Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Στο γνωστό καρτέρι κοντά στο Βαρνάβα. Φύσαγε σήμερα, όχι υπερβολικά αλλά αρκετά για να μου κάνει χαλάστρα. Πρώτη τσίχλα πυκνό, δεύτερη κυριαρίνα νεκρή στα πουρνάρια από τον αέρα. Τρίτη νεκρή στα πάνω πουρνάρια. Η 4η στα χέρια επιτέλους. Η 5η παρέα κοντά στα πουρνάρια της 1ης. Απηύδησα...Άλλαζα σημεία για να μην πέφτουν στα πυκνά, αλλά τσάμπα ο κόπος. Είδα περίπου 70 πουλιά. Τα περισσότερα ψηλά. Κυριαρίνες 2 κοπαδάκια. Το ένα ζευγάρι (αυτό που πήρα την μία και την έχασα) και μία 4άδα που πήραν σκάγια οι 2 και βούτηξε πολύ μακρυά η 2η. Είδα και ένα ζευγαράκι κοτσύφια στο τέλος. Γενικά κάτι πέταγε σήμερα, απλώς αλλοπρόσαλλα λόγω αέρα. Από αύριο και για το 3ήμερο σε καρτέρι στα ψηλά του Καρπενησίου. Ελπίζοντας για κάτι καλύτερο. Καλό 3ήμερο σε όλους και Χρόνια Πολλά για την Εθνική μας Επέτειο.

8 χέρι και 2 χαμενες. Είδα πάνω από 150 φασσες... Τσιχλοκοτσυφα όπως κάθε μέρα. Πριν ξημερώσει το τσιν κορδόνι και μετά αραιά και που. Κοτσυφια ουτε ένα, 25-30 κυργιαρες σε κοπαδακια. Αύριο πάλι...View attachment 58813
Μιά χαρά σε βρίσκω. Ψηλά ή χαμηλά;

Παιδια πουλια εχουν μπει, πολλα λιγα εχουν μπει..ο dimdre εχει ξεκινησει τα απογευματινά οποτε το συζηταμε αν εχουν μπει και αμα μπουν....Το προηγουμενο ΣΚ τα τσιν απο τα πιασμενα το πρωι τα οποια δεν τα ειδα ποτε ηταν απειρα...αφου νομιζα οτι θα γινει πολεμος μολις ξημερωσει ..
Οποτε πουλια μπαινουν...
Τωρα οπως καθε χρόνο καποιες περιοχες ακομα δεν το εχουν δει καν...και περσι που η χρονια ηταν μια χαρα εν τελει στα περπατητα τα δικα μου, καποιοι γκρινιαζαν οτι δεν το εχουν δει καν...
Ο καιρος δε βοηθαει σιγουρα, διοτι ειναι τελος Οκτωβρίου και ειμαι με το κοντομανικο στο κοντεινερ στο εργοταξιο, και το ερ κοντισιον αναμμενο!...Ακομα και ετσι ομως το πρωι τα τσιν τα ακους ..Δυστυχως όμως δεν ειναι ακομα καιρος να πει καποιος οτι θα γεμίσει πουλιαστρα στα μπασιματα....

Λοιπόν θα σας κάνω μια μικρή περιληψη.. Τα πράγματα είναι όπως τα περιεγραψε ο @Freeman.1989 και από ότι κατάλαβα κυνηγάμε κοντά απλά εγώ είμαι λίγο πιο ψηλά γιατί ασχολουμαι με τις χοντρές αυτές όμως όχι. Δευτέρα τρίτη τεταρτη και σημερα λιγότερο περασαν ολων των ειδών οι τσίχλες. Δε θα πω πολλες οι λίγες. Απλά θα πω ότι είδα μέχρι και κοπαδι με 25 πουλια να περναει στις 11:15 . Γερακοτσιχλες αρκετα κοπαδια των 5-15 ατόμων μέχρι χτες. Σημερα όχι. Σημερα είναι αρκετές λιγότερες. Σήμερα μπαίνουν και ψαρωνια αλλά και κοτσυφια. Εκανα χαζομάρα που δεν τις ντουφεκουσα ειδικά χτες θα χα καεί αλλά ασχολιόμουν με τις φασσες. Σημερα Ντουφεκισα κάποιες πολυ επιλεγμενες και έκανα 5 πουλια αλλά τις περισσοτερες τις άφησα. Πολυ λίγες οι φασσες οι οποίες περνανε σε συγκεκριμένες ρεματιές, και όχι παντου. Επίσης όλες οι τσίχλες περνανε ψηλά, χαμηλά δεν υπάρχει ουτε μισή.

Παιδια πουλια εχουν μπει, πολλα λιγα εχουν μπει..ο dimdre εχει ξεκινησει τα απογευματινά οποτε το συζηταμε αν εχουν μπει και αμα μπουν....Το προηγουμενο ΣΚ τα τσιν απο τα πιασμενα το πρωι τα οποια δεν τα ειδα ποτε ηταν απειρα...αφου νομιζα οτι θα γινει πολεμος μολις ξημερωσει ..
Οποτε πουλια μπαινουν...
Τωρα οπως καθε χρόνο καποιες περιοχες ακομα δεν το εχουν δει καν...και περσι που η χρονια ηταν μια χαρα εν τελει στα περπατητα τα δικα μου, καποιοι γκρινιαζαν οτι δεν το εχουν δει καν...
Ο καιρος δε βοηθαει σιγουρα, διοτι ειναι τελος Οκτωβρίου και ειμαι με το κοντομανικο στο κοντεινερ στο εργοταξιο, και το ερ κοντισιον αναμμενο!...Ακομα και ετσι ομως το πρωι τα τσιν τα ακους ..Δυστυχως όμως δεν ειναι ακομα καιρος να πει καποιος οτι θα γεμίσει πουλιαστρα στα μπασιματα....
Να πω την αλήθεια παιδιά εγώ πέρσι το τριήμερο μεγάλο μπάσιμο δεν το πέτυχα. Όλες τις υπόλοιπες φορές που πήγα σε πρωινό καρτέρι για μπάσιμο έβλεπα αυτό που βλέπω όσες φορές έχω πάει φέτος μέσα και η σημερινή. 100-150 πουλια να μπαίνουν ψηλά για 30-40 λεπτά και μετά τις 9 να χαμηλώνουν μερικές και να δίνουν ευκαιρίες. Αυτό όμως το έβλεπα μέχρι τις 20 Νοεμβρίου συνεχώς! Πίσω από την Δίρφη στις αδιαπεραστες πυκνουρες τα πουλιά που έχουν πιάσει είναι πολλά, παρά πολλά! Και κυνηγοί λαγού και γουρουνιού μου το είπαν αλλά και τα παιδιά που είχαν πάει χθες. Τα λόγια τους ηταν ακριβως: στα καναλωματα νόμιζες οτι υπαρχουν δέκα κράχτες από τα κελαηδήματα!!! Ίδιο σκηνικό μου συνέβη και εμένα στις 28/10/20 εκει πίσω. Δεν πέταγε καμιά και τα πυκνα ηταν τίγκα τσιχλοκοτσυφα. Δυστυχώς δεν περπατιεται το μέρος ούτε κατά διάνοια. Να πω τελος οτι το 20 ηταν τα χειρότερα περασματα που έχω ζήσει ποτέ. Χειρότερα ακόμη και από αυτά του 2005. Είχαμε τον Χαρδαλια τότε και πολλοί ίσως δεν είδατε ότι από ένα σημείο και μετά είχε πουλιά και αρκετά. Ο καιρός μας έχει μουτζωσει φέτος δυστυχως αλλά δεν θα πέσουμε και να πεθάνουμε.

Τελικά βρεθήκαμε για ευχάριστα στο Λητώ και μετά λίγο πιο κάτω που είχα παρκάρει είδα αυτό που έλεγα τις προάλλες... Μπαίνουν!!!!!!!

Μην αρχίσετε να μου ζήσει κτλ.Δεν είναι δικό μου... .yel.
Ααααα να σου ζήσει Άλεξ....

Τελικά βρεθήκαμε για ευχάριστα στο Λητώ και μετά λίγο πιο κάτω που είχα παρκάρει είδα αυτό που έλεγα τις προάλλες... Μπαίνουν!!!!!!!

Ρε συ λες να είναι καλά αυτά ξεροτηγανισμενα?????

Γι'αυτό λένε την Αθήνα ζούγκλα... παπαγάλοι; Μα είναι δυνατόν; ( Τους θυμάμαι στο Σύνταγμα όταν ήμουνα φοιτητής )

Αυτό το παρκάκι δίπλα στο γηροκομείο είναι από τα καλύτερα καρτέρια της Αθήνας…..σε μισή ώρα ξεμένεις από φυσίγγια!!!

Αυτό το παρκάκι δίπλα στο γηροκομείο είναι από τα καλύτερα καρτέρια της Αθήνας…..σε μισή ώρα ξεμένεις από φυσίγγια!!!
Όπως λένε κάποιοι πάμε στον Έβρο για πράσινα...ε τώρα μπορείτε να το λέτε και εσείς από το παρκάκι της γειτονιάς σας!

Status
Not open for further replies.
Back