Υλικά για ιδιογόμωση

Δεν υπαρχει καποιο εξαρτημα που να προσαρμόζεται στο τσοκ του πατητου δραπανου ώστε να κοβεις αστεροειδες κ αλλαζοντας την ρελιαστρα να ρελιάζεις κιολας?Ασκοντας πιεση με τον μοχλο να κοβεις κ να πατας κ περιστρέφοντας το τσοκ να ρελιάζεις?Αν υπαρχει δεν χρειαζεται η αγορα μηχανης παρα ενός πατητου δραπανου με τα παρελκομενα για κοψιμο αστεροειδούς,πατημα κ ρελιασμα!
Υπαρχει μια λυση που εχει κανει πολυ κοσμος.παιρνεις μια μηχανη λαναρα τη χειροκινητη που κοβει αστερι και ρελιαζεις με το χερι την προσαρμοζεις σταθερα σε μια φτηνη βαση για τρυπανι και στο σημειο που παει το χερουλι του στροφειου προσαρμοζεις τον δραπανο.ειναι μια φτηνη και εξιοπρεπες λυση για να μπορεις να κλεινεις τα φυσιγγια σου γεμιζοντας τα με το χερι.αν μετα μπεις στο τρυπακι και σου αρεσει η ιδιογομοση πολυ( θεμα κοστους ουτε μην το σκεφτεσαι) αγοραζεις μια mec κατα τη γνωμη μου καλητερη απο την lee.νομιζω το μηχανακη του λαναρα εχει κανα 100-120 αλλα το κρατας και μετα οτι μηχανη και να παρεις θα το εχεις για το ρελιασμα σου

... και το κυριότερο, η τοποθέτηση του συγκεντρωτήρα, που σε ριγμένους κάλυκες είναι μπελαλίδικη με το χέρι!
Πάντως κατά τη γνώμη μου, κάποιος που δεν ενδιαφέρεται για "μαζική παραγωγή", αλλά θα ζυγίζει τα υλικά ένα-ένα στο χέρι και θα ρελιάζει σε δράπανο πάγκου, δεν αξίζει να δώσει πολλά λεφτά για μηχανή. Ιδανική για αυτή την περίπτωση είναι η "ταπεινή αλλά τίμια" ... Lee load All.
Εγώ με τη Lee και ριγμένους κάλυκες και, ούτε καν δράπανο πάγκου αλλά με ένα απλό Black & Decker προσαρμοσμένο σε μια απλή βάση (18 € την είχα πάρει από τα Alex pack), κάνω πολύ καλά φυσίγγια και σε απόδοση και σε εμφάνιση! (Ο Βίκτωρας ξέρει! ;))
Και τα ογκομετρικά της πολύ ικανοποιητικά δουλεύουν, ειδικά με τις μονοβασικές πυρίτιδες και αν φροντίζεις να διατηρείς τη στάθμη σε σταθερά επίπεδα, όπως είπε παραπάνω κι ο Venetatos.
Και, προσωπική μου άποψη, μην τρελαίνεστε για "απόλυτη ακρίβεια" στα υλικά (όταν μάλιστα θέλουμε ποσότητα φυσιγγίων, π.χ. για σκοπευτήριο ή για τσίχλες).
Διακυμάνσεις π.χ. της τάξης +/- 0,02 στην πυρίτιδα και +/- 0,3 στα σκάγια δεν προκαλούν "τρομερές" διαφορές (ούτε καν άξιες λόγου) στο τελικό αποτέλεσμα.
Βέβαια ... περί ορέξεως ουδείς λόγος ... ;)
Στελιο εχεις απολυτο δικιο για τη lee ομως θα διαφωνησω λιγο με το θεμα του ρελιασματος που ειναι το ποιο σημαντικο σε ενα ισοροπημενο φυσιγγι,θελουμε κατι που να εχει στοπ και αυτο οχι που δεν γινεται αλλα θελει καποια εμπειρια με τις φτηνες βασεις τον 15-25 ευρο.αυτα αν θελουμε να φτιαξουμε αν καλο φυσιγγι εφαμιλο αν οχι καλυτερο του εμποριου

Υπαρχει μια λυση που εχει κανει πολυ κοσμος.παιρνεις μια μηχανη λαναρα τη χειροκινητη που κοβει αστερι και ρελιαζεις με το χερι την προσαρμοζεις σταθερα σε μια φτηνη βαση για τρυπανι και στο σημειο που παει το χερουλι του στροφειου προσαρμοζεις τον δραπανο.ειναι μια φτηνη και εξιοπρεπες λυση για να μπορεις να κλεινεις τα φυσιγγια σου γεμιζοντας τα με το χερι.αν μετα μπεις στο τρυπακι και σου αρεσει η ιδιογομοση πολυ( θεμα κοστους ουτε μην το σκεφτεσαι) αγοραζεις μια mec κατα τη γνωμη μου καλητερη απο την lee.νομιζω το μηχανακη του λαναρα εχει κανα 100-120 αλλα το κρατας και μετα οτι μηχανη και να παρεις θα το εχεις για το ρελιασμα σου

Χτες που εψαχνα για βιντεο ιδιογομωσης κ εργαλεία το σκεφτηκα κ αυτό γιατι από οικονομικης αποψης κ ερασιτεχνισμου προς Λαναρα με βλεπω να καταληγω!Πρεπει μετα το κοψιμο να το κλεισω αμεσως το φυσιγγι η μπορω σαν το γεμισμα να ετοιμασω 50 φυσίγγια κ μετα να τα κλεισω κ να τα ρελιάσω?Επισης ο Κένταυρος εχει τρομερες παντεντες κ εργαλεία από βιντεο που ειδα αλλα σε πολλα σημεια το εχασα,ποσα σταδια κλεισίματος θελει ένα φυσιγγι?

Aν προσαρμοσεις ενα μαχαιρακι του λαναρα στο τσοκ του δραπανου, θα την κανεις τη δουλεια σου. Μενει ομως το καλυμπραρισμα, και το καψουλωμα αν χρησιμοποιεις ριγμενους καλυκες. Με τους καινουριους δεν εχεις θεμα βεβαια.

Αν δεν χρειαζεται αμεσως κλεισιμο κ ρελιασμα το φυσιγγι βολευει η ιδεα σου,ετοιμαζεις μερικα κ μετα αλλαζεις από μαχαιρι σε ρελι ρυθμίζεις την αποσταση κ ρελιάζεις!Ας αρχισω με τους καινούργιους κ μολις γινω καλος κ με τις συμβουλες σας κ την εξασκηση θα παρω κατι πιο καλο σε εργαλειο!Ο καλυκοκοπτης χρειαζεται σε ποιες περιπτώσεις?

Αν δεν χρειαζεται αμεσως κλεισιμο κ ρελιασμα το φυσιγγι βολευει η ιδεα σου,ετοιμαζεις μερικα κ μετα αλλαζεις από μαχαιρι σε ρελι ρυθμίζεις την αποσταση κ ρελιάζεις!Ας αρχισω με τους καινούργιους κ μολις γινω καλος κ με τις συμβουλες σας κ την εξασκηση θα παρω κατι πιο καλο σε εργαλειο!Ο καλυκοκοπτης χρειαζεται σε ποιες περιπτώσεις?

Geo85 πες τι θες να κανεις πραγματικα και τι εχεις αυτη τη στιγμη,δραπανο,βαση,ζυγαρια,κ.τ.λ και θα προσπαθησουμε να σου βρουμε μια λυση οικονομικη και οσο γινεται σε ποιο σωστη βαση

Geo85 πες τι θες να κανεις πραγματικα και τι εχεις αυτη τη στιγμη,δραπανο,βαση,ζυγαρια,κ.τ.λ και θα προσπαθησουμε να σου βρουμε μια λυση οικονομικη και οσο γινεται σε ποιο σωστη βαση
Δεν εχω παρει τιποτα ακομη απλα ρωταω εσας που εχετε μια εμπειρια στο αντικειμενο τι θα με συμφερε καλυτερα να παρω αρχικα σαν απειρος ερασιτέχνης χωρις να δωσω υπερβολικο ποσο μιας κ μπορει να μην κολλησω με την ιδιογομωση γιατι η ιδεα κ τα αποτελέσματα καλα είναι αλλα στην πραξη δεν ξερω αν θα τα καταφερω!Απλα θελω να παρω καποιο εργαλειο που να είναι κ λιγο μαζεμενο μην στησω ολοκληρο εργαστηριο στο σπιτι κ φυσικα θα κανω μικρη παραγωγη φυσιγγιων για δικη μου χρηση οποτε δεν θελω κ κατι τελειως επαγγελματικο!

Δεν εχω παρει τιποτα ακομη απλα ρωταω εσας που εχετε μια εμπειρια στο αντικειμενο τι θα με συμφερε καλυτερα να παρω αρχικα σαν απειρος ερασιτέχνης χωρις να δωσω υπερβολικο ποσο μιας κ μπορει να μην κολλησω με την ιδιογομωση γιατι η ιδεα κ τα αποτελέσματα καλα είναι αλλα στην πραξη δεν ξερω αν θα τα καταφερω!Απλα θελω να παρω καποιο εργαλειο που να είναι κ λιγο μαζεμενο μην στησω ολοκληρο εργαστηριο στο σπιτι κ φυσικα θα κανω μικρη παραγωγη φυσιγγιων για δικη μου χρηση οποτε δεν θελω κ κατι τελειως επαγγελματικο!
Υπαρχει μια λυση αν πιανουν λιγο τα χερια σου η εχεις ενα φιλαρακι με ηλεκτροκοληση.αγοραζεις μια βαση για δραπανο μερτας τη διαμετρο τις τρυπας και βρισκεις μια σωληνα που να μπορει να σφιξη σε αυτο το σημειο.μετα κολλας μια λαμα περιπου 10ποντους 5-7 χιλιοστα παχος και πλατος οσο η σωληνα σε σχημα Τ. Μετα στη λαμα κανεις δυο τρυπες με σπειρομα Μ6 και βιδωνεις δυο βιδες σκετο σπειρομα με παξιμαδια πανω κατω.περνεις ενα μαχαιρι και ενα στροφειο αλουμινιου λαναρα για στρογγυλο ρελι φτηνο η αν εχει κανας φιλος σου απο ρελαστρα χειρος δεν σε πειραζει να ρελιαζει και τα βιδωνεις καθετα οπως κοιτας στη βαση,μολις εχει φτιαξη ενα πρεσακι για κλεισημο μαχαιρωνεις και μετα πατας στο ρελι μεχρι να κλειση το φυσιγγη και μετα βγαζεις την πατεντουλα βαζεις το δραπανο σου και ρελιαζεις........οτι αλλο θες ρωτα

Υπαρχει μια λυση αν πιανουν λιγο τα χερια σου η εχεις ενα φιλαρακι με ηλεκτροκοληση.αγοραζεις μια βαση για δραπανο μερτας τη διαμετρο τις τρυπας και βρισκεις μια σωληνα που να μπορει να σφιξη σε αυτο το σημειο.μετα κολλας μια λαμα περιπου 10ποντους 5-7 χιλιοστα παχος και πλατος οσο η σωληνα σε σχημα Τ. Μετα στη λαμα κανεις δυο τρυπες με σπειρομα Μ6 και βιδωνεις δυο βιδες σκετο σπειρομα με παξιμαδια πανω κατω.περνεις ενα μαχαιρι και ενα στροφειο αλουμινιου λαναρα για στρογγυλο ρελι φτηνο η αν εχει κανας φιλος σου απο ρελαστρα χειρος δεν σε πειραζει να ρελιαζει και τα βιδωνεις καθετα οπως κοιτας στη βαση,μολις εχει φτιαξη ενα πρεσακι για κλεισημο μαχαιρωνεις και μετα πατας στο ρελι μεχρι να κλειση το φυσιγγη και μετα βγαζεις την πατεντουλα βαζεις το δραπανο σου και ρελιαζεις........οτι αλλο θες ρωτα
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Φωτο;

;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Φωτο;
Φωτο δεν εχω ουτε εχω την πατεντα γιατι εχω τεσσερις μηχανες αλλα ποσο ποιο απλο να το γραψω φιλαρακι αν ομως ενδιαφερεσαι να το δεις μπες στο ιδιογομοση του νικου καββαδια και ψαξε να το βρεις η να δεις και καποιες αλλες πατεντες.εν δεν καταλαβες κατι ρωτα

• Like
Reactions: jnp
Kαλημερα

Ακουγονται φημες για επικειμενες αλλαγες στο καθεστως πωλησης και διαθεσης πυριτιδας. Εχετε ακουσει κατι σχετικο;

Δε ξερω αν ειναι κακο νεο ή οχι. Αυτο που με αγχωνει, ειναι αν θα υπαρχει διαθεσιμοτητα απο ολες τις πυριτιδες που εχουμε συνηθισει να πειραματιζομαστε, και κατα δευτερο λογο απο την τιμη

Εγω ξεμενω απο υλικα και εχω παρει πολλα μαγαζια τηλ και δεν ξερουν να μου πουνε ακομη κατι. οποτε ξεκινησα και κοβω ολα τα παλια χοντρα φυσιγγια να τους παρω τα υλικα

i2odqe.jpg

i6fs0o.jpg

im13bn.jpg

Ε οχι και σφαξιμο ρε συ. Λογικα θα εχουμε υλικα απλα θα γινει διαφορετικα η διαδικασια. Αλλωστε σε λιγο τελειωνει η σαιζον, οποτε εχουμε χρονο να περιμενουμε

Ε οχι και σφαξιμο ρε συ. Λογικα θα εχουμε υλικα απλα θα γινει διαφορετικα η διαδικασια. Αλλωστε σε λιγο τελειωνει η σαιζον, οποτε εχουμε χρονο να περιμενουμε
Εχω υλικα δοξα το θεο για τα χοντρα μου βικτορα για περιπου μια 5-6ετια απλως οπως βλεπεις τους περνω απο τα σκουριασμενα τα επιχαλκομενα επινικελομενα τα σκληρα σκαγια και καποιες πυριτηδες που απο του χρονου θα πρεπει να τιτις αγορασουμε σε 20κιλο μαλλον.εκοψα περιπου 170 σημερα και εχω αλλα 250 περιπου,πολλα και πανακριβα τα υλικα βικτορα

Γρήγορη έκανες κόπο να τα φτιάξεις κ τώρα τα χαλάς?
Συμφωνώ με τον Βίκτωρ.
Ετσι και αλλιως τασο του χρονου θα σκεφτω αλλες ντουφεκιες δεν καθομαι ποτε με τις ιδιες τασο,αυτη ειναι η αρωστια μου...............

Γίνεται να βγάλεις τα καψουλια που είναι γεμάτα για να τα βάλεις σε άλλους κάλυκες άδειους,η πάνε για πέταμα και αυτά?

Γίνεται να βγάλεις τα καψουλια που είναι γεμάτα για να τα βάλεις σε άλλους κάλυκες άδειους,η πάνε για πέταμα και αυτά?
Καποια ναι πανε στα τσιχλοφυσιγγα μου πεταω μονο τους καλυκες.συνολικη μπαζα 6 κιλα επιχαλκομενα,7,5 κιλα επινικελομενα,κανα 6.5 κιλα σκληρα 300γρ m92s 150sipe,300 tekna και 400περιπου ΑΟ. Ολα τα σκαγια απο ν6-5-4-3.πεταω ολους τους συγκετροτηρες εκτος απο καποιους ειδικους.my man.

Εγω ξεμενω απο υλικα και εχω παρει πολλα μαγαζια τηλ και δεν ξερουν να μου πουνε ακομη κατι. οποτε ξεκινησα και κοβω ολα τα παλια χοντρα φυσιγγια να τους παρω τα υλικα

i2odqe.jpg

i6fs0o.jpg

im13bn.jpg
Κατσε να δειξω της κουμπαρας την φοτο. Πως καταντησες το σαλονι εν αγνεια της και θα δεις τη εχεις να παθεις

Back