Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Παίδες είναι νωρίς ακόμα.....επειδή έκανε πέρυσι τέτοιες μέρες μπασιμο...δεν σημαίνει ότι θα κάνει και φέτος!!!
Σωστός! Αλλά με τον καιρό που μας δείχνει ότι θα κάνει το επόμενο διάστημα όχι τσίχλες δεν θα ερθουν αλλά θα γυρίσουν και τα τρυγόνια πίσω! Και είναι και απαγορευμένη η θήρα τους πλέον.... Αλλά έχουμε μερες ακόμα αρκετές!

Μαλεσίνα συμπαθητικό πέρασμα, 170 πουλιά μέτρησα όπου έβλεπε το μάτι μου, τα περισσότερα όμως ψηλά.
Πέρασε και μια 30αδα φασσες σε καλό ύψος αλλά μακριά στο πλάι και άλλες 5 μετά που ερχόντουσαν καρφί για το φιλαράκι μου αλλά κάτι της ενόχλησε και έστριψαν...
20221019_101725.jpg

Μαλεσίνα συμπαθητικό πέρασμα, 170 πουλιά μέτρησα όπου έβλεπε το μάτι μου, τα περισσότερα όμως ψηλά.
Πέρασε και μια 30αδα φασσες σε καλό ύψος αλλά μακριά στο πλάι και άλλες 5 μετά που ερχόντουσαν καρφί για το φιλαράκι μου αλλά κάτι της ενόχλησε και έστριψαν...
View attachment 58264
Μπράβο Κυριάκο! Αντε να βλέπουμε και καμιά θετική αναφορά!

Όχι. 32 γραμμάρια με d20 νο8,5 από Ρουμελιωτη. Το καλοκαίρι κάναμε κάτι κουβέντες και κατέληξα με 60 κουτιά από αυτά. Θάνατος, μανταλακια έπεσαν οι τσίχλες από ψηλά και η καργια στα 25 μέτρα έσκασε και γέμισε ο τοπος πούπουλα!
Με τι τσοκ;

Πάνω από 300 πουλιά??? Και ο άλλος 500μετρα ποιο εκεί ας πούμε δεν είδε τίποτα???
Πως το συμπερανες αυτο φιλε μου.Εκει που ειμουν εγω ειναι 10-12 χλμ ποιο μακρια σε νοητη ευθεια πες 8χλμ.Και ναι και παραπανω μην σου πω πισω μου πεφταν κατα ριπας τουφεκες παιζει να ειχαν βαλει λαλα ηταν μακρια δεν ξερω.

Παντως η πλειοψηφια οτι περασε ηταν κοπαδακια 15-20-25 πουλια και πιο λιγες 5-10 μαζεμενα πολυ ειδα πανω απο 15 τετοια συν κατι μονες κτλπ ετσι εβγαλα το νουμερο.Ψηλα και κλασσικα απο τον νοτια προς βορρα κατευθυνση.Πιασανε και αρκετες κοντα μου αλλα δεν πηγα να τις πειραξω να εχουμε και αυριο και αλλες μερες.Ειναι και αδυνατες απο το ταξιδι θελουν να φανε...Παντως δουλεψαν πολυ τα χαμηλα καρτερια με αμπελια κτλπ ελιες γενικα ολες εκει χαμηλωναν να κατσουν

View attachment 58264
Μπραβο ωραια καρπωση!

Εμενα με προβληματιζει το γεγονος πως γινεται να ειδαμε οι μισοι πολλα πουλια αττικη και αλλοι πχ βαρναβα μαραθωνα κλπ να μην ειδαν τιποτα.Στο μπασιμο υποτιθεται περνανε και περνουν σβαρνα και γυρω περιοχες..
γιατι δεν μπηκαν πολλα πουλια για να ειναι παντου το μπασιμο.

Καπανδρίτη σήμερα και εγώ , κοντά στην Αγια Αννα ...
Πολύ λίγα πράγματα, αντε να ειδα 40-50 πουλιά, τουφέκισα 5, επεσαν 4, βρηκα τα 3 :D Ειχε πολύ κόσμο απο νωρίς ...
Δεξια μου βλέποντας τη λίμνη , προς την ΕΥΔΑΠ και πιο πίσω , έπεσαν παραπάνω τουφεκιές ... σε κάποια στιγμή μέτρησα 80 τουφεκιές σε ενα 2λεπτο !!
Αισθάνθηκα ότι κάπου γινεται Party και δεν με εχουν καλέσει χαχα υποθέτω σε ψηλωμενα πουλιά που πηγαιναν και επεφταν κορδονι οι τουφεκιές , τι να πώ ..
Ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες ...

Κορινθια χαμηλα ειδαμε λιγα πουλια να περνανε.Τα πρωτα για φετος.Εριξα σε 2 και τις πηρα,οπως και 3 καρακαξες,απο τις οποιες οι δυο ηταν ψηλα.Φυσιγγια j&b light 9αρια(απο περσινο αποθεμα) πολυ καλα.Περιμενα να δουμε περοσοτερα πουλια.Ας ελπισουμε για αυριο!

Καπανδρίτη σήμερα και εγώ , κοντά στην Αγια Αννα ...
Πολύ λίγα πράγματα, αντε να ειδα 40-50 πουλιά, τουφέκισα 5, επεσαν 4, βρηκα τα 3 :D Ειχε πολύ κόσμο απο νωρίς ...
Δεξια μου βλέποντας τη λίμνη , προς την ΕΥΔΑΠ και πιο πίσω , έπεσαν παραπάνω τουφεκιές ... σε κάποια στιγμή μέτρησα 80 τουφεκιές σε ενα 2λεπτο !!
Αισθάνθηκα ότι κάπου γινεται Party και δεν με εχουν καλέσει χαχα υποθέτω σε ψηλωμενα πουλιά που πηγαιναν και επεφταν κορδονι οι τουφεκιές , τι να πώ ..
Ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες ...
Να υποθέσεις καλύτερα ότι είχε συναυλία κοντά στα φυτώρια του πουλημενου όπως κάθε χρόνο στα μπασιματα.

Τα δινει κανονικα αυτα παραγωγη η του ειχες κανει εσυ δικια σου παραγγελια
Όχι δεν είναι φυσιγγια που βγάζει όπως τα υπόλοιπα και δεν νομίζω να ξαναβγάλει. Την ψειριζαμε την δουλεία το καλοκαίρι που είναι slow τα πράγματα.

Status
Not open for further replies.
Back