Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Έχει λόγο κλίματος υπάρξη μια ανακατοσουρα των πουλιών και δεν ξέρω πόσο έχει επηρεάσει και το όλο παγκόσμιο σκηνικό.Εξαλου είναι νωρίς για δάκρυα Στέλα ,αν άρχιζε να γίνεται της πουτανας από τις 9 Οκτώβρη προς την 28η θα κλαιγατε όλοι γιατί θα είχε πουλιά και δεν θα υπήρχαν λεφτά για φυσίγγια επομένως υπομονή είναι αυτό που χρειάζεται και τα πουλιά θα έρθουν όπως και να χει και η χρονιά θα είναι καλή τα ορτύκια δεν έχουν καθόλου καλή χρονιά όπως και δεν είχαν και οι τρυγονες τις τσίχλες μη τις φοβάστε και ομολογώ ότι για τα ορτύκια ανησυχώ ιδιαίτερα.

Έχει λόγο κλίματος υπάρξη μια ανακατοσουρα των πουλιών και δεν ξέρω πόσο έχει επηρεάσει και το όλο παγκόσμιο σκηνικό.Εξαλου είναι νωρίς για δάκρυα Στέλα ,αν άρχιζε να γίνεται της πουτανας από τις 9 Οκτώβρη προς την 28η θα κλαιγατε όλοι γιατί θα είχε πουλιά και δεν θα υπήρχαν λεφτά για φυσίγγια επομένως υπομονή είναι αυτό που χρειάζεται και τα πουλιά θα έρθουν όπως και να χει και η χρονιά θα είναι καλή τα ορτύκια δεν έχουν καθόλου καλή χρονιά όπως και δεν είχαν και οι τρυγονες τις τσίχλες μη τις φοβάστε και ομολογώ ότι για τα ορτύκια ανησυχώ ιδιαίτερα.
Καλά Γιάννη αποχαιρέτα τη , τη Λακωνία που χάνεις .

Με το δεκαήμερο καλοκαιρίας που έχουμε ,μπαίνουν και θα συνεχίσουν να μπαίνουν πολλά πουλιά τις νύχτες. Εμείς θα βλέπουμε το πρωί την ουρά του νυχτερινού περάσματος για 45 λεπτά περίπου. Και δυστυχώς θα περνάνε ψηλά. Κάποια σημεία ευνοούνται γιατί χαμηλώνουν ψάχνοντας να κάτσουν. Κάποιες μέρες θα είναι μεγάλος ο όγκος των πουλιών τη νύχτα και αυτό θα παρατείνει το πρωινό μπάσιμο , και θα λέμε είχε μπάσιμο σήμερα. 🙄οκ . Τα πουλιά θα ψάξουν απεγνωσμένα πρωτεΐνη για να αναπληρώσουν δυνάμεις , και θα χαθούν έτσι όπως πάντα για ένα μήνα , στα ρεματάκια στα μεγάλα και μικρά υψόμετρα , και γενικά στα βαθειά σημεία που κρατούσαν κάποια υγρασία και το καλοκαίρι. Με το πρώτο χιονάκι -πάγο , συνήθως 28-30 Νοε θα πέσουν χαμηλά . Μην ανησυχείτε λοιπόν για τη σεζόν . Πουλιά θα έχει.
Απ΄το στόμα σου και στου Θεού τ΄αφτί...

Καλά αυτά που λέτε και σωστά. Ακόμη και έτσι τσίχλες θα υπαρχουν. Απλά όχι παντού και φυσικα πουλια θα κανουν οσοι περπατανε. Οσοι κανουν μονο καρτερι θα περιμενουν κανα χιονιά και κρυο. Και θα βλέπουμε παλι ποστ περί εξαφάνισης της τσίχλας κτλ κτλ κτλ.....
Καρτέρια που είναι σε πολύ ντυμένες μεριές με μικρά λιοστάσια ενδιάμεσα δεν δουλεύουν και με πολλά πουλιά λόγω ότι πονήρεψαν αυτό έχω δει εγώ
Κάποτε πέρναγαν πορεία κανονικά,είχες τουφεκιές καθαρές
Πλέον και οι τσίχλες έγιναν σαν τα κοτσύφια, πουρνάρι πουρνάρι κλεφτά ή φωτοβολίδες ξυστά στις κορφές,πέρασμα αργά σχεδόν βράδυ και πολλές δεν τραβιούνται και καθόλου πιάνουν γύρω γύρω στα κουφολόγγια δίπλα στα λιοστάσια και τις λάκκες

Το ορτύκι έχει πολύ καλή χρόνια ακόμα και εδώ έχει που δεν κρατάει πουλια

Καρτέρια που είναι σε πολύ ντυμένες μεριές με μικρά λιοστάσια ενδιάμεσα δεν δουλεύουν και με πολλά πουλιά λόγω ότι πονήρεψαν αυτό έχω δει εγώ
Κάποτε πέρναγαν πορεία κανονικά,είχες τουφεκιές καθαρές
Πλέον και οι τσίχλες έγιναν σαν τα κοτσύφια, πουρνάρι πουρνάρι κλεφτά ή φωτοβολίδες ξυστά στις κορφές,πέρασμα αργά σχεδόν βράδυ και πολλές δεν τραβιούνται και καθόλου πιάνουν γύρω γύρω στα κουφολόγγια δίπλα στα λιοστάσια και τις λάκκες
Νόμος πλέον! Πουλιά στα κλασικά καρτέρια μόνο άμα γίνεται χαμός. Δουλευουν κλειστά σημεία και πάντα στο τελευταίο μισάωρο και πολύ λέω. Και στα πρωινά το ίδιο. Μαύρες κάνα τέταρτο και παπαλα! Ποδαρι και άγιος ο Θεός...

Με το δεκαήμερο καλοκαιρίας που έχουμε ,μπαίνουν και θα συνεχίσουν να μπαίνουν πολλά πουλιά τις νύχτες. Εμείς θα βλέπουμε το πρωί την ουρά του νυχτερινού περάσματος για 45 λεπτά περίπου. Και δυστυχώς θα περνάνε ψηλά. Κάποια σημεία ευνοούνται γιατί χαμηλώνουν ψάχνοντας να κάτσουν. Κάποιες μέρες θα είναι μεγάλος ο όγκος των πουλιών τη νύχτα και αυτό θα παρατείνει το πρωινό μπάσιμο , και θα λέμε είχε μπάσιμο σήμερα. 🙄οκ . Τα πουλιά θα ψάξουν απεγνωσμένα πρωτεΐνη για να αναπληρώσουν δυνάμεις , και θα χαθούν έτσι όπως πάντα για ένα μήνα , στα ρεματάκια στα μεγάλα και μικρά υψόμετρα , και γενικά στα βαθειά σημεία που κρατούσαν κάποια υγρασία και το καλοκαίρι. Με το πρώτο χιονάκι -πάγο , συνήθως 28-30 Νοε θα πέσουν χαμηλά . Μην ανησυχείτε λοιπόν για τη σεζόν . Πουλιά θα έχει.
Θα ήθελα πολύ να συμφωνήσω ..
Αλλα δεν έχουν πιάσει ούτε στα ορεινά ..
Υπάρχουν λαγαδες και γουρουναδες που κυνηγουν σε υψόμετρο και λόγγους και δεν έχουν δει τσίχλα ακόμα ..
Μιλάω για Πελλοπονησο...

Υπάρχουν λαγαδες και γουρουναδες που κυνηγουν σε υψόμετρο και λόγγους και δεν έχουν δει τσίχλα ακόμα ..
Μιλάω για Πελλοπονησο...
Και γω τις ίδιες πληροφορίες έχω , και για Στερεά και Θεσσαλία , αλλά είναι πολύ νωρίς 3-4 μέρες είναι που μπαίνουνε.

Μιλάω για Πελλοπονησο...
Έτσι ακριβώς.

Καλά αυτά που λέτε και σωστά. Ακόμη και έτσι τσίχλες θα υπαρχουν. Απλά όχι παντού και φυσικα πουλια θα κανουν οσοι περπατανε. Οσοι κανουν μονο καρτερι θα περιμενουν κανα χιονιά και κρυο. Και θα βλέπουμε παλι ποστ περί εξαφάνισης της τσίχλας κτλ κτλ κτλ.....
Το πιο σωστό post.χιλια like

Και σήμερα μηδέν μπάσιμο, με ελάχιστες, μεμονωμένες εξαιρέσεις μπασιματιάρικων πουλιών... Και οι ''μαύρες'' λίγες...
Με πολλήν προσοχή και αυτοσυγκέντρωση, κατέρριψα 6 πιτσιλωτές, εκ των οποίων οι 2, βορά στα αρπακτικά, τρωκτικά κτλ.
Οι πολυπόθητες φάσσες δεν μού έκαμαν τη χάρη σήμερον. Ελάχιστες ενεφανίσθησαν και πολύ μακριά... Και δεν έχουνε φανεί ούτε και τα τελευταία απογεύματα...
Στο απογεματινό καρτέρι κάτι αρχίζει να γίνεται δειλά-δειλά... Απόψε πήρα 2 κελαηδότσιχλες...
Άντε να ιδούμε και τις επόμενες μέρες...

Last edited:
Μιλάω για Πελλοπονησο...
Επιβεβαιώνω !... εκεί που πάω για πέρδικες, άλλες χρονιές τέτοιες μέρες είναι όλα τα ρέματα γεμάτα τσίχλες, εφέτος ακόμα ελάχιστες...

Και σήμερα μηδέν μπάσιμο, με ελάχιστες, μεμονωμένες εξαιρέσεις μπασιματιάρικων πουλιών... Και οι ''μαύρες'' λίγες...
Με πολλήν προσοχή και αυτοσυγκέντρωση, κατέρριψα 6 πιτσιλωτές, εκ των οποίων οι 2, βορά στα αρπακτικά, τρωκτικά κτλ.
Οι πολυπόθητες φάσσες δεν μού έκαμαν τη χάρη σήμερον. Ελάχιστες ενεφανίσθησαν και πολύ μακριά...
Στο απογεματινό καρτέρι κάτι αρχίζει να γίνεται δειλά-δειλά... Απόψε πήρα 2 κελαηδότσιχλες...
Άντε να ιδούμε και τις επόμενες μέρες...
Το πλαγιοκαννο το κυνηγησες Νικολαε?

Γραμματικό μαύρη απελπισία σήμερα. Φεύγοντας ο συγκυνηγος μου βλέπει το αμάξι ενός φίλου του και σταματάει να πούμε ένα γεια. Κουλούρηδες άπαντες. Παίρνει το όπλο του φίλου του για να το δει, περνάει μία φάσσα από πάνω μας, την χτυπάει με εννιάρια και πέφτει επάνω στον ουρανό του Vitara του κάνοντας μικρή λακούβα! Σουρεάλ!🤣🤣🤣

Attachments

• IMG_20221020_092715.jpg
    IMG_20221020_092715.jpg
    219,9 KB · Προβολές: 98
Γεια χαρά σε όλη την παρέα. Χθες μπήκαν αρκετά πουλιά και κάναμε το κέφι μας με έναν φίλο. Είχα πολλές αστοχίες δυστυχώς αλλά τουλάχιστον είχα μόλις ένα χαμένο. 32 στο χέρι και 2 χαμένα κάναμε οι δυο μας. Σήμερα ενώ περιμέναμε περισσότερα πουλιά δεν μπήκαν και μείναμε με 5 στο χέρι. Ωραία ήταν όμως. Εγώ λόγω δουλειάς δεν ξέρω ποτε θα πάω πάλι αλλά ελπίζω να πετύχω άλλο ένα καλό μπάσιμο φέτος.

View attachment 58340

Περιοχή Αττική, φυσίγγια ρουμελιωτης 32 περσινά και φετινά.
Σε εφαγε λάχανο η V3 του κυρίου Ηλία...;;;;
Αααχχχ το πουλάκι μου...

Ας μην καίμε την χρονιά ακόμα αν και δεν είναι ευοίωνα τα σημάδια. Έχει σωθεί η κατάσταση και άλλες φορές στο 95'. Ας ελπίσουμε να γίνει και φέτος.
Άμα δώσουν τις καθυστερήσεις που δίνουν στον ΜΠΑΟΚ, ίσως ναι κάτι να γίνει!! .yel.

Ας μην καίμε την χρονιά ακόμα αν και δεν είναι ευοίωνα τα σημάδια. Έχει σωθεί η κατάσταση και άλλες φορές στο 95'. Ας ελπίσουμε να γίνει και φέτος.
Μακαρι, αλλα στο '95+ μονο ο Πάοκ & ο Πάο σώζονται ..

Status
Not open for further replies.
Back