Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
επιστροφή από Γραμματικό, 8 κοτσύφια από τα οποία 6 στο χέρι συν 2 τσίχλες , μπασιματιάρικα κοτσύφια σε γκρουπάκια από 3 εως και 8 μέχρι τις 9 παρά

ευχαριστημένος από τα lambro veloce 👍
Και μένα φίλε μου αρέσουν πάρα πολύ ακαριαία σκοτωματα και σε υπέρ μεγάλες αποστάσεις ότι καλύτερο έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα μαζί με τα Α1 🔥🔥

Καλημέρα σε όλους σας! Καμιά δεκαριά έκανα σήμερα αλλά έχασα και κάμποσες, δυστυχώς δε κόβανε τα φυσέκια. Έτρωγαν την τουφεκιά πεφτανε και κάναν ένα τελευταίο φτερό και σηκωνοντουσαν. Αύριο δουλειά,οποτε την 28η θα ξαναπάω .

Από την στιγμή που έχει κάνει στο β.α Αιγαίο 2/3 σχετικά καλά περάσματα
Κάποιες μέρες σποραδικά στην βόρεια Ελλάδα,όπως επίσης σε προσινεμες περιοχές του Αιγαίου...

Μας δείχνει ότι τα πουλία ξεκίνησαν κανονικά ..Από θέμα ημερομηνιών

Ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος μας φέτος ..

Ότι και να κάνει τις επόμενες μέρες ,που μεγάλο πανελλαδικό δεν θα είναι σε καμία περίπτωση ...Τα βουνά ειναι άδεια ...
.Η χρόνια θα είναι πολύ άσχημη μέχρι Ιανουαριο τουλάχιστον...

Και να φανούν κάποια πουλιά η πίεση θα είναι μεγάλη ..

Άλλο τι ευχόμαστε να γίνει και άλλο να λέμε τι συμβαίνει....

επιστροφή από Γραμματικό, 8 κοτσύφια από τα οποία 6 στο χέρι συν 2 τσίχλες , μπασιματιάρικα κοτσύφια σε γκρουπάκια από 3 εως και 8 μέχρι τις 9 παρά

ευχαριστημένος από τα lambro veloce 👍
μην μου λες κοτσυφια απο τωρα!

Καλημέρα και χρόνια πολλά με υγεία σε όλους τους εορτάζοντες!!
Επειδή βλέπω ότι όλοι ανησυχείτε για τα φετινά περάσματα, θα αναφέρω αυτά που έχω γράψει στο περσινό ημερολόγιο για τα μπασίματα, που υποτίθεται πως ήταν καλή χρονιά για την τσίχλα. Έτσι για να χαλαρώσουμε λίγο και να αισιοδοξούμε!
Κυριακή 3/10/21 Καπανδρίτι, είδα μία τσίχλα.
Σάββατο 9/10/21 Καπανδρίτι, είδα 10 τσίχλες και πήρα μία στο χέρι (πρώτη της χρονιάς).
Κυριακή 17/10/21, για φάσσες Φθιώτιδα, δεν τουφεκούσα τσίχλες. Είδα λίγες τσίχλες και μερικές δεντρότσιχλες. Φάσσες ένα κοπάδι 25-30 πουλιά αλλά πολύ ψηλά.
Σάββατο 23/10/21, για φάσσες Φθιώτιδα,. δεν τουφεκούσα τσίχλες. Είδα λίγες τσίχλες και μερικές δεντρότσιχλες (πήρα 2 δεντρότσιχλες). Φάσσες ένα κοπάδι 25-30 πουλιά, μου έδωσε μία δικαίωμα αλλά με αιφνιδίασε και δεν την πήρα.
Κυριακή 31/10/21, για τσίχλες στις Ερυθρές. Τρελό , απίστευτο μπάσιμο τσίχλας, με λίγο επιπλέον περπατητό πιάσαμε όριο με τον αδερφό μου μέχρι τις 10.30.Είδαμε και δύο ομάδες από 15 και 50 πουλιά αντίστοιχα φάσσες, χωρίς δικαίωμα για τουφεκιά.
Κυριακή 7/11/21, για τσίχλες στις Ερυθρές. Λιγότερα πουλιά από την προηγούμενη βδομάδα, πήραμε 15 τσίχλες με τον αδερφό μου (τα περισσότερα σε περπατητό).
Κυριακή 14/11/21, για τσίχλες στις Ερυθρές. Πήραμε 23 τσίχλες, 3 κοτσύφια και μία δεντότσιχλα (μπάσιμο και χαλαρό περπατητό).
Κυριακή 21/11/21, για τσίχλες στις Ερυθρές. Απίστευτο μπάσιμο από κοτσύφια με δυνατό αέρα, σε ομάδες των 5, 10 έως και 20 πουλιών, θα έπρεπε να κάνω όριο σε μία ώρα αλλά λόγω αέρα και κλαμπανίσματος (πιθανόν και φυσιγγίων), πήρα μόνο τρία κοτσύφια χαχαχχαχ.
Στα επόμενα κυνήγια ασχολήθηκα μόνο με φάσσες.
Έχουν μπει πουλιά, τουλάχιστον στις περιοχές που κυνηγάω εγώ και θα συμφωνήσω με τον εορτάζοντα DIMDRE , ότι τα περισσότερα μπαίνουν νύχτα γιατί λόγω συνεχών ευνοϊκών βορείων ανέμων, κάνουν μικρότερα ταξίδια πριν τα προλάβει το ξημέρωμα.

Από την στιγμή που έχει κάνει στο β.α Αιγαίο 2/3 σχετικά καλά περάσματα
Κάποιες μέρες σποραδικά στην βόρεια Ελλάδα,όπως επίσης σε προσινεμες περιοχές του Αιγαίου...

Μας δείχνει ότι τα πουλία ξεκίνησαν κανονικά ..Από θέμα ημερομηνιών

Ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος μας φέτος ..

Ότι και να κάνει τις επόμενες μέρες ,που μεγάλο πανελλαδικό δεν θα είναι σε καμία περίπτωση ...Τα βουνά ειναι άδεια ...
.Η χρόνια θα είναι πολύ άσχημη μέχρι Ιανουαριο τουλάχιστον...

Και να φανούν κάποια πουλιά η πίεση θα είναι μεγάλη ..

Άλλο τι ευχόμαστε να γίνει και άλλο να λέμε τι συμβαίνει....
Περικλή,με συγχωρείς αλλά στη Χίο πάντως πέρασμα με την έννοια του περάσματος δεν έχει γίνει...το ότι ο τάδε έκανε χτες 20 και σήμερα 15 δε μου λέει κάτι..επειδή από πιτσιρικάς ακολουθούσα ξαδέλφια στα περάσματα της τσίχλας,σε ενημερώνω ότι φέτος τα πράγματα είναι το λιγότερο κάκιστα. Κάθε χρόνο για ένα μήνα σερί πηγαίνω στο πέρασμα ,περίπου 20-25 εξόδους από τις 10 του Οκτώβρη μέχρι τις 11 Νοέμβρη. Φέτος πέρασμα ΔΕΝ έχει κάνει.. σήμερα εγώ έκανα καμία δεκαριά αλλά από αυτές οι μισές μπήκαν στρωτά..οι άλλες μισές ήταν ή ανάποδα ή πιασμένα πουλιά από χτες ή αλοπροσαλης κατεύθυνσης. Και έκανα δέκα γιατί ήμουν στο καλύτερο πόστο ..οι γύρω έπιασαν μια-δυο- τρεις. Τσιν Τσιν το βράδυ ακούγονται, περνάνε πουλιά, αλλά στο β.α. πρωί,να φτάσεις μέχρι τις 8.30 το όριο και σε συνεχόμενες μέρες ,δεν έχει γίνει ακόμα. Κάποιοι με πολλές ώρες και Καζαντζίδη μπορεί να έχουν πιάσει και παραπάνω.

Περικλή,με συγχωρείς αλλά στη Χίο πάντως πέρασμα με την έννοια του περάσματος δεν έχει γίνει...το ότι ο τάδε έκανε χτες 20 και σήμερα 15 δε μου λέει κάτι..επειδή από πιτσιρικάς ακολουθούσα ξαδέλφια στα περάσματα της τσίχλας,σε ενημερώνω ότι φέτος τα πράγματα είναι το λιγότερο κάκιστα. Κάθε χρόνο για ένα μήνα σερί πηγαίνω στο πέρασμα ,περίπου 20-25 εξόδους από τις 10 του Οκτώβρη μέχρι τις 11 Νοέμβρη. Φέτος πέρασμα ΔΕΝ έχει κάνει.. σήμερα εγώ έκανα καμία δεκαριά αλλά από αυτές οι μισές μπήκαν στρωτά..οι άλλες μισές ήταν ή ανάποδα ή πιασμένα πουλιά από χτες ή αλοπροσαλης κατεύθυνσης. Και έκανα δέκα γιατί ήμουν στο καλύτερο πόστο ..οι γύρω έπιασαν μια-δυο- τρεις. Τσιν Τσιν το βράδυ ακούγονται, περνάνε πουλιά, αλλά στο β.α. πρωί,να φτάσεις μέχρι τις 8.30 το όριο και σε συνεχόμενες μέρες ,δεν έχει γίνει ακόμα. Κάποιοι με πολλές ώρες και Καζαντζίδη μπορεί να έχουν πιάσει και παραπάνω.
Μιλάς για 15 και 20 πουλιά στην πουλιαστρα..Στην μισή Ελλάδα δεν έχουν δει να πετάνε τόσες ...

Καλησπέρα σας κύριοι!
Άλλη μια ωραία μέρα σήμερα με πολλά πουλιά να μπαίνουν και τσίχλες και κοτσύφια! Πήρα στο χέρι 17 πουλιά αλλά είχα και αρκετά χαμένα δυστυχώς!
Πέρα από τα τσιχλοκότσυφα οι φάσσες για μια ακόμη μέρα ήταν άφαντες!
Κεντρική Μακεδονία!
IMG_20221026_105138.jpg

Καλησπέρα σας κύριοι!
Άλλη μια ωραία μέρα σήμερα με πολλά πουλιά να μπαίνουν και τσίχλες και κοτσύφια! Πήρα στο χέρι 17 πουλιά αλλά είχα και αρκετά χαμένα δυστυχώς!
Κεντρική Μακεδονία!
View attachment 58742
αρεεε γατακι ωραιο μπουκετακι εκανεςςςς .shake hands.
.RESPECT.

Καλησπέρα σας κύριοι!
Κεντρική Μακεδονία!
View attachment 58742
Και ποιο κατο γιατί δεν κατεβενουν!!!!

Καλησπέρα σας κύριοι!
Κεντρική Μακεδονία!
View attachment 58742
μεχρι τι ωρα περναγαν γιωργο? απο την μια κατευθηνση μονο?

Status
Not open for further replies.
Back