Είδη ρελιάσματος και η σημασία τους

Να πω μια ιδεα στα γρήγορα αν επιτρεπεις. Παίρνεις ενα οχταρι μαχαιρι,το ψεκαζεις ελαφρα με σπρει σιλικονης. Στερεώνεις προχειρα αλλα σταθερά μ6 ντιζα ή μακρύ παξιμάδι μ6 ισα ισα απο την μεσα μερια. Γεμίζεις ολο το στροφειο με εποξικη 2 συστατικων. Μολις ξεραθεί θελω να ελπιζω πως το αντίγραφο λογω σιλικονης θα βγει ευκολα απο το μαχαιρι. Στην ουσια θα ειναι το αρνητικο του μαχαιριου και θα εχει και υποδοχη για βίδωμα στο πρεσάκι.Μετα θα χρειαστεί να μπει ενα στεφάνι εφαρμοστά γυρω γυρω για να εχει μπουσουλα ο καλυκας. Ισως καποιο σωληνακι που μπαινει εφαρμοστά ή δουλειά σε τορνο. Με ένα ντεμελακι ισως μπορεις να τροποποιήσεις το κοψιμο του μαχαιριου, η εποξικη δουλευεται καλά.
Στο μυαλο μου κατασκευάστηκε εύκολα, στην πράξη τι γίνεται! .big smile.

Αυτο το μαχαίρι που ψαχνεις χρησιμοποιείται ακομα ή ειναι μονο σε παλιά φυσίγγια;

Αυτό που θα κάνει την δουλειά είναι ένα χαρακτικο όπου αντί για τα μαχαίρια θα πρέπει να έχει 8 τρίγωνα στην περίμετρο του.
Νωμιζω οτι μονο ο Καββαδιας στη κερκυρα θα ασχολιθει αν μιλησεις μαζι του !

Συγχαρητήρια Στέλιο, αυτό ακριβώς σκεφτόμουν, μόνο που για να πατηθεί ίσως χρειαστεί και ένα δεύτερο με τα τρίγωνα με επίπεδη επιφάνεια και σε γωνία 90 μοιρών. Βλητικα δεν έχω βρει καμία αναφορά , δεν το γνωρίζει κανείς, όταν το φαντάστηκα δεν ήξερα πως το είχαν ήδη επινοήσει οι Αμερικανοί όπως φαίνεται απο τις φωτογραφίες του Νικόλα, υπολογίζω πως θα ανεβαζει την pmax στα επίπεδα του ρελιαστου, ή ανάμεσα σε ρελιαστο και αστεροειδες. Αν ισχύει αυτό τότε αξίζει τον κόπο.

Συγχαρητήρια Στέλιο, αυτό ακριβώς σκεφτόμουν, μόνο που για να πατηθεί ίσως χρειαστεί και ένα δεύτερο με τα τρίγωνα με επίπεδη επιφάνεια και σε γωνία 90 μοιρών. Βλητικα δεν έχω βρει καμία αναφορά , δεν το γνωρίζει κανείς, όταν το φαντάστηκα δεν ήξερα πως το είχαν ήδη επινοήσει οι Αμερικανοί όπως φαίνεται απο τις φωτογραφίες του Νικόλα, υπολογίζω πως θα ανεβαζει την pmax στα επίπεδα του ρελιαστου, ή ανάμεσα σε ρελιαστο και αστεροειδες. Αν ισχύει αυτό τότε αξίζει τον κόπο.
Αν αξίζει ...τον κόπο ,γιατί εγκαταλείφθηκε ❓❓❓

Τζωνη έχει πολύ δυσκολότερη εφαρμογή, κοστίζει περισσότερο σε πυρίτιδα, δεν ενδείκνυται όσο το κλασικό αστεροειδες για βιομηχανική χρήση. Δεν γνώριζα ότι το είχαν επινοήσει οι Αμερικανοί ( μάλλον η Remington) ,και είναι ένα ακόμη δείγμα της αδιακοπης ερευνητικής προσπάθειας που συνεχίζεται και σήμερα.

...κοστίζει περισσότερο σε πυρίτιδα, δεν ενδείκνυται όσο το κλασικό αστεροειδες για βιομηχανική χρήση....
Για τις δυσκολίες εφαρμογής δεν κατέχω, αλλα για την πυρίτιδα και το στρογγυλό ας πούμε, έχει παραπάνω πυρίτιδα & υλικά, αλλα για τα συμβατικά φυσιγγιο η τουφεκιά του θεωρείται γενικά "ποιοτικότερη" από το αστεροειδές που έχει επικρατήσει ( και είναι και ευκολότερο(το αστεροειδές) για βιομηχανική χρήση!)...

Last edited:
Γιάννη το ρελιαστο έχει καλύτερη κατανομή από το αστεροειδες, υπό έναν όρο, το χαρτάκι ή τζαμάκι να μην είναι πολύ σκληρό και παχύ. Αν έχεις αυτό που αποκαλούν σγρομπια, άκου ονομασία, κόβεις ότι υλικό θες και μπορείς να γεμίσεις φυσίγγια με ωραία αισθητική, κόβοντας διάφανο πλαστικό ή πολύχρωμα εξώφυλλα περιοδικών. Το ρελιαστο είναι ασύγκριτο αν έχεις παλιά όπλα με κοντές θαλάμες και στα μικρά διαμετρηματα.

Αν αξίζει ...τον κόπο ,γιατί εγκαταλείφθηκε ❓❓❓
Για να γλυτώνουν πυριτιδα.
Το συγκεκριμένο παίζει να δίνει καλύτερες κατανομές γιατί σίγουρα ελευθερώνει τα σκάγια κατά τη διάρκεια του πυροβολισμου με διαφορετικό τρόπο από το αστέρι που ξέρουμε.

Γιάννη το ρελιαστο έχει καλύτερη κατανομή από το αστεροειδες, υπό έναν όρο, το χαρτάκι ή τζαμάκι να μην είναι πολύ σκληρό και παχύ. Αν έχεις αυτό που αποκαλούν σγρομπια, άκου ονομασία, κόβεις ότι υλικό θες και μπορείς να γεμίσεις φυσίγγια με ωραία αισθητική, κόβοντας διάφανο πλαστικό ή πολύχρωμα εξώφυλλα περιοδικών. Το ρελιαστο είναι ασύγκριτο αν έχεις παλιά όπλα με κοντές θαλάμες και στα μικρά διαμετρηματα.
Καλησπέρα Λευτέρη!:)

Πέτυχες , διάνα που λένε!.shake hands.

Περιγράφεις το 16αρι μου, και το πλαστικό δισκίο που χρησιμοποιώ κατά κόρον (εκτός του χάρτινου)!

Είναι το γαλλικό τύπου triblock , το οποίο είναι λεπτότερο από το γνωστό μας Gualandi (περίπου το μισό σε πάχος!) και πολύ πιο εύθραυστο παρότι το Gualandi έχει και εγκοπές...

Από Ιταλία το πήρα, από το ricarica munizoni , το έχει και το idiogomosishop στο Cal.16, αλλα μια ματιά που έριξα δεν έχει .....για το 12αρι!

Ασυγκρίτως καλύτερο , λόγω αυτών που περιέγραψες!

DPL.jpg

Καλησπέρα Λευτέρη!:)

Πέτυχες , διάνα που λένε!.shake hands.

Περιγράφεις το 16αρι μου, και το πλαστικό δισκίο που χρησιμοποιώ κατά κόρον (εκτός του χάρτινου)!

Είναι το γαλλικό τύπου triblock , το οποίο είναι λεπτότερο από το γνωστό μας Gualandi (περίπου το μισό σε πάχος!) και πολύ πιο εύθραυστο παρότι το Gualandi έχει και εγκοπές...

Από Ιταλία το πήρα, από το ricarica munizoni , το έχει και το idiogomosishop στο Cal.16, αλλα μια ματιά που έριξα δεν έχει .....για το 12αρι!

Ασυγκρίτως καλύτερο , λόγω αυτών που περιέγραψες!

View attachment 41764
Ο πατερας μου ρελιαζε με μια ρελιαστρα χειρος, σαν τη δικη σου...
(Sipe,Velox & Ideal)...ρελιαζε ή με χαρτακι ή κοβοντας δισκακια, απο φυλλο ακτινογραφιας.....καπου εχω ενα του φυσιγγι ακομη σε Νο5....αλλα ακομη κ τωρα να ρελιασεις ετσι, σιγουρα χρειαζεται λιγο φορτωμα επιπλεον λιγο μικρης αντιστασης ξερελιασματος...αν ειχα δικο μου ταχογραφο, θα πειραματιζομουν πολυ...

Last edited:
Τον κόφτη που έχεις κάτω δεξιά τον δουλεύεις έτσι όπως είναι ή μπαίνει σε σωληνάκι για να κεντράρει τον κάλυκα ?
Καλημέρα Στεφανε
Το κομμάτι που έχω πάνω στον καλυκα μπαίνει κ εφαρμόζει πάνω στο κοπτικο που πρόσεξες (φιλάει) κ όλο μαζί μπαίνει κ βιδωνεται στο σωληνάκι δεξιά (οδηγός)
Είναι το κοπτικο της omv και αποτελείται από αυτά τα 3 κομμάτια.

Στέλιο, αν δοκιμάσεις με αυτό που έφτιαξες να κλείσεις ένα φυσιγγιο και ένα δεύτερο με ίδια συνταγή αλλά με κλασικό αστεροειδες, και τα χρονομετρησεις, θα μας λυθούν οι απορίες.
Στέφανε το εργαλείο δεν έχει τις σωστές γωνίες κ στην προσπάθεια να κατεβάσω κι άλλο τσάκισε ο καλυκας παρόλο που είχα βάλει κ λάδι (nsi 67αρης πολύ μαλακος) κ τα παράτησα.
Θα προσπαθήσω με άλλους γεμάτους κ αν καταφέρω κ τα κλείσω σωστά φυσικά θα γίνει δοκιμή.
Δεν νομίζω να χρειάζεται ίδιο κενό χώρο με το γνωστό 6αρι η 8αρι
Θα δοκιμάσω κ με ίδιο κενό κ με ελαφρώς περισσότερο.
Θελω να έχω τα ίδια χιλιοστα κλεισμένου φυσιγγίου κ το ίδιο πάτημα στο αμορτισέρ αν ειναι δυνατόν.

Back