Κινητική Ενέργεια - Διάτρηση - Τραυματικό σοκ

Ευχαριστώ για την απάντηση. Αυτό έκανα, το άφησα πάνω ένα μήνα και. Σκότωσα πουλιά σε πάρα πολλά μέτρα, αλλά έχω σκοτώσει και με άλλα όπλα, άλλα τσοκ και άλλα φυσίγγια πολύ μακριά. Δεν είδα κάτι που πρώτον να δικαιολογεί όσα έχω διαβάσει εδώ για την ανωτερότητα του και δεύτερον κάποια ανάγκη περιόδου γνωριμίας μαζί του λόγω προσκοπευσεων.
Θυμάσαι που όταν είχαν βγει η Κάννες η fabarm τι λέγαμε!!? Μετά από κάποια χρόνια το κάστρο έπεσε!

Λεο γενικά για τα φρενατα τι γνώμη έχεις?
Έχεις παρατηρήσει κάποια μεγαλύτερη δύναμη στην αποτύπωση στον πίνακα? Σε ρωτάω μιας κ έχεις πρόσβαση σε μεταλλικό πίνακα κ παίζει το μάτι σου...
Προσωπικά μετά από κάνα δυο δοκιμές με πολλά ίδια φυσίγγια στα 40 μέτρα αλλάζοντας απλά τα τσοκ σε όπλα με διευρυμένο αυλό, τα δύο φρενατα της δοκιμής pattern master κ Kicks είχαν εμφανώς πιο δυνατή αποτύπωση των σκάγιων στη μεταλλική επιφάνεια... Σε διάτρηση σε κατάλογο δεν ξέρω αν μεταφράζεται αυτό, έχω μεγαλώσει για να στήνει καταλόγους σε όλη την επιφάνεια του πίνακα...
Να εξομολογηθώ την αμαρτία μου, στον πίνακα ρίχνω, φωτογραφίζω, βάφω, ξαναριχνω κοκ. Δεν κάθομαι να αναλύσω δύναμη. Αν είχε αισθητή διαφορά ακουστικά θα το καταλάβαινα. Ανάμεσα σε διαφορετικά όπλα πάντα το καταλαβαίνω π.χ.

Όπως είπα, είδα κάποια σκοτώματα που ήταν εντυπωσιακά έως ξεχωριστά, αλλά φοβάμαι μήπως ήμουν απλά επηρεασμένος από ότι έχω διαβάσει εδώ μέσα. Ανατρέχοντας πίσω στο αρχείο του "σκληρού δίσκου" του εγκεφάλου, μπορώ να θυμηθώ πολλά αντίστοιχα σκοτώματα και με το ίδιο όπλο και με άλλα.

Σε κάποια σκοτώματα π.χ. μου θύμισε V3 αλλά έχω σκοτώσει με άλλα όπλα πουλιά σε αποστάσεις... ραβδωτού! Επομένως δυσκολεύομαι να αποφανθώ (ακόμα).

Που το είδες το laser 🤣 ... πρώτος πάντα λέω ότι βγάζει νορμάλ τουφεκιές ...
Επειδή δεν πιστεύω ούτε τον εαυτό μου την δοκίμασα με 6 διαφορετικά όπλα, 6 διαφορετικών εταιριών.
Δεν είδα κάτι φοβερό ούτε στην Μ2 ούτε στα άλλα.

Κάθε κάνη και τσοκ θέλουν το φυσίγγι τους για να αποδώσουν τα μέγιστα σε συγκέντρωση.
Σε αυτό έχω καταλήξει.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι ιδιογομωτές προσθαφαιρούν πυρίτιδα, σκάγια, αλλάζουν καψούλι και βύσμα για να πάρουν το μέγιστο δυνατό.
Φυσίγγια που μου έστειλε ο Νίκος πήγαν μπάλα χωρίς να ξέρει καν την κάνη μου.
Φαντάσου να την είχε καμιά βδομάδα κοντά του.

Εχει μαλλιασει η γλωσσα μου να λεω οτι το φυσιγγιο κανει την
διαφορα.
ΟΚ. Οποιος θελει το πιστευει και οποιος οχι.
Επισεις και ισως το ''μπερδεμα'' γινεται γιατι αλλα γουστα εχω εγω και τι
εννοω ''καλο φυσιγγιο''...και αλλο γουστο ο διπλανος μου...και ο
καθε ενας μας.

Για τα τραυματικά σοκ, διατρήσεις κτλ πιστεύω πλέον τα εξής.
Το πιο λείο σκάγι ξεπερνά πιο εύκολα τα πούπουλα ή τις τρίχες.
Αρκετά μεγάλη ενέργεια δαπανάται στο ίδιο το αρχικό τρύπημα.
Από εκεί και μετά, ανάλογα την διαδρομή και τι θα συναντήσει το σκάγι σε αυτή μπορεί να ξετρυπήσει ή όχι.
Αν έχει την ταχύτητα να διαπεράσει κόκαλα θα κάνει μεγαλύτερη ζημιά και θα προκαλέσει μεγαλύτερο σοκ.
Αν παραμορφωθεί ή τρυπήσει παραμορφωμένο θα δημιουργήσει μεγαλύτερη ζημιά σε ιστούς άρα πάλι μεγαλύτερο σοκ.
Νομίζω ότι το ζητούμενο πάντα είναι η μέγιστη διάτρηση.
Όσο περισσότερα σκάγια πάρει ένα θήραμα τόσο πιο πιθανό να προσβάλλουν ζωτικά όργανα.
Ανάμεσα σε φυσίγγια με διαφορετικές διατρήσεις θα προτιμήσω πάντα αυτό με την μεγαλύτερη.
Με ψιλά σκάγια και μεγάλες ταχύτητες είχα το φαινόμενο των πούπουλων και του θανάτου όποτε το θήραμα ξέμενε από αίμα ή δυνάμεις.
Βάζοντας χοντρότερα δεν το είχα.
Πάντα μετρά το σημείο πρόσπτωσης και η διαδρομή μέσα στο σώμα του θηράματος.
Αν κάτι δεν μας αρέσει αλλάζουμε # σκαγιού ή φυσίγγι.

Εχω διαβασει μεχρι τωρα διαφορα απο καποιους, η καννη δεν εχει σημασια ολες το ιδιο ριχνουν, ο κωνος και ο αυλος επισης...τα τσοκ παλι δεν κανουν τιποτα, μονο το φυσιγγι μετραει και κανει την διαφορα...

Καποτε σε δοκιμες μου στα 60+ μου εγραψαν οτι ειχα αυτα τα αποτελεσματα λογω των φρενατων τσοκ που ειχα πανω στις δοκιμες...εκει που επρεπε να ακυρωθει η καννη πηρε το τσοκ ολη τη δοξα...
Εχω μπερδευτει κι εγω...κανουν τελικα κατι αυτα τα τσοκ η δεν κανουν;;; .think.

Το λοιπόν! Πρωί πρωί με τη δροσούλα βγήκα για δοκιμές επιβεβαίωσης ή κατάρριψης όσων γράφτηκαν. Τουφεκισα λαμαρίνες, χώματα, ένα παλιό κοντέινερ και νερά σε διάφορες αποστάσεις, μέχρι 80 μέτρα, με διάφορα τσοκ (εργοστασιακά, Gemini, Briley, Muller & Kicks) και διάφορα φυσίγγια. Διαφορές οπτικές ή ακουστικές στην αμεσότητα και στην άτρακτο δεν διαπίστωσα! Ακόμα και στα νερά υπό γωνία που θα έπρεπε να δείξουν κάποια διαφορά, δεν υπήρχε καμία!

Μου χρωστάτε 20€ σε φυσίγγια!

Εχω διαβασει μεχρι τωρα διαφορα απο καποιους, η καννη δεν εχει σημασια ολες το ιδιο ριχνουν, ο κωνος και ο αυλος επισης...τα τσοκ παλι δεν κανουν τιποτα, μονο το φυσιγγι μετραει και κανει την διαφορα...

Καποτε σε δοκιμες μου στα 60+ μου εγραψαν οτι ειχα αυτα τα αποτελεσματα λογω των φρενατων τσοκ που ειχα πανω στις δοκιμες...εκει που επρεπε να ακυρωθει η καννη πηρε το τσοκ ολη τη δοξα...
Εχω μπερδευτει κι εγω...κανουν τελικα κατι αυτα τα τσοκ η δεν κανουν;;; .think.
Ολλα τα φυσηγγια ειναι ίδια!!! απλος θέλουν την κατάλληλη κάνη για να αποδίδουν!!!!!

Το λοιπόν! Πρωί πρωί με τη δροσούλα βγήκα για δοκιμές επιβεβαίωσης ή κατάρριψης όσων γράφτηκαν. Τουφεκισα λαμαρίνες, χώματα, ένα παλιό κοντέινερ και νερά σε διάφορες αποστάσεις, μέχρι 80 μέτρα, με διάφορα τσοκ (εργοστασιακά, Gemini, Briley, Muller & Kicks) και διάφορα φυσίγγια. Διαφορές οπτικές ή ακουστικές στην αμεσότητα και στην άτρακτο δεν διαπίστωσα! Ακόμα και στα νερά υπό γωνία που θα έπρεπε να δείξουν κάποια διαφορά, δεν υπήρχε καμία!

Μου χρωστάτε 20€ σε φυσίγγια!
Σε κουφανε το Κικς Λεο και σενα...γι αυτο και δεν καταλαβες🤣🤣

Α ναι, μιας και πιάσαμε τις ουρές και τα νερά, λύστε μου σας παρακαλώ μία απορία. Έχω διαβάσει και ακούσει τόσες φορές ότι η μακριά ή κοντή άτρακτος των σκαγιων αντικατοπτρίζεται στην εικόνα που αφήνουν τα σκάγια στο νερό όταν βληθουν υπό γωνία. Έχω δει και βιντεάκια μάλιστα στο YouTube , νομίζω από την Patternmaster, όπου τα συμβατικά τσοκ κάνουν μία μακριά γραμμή πάνω στο νερό ενώ τα φρενατα χτυπάνε όλα στο ίδιο σημείο!

Η δική μου λογική λέει ότι εφόσον το πλάτος της τουφεκιάς παραμένει το ίδιο, το μήκος της ατράκτου είναι αδύνατον να προκαλέσει διαφορετικό οπτικό αποτέλεσμα στο νερό. (Σκαρίφημα για επεξήγηση)IMG_20221221_122052.jpg

Α ναι, μιας και πιάσαμε τις ουρές και τα νερά, λύστε μου σας παρακαλώ μία απορία. Έχω διαβάσει και ακούσει τόσες φορές ότι η μακριά ή κοντή άτρακτος των σκαγιων αντικατοπτρίζεται στην εικόνα που αφήνουν τα σκάγια στο νερό όταν βληθουν υπό γωνία. Έχω δει και βιντεάκια μάλιστα στο YouTube , νομίζω από την Patternmaster, όπου τα συμβατικά τσοκ κάνουν μία μακριά γραμμή πάνω στο νερό ενώ τα φρενατα χτυπάνε όλα στο ίδιο σημείο!

Η δική μου λογική λέει ότι εφόσον το πλάτος της τουφεκιάς παραμένει το ίδιο, το μήκος της ατράκτου είναι αδύνατον να προκαλέσει διαφορετικό οπτικό αποτέλεσμα στο νερό. (Σκαρίφημα για επεξήγηση)View attachment 63347
καλιτεχνης!!!

Back