Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Δεν μας χεζει και ο Καραμαουνας αδερφούλη! Από μέρα σε μέρα το πάμε και φτάσαμε Νοέμβρη. Ο καιρός μας ξεπατωσε, τέλος! Η χειρότερη μέρα με διάφορα σήμερα. Όχι ότι περιμέναμε κάτι άλλο εδώ με τόσο αέρα. 2 τσίχλες και μια κόκκινη 4 άτομα. Από τις 8 και μετά δεν πετάει τίποτα. Όχι μπάσιμο ούτε κλάσιμο δεν ήταν αυτό. Και όλη νύχτα περνάνε σωρό.
Η ελπιδα πεθαινει παντα τελευταια.Σιγουρα δεν θα ειναι σαν περσυ η σαν το 16 οπως λεει οτι δεν παιζουν ρολο τα μπασιματα αλλα εξηγει για τα βραδυνα τσιν που εχει απολυτη λογικη αυτο που λεει οπως επισης και για το νοεμβρη που εγω τον βλεπω με ευνοηκο αρκετα καιρο απο την δευτερα και μετα.Βεβαια δεν εχει βρεξει σταλα μεχρι και οι βαλτοι εχουν στερεψει οποτε αν δεν βρεξει τσιχλα δεν θα δουμε ουτε σε απογευματινα ουτε σε περπατητα.Παρα μονο σε μερη με υγρασια η σε περιβολια.Αλλα οπως το παει δεν θα βρεξει..Οποτε ελπιζουμε να πετυχουμε κανα μπασιμο την αλλη εβδομαδα αλλιως παπαλαα

Θα το γραψω δω, γιατι πηγα για καρτερι τσιχλας.
Στο καρτερι λοιπον, βλεπω αλαργα ενα κοπαδακι φασσες.
Προλαβαινω αλλαζω και βαζω Νο5 condor (φυσιγγαρα, εχω 10, πλεων 9, καμια 10αρια χρονια).
Οι φασσες στριψανε και χαθηκαν, αλλα απο το πουθενα σκαει μπροστα μου ενας καπρος ΤΕΡΑΣ!!!! Του βαραω ενα και το παιρνει στο λαιμο. Αποσταση 6 μετρα. Τσοκ 3.
Το γρουνι δεν επεσε, εκανα περα και τιναζε το κεφαλι. Πηρε το κατηφορο και το εβλεπα να χανεται μεσα στο ντυμενο με κατευθυνση το ρεμα.
Υπαρχει περιπτωση να τη βγαλει καθαρη??
Ουτε τσιχλα φανηκε, και να φαινοταν δλδ, δε θα σηκωνα τουφεκι.
Τα μαζεψα και εφυγα.
6 μετρα με 3αρι θα εχεις μια συγκεντρωση κυκλου με ακτινα 10 ποντους το μαξ πες βαρια 17-20 απο την μια ακρη μεχρι τηβ αλλη ακρη του κυκλου.Λογικο να μην πεσει στον λαιμο ηθελε λιγο πισω απο το αυτι.Αφου του εριξες μια οποτε το τραυματισες σοβαρα επρεπε να του ριξεις κιαλλη στην μουρη..Αμα εσταζε αιμα οπως ειπε ο φιλος ιχνηλατισε το αιμα ηταν μεγαλο το πιθανοτερο ειναι να ζει ακομα και να εχει φυγει χιλιομετρα η σε κανα πολυ πυκνο κομματι.Απο την στιγμη που εριξες επρεπε και να το ιχνηλατισεις κριμα ειναι.

ΒΑ Αττικη μας πήρε και μας σήκωσε , με τον πατέρα έξοδο σήμερα , βάρεσα 4 πήρα τις δύο στο χέρι και οι άλλες δύο στο απέναντι ύψωμα με τέτοιον αέρα,,μπάσιμο μηδέν ( λογικό ) και αυτές από κάπου θα ξεκόλλησαν πιο χαμηλά αλλιώς κουλουράκι θα τρώγαμε

Καλημερα απο Δεσφινα. Τριημερο με την οικογενεια. Απο τις 7:45 εως τις 9:00, περασανε 3 κυριαρινες και αυτες μολις κατεβαινα απο το αμαξι. Τιποτα αλλο. Με τα παιδια απο δω που μιλησα, δεν την εχουν δει την τσιχλα καθολου φετος, ουτε καν οι γουρουναδες και οι λαγαδες. Βεβαια ο τοπος ειναι πλεον γεματος ανεμογεννητριες. Τιγκα ομως, δεν χωρανε αλλες. Δεν ξερω αν παιζει αυτο ρολο.

Προλαβαινω αλλαζω και βαζω Νο5 condor (φυσιγγαρα, εχω 10, πλεων 9, καμια 10αρια χρονια).
Οι φασσες στριψανε και χαθηκαν, αλλα απο το πουθενα σκαει μπροστα μου ενας καπρος ΤΕΡΑΣ!!!! Του βαραω ενα και το παιρνει στο λαιμο. Αποσταση 6 μετρα. Τσοκ 3.
Το γρουνι δεν επεσε, εκανα περα και τιναζε το κεφαλι. Πηρε το κατηφορο και το εβλεπα να χανεται μεσα στο ντυμενο με κατευθυνση το ρεμα.
Τα μαζεψα και εφυγα.
Αφου είστε σε τοπο που κρατάει γουρουνια(και το ξέρετε) δεν ειναι κακό να έχετε παντοτε μαζί σας 3-4 μονοβολα......

Αφου συνήλθες από το αρχικό "σοκ" έπρεπε να το ψάξεις, θα ελεγα ότι είσαι υποχρεωμενος να το κάνεις κ ας μην βρεθεί....

Η απόσταση ειναι πολυ κοντινή οπότε ειναι δυσκολο να την έχει γλιτώσει.....

Μεγάλο κρίμα να πάει χαμένο.......

Τα μαζεψα και εφυγα.
Όχι Γιάννη δεν θα ζήσει. Φώναξε γουρουναδες να βάλουν τα σκυλιά να το βρουν

Η χειρότερη μέρα σήμερα με πολλά μποφόρ βορείων κατευθύνσεων.
Στο δυαδικό σύστημα οι καρπώσεις, εγώ ήμουν στους ""τυχερούς""... και πήρα μία, την πρώτη "μαύρη" που προνόησα να σταθώ με διασποράς (μιας και δεν το συνηθίζω), γιατί με αυτόν τον αέρα το περίμενα ότι δε θα πετούσε διάολος αργότερα.
Κουλουράκι για τον πατέρα.
Νομίζω ότι τέλος για φέτος, ό,τι έγινε έγινε και να συνεχίσουν να περνάνε, πάλι βράδυ θα είναι αποκλειστικά και με την απόλυτη ξηρασία που έχουμε δε θα σταθεί και τίποτα.
Ενδεικτικά οι καρπώσεις μας φέτος, πατέρας 1-1-1-3-0, εγώ 0-5-1.
Και του χρόνου να είμαστε καλά.

Τα μαζεψα και εφυγα.
Αν έχει αιμορραγία μέχρι αύριο θα έχει ψοφήσει και ειδικά αν έφαγε στο κεφάλι -λαιμο
Μέχρι το απόγευμα προλαβαίνεις να το ψάξεις μαζί με κάποιον που θα έχει ιχνηλάτη αλλά με μεγάλη προσοχή
Διαφορετικά οι αλουπες και οι κόρακες θα γίνουν θρεφταρια ;)

σήμερα σαν κατι να φάνηκε να πατάει απολογισμος 4 κοτσύφια και 1 τσίχλα στο χερι και δυο χαμένες και το κερασάκι η φασσα.

View attachment 58988
Μπράβο Ανδρεα....
Αλλά μην αφήνεις το τουφέκι κάτω γιατί θα το ψάχνεις, τρομαξα να το δω... .yel.

Πω πωωω.....
Ολοι οι ασχετοι μαζευτηκατε εδω μεσα.
Οποιος θελει συμβουλες για γουρουνια σε θεματα τουφεκιας ιχνηλασιας κλπ κλπ,να ρωτησει εμενα που πηγα για τσιχλες σημερα...

20221029_091318.jpg

.fff.

Quiz....Ποσα κιλα το κανετε;

Πω πωωω.....
Οποιος θελει συμβουλες για γουρουνια σε θεματα τουφεκιας ιχνηλασιας κλπ κλπ,να ρωτησει εμενα που πηγα για τσιχλες σημερα...

View attachment 58989

.fff.

Αρχηγός είσαι!

Πω πωωω.....

View attachment 58989

.fff.

Για πες μας και λίγα λόγια για την ιστορία της φωτογραφίας Θοδωρή:)

Status
Not open for further replies.
Back