Ιδιογόμωση Cal.16

Καλόριχτα Στρατή...! :)

Υ.Γ...εχω μεινει απο σημα...τωρα εφτιαξε...
Ευχαριστώ Γιάννη.
Έφτιαξα και μια μεζούρα 6 χιλιοστά από βίδα για να βλέπω τον ελεύθερο χώρο...
IMG_20220521_075750.jpg
Οι sg συγκεντρωτηρες σκουπίζουν τον κάλυκα και κατεβαίνουν. Η κουβετ της b&p όμως είναι βάρκα στο γιαλό...δεν νομίζω να την χρησιμοποιήσω.ο z2m21 είναι κάτι ενδιάμεσο.

Οταν πηρα το 16αρι μου, πηρα και 2 μπαρουτες των 500γρ, σκεπτομενος οτι λογο των πολυ υψηλων τιμων, θα αχιζα να γεμίζω.
Αλλα εμεινα ικανοποιημένος με τα φυσσιγια που μου εκανε ο Ρουμελιωτης..
Ετσι, δεν ξεκινησα την ιδιογομμοση...
Χθες, εκανα ενα συγκεντωτικο τιμης για γέμισμα 250 φυσσιγιων..
Χωρις τα εργαλεία ιδιογομμωσης(που δεν εχω και πρεπει να παρω) με καινουργιους κάλυκες(με καψυλι) τα 250 φυσσιγια βγηκαν 99.50 Ευρω!!!
Λογικά δεν συμφερει η ιδιογόμωσση... Εάν βρισκεις φυσσίγια απο Ενχωριους κατασκευαστές, που σε ικανοποιούν..
ΑΛΛΛΑ: Εαν ξεκινησεις, πρωτίστως, θα βαλεις τα υλικά που θελεις εσυ, και θα φτιαξεις το φυσσιγγι που ταιριαζει στο οπλο σου...

Last edited:
αν το δεις ψυχρά οικονομικά δεν συνφερει. Πριν το 2010 μπορεί να συνέφερε μετά το 2010 και με την δημοσιότητα που πήρε ίδιο γόμωση και με την αύξηση των τιμών και σε μηχανές δε συμφέρει. Το βασικό πλεονέκτημα της ιδιογωμοσης είναι αυτό που είπες, Ότι φτιάχνεις αυτό που θες όπως το θες. Δεύτερον ψυχοθεραπεία.

Καλησπέρα στη παρέα.
Διασποράς για το 16αρι....
IMG_20220620_180416.jpg
IMG_20220620_180434_1.jpg
Sg21 από cal 16 και μέσα σταυρό από sg cal 12 ή φούστα από sg cal 16 με μάλλινη τάπα ,χαρτάκι και σταυρό από sg12 πάνω. Δοκίμασα να κόψω με σγρομπια και ελικοειδή Θώδη αλλά δεν κόβετε ισια....για πυρίτιδα θα χρησιμοποιήσω sipe στα 28 γραμμάρια.Για πείτε καμιά γνώμη.

Καλησπέρα στη παρέα.
Διασποράς για το 16αρι....
View attachment 50315
View attachment 50316
Sg21 από cal 16 και μέσα σταυρό από sg cal 12 ή φούστα από sg cal 16 με μάλλινη τάπα ,χαρτάκι και σταυρό από sg12 πάνω. Δοκίμασα να κόψω με σγρομπια και ελικοειδή Θώδη αλλά δεν κόβετε ισια....για πυρίτιδα θα χρησιμοποιήσω sipe στα 28 γραμμάρια.Για πείτε καμιά γνώμη.
Αν θες να μακρύνει λίγο σαν τουφεκιά, το χαρτάκι που έχεις πάνω στην μάλλινη θα το βάλεις στο ρέλι,πάνω από τα σκάγια.
Θα έχεις δηλαδή διπλό χαρτάκι επάνω.

Αν θες να μακρύνει λίγο σαν τουφεκιά, το χαρτάκι που έχεις πάνω στην μάλλινη θα το βάλεις στο ρέλι,πάνω από τα σκάγια.
Θα έχεις δηλαδή διπλό χαρτάκι επάνω.
Στέφανε τι εννοείς να μακρύνει η τουφεκιά; Με πλαστική τάπα θα το ρελιασω. Μήπως εννοείς ότι με το διπλό χαρτάκι θα έχει μεγαλύτερη αντίσταση στο ξερελιασμα;
Το χαρτάκι το βάζω για να μην καρφώσουν τα σκάγια στη μάλλινη, και θα κολληθεί πάνω του ο σταυρός.

Στέφανε τι εννοείς να μακρύνει η τουφεκιά; Με πλαστική τάπα θα το ρελιασω. Μήπως εννοείς ότι με το διπλό χαρτάκι θα έχει μεγαλύτερη αντίσταση στο ξερελιασμα;
Το χαρτάκι το βάζω για να μην καρφώσουν τα σκάγια στη μάλλινη, και θα κολληθεί πάνω του ο σταυρός.
Πρώτα το χαρτάκι (που θα έβαζες πάνω στην μάλλινη)και μετά η πλαστική τάπα.
Θα έχεις διαφυγή αερίων στην μάλλινη, οπότε μην φοβάσαι μην καρφωθούν στην μάλλινη.
Άλλη φιλοσοφία, ρίξτο και θα δεις.
Και να κολληθεί ο σταυρός στη μάλλινη είναι χειρότερα ή καλύτερα?

Πρώτα το χαρτάκι (που θα έβαζες πάνω στην μάλλινη)και μετά η πλαστική τάπα.
Θα έχεις διαφυγή αερίων στην μάλλινη, οπότε μην φοβάσαι μην καρφωθούν στην μάλλινη.
Άλλη φιλοσοφία, ρίξτο και θα δεις.
Και να κολληθεί ο σταυρός στη μάλλινη είναι χειρότερα ή καλύτερα?
Θα μπει φούστα από sg πάνω στη πυρίτιδα και μετά μάλλινη.
Ο λόγος που θα κολλήσω τον σταυρό είναι για μην κουνήσει όταν βάζω τα σκάγια και να μείνει στην θέση του.
Θα κάνω δοκιμή και θα το δούμε.
Ευχαριστώ.

Θα μπει φούστα από sg πάνω στη πυρίτιδα και μετά μάλλινη.
Ο λόγος που θα κολλήσω τον σταυρό είναι για μην κουνήσει όταν βάζω τα σκάγια και να μείνει στην θέση του.
Θα κάνω δοκιμή και θα το δούμε.
Ευχαριστώ.
Διασποράς δεν θέλεις?
Δοκίμασε κάνα δυό χωρίς φούστα και χωρίς να κόψεις κάλυκα.Απλά θα ρελιάσεις παραπάνω.

Και οι gualandi απ' ότι έχω δει είναι οι κατάλληλοι για αυτή την περίπτωση Σάκη. Αυτός είναι και ο λόγος που βγάζουν πολύ ωραίες κατανομές.
Στράτο στα διασποράς σε cal 12 έχω δοκιμάσει πολλά πράγματα.
Εχω κατασταλάξει στους διασποράς του guallanti κλείσιμο με ρελι με στροφείο τύπου s (ιός της cortini) κ λάστιχοφελλο 3 χιλιοστά βάθος ρελιου από 2.4 ως 3χιλ. Τελικό ύψος απο 62 ως 58 χιλιοστά .

Στράτο στα διασποράς σε cal 12 έχω δοκιμάσει πολλά πράγματα.
Εχω κατασταλάξει στους διασποράς του guallanti κλείσιμο με ρελι με στροφείο τύπου s (ιός της cortini) κ λάστιχοφελλο 3 χιλιοστά βάθος ρελιου από 2.4 ως 3χιλ. Τελικό ύψος απο 62 ως 58 χιλιοστά .
Τον λαστιχοφελλό τον φτιάχνεις εσύ και τον κόβεις με σγρόμπια;
Προσπάθησα με σταυρό απο gualandi cal12 κολλημένο πάνω σε χαρτάκι, με μάλλινη και φούστα απο sg να βγάλω ένα διασποράς για το 16άρι αλλά τα σκάγια "κολλούσαν" μεταξύ του κάλυκα και του σταυρού και δεν το έκλεισα μη γίνει καμιά στραβή... έβγαλα τον σταυρό και το έκλεισα μόνο με μάλλινη...

Αν θες δοκιμασε με δυο στρωσεις χοντρα κατω ψιλα πανω πχ.8γρ6 κατω 20γρ8 πανω αν βαλεις χαρτακι αναμεσα θα ανοίξει κια αλλο.δοκιμασε και βλεπεις
θα δω τι θα κατανομή θα μου δώσει με τη μάλλινη με 7 νούμερο και θα δοκιμάσω και αυτό που μου γράφεις....δεν το σκέφτηκα να το γέμιζα έτσι... Ευχαριστώ.

Τον λαστιχοφελλό τον φτιάχνεις εσύ και τον κόβεις με σγρόμπια;
Προσπάθησα με σταυρό απο gualandi cal12 κολλημένο πάνω σε χαρτάκι, με μάλλινη και φούστα απο sg να βγάλω ένα διασποράς για το 16άρι αλλά τα σκάγια "κολλούσαν" μεταξύ του κάλυκα και του σταυρού και δεν το έκλεισα μη γίνει καμιά στραβή... έβγαλα τον σταυρό και το έκλεισα μόνο με μάλλινη...
Ναι, φυλο λαστιχοφελλος, σγρομπια, κουτσουπι κ βαρια 3αρα .
Κατεργο.... .sarcastic.

Ο λαστιχοφελλος δεν δυαλιεται τον βρισκεις ατοφιο μετα την τουφεκια , οποτε μολις βγει απο την καννη κοντραρη τα σκαγια απο μπροστα

Μαλλινη κανονικο μαλλι; Αυτην που εχεις στην φωτο; Ειναι πολλη μαλακη για διασπορας καλυτερα ντιανα , απλα ξεκινα το με 0,05 λιγοτερη πυριτιδα στη ντιανα.
Οταν λες κολουσαν τα σκαγια στο ρελιασμα;;

Ναι, φυλο λαστιχοφελλος, σγρομπια, κουτσουπι κ βαρια 3αρα .
Κατεργο.... .sarcastic.

Ο λαστιχοφελλος δεν δυαλιεται τον βρισκεις ατοφιο μετα την τουφεκια , οποτε μολις βγει απο την καννη κοντραρη τα σκαγια απο μπροστα

Μαλλινη κανονικο μαλλι; Αυτην που εχεις στην φωτο; Ειναι πολλη μαλακη για διασπορας καλυτερα ντιανα , απλα ξεκινα το με 0,05 λιγοτερη πυριτιδα στη ντιανα.
Οταν λες κολουσαν τα σκαγια στο ρελιασμα;;
Σου αφήνει κενό στη μέση όπως ο αποκεντρωτηρας;
Ναι αυτή που έχω στη φωτογραφία παραπάνω είναι η μάλλινη....και είναι μαλακή όπως το λές.
Τα σκάγια σφηνωναν ανάμεσα στα φτερά του σταυρού και το εσωτερικό του κάλυκα....οπότε πολύ πιθανό να έκαναν βυζιά στο ρελιασμα...
Σγρομπια και σφυρί για συμπλήρωμα στην ογκομετρια με χαρτί ή φελλό...
η μάνα μου ακόμα αναρωτιέται από τι έχουν γίνει τα στρογγυλά σημάδια στο μπετό στην αυλή της...:D:D:D

Back