HIT SHOW 2016 (VICENZA ITALY)

Γύρισα απο τη HIT την μεγαλύτερη κυνηγετική έκθεση στην Ιταλία και μου πετάχτηκαν τα μάτια έξω απο τον κυνηγετικό εξοπλισμό που είδα και έπιασα στα χέρια μου. Θα ακολουθήσει αναλυτικό ρεπορτάζ οταν φτάσω σπίτι μου.
 
Καλημερα κι απο μενα και επιστροφη απο Ιταλια, οπου ειχα προγραμματισμενο meeting με πελατη μου στην περιοχη της Vicenza το απογευμα της Δευτερας. Επειδη και τα παιδια μου εδω εχουν διακοπες πηρα την οικογενεια για τριημερο. Η μεγαλη μου εκπληξη ηταν οτι τα ξενοδοχεια ηταν ολα πληρη, πραγμα που δεν εχω ξαναδει σε αυτη τη περιοχη. Οταν ρωτησα τον πελατη μου να με βοηθησει με τη κρατηση μου ειπε οτι εχει μια εκθεση γιαυτο και οι πολλες κρατησεις. Τοτε το εψαξα και ανακαλυψα οτι ηταν η HIT, η μεγαλυτερη κυνηγετικη εκθεση της Ιταλιας. Την ευκαιρια δεν ηθελα να τη χασω, εβαλα κατω τα δεδομενα και εβγαλα προγραμμα....
συνεχιζεται...
 
H εκθεση αποτι διαβασα θα ηταν απο Σαββατο μεχρι Δευτερα. Το Σαββατο ταξιδευα, την Κυριακη ειχα κανονισει με την οικογενεια για τη Βενετια μου εμεινε μονο η Δευτερα το πρωι. Αφου ξυπνησα τις ωρες που συνηθως ξυπναω για κυνηγι, κουστουμαριστικα (για τον πελατη μου) πηρα ενα ταξι και πηγα. Δεν ηταν μακρια απο το ξενοδοχειο μου αλλα λογω θεσης (προσβαση σε αυτοκινητοδρομο) ηταν δυσκολο με τα ποδια. Με το που εφτασα, μελη της συνομοσπονδιας μας μοιρασαν τσαντες ωμου για να βαζουμε μεσα τα φυλλαδια. Και το κειμενο τους (για την προστασια των παραδοσεων μας) αλλα και το πουλι που διαλεξαν για συμβολο, μου αρεσε παρα πολυ και σκεφτηκα απο μεσα μου αν εχουμε δει ποτε τιποτα αναλογο απο την ηγεσια μας στην Ελλαδα..


Προχωρησα στην εισοδο και στο registration, η ουρα ηταν μεγαλη. Αλλα επειδη υπηρχαν 6 κυριες που εξυπηρετουσαν στην πρωτη γραμμη σε ενα τεταρτο πηρα το εισιτηριο μου. Τιμη 15€, δεν ρωτησα αν ισχυε για ολες τις μερες, δεν με ενδοιεφερε κιολας, μονο τη Δευτερα ετσι κι αλλιως μπορουσα.
Μπηκα στην εκθεση, με το που μπηκα φατσα ηταν το περιπτερο της Browning, δεν διακρινα κατι το καινουργιο το προσπερασα γρηγορα και βρεθηκα στο περιπτερο της Beretta. Πολυ μεγαλη διαφημιση για το gunpod 2 και το συγχρονισμο του μεσω App με το κινητο σου. Το κυνηγι περναει πλεον σε αλλη εποχη σκεφτηκα απο μεσα μου. Εκτος απο την αιωνια απεικονιση μιας καταπληκτικης τουφεκιας σου καποτε σε καποιο κυνηγι θα εχεις και το κινητο σου να σου υπενθυμιζει ολες τις λεπτομερειες.
Τη μεγαλυτερη εντυπωση στο περιπτερο της Beretta μου την εκανε το custom shop. Δικαννα και σουπερ ποζε φτειαγμενα μεσα απο το μεγαλυτερο κυνηγετικο παραμυθι. Πλαγιοκαννα με ανγκλε κοντακι, στρογγυλη βαση, εργα τεχνης. Τοσο πολυ ζωη σε ενα κομματι ξυλο και σε ενα κομματι ατσαλι μονο ο μερακλης Ιταλος μπορει να δωσει. Απο τιμες δεν μιλαμε ηταν εξωφρενικες, αλλα απο ποιοτητα κατασκευης και design με εκαναν να παραμιλαω.



Την πρωτη μου φωτογραφια την πηρα στα κλεφτα. Υπηρχαν ενδειξεις οτι απαγορευονταν φωτο και βιντεο. Προχωρησα στο μεγαλοπρεπες περιπτερο της Perrazzi. Μου κοπηκε η ανασα με το που τα ειδα αυτα τα οπλα απο κοντα. Φατσα η καινουργια σειρα High-Tec με τιμες εκκινησης τα 10 με 15 χιλιαδες το κομματι. Απο την πισω σειρα της βιτρινας ειδικες σειρες σε διαφορετικα διαμετρηματα τις οποιες πουλουσαν σαν σετ με τιμη εκκινησης τα 300000 Ευρω τα 4!!! Ειδα εναν που επαιρνε φωτογραφιες και ξεθαρεψα λιγο, ομως ακυρο γιατι ειχε διαπιστευση. Λεπτα ομως αργοτερα ειδα κατι Αμερικανους να παιρνουν φωτο με το κινητο τους ετσι ξεθαρρεψα και εγω

IMG_1290.jpg



συνεχιζεται....
 
Mεγαλο μεριδιο στην εκθεση της Vicenza ειχαν τα μικρα διαμετρηματα. Ηταν για μενα τουλαχιστον ασυλληπτο οτι θα εβλεπα τοσα πολλα οπλα σε Cal. 20, 24, 28, 32, 36 οπως ειδα εκει. Οπλα τοσο καλοφτειαγμενα και ζυγισμενα που σε εκαναν απο μεσα σου να λες και πως να αστοχησω με τοσο καλοζυγισμενο οπλο. Εστρεψα την προσοχη μου σε λιγοτερα γνωστους κατασκευαστες οπωσ ΕFFEBI και Polli. Στον πρωτο μου εκαναν εντυπωση τα μονοκαννα του με προσθηκη μισου μετρου στην καννη που το εκανε παρα πολυ μακρυκαννο. Στον δευτερο το στογγυλεμενο design και η αποσπωμενη σκανδαλη. Τα πρωτα ηταν σχετικα οικονομικα, τα δευτερα πανακριβα custom made.
Eνα στοπ εκανα και στο περιπτερο της Cosmi, της κατασκευαστριας εταιρειας των Rolls-Royce της κυνηγετικης καραμπινας που αποτελει ταυτοχρονα και ονειρο μου. Το περιπτερο μικρο και ταπεινο τα οπλα που εβγαλε μιλουσαν μονο τους. Η καραμπινα σπαστη σαν δικαννο εδειχνε τον εσωτερικο της κοσμο απο ατσαλι υψηλης ποιοτητας και κατασκευη και τροπος λειτουργειας που δεν υπαρχει στο κοσμο. Η αχρωμιωτη της καννη εχει τετοια λειανση που νομιζεις οτι την εχουν περασει 3 χερια χρωμιο. Ευτυχως που υπαρχουν και τετοιοι μερακληδες κατασκευαστες οπως η οικογενεια Cosmi που μας αφηνουν να ονειρευομαστε οπλα αξεπεραστης κατασκευης και φινετσας. Επιασα μια με μαυρη βαση και κατι σαρσελια για διακοσμηση τοσο ομορφη που θα την λυπομουνα/αν την ειχα να την κυνηγησω σε βαλτο.
Στο περιπτερο της Benelli μονοπωλουσε η 828U. Oσο δεν μου αρεσε το οπλο οταν το πρωτοειδα σε διαφημιση τοσο περισσοτερο μου αρεσε τωρα που το ειχα στα χερια μου. Στιβαρο και καλοζυγισμενο μου ερχοταν με τη μια. Ολα τα λεφτα η καινοτομια στα κλειδια. Το ανοιξα και το εκλεισα πανω απο 10 φορες. Εκλεινε σχεδον αθορυβα και σαν ελβετικο θησαυροφυλακιο. Αν εψαχνα να αγορασω σουπερ ποζε το οπλο αυτο θα
ηταν σιγουρα υποψηφιο.


συνεχιζεται...
 
Last edited:
Αφου επιασαν τα χερια μου και το INVICTUS της Guerini ασχοληθηκα πιο πολυ με εξοπλισμο. Οπλα υπηρχαν παρα πολλα λειοκαννα, ραβδωτα και tactical. Πολλες και οι οπτικες βοηθειες που προσφερονταν με μεγαλο ενδοιαφερον απο τους Ιταλους κυνηγους καθως εκει αυτα τα πραγματα επιτρεπονται. Πολλες και οι εταιριες που διαφημιζαν κυνηγετικα ταξιδια με ολες τισ χωρες του ανατολικου μπλοκ να εχουν δικο τους περιπτερο.
Στον εξοπλισμο τωρα το ματι μου επεσε πρωτα σε κατι waders της Le Chameau. H γαλλικη εταιρεια κατασκευης γαλοτσων παρουσιασε δυο μοντελα μποτων στηθους σε απιθανη ποιοτητα. Η μια με αναπνεον υλικο και τη γαλοτσα φτειαγμενη απο καουτσουκ, η αλλη νεοπρενιου το πολυ 2 με 3 χιλ. Σε ποιοτητα θα πηγαιναν κοντα τις πιο ακριβες αμερικανικες ομως και η τιμη τους φωτια και λαβρα. Στα 480 Ευρω η αναπνεουσα, στα 400 η νεοπρεν.



Παρα πολλα μποτακια στην εκθεση Ιταλικα Zamberlan, Crispi, Orizo με την τελευταια να μας δειχνει φοβερη στεγανοτητα σε μποτακι βυθισμενο μεχρι το λαιμο του στο νερο.

Στα φυσιγγια λογικο ηταν να σταματησω στη μεγαλη μου συμπαθεια B&P. Ειμαι φαν της συγκεκριμενης εταιρειας και χρησιμοποιω πολλα απο τα προιοντα της. Πιασαμε μια κουβεντουλα για τα ΝΙΚΕ αν χρησιμοποιει πραγματι τη θρυλικη ομωνυμη πυριτιδα και ηταν καταφατικος πως ναι. Η πυριτιδα δεν διαθετεται στους ιδιογομωτες. Τον ρωτησα γιατι δεν εχουμε δει τη σειρα ΝΙΚΕ transparent στην Ελλαδα (30, 32, 34 gr) μου ειπε οτι ο αντιπροσωπος επιλεγει τι θελει να εισαγει. Για τα ατσαλινα πιασαμε κουβεντα για τα Dual Shock και μου ειπε οτι αυτο που ειδαν φετος στο κυνηγι ηταν καταπληκτικο.

Περασα και απο τη Nobelsport, την Βornaghi, την Fiocchi την Chedditte. H Nobelsport γεμιζει ολη τη special collection με ΤΕCNA με εξαιρεση τα ειδικα για ορτυκι και τρυγονι που τα γεμιζει με S4. H Bornaghi αποτι ακουσα ανηκει πλεον στην Chedditte, η Cheddite παρουσιαζε την καινουργια της σειρα και η Fiocchi επετειακα φυσιγγια για τα 140 χρονια λειτουργια τηs και συγκεκριμενα τα PL34. Στο περιπτερο της Fiocchi ειδα και πυριτιδες και συγκεκριμενα την REX και την Vihtavuori σε συσκευασια κιλου.




Περασα και απο μικρους κατασκευαστες φυσιγγιων οπως η Danesi με μεγαλη γκαμα φυσιγγιων και με λεπτομερεις περιγραφες για τα τεχνικα χαρακτηριστικα τους οπως πιεσεις και αρχικη ταχυτητα.



Μεγαλο το ενδοιαφερον και σε γερακια



αλλα και διαφημιση για προστασια του παραδοσιακου κυνηγιου, οπωσ δειχνει ο βαλσαμωμενος κοτσυφας στο παραδοσιακο ξυλινο κλουβι σκεπασμενο με μαυρο πανι. Αυτο το κυνηγι ειναι παραδοσιακο στην επαρχια του Βενετο και του Ουντινε



Σε μιαν αλλη αιθουσα υπηρχαν προιοντα προς πωληση. Σαλαμια απο ελαφι, ζαρκαδι, αγριογουρουνο, τυρια, αλλα και παρα πολυ κυνηγετικος εξοπλισμος. Προσελκυστηκα απο το καταπληκτικο σφυριγμα πρασινοκεφαλου απο εναν πωλητη. Αν τον ειχα διπλα μου στο Δ παιζει να εφαιρνε και οτι παπι κυκλοφορουσε επι τουρκικου εδαφους στο ελληνικο. Τοσο καλα και δυνατα σφυριζε. Παρα πολλα ομοιωματα πουλιων με αποκορυφωμα κατι mojo παπιου, φασσας και κορυδαλλου με βαλσαμωμενα πουλια. Επαθα πλακα, απο τη ζωντανια της κινησης



Στη βολτα που εκανα μετα στα ειδη ρουχισμου και αποκρυψης μου ηλθε να βαλω τα κλαμματα απο τις τιμες που ειδα. Παντελονια, μπλουζες, πουκαμισα, αντιανεμικα, γιλεκα οχι πανω απο 20 Ευρω το κομματι τα πιο πολλα ειδη στα 10 Ευρω. Πολλα ειδη επωνυμων εταιρειων οπως Beretta. Δεν υπηρχε μπουφαν πανω απο 90 Ευρω. Αν ειχα χρονο θα ψωνιζα πολλα πραγματα, ομως δεν ειχα και με πιασαν τα νευρα μου. Ανεβηκα στο μπαρακι χτυπησα ενα σαντουιτς με ψητο γουρουνοπουλο, ηπια και μια μπυρα και εφυγα για τον πελατη μου. Του χρονου πρωτα ο θεος θα οργανωθω καλυτερα και θα ξαναπαω.
 
Last edited:
Ωραία η περιγραφή σου Παύλο...shake hands..shake hands.
Χόρτασε το μάτι σου ωραία πράματα..:)
Είπα και εγώ δεν μπορεί θα σταματήσει και στα φυσίγγια..;)
Κοιτάζοντας το nike στην σελίδα της εταιρίας λέω πάλι μας κοροϊδεύουν..polvere:nike..
Δεν πίστευα ότι γεμιζετε με nike..Αλλά αφού ήταν κατηγορηματικός τότε έτσι θα είναι..Χαράς ευαγγέλια για τους φαν του παλιού nike που δεν ήταν και λιγοι..Με πιο φανατικό ίσως φίλο τους τον Λεωνίδα Μητσιαλη..
Εγώ δεν έχει τύχει να τα ρίξω ποτέ.
ΥΓ Να είσαι καλά και του χρόνου..:)
 
Ωραία η περιγραφή σου Παύλο...shake hands..shake hands.
Χόρτασε το μάτι σου ωραία πράματα..:)
Είπα και εγώ δεν μπορεί θα σταματήσει και στα φυσίγγια..;)
Κοιτάζοντας το nike στην σελίδα της εταιρίας λέω πάλι μας κοροϊδεύουν..polvere:nike..
Δεν πίστευα ότι γεμιζετε με nike..Αλλά αφού ήταν κατηγορηματικός τότε έτσι θα είναι..Χαράς ευαγγέλια για τους φαν του παλιού nike που δεν ήταν και λιγοι..Με πιο φανατικό ίσως φίλο τους τον Λεωνίδα Μητσιαλη..
Εγώ δεν έχει τύχει να τα ρίξω ποτέ.
ΥΓ Να είσαι καλά και του χρόνου..:)

Τασο ειναι ακομη παρα πολυ καλα, αλλα δυσευρυτα και ακριβα στην Ελλαδα. Πρεπει να εχω 2/3 κουτια ακομη. Φετος εριξα λιγα απο αυτα στα μπασιματα και ξεραινα απανωτα τσιχλες κουκιδες σε απιθανες αποστασεις. Αλλα και κοντα 8 € το κουτι, απαραδεκτη τιμη για 32 γρ. Αν φερει ο αντιπροσωπος τα transparent σε 30 και 32 γρ θα ξαναασχοληθω μαζι τους.
 
Το εξωφυλο του περιοδικου Veneto Caccia που ηταν μεσα στο κιτρινο σακο που μας μοιρασαν, παραπεμπει σε μακρινες εποχες και στα θηρευσιμα της τοτε εποχης. Η παραδοσεις ειναι για να συντηρουνται και να διαδινονται για να θυμουνται οι παλιοι και να μαθαινουν οι νεοι και δεν εχουν να κανουν τιποτα με τις τωρινες απαγορευσεις. Επειδη καποιος μου εκοψε ετσιθελικα την παραδοση μου δεν σημαινει οτι δεν θα ξαναπολεμησω γιαυτην, αποδεχομενος βεβαια το γραμμα του νομου στην εκαστοτε στιγμη. Η προεδρος της συνομοσπονδιας του Veneto Maria Christina Caretta παλευει σαν σκυλι με τα θηρια για να τις κρατησει, σε ειδη που δεν απειλουνται με αφανισμο, εστω και με περιορισμενη χρονικη διαρκεια, κοντρα σε ολους τους οικολογους και καρεκλοκενταυρους της ΕΕ.



Mπραβο Maria Christina, ποσο θα ηθελα να με εκπροσωπουσε καποιος σαν και σενα στην Ελλαδα!!!!
 
Μπραβο ωραια περιγραφη σαν να ειμασταν μαζι σου Παυλο,τωρα απο της τιμες πιστευω σε ολα τα ειδη εδω τα εχουν φωτια πανε με το ενα να βγαλουν δεκα;)
 
Μπραβο ωραια περιγραφη σαν να ειμασταν μαζι σου Παυλο,τωρα απο της τιμες πιστευω σε ολα τα ειδη εδω τα εχουν φωτια πανε με το ενα να βγαλουν δεκα;)

Φιλε μου ετσι ακριβως και ρουχα φινετσατα ιταλικα. Εκτος το κλασσικο λαδι, πολλα ειδη σε ενα υπεροχο καφε/μπεζ κυνηγετικο πολυ στιλατο. Εκλαιγα απο τις τιμες, ηταν απιστευτες. Τα γιλεκα με τις τιραντες καναν 20 Ευρω τα μπεκατσοπαντελονα 15, τα φουτερ και τα πουκαμισα 10. Τι να λεμε τωρα. Φυσικα σε αυτη την αιθουσα γινοταν χαμος.
 
ευχαριστούμε Παύλο για τις φωτό και τις πληροφορίες που σε άλλη περίπτωση δεν θα μαθαίναμε .RESPECT.

Σε ευχαριστω Μακη. Ετσι κι αλλιως ειναι ωραιο να μοιραζεσαι εμπειριες με ατομα που εχουν τα ιδια ενδοιαφεροντα.
 
Πάυλο πραγματικά μας έφτιαξες με την περιγραφή σου για την έκθεση.Να σαι καλά και του χρόνου να μπορέσεις να την ευχαριστηθείς όπως θέλεις.
Εμεις αφού δεν έχουμε έκθεση και για να μην πέσουμε σε κατάθλιψη ,θα περιοριστούμε σε έκθεση ψησίματος προβατίνας χοίρου κλπ εδεσμάτων..sarcastic.
 
Η πυριτιδα δεν διαθετεται στους ιδιογομωτες.
Γιατί το κάνει αυτό η BP?
Πιστεύει ότι ένας ιδιογωμοτης που θέλει ντε και καλά να γεμίσει με nike τότε αναγκαστικά θα καταφύγει στα ετοιμα φυσίγγια της..
Δεν το καταλαβενω αυτό..
 
Γιατί το κάνει αυτό η BP?
Πιστεύει ότι ένας ιδιογωμοτης που θέλει ντε και καλά να γεμίσει με nike τότε αναγκαστικά θα καταφύγει στα ετοιμα φυσίγγια της..
Δεν το καταλαβενω αυτό..

Δεν ξερω ουτε εγω Τασο. Ισως κατι απο πλευρας marketing να εχουν στο μυαλο τους και ισως ετσι πιανουν το μαξιμουμ απο αυτο το brand name.
 
Παυλε σε ευχαριστουμε για την παρουσιαση. Να εισαι γερος να πας και του χρονου. .shake hands.
Συγχαρητηρια που δεν ´´ξεχασες´´ το ρανταβου με τον πελατη... .sarcastic.
 
Πολύ περιεκτική περιγραφή....
Άψογος, σχεδόν σαν να είμαστε εκεί....

Όσον αφορά στα κυνηγετικά ρούχα, ο Ελληνας εισαγωγέας έχει μικρό κοινό και αναγκαστικά ανεβάζει τις τιμές για να του μείνει ένα κέρδος... Δεν έχω σχέση με τη συγκεκριμένη αγορά αλλά εικάζω ότι αυτό συμβαίνει....βέβαια, κάνω παράλληλα και τον συλλογισμό ότι αν πούλαγε πχ 20 ευρω το πουκάμισο, δεν θα είχα δύο αλλά τέσσερα, ίσως και ένα για κάθε μέρα της εβδομάδας, οπότε ο ίδιος έμπορος θα κέρδιζε περισσότερα και μάλιστα... λόγω τζίρου , θα είχε μεγαλύτερη έκπτωση από τον προμηθευτή του...
κάποια στιγμή πρέπει ο έμπορος να μάθει να φτιάχνει κέρδος στο διηνεκές και όχι να περιμένει να γίνει πλούσιος σε 6 μήνες !
 
Back
Top