Spinning

Ήταν ότι έπρεπε αυτό το ψάρι για να σε κολλήσει... Δυνατό τρόπαιο...
Από τη στιγμή που υπάρχουν τόσο μεγάλα ψάρια πάλεψε το... Δοκίμασε κ με μικρότερο σε μέγεθος ψαράκι... Σε περιοχές που δεν είναι πολύ ψαρεμενες πολλές φορές τα ταπεινά rapala max rap είναι εύκολη λύση στα λαβράκια... Το mommoti που σου έδωσε το λαβράκι δεν είναι κ ότι ιδανικότερο γι αυτό το ψάρι, οπότε ίσως συνέβαινε αυτό που σου είπε ο Βασίλης...
Βράδυ δοκίμασες καθόλου? Τί άλλα ψαριά παίζουν που σε φοβίζει να πέσεις λίγο σε διάμετρο παράμαλλου?
Σιλικόνες που δουλεύουν στα λαβράκια κ μπορείς να τις παίξεις με το καλάμι που έχεις κ μια 10αρα μολυβοκεφαλη είναι η rais, lunker city slug go και fin-s fish ... Χρώματα γενικά ανοιχτά μου έχουν δουλέψει εμένα κ λευκά μπλε αλλά κάθε περιοχή έχει κ τα δικά της μυστικά...
φιλε με εχει αρωστησει ασχημα αυτο το ψαρι αν σου πω οτι μονο το mommoti 190 κυνιγαν σα τρελα και οτι αλλο μικροτερο η μεγαλυτερο σε αλλο χρωματισμο δε το ακουμπαν καν ισως γιατι εχει πολυ ιδιετερη πλευση με jerk το συγκεκριμενο ...
τα rapala max rap ουτε που τα κοιτανε οποτε τα δοκιμασα
αλλαζα παντα τεχνιτο κι οταν κατελιγα σε mommoti εστω εβλεπα ακολουθιμα θα δουλεψω και σιλικονες αλλα φοβαμε το εξης το ψαρακι ασημιζει στο νερο κια το βλεπουν απο μακρια τα ψαρια τη σιλικονη ομως θα την εντοπιζουν το ιδιο ευκολα ???

........ Να γιατι το ψάρεμα είναι κ τυχη.........
Και τι ψάρι??? Θεριό ανημερο....
Συγχαρητήρια!

Τωρα που είπες για σμερνες ....

Μου λέει ένας γνωστός κ νέος ψαράς πηγα εκεί που μου είπες για κεφαλους(ρηχά νερά, βραχάκια, κ ξέρες ο τοπος)με πολυαγκιστρα αλλα επιασα τρεις σμερνες.....
Ρε θα με τρελάνεις του λέω, με ψωμί που σου ειπα??
Δεν εβαλα ψωμί με γαυρο πηγα μου λέει...χαχαχα

Βραχοτοπιες κ ψαροδολια ερχονται-ελκονται οι γραβάτες σωρηδόν......
ευχαριστω φιλε για τα καλα σου λογια υπαρχουν και αλλα αλλα ερχοντε εξω εξω και αφου μου κοπουν τα ποδια απο το σοκ του μεγεθους του ψαριου και της ξαφνικης παρουσιας και επιθεσης στριβουν γρηγορα κια τραβαν μεσα περιεργα πλασματα τα ψαρια θα ελεγα ..χαχαχα οσο για τις γραβατες οπως ειπες μια μικρη αλλαγη στο δωλομα μπορει να δωσει ψαρια και να μην χαλασει το ψαρεμα μας με τα φιδια ...

Αν πεινάνε θα την εντοπίζουν, μην σε απασχολεί αυτό... Κ με τη σιλικόνη μπορείς να δουλέψεις είτε πάτο, είτε πιο ψηλά, ανάλογα την ανάκτηση...
Το 190 δεν το έχω δουλέψει, έχω πάρει πολλά ψάρια στο 180 αλλά λαβράκι ποτέ, τουλάχιστον στα δικά μου νερά δεν το γουστάρουν...
Κάτι άλλο βασικό στα λαβράκια είναι να μην κάνεις πολλές βολές... Τρείς τέσσερις να ψάξεις λίγο σε διαφορετικά πλάτη κ μετά παύση για λίγη ώρα... Όταν ρίχνουμε το ένα τεχνητό πίσω από το άλλο τα πονηρευουμε έχουμε αντίθετα αποτελέσματα...
Αφού γουστάρουν mommoti διάλεξε κ μια μέρα με αφρουδια να δεις τί γίνεται...

Αν πεινάνε θα την εντοπίζουν, μην σε απασχολεί αυτό... Κ με τη σιλικόνη μπορείς να δουλέψεις είτε πάτο, είτε πιο ψηλά, ανάλογα την ανάκτηση...
Το 190 δεν το έχω δουλέψει, έχω πάρει πολλά ψάρια στο 180 αλλά λαβράκι ποτέ, τουλάχιστον στα δικά μου νερά δεν το γουστάρουν...
Κάτι άλλο βασικό στα λαβράκια είναι να μην κάνεις πολλές βολές... Τρείς τέσσερις να ψάξεις λίγο σε διαφορετικά πλάτη κ μετά παύση για λίγη ώρα... Όταν ρίχνουμε το ένα τεχνητό πίσω από το άλλο τα πονηρευουμε έχουμε αντίθετα αποτελέσματα...
αυτο θα κανω φιλε θ δουλέψω σιλικονες slug go ισως και καποιο shad και καπιες σε σχημα χελιου και θα δοκιμασω να ψαρεψω με αλλο καιρό και θα δοκιμασω να κρυβομε γτ απο οτι καουσα ισως να με βλεπουν οσον αφορα το βραδυ μπορω να δουλεψω spinning η δε θα βλεπουν να βαρεσουν το δωλομα ??

αυτο θα κανω φιλε θ δουλέψω σιλικονες slug go ισως και καποιο shad και καπιες σε σχημα χελιου και θα δοκιμασω να ψαρεψω με αλλο καιρό και θα δοκιμασω να κρυβομε γτ απο οτι καουσα ισως να με βλεπουν οσον αφορα το βραδυ μπορω να δουλεψω spinning η δε θα βλεπουν να βαρεσουν το δωλομα ??
Τα ψάρια βλέπουν ακόμη κ το
βράδυ , χρώματα ‼️

φιλε σε καλο μου ακουγετε να κανω παυσεις και να κανω μετα σπο λιγο βολες δεν υπαρχει περιπτωση ομως να περασει το ψαρι απ τη ψαρευτρα μου μπροστα την ωρα που θα χω κανει παυση και ετσι να συνεχισει τη πορεια του ?
και κατι τελευτεο επειδη ειχε φαει το ψαρι σουπια και χελια μικρα μηπως πρεπει να δουλεψω περισοτερο σιλικονες και αν ναι οι slug go lunker city και καπιες σλλες σαν χελια που ειναι θσ ειναι αποδοτικες ? και με ποιες μολυβοκεφαλες μου προτεινεις ?
κατι τελευτεο φιλε το παραμαλο καλο ειναι 1.10 που το εχω η να το μακρυνω ?
ευχαριστω

φιλε με εχει αρωστησει ασχημα αυτο το ψαρι αν σου πω οτι μονο το mommoti 190 κυνιγαν σα τρελα και οτι αλλο μικροτερο η μεγαλυτερο σε αλλο χρωματισμο δε το ακουμπαν καν ισως γιατι εχει πολυ ιδιετερη πλευση με jerk το συγκεκριμενο ..
Είναι παλια η σπιναδόρικη ατάκα που λέει πως το λαβράκι θέλει μικρά τεχνητά.....

Δεν θα διαφωνήσω με τους φίλους εκείνους που η μακροχρονη εμπειρία στον τόπο που ψαρευουν τους εχει υποδείξει κάτι τέτοιο....

Όμως δεν είναι αυτός ο κανόνας....

Και επίσης όταν λέμε για λαβράκια δεν ξεκαθαρίζουμε τι .....λαβράκια εννοούμε.......
Διότι το 6αρι λαβράκι που έβγαλες, οπως κ μικρότερα απο αυτο δεν έχουν κανένα προβλημα στο να κυνηγήσουν κάτι "μεγάλο" (τα στομάχια τους,μας μαρτυράνε πολλα..)κ την ίδια στιγμή ενδέχεται να αδιαφορησουν για μια πολυ μικρότερη λεία...
Κ έχει λογικη αυτό όταν μιλάμε για "κυνήγι" κ οχι για "έτοιμη τροφή"....

Το "Μεγάλο δολωμα-Μεγαλο ψάρι" μπορεί να μην ισχυει παντα αλλά σίγουρα ταιριάζει κ στην τεχνική του spinning........

φιλε σε καλο μου ακουγετε να κανω παυσεις και να κανω μετα σπο λιγο βολες δεν υπαρχει περιπτωση ομως να περασει το ψαρι απ τη ψαρευτρα μου μπροστα την ωρα που θα χω κανει παυση και ετσι να συνεχισει τη πορεια του ?
Αυτό για μένα θα ίσχυε μόνο στην περίπτωση που ψαρεύεις στο μπασιμο των ψαριών όπως πχ στη μπούκα ενός λιμανιού που τα κυνηγοψαρα περνούν συγκεκριμένες ώρες... Σε εκβολές που έχω μια μικρή εμπειρία εγώ κ ειδικά στα λαβράκια αποδίδουν οι επιλεγμένες κ όχι οι ανεξέλεγκτες βολές σε συχνότητα... Αλλά το σπινινγκ είναι παρατηρήση κ διαφοροποίηση, όχι κανόνας, εγώ σου δίνω μια ιδέα που έχει δουλέψει σε μένα,αν κάποια στιγμή έχεις αψαριες δεν χάνεις κάτι να δοκιμασεις...
κατι τελευτεο φιλε το παραμαλο καλο ειναι 1.10 που το εχω η να το μακρυνω ?
Καλό είναι...
και χελια μικρα μηπως πρεπει να δουλεψω περισοτερο σιλικονες και αν ναι οι slug go lunker city και καπιες σλλες σαν χελια που ειναι θσ ειναι αποδοτικες ? και με ποιες μολυβοκεφαλες μου προτεινεις ?
Για αυτό στις πρότεινα αυτές... Στρογγυλές απλές μολυβοκεφαλες θα σου πρότεινα για αρχή...

Είναι παλια η σπιναδόρικη ατάκα που λέει πως το λαβράκι θέλει μικρά τεχνητά.....

Δεν θα διαφωνήσω με τους φίλους εκείνους που η μακροχρονη εμπειρία στον τόπο που ψαρευουν τους εχει υποδείξει κάτι τέτοιο....

Και επίσης όταν λέμε για λαβράκια δεν ξεκαθαρίζουμε τι .....λαβράκια εννοούμε.......
Διότι το 6αρι λαβράκι που έβγαλες, οπως κ μικρότερα απο αυτο δεν έχουν κανένα προβλημα στο να κυνηγήσουν κάτι "μεγάλο" (τα στομάχια τους,μας μαρτυράνε πολλα..)κ την ίδια στιγμή ενδέχεται να αδιαφορησουν για μια πολυ μικρότερη λεία...

Το "Μεγάλο δολωμα-Μεγαλο ψάρι" μπορεί να μην ισχυει παντα αλλά σίγουρα ταιριάζει κ στην τεχνική του spinning........
Ένας είναι ο κανόνας.... Δεν υπάρχει κανόνας... Είχα πετύχει ένα βίντεο, νομίζω του Βιδάλη ήταν, που έπαιρνε κατ επανάληψη λαβράκια μικρά σχετικά με μεγάλα για το μέγεθος τους τεχνητά, νομίζω duo high flyer... Σε μας δεν δουλεύουν τόσο μεγάλα τεχνητά κ βγαίνουν δυνατά λαβράκια από όσους ασχολούνται...

Αυτό για μένα θα ίσχυε μόνο στην περίπτωση που ψαρεύεις στο μπασιμο των ψαριών όπως πχ στη μπούκα ενός λιμανιού που τα κυνηγοψαρα περνούν συγκεκριμένες ώρες... Σε εκβολές που έχω μια μικρή εμπειρία εγώ κ ειδικά στα λαβράκια αποδίδουν οι επιλεγμένες κ όχι οι ανεξέλεγκτες βολές σε συχνότητα... Αλλά το σπινινγκ είναι παρατηρήση κ διαφοροποίηση, όχι κανόνας, εγώ σου δίνω μια ιδέα που έχει δουλέψει σε μένα,αν κάποια στιγμή έχεις αψαριες δεν χάνεις κάτι να δοκιμασεις...

Καλό είναι...

Για αυτό στις πρότεινα αυτές... Στρογγυλές απλές μολυβοκεφαλες θα σου πρότεινα για αρχή...
ευχαριστω για τις συμβουλες φιλε να τις δουλεβω αργα τις σιλικονες η θελουν γρηγορα για να αποδοσουν ?

Ένας είναι ο κανόνας.... Δεν υπάρχει κανόνας...
Δεν νομίζω να υπάρχει ψαράς που να διαφωνεί πανω σε αυτό.....!!!!!

Σε μας δεν δουλεύουν τόσο μεγάλα τεχνητά κ βγαίνουν δυνατά λαβράκια από όσους ασχολούνται...
Το μόνο που κατά καποιο τροπο θα μπορουσαμε να πουμε είναι ότι κάθε περιοχη έχει κ τους δικους της κανόνες....

Καλοκαιρινά λαβράκια?
Λόγω ζωδίου, μπορεί...
Πάρε κ εσυ ρε κακομοίρη ένα καλαμιδι να πιασεις κανα ψαράκι και άσε τις εξυπνάδες.. . .yelling.

οποτε αφου μου δουλεβουν μεγαλα τεχνιτα να ακολουθισω αυτα τα μεγεθη σα μπουσουλα και στις σιλικονες
αν και στο στομαχι του ψαριου τα δυο χελια εμιαζαν μικρα το πολυ δεκα ποντους ισως να τρωει οτι βρισκει μπροστα του ....,

οποτε αφου μου δουλεβουν μεγαλα τεχνιτα να ακολουθισω αυτα τα μεγεθη σα μπουσουλα και στις σιλικονες
Δεν ασχολουμαι με σιλικόνες άρα ειμαι κ ο πιο ακατάλληλος στο να σου απαντήσει...
Παρόλα αυτα θεωρώ ότι τόσο μεγάλες σιλικόνες δεν είναι και το καλυτερο.....

Αλλά είπαμε... Δοκιμαζεις,βλέπεις, απορρίπτεις η όχι......

αν και στο στομαχι του ψαριου τα δυο χελια εμιαζαν μικρα το πολυ δεκα ποντους ισως να τρωει οτι βρισκει μπροστα του ....,
Ναι ισχυει αυτο....
Και εξαιτίας της λαιμαργίας του τρώει τα μουτρα του......
Γνωρίζω δυο περιπτωσεις παραγαδιαρηδων που έπιασαν δυο μεγάλα λαβράκια 3+kg χωρίς....... αγκίστρι....
Κατάπιαν δυο μεγαλους σαργους(για το μέγεθος του στομαχιου τους, κ δεν κατάφεραν να τους ξερασουν)...

Θέλει χρόνο και κάποιος να σου δειξει για αρχή! Έλα εδώ να με μάθεις και θα γίνων εξπέρ! .my man.
Έχεις τον Δημήτρη ρεεεεε.....
Εμένα θες να τρελάνεις?? .yelling.

Φαντάζεσαι να μιλάει όπως στα φυσίγγια και για αγκίστρια?Θα πηδάμε από τα παράθυρα εδώ μέσα.Αστο...
Και εκεί light καταστασεις θα έχουμε...
Έχεις να δεις κοψίματα........
Με τρίχες απο τα μαλλιά του θα δένει τα αγκίστρια.....

Back