια κ ακανονιστα και να μην χαλαει το δεντρο.
Πολυ ιδιοτροπο μηχανημα.
Εγω δεν εχω γιατί ειναι λιγα τα δεντρα μου.
Ξερω ομως γιατι έχουν πολοι στο χωριο .
Τα λεμε με το καλο απόψε

γιωργο εμενα που οι ελιες δεν ειναι σε πλαγια εχω βενζινοκινητο και σχημα τ οχι οπως αυτο του γιαννη και ειναι και αρκετα οικονομικο.να σημειωσω οτι μπορω να συνδεσω μεχρι 3 ραβδια.δεν θυμαμαι να σου πω ιπους αλλα θα το κοιταξω αυριο
Καλημέρα παιδια, εμείς στην Αχαία τις κλαδευουμε τις ελιες και ραβδίζουμε τα κλαριά με τον καρπο με βενζινοκίνητο μηχανημα η με τα χερια , και οσες μενουν πανω στην ελια τις ραβδίζουμε προσεχτικά με ειδικα ραβδιά απο αγριλίδια που τα λέμε <<μπατίνια>> οπως λεμε χαρακτηριστικα χαριτολογώντας σε κάποιους<< ρε μπατίνι που σου χρειάζεται>>
γιατι αν την φάς με αυτο τσούζει όπως η βεργα στο σχολείο για τους παλιούς του φόρουμ.

Καλημέρα στην παρέα. Γιώργο κι εμείς Τ χρησιμοποιούμε για το ράβδισμα. Αυτόνομο ξέχασε το λόγο βάρους, αυτά είναι αλουμίνιο και ανάλαφρα, όταν τα πιέσεις πρώτη φορά λες χα ωραίο παιχνίδι, αλλά μόλις το δουλέψεις μερικές ώρες σου φαίνεται λες και είναι από μολύβι. Η γεννήτρια είναι μια απλή κατασκευή που έχει ένα μοτέρ βενζινοκίνητο (ή πετρέλαιο) που με ιμάντα γυρίζει ένα δυναμό αυτοκινήτου που παράγει 12ν συνεχές. Γενικά θαυματουργό εργαλείο και αν δεν το βάζεις σε μεγάλη ταχύτητα δεν κάνει ζημιά και στο δέντρο, απλά αργεί να τις κατεβάσει..

Μεταξυ μας Παυλο... ;) Απο αυτα που εχω καταλαβει.....xm. ο Venetatos πρεπει να ειναι χειροτερος... .buy buy..hair..yelling..sarcastic..sarcastic..sarcastic..sarcastic.

Αρι είχες πολυ δίκιο. Ο venetatos εχει αναγάγει την ιδιογομωση σε επιστήμη κατι μεταξύ διάνοιας και απόλυτης τρελλας. Τι να σου λέω ρε φιλε δεν μπορείς να διανοηθείς τι είδους συζητήσεις ειχα σημερα το πρωι. Τι διπλές μπαρουτες, τι προσάναμματα, τι ειδικούς συγκεντρωτηρες τι Αλευρά τι πίτουρα, τι κόντρα δόσεις τι έξτρα δόσεις, Το άτομο δεν πρεπει να γεμίζει τιποτα νορμαλ. Πάντως άτομο με φοβερές γνώσεις, οχι μυστικοπαθής και με επιχειρήματα που να δικαιολογεί τις κινήσεις του και με βλητικα αποτελεσματα που τον δικαιώνουν. Τελικά αν καθόμουν λίγες μερες ακομη Κερκυρα τον έβλεπα να με ψήνει για τα σεταπ του. Ειδικά για τα long range που ειναι και η αδυναμία μου.

Status
Not open for further replies.
Back