Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σήμερα πρωί, πολύ άσχημη μέρα για τσίχλες, πάρα πολύ λίγα τα πουλάκια... 4 έκανα και "πάλι καλά" να λέω δηλαδής...
Και το απόγεμα το αναμενόμενο: πάρα πολύ λίγες και στο προκεχωρημένο σούρουπο... Περάσανε όμως ανέλπιστα και μάλλον τυχαία και δύο τσιχλίτσες πριν τις έξι και τις πήρα. Άρα, στο απογευματινό πήρα 2 νωρίς και άλλες 3 στο λυκόφως, σύνολο 5 τσιχλάκια.
Φάσσες το πρωί είδα πολλές, αλλά μακριά απ' το ντουφέκι μου, μα το απόγεμα καμιά (έχουνε μέρες να φανούνε απόγιομα).
Αυτά.
Αύριο πάλι...

Last edited:
Το απογευμα,ειπα κι εγω να βγω,ετσι για σφυγμομετρηση...Βολτα λοιπον περιξ του χωριου κι αυτο που ειδα,δεν το 'χω ξαναδει Οκτωβρη μηνα,τετοιον καιρο... Τα λιγοτερα πουλια απο ποτε.Ενα τσιν ακουσα καποια στιγμη,μια τσιχλα πεταχτηκε κι εγω προετοιμασμενος για το απολυτο τιποτα,αιφνιδιαστηκα,οι τουφεκιες εμειναν πισω και της εκανα...αερα...Αλλη τουφεκια δεν ακουσα στην περιοχη,αρα εγω ημουν ο μονος μουρλος που σκαρισε...

Καλησπέρα σας κύριοι!
Άλλη μια ωραία μέρα σήμερα με πολλά πουλιά να μπαίνουν και τσίχλες και κοτσύφια! Πήρα στο χέρι 17 πουλιά αλλά είχα και αρκετά χαμένα δυστυχώς!
Πέρα από τα τσιχλοκότσυφα οι φάσσες για μια ακόμη μέρα ήταν άφαντες!
Κεντρική Μακεδονία!
View attachment 58742
Μπραβο Γιωργαρα, τον σκυλακο δεν τον παιρνεις μαζι σου?

Αν έμπαιναν έστω και νύχτα σε ικανοποιητικό αριθμό θα βλέπαμε μαύρες στην μετακίνηση τους για βοσκή αλλά και στην επιστροφή.Τωρα μιλάμε για το απόλυτο μηδέν.Αν μπήκε και καμιά θα πιάσει ρέμα με σχετική υγρασία και θα αραξει.Να βγεί καλοκαιριατικα στο χωράφι με χώμα μπαρούτι να κάνει τι?

Καλημέρα ανταπόκριση από Άγιο Στέφανο πάλι για τσιγάρο στη δουλειά έχω δει πέντε έξι σήμερα σε λογικά ύψη... περιμένουμε ανταπόκριση από κάποιον που πήγε Καπανδρίτι να μας πει κανένα ενθαρρυντικό νέο!!!

Φετος εχει χαθει το παιχνιδι στην τσιχλα...αργοτερα με τα κρυα, ισως γινει κ καμια μετακινηση απο Βορεια ή Ανατολικα...απο Γεναρη δηλαδη...
Μην είσαι απαισιόδοξος.Θα μπούνε ενώ γυρίζουν και θα ξεμείνουμε από φυσίγγια.

Last edited:
κεντρονοτια Εύβοια το απόλυτο μηδέν. Να έβλεπα έστω και μια τσίχλα. Εντυπωσιακή και η έλλειψη απο μικροπουλια... Όλοι που έρχονταν στο καρτέρι κάθε μέρα εδώ και 2 εβδομάδες, σήμερα δεν εμφανιστηκαν.

Αντε να σας δώσω ελπίδα. Πριν λίγο βγαίνοντας από το παρκιγκ για να πάω στο γραφείο, μέσα στην Πλ.Μεταξουργείου, ακούω από πάνω μου, δυό τρία τσιν. Γυρίζω κεφάλι, βλέπω 2 να πηγαίνουν σφαίρα προς Βαρβάκειο αγορά....... Ατουφέκιστες πέρασαν.....

Ανταπόκριση από Ολυμπιακό Χωριό από φίλο τσιχλά, πριν 2 λεπτά. Την ώρα που έγραφα το προηγούμενο ποστ, ντριν τηλέφωνο....που είσαι; περνάνε εδω και τρία τέταρτα.....Μπάσιμο οι λαγοί του απαντώ, γιατί ξέρει την τρέλλα μου....ΌΧΙ, απαντά , τσίχλες κι εγώ δουλεύω.....

Χειρότερη μέρα από σήμερα δεν έχει υπάρξει μου είπε φίλος από Μάνη προ λίγου ούτε σπίνος δε κυκλοφορεί.
Γιάννη για μας εδώ , λέγαμε και με έναν φίλο πριν , η μόνη λύση είναι το ενδημικό , λαγός , πέρδικα....Επειδή είμαστε το νοτιότερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας πρώτοι εισπράττουμε τις επιπτώσεις από την αλλαγή του κλίματος . Και να ' ταν μόνο το θήραμα , εδώ οι ελιές έχουν αρρωστήσει και μια χρονιά που φαινόταν πολλά υποσχόμενη φαίνεται να εξελίσσεται πολύ άσχημα ....

Χειρότερη μέρα από σήμερα δεν έχει υπάρξει μου είπε φίλος από Μάνη προ λίγου ούτε σπίνος δε κυκλοφορεί.
Κάθε ημέρα συζητάμε ότι " σήμερα είναι η χειρότερη κυνηγετική ημέρα" και όμως αρχίζω να πιστεύω ότι φετος το " βαρέλι " τσίχλα δεν έχει πάτο. Πλήρεις απογοήτευση και σήμερα και αυτές οι λιγοστές ελπίδες ότι λόγω του καιρού θα δούμε κάτι σήμερα κατέρρευσαν.

Status
Not open for further replies.
Back